![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 10:56:58
|
|
|
|
momacus
|
jaz sem si pustila 18 dni, kr sm 10 dni itak morala porabit, drugače bi mi sli po slabem... kaj obrazec za vpis imajo samo v vrtcu al se da kupit tudi v dzs? v katerega jo boš vpisala ? jaz v spodnjega - školjka. tam smo hodili vsi in bom, dala še gašperja, čeprav glede na lokacijo bivanja pademo pod livade, ma livade mi je tako bedno , nobene sence, drevesa, igrala...
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 11:41:57
|
|
|
|
BIA79
|
Klaro sem vpisala v italijanski vrtec, ker imamo že bratranca tam, pa tudi sestrična, ki se je rodila par mesecev za Klaro bo tam, neke vrste družinski paket...Sam glede na to, da nam kaže slabo jo bom še v slovenski vrtec vpisala, tako in tako, če kaj dobimo,dobimo šele septembra. Moja teta se je javila da bi jo čuvala, sam je v sv.antonu, tako da bomo vidli kaj bo. Problem so maj in junij, potem je moj oče (učitelj) doma, pa mama ima še nekaj dopusta, tako da bi sfolgali ;) Bo že...Zasebno varstvo pride v skrajnem primeru v poštev, ker bi nam bil velik strošek, ma če ne bo šlo drugače bo treba tudi na to pomislit (če seveda bi se še kaj dobilo)..
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 11:48:50
|
|
|
|
BIA79
|
Jaz imam samo 20 dni dopusta na leto ;(
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 12:15:15
|
|
|
|
momacus
|
tudi jaz sm razmišljala o italijanskem , ma to že pri Tjašu, pa je bil mož apriori proti !!! ma bi ga dala za 1 leto tam lih da se nauči italijanščine. Tjaš tako nemara italijanščine, imajo en program katastrofa in učiteljica ni kaj boljša (upam da tega ne bo prebrala) boš vidla kdaj bo šele nastal problem za varstvo...ko so v vrtcu je super, kr vrtec dela celo leto. boš vidla ko bo začela šola in so poleti počitnice, ajajaj takrat ej še le kažin - verjemi. ma forše da grejo tvoji do takrat v penzijo?!?! jaz sm klicala v vrtec - školjka in je rekla da za starost od 3 naprej ni panike, kr je večja skupina in ni problema, največ gužve je za te malčke od 1 do 3 let. so določeni normativi otrok - majhne skupine in je bolj grave....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 15:50:53
|
|
|
|
BIA79
|
Ma ne vem koliko bo odnesla Klara od vrtca, ampak bo vsaj imela (upam) jezik v "ušesih"...Pri nas doma itak z mojo nono govorimo italijansko in ona s Klaro tudi (bolj domača italijanščina je to)...nas so risanke rešile, ma kaj ko zdaj po tv dobiš vse...bodo poligloti takoj... No sem zvedla še za eno gospo, ki čuva otroke v Jagodju...mogoče bo...pa še cena ni pretirana... Danes je pa prišla na obisk teta s Krvavca...evo zakaj sem se basala s sladkarijami, bla kot hodoben pes zadnje dni...ampak je tak čuden občutek...bljak...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:12:29
|
|
|
|
momacus
|
ajoooj ma kaj do danes je še nisi mela? srečnica ti. jaz sem dobila1 mesec po CR in za vikend je spet napovedan obisk
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:14:38
|
|
|
|
BIA79
|
Vsaj nekaj da mi je bilo prišparano...Klara ni jedec, mi ne spi...eno malo zadoščenje hahaha
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:27:23
|
|
|
|
amaya
|
Ma kaj Belen je že šla??? Za tvojega: pejdi iskat kremo Xantervit: je na beli recept v Žavlah (čez mejo). To je vitamin A in ful pomaga. Moj je imel enake težave in noben okulist mu ni znal pomagat, še najmanj uni gor na hribu
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:27:50
|
|
|
|
momacus
|
a tako , češ reč da si jo zaslužim
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:28:04
|
|
|
|
amaya
|
Momacus: kako je v ŠVN...je kaj klical Tjaš?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:29:56
|
|
|
|
momacus
|
o amaya am ta moj sin ni nič klical, sm klicala jaz njega in kje je bil, kaj je delal....on je bil v sobi in igral igrice na gsm, ostali so bli zunaj in se kepali ma bi povlekla z auha te učitelje.... ej reku da ga zebe
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:31:51
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus o amaya am ta moj sin ni nič klical, sm klicala jaz njega in kje je bil, kaj je delal....on je bil v sobi in igral igrice na gsm, ostali so bli zunaj in se kepali ma bi povlekla z auha te učitelje.... ej reku da ga zebe pa če ga zebe...kaj težiš!!!! je pa pri meni fullllll priden...se vidi, da mu je to, da se poznava ful dobro .
