|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
8.2.2010 22:34:31   
ALEKSANDR
Dober večer...

Mi se pa zadnje dni samo potepamo še...user posted image Ste pa se razpisale...Malo sem brala...ostalo bom pa jutri nadoknadila... Pa pokomentirala...user posted image

Lepo spite..

LUKA ANTE 10.08.2009 3380g 49cm
1. mesec 4960g 56cm
2. mesec 5480g 57,3cm
3. mesec 6290g 61cm
4. mesec 7100g 63,5cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
8.2.2010 22:45:29   
hruškolinka
Muca, men se voda ni zdela mrzla. ni bla glih vroča, ampak ravno prav, da si mal migal v njej. Pa malega tud ni zeblo not, se mi zdi. Na wc ju pa sem vidla kr dost ljudi. Sicer pa ne verjamem, da v kakšnem bazenu lulajo manj kot pa tu. Pa povem ti, kdo največ lula v bazene: odrasli, ki otrokom trobijo, kako morajo it na wc. Pa lepe mladenke, od katerih si bi najmanj mislil!user posted image Kaj pa vem, men je blo še kr všeč. Pa tisto, kar si napisala da si blrala v knjigi o prepovedih, je res.
Aprilčica, terme Snovik so blizu Kamnika. So take manjše terme.
Sanika: bravo za sesanje nožnega palca user posted image   Torej te je teta M obiskala? Kaj češ, slej ko prej bi prišla.....user posted image Bod vesela, to pomen, da si zdrava in da lahko imaš otroke naprej user posted image . Jst sem tud morala nove čevlje kupit in to za celo številko. prej 41, zdaj 42. Groooza, še težje bom kaj pametnega našla!

Ayo, tepeža si nisi zaslužila, ker si ga noben še tako žleht otrok ne zasluži. Milijon drugih načinov in kazni obstaja, mki pa so včasih še veliko bolj učinkovite! Od tepeža se ne naučijo nič. Drugič določene stvari ne bodo več naredili samo iz strahu pred palico in ne zato, ker razumejo, da je ne smejo.

anžetka, jst mu tud dajem 2x dnevno za jest. Kosilo in večerjo.

Miska_mcute. Kaj pa, če ga ti tudi ignoriraš, kot da ne obstaja? Da ga enostavno ne pokličeš več? Da se nekaj dni tako obnašaš, tudi ko domov pride. Ko da ne obstaja. Če te pa kaj vpraša, pa sam ja al pa ne al pa mhm.

Smo bli dans pri tašči in kdor koli je malega vzel v roke se je tako milo jokal in me gledal, kot da bi ga dala kakemu sovražniku. Potolažil se je edino pri meni, kar mi ni najbolj všeč? Ampak se pozna, da sva cele dneve sama.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
8.2.2010 23:21:34   
zima07

Ojla,
hvala vsem za čestitke user posted image user posted image !!!!!!!!!!!

Spet ste bile tako pridne, full ste napisale,bi si morala jaz tudi zaznamke pisat, da ne bi pozabila, kaj vse moram komentirat user posted image

Aprilčica, ja, cene so še vedno nore...Sicer so nekaj padle, ampak še zdaleč ne na "normalo"..Je pa tako, da tisti, ki jim je nujno prodati (ločitve, selitve,...), nekaj spustijo, ostali pač vztrajajo in sploh ne prodajo... Danes sva šla spet enega pogledat, kar ok tloris, ampak cel za adaptirat in potem njihova cena pač ne more it skozi user posted image ...Ahhh, bo že...

Miška, jaz bi bila sigurno huda, povedala, kaj si mislim, najbrž pustila kup klicev in sms sporočil na gsm-ju (predvsem zato, ker me vedno skrbi, če ne vem, kje je in zakaj ga ni)-Vedno pravim, naj mi samo sporoči in potem mi je vseeno, kje je in kako dolgo ga ne bo...Drugače se mi pa zmeša od hudih scenarijev, ki jih imam v glavi... Predvsem cest me je strah, ves čas se dogajajo hude nesreče user posted image ....

Hojice,...: Se strinjam z Saniko user posted image -pa nisem hotela "težit"...

Klofute: sem načeloma proti, čeprav me je Brina že pripeljala do roba, da sem jo oplazila po plenicah-takoj naslednji trenutek sem čutila poraz-le kako se mi to lahko zgodi, ko pa ji vendar ves čas govorim, da ne sme tepst, grist, da se mora pogovarjat... Je pa tako, da ko smo na Brino hudi, če je glasno kregamo (jaz ali moj ali babi...), sama sebe začne cukat ali grist za roko in potem joka... Sploh ne vem več, kako naj odreagiram-na začetku me je to tako šokiralo, da sem ji rekla naj tega ne počne in jo pobožala ali stisnila k sebi, s tem je pozornost seveda preusmerjena s prvotnega problema in se mi zdi, da to kar izkorišča...Sedaj jo ignoriramo, ampak ne vem, če je ok, ker kar ne neha... Kakšna ideja??

Sanikaa, bravo za sesanje palca in škoda za user posted image -jaz upam, da jo pri meni čim dalj ne bo (tok, tok, tok user posted image )...

No, sedaj pa šibam, user posted image čaka na vrsto...

Mirno nočko vsem skupaj!!!!!!

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
8.2.2010 23:40:12   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

Tulipek prosim te sporoči nam , če lahko izveš, kje je vaša septemberka-bebica dobila rotavirususer posted image ? V katerem bazenu?? Hvala

bom povprašala. žal se trenutno ne spomnim točno katera ja bila, ker zadnje dni ni časa, berem na hitro in površno, bom pa šla brat za nazaj, če bo treba. se mi pa zdi, da je napisala, da je v bolnici in dvomim, da se bo oglasila.

sem našla...
IZVIRNO SPOROČILO: trudi*

Dan!

Spet vas nisem nič brala,ker sva z Lano v bolnici. Vse, ki mislite cepiti otroke proti rota virusu naprošam v imenu drugih mamic, da otroka nekaj časa ne peljete v bazen. Lano smo peljali v bazen in je dobila rota virus . Tako je slaba, da vam ne morem povedat. Leži negibno in samo stoče. Še dobro, da je infuzija. Shujšala je iz 6400 na 5900.

Vsem septemberčkom želim samo veliko zdravja,ker gledat tako bolnega in slabega otročička je prav mučno in še nemočen si in nič ne moreš pomagati. 

upam, da bo opazila moje vprašanje in odgovorila.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 8.2.2010 23:46:06 >

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
9.2.2010 8:05:46   
aprilčica07
Jutro,

spali smo dobro, Julija je ob petih težila, ma zaspala pol nazaj. Pa smo vsi v kompletu žagali do 7user posted image Trenutno se Jakob igra z vlakcem, tamala pa vrešči zraven, ko ga gleda. Kasneje greva z Jakobom v trgovino, Julija ostane pa pri nonotu. Včeraj zvečer sem končno zložila tistih 200 slik v albume, po enem vrstnem redu dogajanja. in ko vse zložim in mi je blo res všeč in grem gledat kako zgleda... ugotovim , da sem spustila dve strani in sta tam na sredi prazni, sem bla jezna kot ris in šla kr spat.. user posted image user posted image

zima: nevem kaj ti svetovat glede Brine... pogovor? Jakob je imel obdobje ko je grizel vse ostale, sebe nikoli.. ampak to je minilo samo od sebe, ni pomagal ne pogovor ne nič, enostavno je kr zvodenelo.. mogoče bo tudi pr Brini tako.. je pa grozno ja, ko se zaveš, da si poražen, ko te tak mali otrok pripelje do roba in odreagiraš lih tako ko ne bi smel.. in se tega zavedaš, jst sem takrat čisto povožena..user posted image
hruškolinka: imajo verjetno otročki tako odboje.. naša je ista, no sicer ne vrešči pr nonotih, ker jih pozna, ma ko vidi neznan frisek je v trenutku taka šobica in je vprašanje sekund, kdaj bo alarm...user posted image mi pa to ni všeč, ker Jakob tega ni delal, in bi rada da tudi tamala to preraste..user posted image
tulpek: kako je Tjaš?

nič, se grem naštimat, pol pa na teren..

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
9.2.2010 8:28:02   
Drnula
Dobro jutro ženske.
Hana spi, vstala je pa ob 4.user posted image in šla nazaj spat ob 5.30 in jaz potiho zlezem v posteljo, čez 15 min je pa Neca prišla user posted image In sva šli v dnevno in jaz nisem mogla met odprtih oči. In sem dala kar risanko in sva vsaka na svoji strani gledali. No jaz sem dremala dremala dremala vse do prejle. In čeprav nisem nič prav zares zaspala sem zdaj mnogo bolje. Hana pa še kar spi ... hmmm ... malo imamo pomešano vse skup.