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:35:51
|
|
|
|
momacus
|
a je po mami dej kar se mraza tiče ja mu je všeč da se poznava, ma sej načeloma ni problematičen fant, ma ki je puberteta pred vrati in ga vsake toliko malo razganja veš da mu je blo žal ko je šel barbarič v penzijo. ko sem ga vprašala kdo bo namesto njega je reku : ma ena mlada tam brez veze ha ha ha in ko je vidu da si ti je bil kontent
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:42:42
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus a je po mami dej kar se mraza tiče ja mu je všeč da se poznava, ma sej načeloma ni problematičen fant, ma ki je puberteta pred vrati in ga vsake toliko malo razganja veš da mu je blo žal ko je šel barbarič v penzijo. ko sem ga vprašala kdo bo namesto njega je reku : ma ena mlada tam brez veze ha ha ha in ko je vidu da si ti je bil kontent ne ma ki fora je bila, da je rekel Barbarič, da zna malo zabluzit al jezikat (se ne spomnem točno), pa sem rekla, da ni panike, ker mamo poznam , za njim pa stoji Tjaš in mi maha
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:44:01
|
|
|
|
amaya
|
Bia: ma kaj Uroš in Olga sta šla k njej, ki ne vidim Alekseja v vrtcu? al sem ga samo spregledala
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 21:52:57
|
|
|
|
momacus
|
ja ja zna jezikat zna....hormoni ...pa tudi zabluzi kdaj ti ga kar po vojaško . če lahko izrazim željo : zateži mu pro kosilu da mora vse pojest, al vsaj čim več ki je suh ko bakala in če ni pašta, njoki , al čevapi....smo lačni
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:00:08
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus ja ja zna jezikat zna....hormoni ...pa tudi zabluzi kdaj ti ga kar po vojaško . če lahko izrazim željo : zateži mu pro kosilu da mora vse pojest, al vsaj čim več ki je suh ko bakala in če ni pašta, njoki , al čevapi....smo lačni no problem....zadnjičje hodil z unim GSM okoli in se menil (verjetno kdo ga pride kam iskat), da je zgledal kot en podjetnik . Še vprašala sem ga, če kaj prodaja po tel. Ne, ful je priden (vsaj pri meni). Prava bubica
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:01:31
|
|
|
|
BIA79
|
Šla kam Amaya? Aleksej je bil prehlajen, tako da je danes šel po 2 tednih spet v vrtec...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:04:20
|
|
|
|
BIA79
|
Tam, kjer živi Olga je zadnjič po tv kazalo, da je bilo -45 stopinj...ne vem, če bi se odločili it v tem mrazu tam ;)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:04:32
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Šla kam Amaya? Aleksej je bil prehlajen, tako da je danes šel po 2 tednih spet v vrtec... aaaaaaaaaaaaaa...sem mislila, da so pakirali v Rusijo u, ke štala....moj je po 2 tednih totalno ven padel in nikoli več, ga ne pustim tako dolgo doma. Že drugi teden mi joče zjutraj
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:05:00
|
|
|
|
momacus
|
ja sej je priden fant, samo ki po eni strani mu poganjajo 2brkice2 po drugi pa je še vendo otročiček in se ful rad crta kako je una reklama: še prehitro bojo zrasli ...pa še res je
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:12:52
|
|
|
|
amaya
|
ja ma res...moj Etienne bo imel leto 2 leti...majka smiljena ti samo na RR pa nisem bila celo večnost in me prav oči bolijo, ko grem na glavno stran iskat to obalo....med vsemi tistimi hroščki, črvički, gumbki, možički, paglavčki, sončki...pilek nič ne najdem
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:16:33
|
|
|
|
BIA79
|
Aleksej je tudi zjutraj jokal, sam potem se je baje vrnil kontent in še je ful spal v vrtcu...čas bi se mogel vstavit prva leta..enkrat ko so najstniki te ne rabijo več :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:18:46
|
|
|
|
momacus
|
amaya si iz forme ma ne bia ni da te ne rabijo, ter rabijo drugače
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.1.2010 22:24:54
|
|
|
|
momacus
|
ej lola boš tudi ti kakšno rekla?
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.