Sanika, Hana se tudi vleče na noge. Če sedi komu na nogi, skratka tako da ima podlago pri podplatih se kar dvine gor. Tudi če je v naročju nasproti tebi se dvigne in je ne boš prelomil nazaj v sede če je ne boš posedel tako kot bi jo hotel dati na stol. Mislim tako, da je ona vsa stegnena in potem jo v tej stegnjenosti navpično daš in porineš sedet. In tako je huda pritožba. Dvignila se je na nogice tudi ko sem imela košek v katerem sedi blizu stola in se je prijela za naslonjalo od stola, ki ga je dosegla in dvignila na noge. Ker je to pri njej stalnica stoji skoraj pri vsakem, ki jo vzame naročje ker rata trda kot ploh in hoče bit samo na nogicah.

Greste kaj v pusta?
Doma imam blago za tigrčka, za Neco ... pa se mi danes še ne da šivat. Bajta je kot bomba. Ampak jaz bi šla malo se potepat.
Nič, dokler Hana spi malo pospravim po kuhinji in potem grem v ZD po recept za AD3, ki jih že nekaj časa nimam in potem gremo k našim na kavo.

Neposredna povezava do sporočila: 2806
9.2.2010 8:40:55   
šivilja
Ojla, se javim čisto na hitro, mi zadnje čase akutno primanjkuje časa.

Smo imali lep podaljšan vikend, z obiski in dobrotami - sem spekla marmorni kolač, mandljeve bravnija in jaboljčni štrudelj (ničesar več ni)

Pa tudi šivala sem za pusta - tavelik bo stari grk, srednja Nodi (si je sama zaželela), za Hano bom pa porabila kar je ostalo od prej, torej bo dalmatinček. Danes moram narest ssmo še čevlje za Nodija.

Nič, me Hana že kliče

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
9.2.2010 8:47:56   
Muca83
Pijem kavo, tamala se igra, potem greva pa v Lj moje škornje zamenjat. Se mi ne da ampak moram čimprej. Včeri zvečer sem na enem programu, ki se mu reče E! gledala eno oddajo kako so zvezdnice po porodih s pravilno prehrano in telovadbo shujšale in učvrstile svoje telo. Joj kok me je prijelo, da bi imela tud jaz spet lepo čvrsto telo. Ampak jaz sem tak anti-šport človek, tako da mi je to vse muka. Zdrava prehrana pa tud ni lih zame. user posted image Ampak ko se spomnim na srednjo šolo, ko sem bila med najbolj suhimi in vsi so mi zavidali moje boke... Ja, 12 kg me loči od tistega user posted image Ampak takrat sem lahko jedla karkoli, pa se nisem zredila, redit sem se začela nekje po 20. letu. Pol se pa še tuki pogovarjate o nekih čudnih konfekcijskih številkah 34 in 36. Jaz sem ful vesela, če mi je 40 prav, velikokrat moram pa 42 vzet.

aprilčica, joj si kar predstavljam kako si bila jezna, ko si slike zložila. Ni kaj, boš mogla vse prestavit. Razen če najdeš kakšne za vmes. user posted image Jaz bi tudi mogla dat kaj slik razvit, joj si ne predstavljam, da bi mi trdi disk crknil in bi vse šlo... Sem pa včeraj dala na računalnik posnetke iz kamere in sem jih malo gledala. Kar ne morem verjet kako majhna je bila Lana. Zdaj je res že prava babnica. user posted image

zima, a stanovanje kupujete? Midva bova tud mogla nekaj, sam sem predvidela za naslednje leto, ker mi ni za jemat kredit med porodniško, sploh ker imam precej manjšo od plače. Se pa midva bolj nagibava k hišam, samo cele hiše si najbrž ne bova mogla privoščit, tako da bo kakšen dvojček prišel v poštev. Ali to ali pa stanovanje z velikim atrijem.

Moram it, Lana tečnari. user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

Neposredna povezava do sporočila: 2808
9.2.2010 9:46:01   
hel32
Dobro jutro

Madonca ste napisale, nisem uspela vsega prebrat, je res preveč, mal sem sam preletela. Skratka imeli smo super podaljšan vikend, očetova 60tka je uspela, nas je bilo veliko, in mali se je cel dan nosu iz rok na roke, in ni nič jokal, se ni bal nobenegauser posted image user posted image , je pa potem včeri božček od utrujenosti včeri spal do 7mih, se najedu, in potem do 12tih, smo včeri prišli domov, in celi nažrti od vsega dobregauser posted image user posted image .
Pa še neki novega se je zgodilo, IMAMO 2 NOVA ZOBKAuser posted image user posted image IN TO OBE ZGORNJI 3KICIuser posted image user posted image in začuda nič ni bil jokast in tečen, je pa res, da sem ga s calgelom mazala, ga dobim iz Avstrije, ga imajo, kolk hočešuser posted image .
P v soboto smo dopolnili 5 mesecevuser posted image user posted image

Aprilčica, lušni ste frizura je pa hudauser posted image , a ti imaš konfekcijo 34-36user posted image , jaz vedno kupujem tam ko je za močnejše od 42 dalje, zdaj mi je prav št.44user posted image user posted image , ma, saj bo bolše, enkrat, čez 5 let, ko dokončno shujšam, če pa ne pa grem malo k Siniši, da me zrihta, pa resno sem se odločila.

Muca, ne sanjam o kaki zvezdniški dieti, to ni zame, ma glavno, da grejo kg dol, počasi, ampak gre, sem že na -4user posted image , da se malo spomnem srednje šole, hmmmmmmmmmm, 100 let je še, no tolk glih ne, je pa 15let!!!!!!! In takrat sem imela, 59-62 kg, to so bili časiuser posted image . Meni pa je noga nekako šla nazaj, in lahko nosim vse stare čevlje, 39 št., ma kaj pomaga, ko pa je rit prevelikauser posted image

Šivilja, ti si pa itak preveč pridnauser posted image

Eee sem zasledila, da si neko novo temo načela, tako bom rekla, vem, da niso vse tašče enake, in da vse niso slabonamerne, pač jaz nisem imela sreče, in mislim, da včasih ni prav da delim "pametne" nasvete, bom se raje zadržala komentarjev!user posted image
Meni je pač moja bivša naredila veliko gorja, verjamem pa da so ene tašče čist fajn "punce"!In lahk veliko pomagajo, no zdaj, ko je nimam sem najbolj srečnauser posted image

Grem še malo za nazaj brat!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
9.2.2010 10:18:58   
Sanikaa
a je že danes pust????user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
9.2.2010 10:20:23   
Anonimen

a je že danes pust????user posted image user posted image user posted image

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image

(odgovor članu Sanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2811
9.2.2010 10:23:53   
Sanikaa
uf dobr ker nisem nič za Vida danes pripravila ufffuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
9.2.2010 10:24:27   
Anonimen
sanika, mas se 1 teden casauser posted image

(odgovor članu Sanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2813
9.2.2010 11:23:52   
Sanikaa
Drnula saj ne bom preveč filozofirala , ker mogoče to bolj zna zima pojasnit. Mislim da je cela poanta da pustimo otroke in nič ne prehitevamo , ker bodo delali to kaj zmorejo. Očitno je tvoja Hana že tok fajn natrenirala mišice in se lepo sama držiuser posted image user posted image ... problem je pri tistih ki sami posedajo otroke, podstavljajo pod njih povštre. Otrok pa sam še to ni naredil, ker nima mišice še za tak podvig. Otroci, ki nimajo dovolj močne mišice da bi jih same držale v tem položaju , se im zaradi tega "krivi" , ali "seseda" hrbtenica. Posledice bodo pa trpeli v odrasli dobi .. Znak da otrok pravilno sedi je pa popolnoma ravna hrbtenica, ko sedi in ga gledaš s boka. Zima ti si bolj na tem področju , pa me prosim korigiraj če sem kaj narobe reklauser posted image

Zima kaj se tiče nasvetov glede Brine...Vsak otrok je drugačen in ti lahko samo povem kaj je pri nas "prejelo". Fizično in "vzgojne" pri nas ne pridejo v poštev. Vse kaj tražim od njega je z besedo in prosim. Poskušam mu razložit. Ene zganjajo ful paniko , ko jim otrok pobegne na cesto in ga še dodatno pretepejo (kot da otrok razumeuser posted image ...aha tok je nevarna cesta da me je mami, ki me ima najrajši na svetu, pošteno nanesla bolečino da si bom tako lažje zapomniluser posted image user posted image Meni tu ni logike in nikoli ne bom podržavala "vzgojnih"!!user posted image To je nasilje!! Kako sem jaz rešila taki primer. Najdla sem povoženega goloba ..res je bil kot palačinka na cesti. Lepo sem ga odpeljala do goloba in je bil majhen šok, kaj je sad to in sem mu razložila da golob ni bil previden čez cesto in ga je avto povozil! zdaj je palačinka in ne more letet, ne igrat se in ne živet!! Kruta ,ampak je užgala. Vsako malo ko vidim kakšno žival obnoviva znanje kako je treba čez cesto!! Doma kazni imamo prepoved risanke (ta se najbolj prime), prepoved knjigice zvečer, vzamem igračo (če se trenutno z njo igra in me noče poslušat npr. noče iti jest,ali noče s eiti kopat). Ko pa vdari trma in krik, ali agresija imamo kot v hodniku za hlajenje. Kok je star tok minut mora tam ostat. Sicer kriči , da ne bo v kotu ,ampak se še ni brez dovoljenja premaknil. Pol se pa opraviči in se objamemo in mu povem da takšno obnašanje ne bomo trpeli. Obsojamo obnašanje (poredno si to naredil, tako je lepo) , ne njega!! Postavili smo enotno z dragim meje in neko rutino in se mi zdi da je njemu lažje.Sicer jih redno testira in poskuša premaknit. Za zdaj nekak gre. Zdaj ne vem a je Vid med bolj vodljivimi otroci. Sicer nočem ga zlomit Pustim mu njegovo voljo (če je nekaj kaj seveda on lahko odloča...zbere med dvemi vrstami zajtrka/večerje, zbere kaj bi rad oblekel, katere igrce se bomo igrali, bo se kopal ali tuširal, zbere knjige...veliko že odloča in upoštevamo njegovo mnenje o počitnicah, ali kaj bi rad delal čez dan)..ker drugač si bo našel babo , ki mu bo ostatek življenja skakala po glavi in dirigiralauser posted image user posted image user posted image Rekla sem si da bom vzgojila emancipirane moške, ki bodo tudi znali kuhat in likatuser posted image user posted image Trenutno je v obdobju trme in NE-jev ,ampak mu razlagam da tudi jaz lahko uporabim to besedo neštetokrat. Nikoli ne vporabljam tiste "mamica je žalostna" ..ampak jasno rečem ..bila bi vesela če bi mi pomagal ...ali lahko prosim narediš to in to.... Pač tako kako bi rada da se z mano pogovarja.
Nič zdaj sem vam napisala nekak vso našo filozofijo vzgoje..upam da nisem preveč zamorila
.. imate še kakšen nasvet???
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
9.2.2010 11:40:58   
hel32

Drnula saj ne bom preveč filozofirala , ker mogoče to bolj zna zima pojasnit. Mislim da je cela poanta da pustimo otroke in nič ne prehitevamo , ker bodo delali to kaj zmorejo. Očitno je tvoja Hana že tok fajn natrenirala mišice in se lepo sama držiuser posted image user posted image ... problem je pri tistih ki sami posedajo otroke, podstavljajo pod njih povštre. Otrok pa sam še to ni naredil, ker nima mišice še za tak podvig. Otroci, ki nimajo dovolj močne mišice da bi jih same držale v tem položaju , se im zaradi tega "krivi" , ali "seseda" hrbtenica. Posledice bodo pa trpeli v odrasli dobi .. Znak da otrok pravilno sedi je pa popolnoma ravna hrbtenica, ko sedi in ga gledaš s boka. Zima ti si bolj na tem področju , pa me prosim korigiraj če sem kaj narobe reklauser posted image

Zima kaj se tiče nasvetov glede Brine...Vsak otrok je drugačen in ti lahko samo povem kaj je pri nas "prejelo". Fizično in "vzgojne" pri nas ne pridejo v poštev. Vse kaj tražim od njega je z besedo in prosim. Poskušam mu razložit. Ene zganjajo ful paniko , ko jim otrok pobegne na cesto in ga še dodatno pretepejo (kot da otrok razumeuser posted image ...aha tok je nevarna cesta da me je mami, ki me ima najrajši na svetu, pošteno nanesla bolečino da si bom tako lažje zapomniluser posted image user posted image Meni tu ni logike in nikoli ne bom podržavala "vzgojnih"!!user posted image To je nasilje!! Kako sem jaz rešila taki primer. Najdla sem povoženega goloba ..res je bil kot palačinka na cesti. Lepo sem ga odpeljala do goloba in je bil majhen šok, kaj je sad to in sem mu razložila da golob ni bil previden čez cesto in ga je avto povozil! zdaj je palačinka in ne more letet, ne igrat se in ne živet!! Kruta ,ampak je užgala. Vsako malo ko vidim kakšno žival obnoviva znanje kako je treba čez cesto!! Doma kazni imamo prepoved risanke (ta se najbolj prime), prepoved knjigice zvečer, vzamem igračo (če se trenutno z njo igra in me noče poslušat npr. noče iti jest,ali noče s eiti kopat). Ko pa vdari trma in krik, ali agresija imamo kot v hodniku za hlajenje. Kok je star tok minut mora tam ostat. Sicer kriči , da ne bo v kotu ,ampak se še ni brez dovoljenja premaknil. Pol se pa opraviči in se objamemo in mu povem da takšno obnašanje ne bomo trpeli. Obsojamo obnašanje (poredno si to naredil, tako je lepo) , ne njega!! Postavili smo enotno z dragim meje in neko rutino in se mi zdi da je njemu lažje.Sicer jih redno testira in poskuša premaknit. Za zdaj nekak gre. Zdaj ne vem a je Vid med bolj vodljivimi otroci. Sicer nočem ga zlomit Pustim mu njegovo voljo (če je nekaj kaj seveda on lahko odloča...zbere med dvemi vrstami zajtrka/večerje, zbere kaj bi rad oblekel, katere igrce se bomo igrali, bo se kopal ali tuširal, zbere knjige...veliko že odloča in upoštevamo njegovo mnenje o počitnicah, ali kaj bi rad delal čez dan)..ker drugač si bo našel babo , ki mu bo ostatek življenja skakala po glavi in dirigiralauser posted image user posted image user posted image Rekla sem si da bom vzgojila emancipirane moške, ki bodo tudi znali kuhat in likatuser posted image user posted image Trenutno je v obdobju trme in NE-jev ,ampak mu razlagam da tudi jaz lahko uporabim to besedo neštetokrat. Nikoli ne vporabljam tiste "mamica je žalostna" ..ampak jasno rečem ..bila bi vesela če bi mi pomagal ...ali lahko prosim narediš to in to.... Pač tako kako bi rada da se z mano pogovarja.
Nič zdaj sem vam napisala nekak vso našo filozofijo vzgoje..upam da nisem preveč zamorila
.. imate še kakšen nasvet???
lp

Se  podpišem pod cel post.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
9.2.2010 11:50:15   
tulpek
hel super za trojkici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image te so baje najhujše. in če so te šle brez proble4mov...

a v avstriji imajo calgel pod tem imenom? ga bom pa tam kupila.

aprilčica
, tjaš je ok, malo smrkav in malo tečen, sploh se noče sam zamotit na igralni blazini, moram skakat okrog njega in mu igrat opico user posted image . spi čez dan 2krat po pol ure, zdajle je prisesan in pišem z eno roko. ker ni časa, se manj oglašam, a berem redno, z malim v rokah. dvojke mu počaaaasi lezejo ven, zg. sta čisto malo zunaj že nekaj dni, sp. pa tik pod dlesnijo in je vse rdeče, mali pa razdražen. ust sploh noče več odpirat, tak da vidim, ko se dere.

hojica: ne.

dobra stran diete: kilogrami se topijo (v manj kot tednu 1,5kg) user posted image user posted image user posted image se pozna, da ne jem sladkarij. Trebuh ni več tak napihnjen, kot pri polnih 5. mesecih...Sem na prednosečniški teži, ampak takrat je bilo 5 kg preveč tak da mogoče bo šlo to dol. Zanimivo je, kakšno moč ima psiha.... imamo polne predale sladkarij, ker je moj imel pred kratkim RD, ampak me niti malo ne mikajo. KOt da jih ni... sicer bi se pa nažirala z njmi.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
9.2.2010 11:57:00   
tulpek
Sanika, a si ti prebrala knjigo Znanost o vzgoji (m. Sunderland)... tam opisujejo točno tak način ravnanja z otročki. Meni je všeč in upam, da nama bo uspevalo. Ampak je treba vnaprej naštudirat, kako ravnat in skoz trezno razmišljat... saj potem, ko imaš prakso, je verjento lažje. In to z golobom je super user posted image .
Pri nas imamo v neposredni bližini jezero in večji potok, pa noben od otrok ni tja hodil, ker je bil noter strašni povodni mož user posted image .

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
9.2.2010 12:14:14   
Sanikaa
Tulipek nisem brala to knjigo. Prebrala sem od Penelope "Otrok od rojstva do šole", Jull "Kompetenten otrok" in velik tistih odaj Majhni angelčki na BBC -ju. Jaz kot otrok sem dobila ravno 3 krat po riti in točno vem zakaj in mislim da sem bila dovolj razumen otrok da bi mi takrat starši resno povedali in mi dali normalno kazen... kot po riti. Zdaj vem da sem še dobro prošla , ker nisem bila glih "lahek" otrok. Takrat ni bilo nobenih pametnih knjig , ali šole za starše...delali so kot so mislili da je najboljše, ali tako kot so bili sami vzgojeni. Mož in jaz se strinjava pri vzgoji in mislim da je to bistveno ..ker če bo en postavljal meje , drug bo pa po svoje ...otrok najde vsak zamik in ga širi , ali je pa zbegan ker ne ve kaj zdaj!!??
danes imamo srečo ..ker je psihologija dotaknila tudi navadne ljudi in je vsakom dostopna..veliko knjig je o vzgoji in od nas samih je odvisno koliko se bomo pustili navadi (ne rečejo ji zastonj železna srajca) starih "šol".

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
9.2.2010 12:30:50   
eee35
Oj...jaz pa čakam na malico, imam trenutek...hel: ne, nisem nove teme odprla, samo pisala sem na eni, je bilo o vtikovanju.

Tako sem lačna, da me bo pobralouser posted image . Letim, papa!

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
9.2.2010 12:53:08   
Muca83
Tako, škornje sem zamenjala, na srečo so imeli večjo številko in ni bilo treba drugih izbrat.

Sanikaa, ful mi je všeč vse kar si napisala o vzgoji malčkov!! Sem se spet malo spomnila na tisto knjigo, ki sem jo brala nekaj podobnih fint sem pa tudi na TV videla v tistih oddajah, kjer pride varuška v hišo red naredit. Samo upam, da bom tudi sama znala uporabljati take prijeme in ne bom na koncu ena tistih mam ki cele dneve samo vpijejo na otroka.
tulpek, super da ti gredo kilogrami dol! user posted image Meni so šli po porodu tudi noro hitro, samo takrat sem res bolj malo jedla in dojila zraven in bolj malo spala. No, dojim in malo spim še vedno ampak zdaj bi pa skoz nekaj jedla, sploh sladkarije. Bo treba nekje voljo dobit, da jih ne bom tok jedla, ker med dojenjem se da sicer baje super shujšat.

hel32, uau, že trojkice! Sem malo pozabila - a enke in dvojkice že ima? Pri nas pa še vedno nič ne kaže na zobke. A res a Calgel se v Avstriji dobi. No super, poznam enga gor in mi bo zrihtal če bo treba.

Drnula, mi bomo vsi trije maškare. Upam, da ne bo vreme preveč zagodlo. Midva sva si lani omislila kostume, jaz sem mačka, moj pa prašič user posted image Za Lano sva pa tud kupila v BC kostum in bo čebela.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
9.2.2010 12:56:49   
aprilčica07
tulpek: ma samo, da je Tjaš bolši... kadar so bolni pa so itak crkatsti in tečni... psiha dela čudeže: ko sem jst čakala na izvide amniocenteze sem bla tudi na eni taki dijeti in sem shujšala 2,5 kg, pa noseča v 5 mesecu... mi ni šlo prav nič za jest, niti sladkiši..
sanikaa: zelo lepo si to napisala..user posted image sama zase vem, da prevečkrat po nepotrebnem vzkipim (tudi kadar ni treba), se trudim izbolšat, pa mi rata kakor kdaj... jst sem ena tistih, ko mi je mulček skočil pred avto, takrat sem otrpnila, nisem nisi vedla kaj naredit, bla sem vsa iz sebe.. pol sva se sicer dogovorila in vse, ma takrat sem bla res čisto fertik... takrat jih ni dobil po riti...user posted image jih je dobil enkrat drugič.. ko mi je avto podrsal.. ampak tudi to smo rešili in zdaj takih kozlarij ne dela (trkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam)

Sem začela pisat pred več kot eno uro, pa se pozabla kaj sem hotla sploh rečt.. grrrr..

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
9.2.2010 13:29:05   
aprilčica07
Sem nazaj.. Julija spi, sem pogruntala nov sistem uspavanjauser posted image user posted image Jo dam v vozek, malo povozim gor in dol po garaži in muka zaspi.. Sem jo zapeljala v sobo, ker je malo bolj hladno in upam, da bo spala vsaj 1 urco, da se malo spočijem. Jakob se pa igra..user posted image

hel: bravo za zobkeuser posted image user posted image pr nas še nič od niča.. pa super, da je praznovanje minilo lepouser posted image
miska: kdaj je prišel tvoj lubi domov včeraj?
eee35: z zamudo, ma vseeno dober tekuser posted image user posted image user posted image
ALEKSANDR: Kje ste se potepali?

Jutri imamo posvetovalnico.. Me zanima kako bo zgledalo:):) Ah, zdaj pa Jakob predlaga, da se gremo crtat.. No, pa gremo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2822
9.2.2010 13:38:05   
Anonimen
miska: kdaj je prišel tvoj lubi domov včeraj?

okol 8ih...in se zdj sem v soku in ne dojemam....sva user posted image

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2823
9.2.2010 13:51:58   
tulpek
Sanika, očitno gre v vseh teh knjigah za enak način vzgoje. bom prebrala tudi te, ki si jih navedla.
nasilje v večini primerov vodi v nasilje... ali v šoli med vrstniki ali kasneje v lastni družini. nekaj jih je takšnih, ki vedo, da to ni prav, ampak za to moraš biti že kot otrok pameten, žal se večini zdi nadaljevanje nasilja nad drugimi čisto okuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2824
9.2.2010 14:16:18   
ALEKSANDR
Hej...

Evo končno malo časa... user posted image je bil že od četrtka doma...tako da smo malce vandrali naokrog...Pa avto smo končno popravili- akumulator smo morali nabavit novi... Tako, da smo se končno lahko tudi kam zapeljali... Nujno rabimo novo sedežno...pa je vse tako drago...user posted image V bistvu bi morali kar celo stanovanje prenoviti...ampak počasi... Še najbolj všeč mi je bila sedežna pri neckermanu- pa najbolj ugodna tudi..tako, da bom po moje kr tam naročila... Malo mi je škoda zdaj dati ful denarja za to...user posted image je vseeno še mlad..pa da mi ne bo tako škoda, če bi prišlo do kakšne nezgode...user posted image

Marela voziček- jaz bi ga rada počasi nabavila...ta naš voziček se ful na veliko zloži...imamo pa twingota..tako, da ga zelo težko spravimo v avto... In sem se v enega zapičla...pa mojemu ni tako zelo všeč..jaz pa valda ne bi nobenega drugega...user posted image

Prednosečniške cunje- jaz jih že zelo dolgo nosim... so mi ti nosečniški kg zelo hitro skopneli...sem še v minusu...user posted image ...razen trebuha seveda...ta se veselo obeša preko hlač-pa po moje je najboljše, da se ga čimprej navadim..ker ne vem, če bo izginil...user posted image

Fruteki- Meni so od kašic najbolj všeč Hippove...pa jih kr uporabljam...sadne predvsem- razen jabolk in banan...ostalo sadje, ki pa ga ne morem dobiti kolk tolk domače, pa raje v kašicah kupim... Zelenjavne pa mi smrdijo...samo zelenjave je tudi pozimi na tržnici dosti različne za kupit...

Muca83- Je pa ful snega v arboretumu... Pa luštna slikica... Jaz še nikoli nisem bila tam...bo treba enkrat na izlet se peljat...ko bo topleje seveda

Zima- vse najboljše tudi z moje strani...

Anžetka- jaz sem mu od sadja dala še marelico pa breskev- kašice...pa mu je bilo všeč... Pa Luka že par dni je 2x na dan- GH. Dopoldne mu dam sadje...poplodne, ko midva jeva pa zelenjavo- je enako kot pri vas sitnaril, ko sva midva jedla.. Te je že bil lačen... In zdaj pač skupaj jemo kosilo...user posted image

sanikaa- user posted image za palec v ustih.... Pa všeč mi je tvoja filozofija vzgoje... si bom to še večkrat prebrala...user posted image

Miška- mogoče pa ga probaj tudi ti ignorirat,, Jaz bi na tvojem mestu popiz....user posted image Sem bolj temparamentna...lepo rečeno...user posted image Ampak super za user posted image ... Meni je ta način za pobotat se najljubši...user posted image

Hruškolinka- meni se tudi zdi da mi je noga zrasla...sem zadnjič neke čevlje kupovala...pa mi ni bilo nič prav 37- pa že od nekdaj mam to številko...sem morala potem 38 kupiti... user posted image

Pust- naš bo pa dalmatinec.... Smo dobili tak luštkan kostumček... Jaz si bom pa lasuljo kupila...pa bom Kruela...user posted image ...pa Dhramo na vrvico, pa malega v voziček...pa bomo skupinska maska...user posted image

Aprilčica- ti pa je moralo zavret..ko si videla tisti dve strani... Ma, boš to že preuredila...jaz še ene slike nisem razvila...pa se že pol leta spravljam...user posted image

Hel32- super, da si našla Calgel...jaz sem bila ravno včeraj s faramcevtkami...pa ga v Mb nikjer več ni...bila je ena tuba še v Lenartuuser posted image .. Ne vedo pa zakaj ga ni... Pauser posted image za zobke...

Ayo- user posted image za izgubljen uhan- jaz se tudi tako navežem na te stvari...

Joj...pa tako hdo mi je bilo brati vse vaše zgodbe o klofutah in udarcih...user posted image vsem, ki ste morale to prestajati...

Še to... Naš Luka se skoz, ko leži na hrbtu dviguje...pokrči nogice in dviguje ritko... a še kateri to dela... ne vem če je ok...user posted image

Zdaj pa grem...kuhat...kapnate klobase...(moja najljubša jed zadnji mesec) pa pire krompir...

LUKA ANTE 10.08.2009 3380g 49cm
1. mesec 4960g 56cm
2. mesec 5480g 57,3cm
3. mesec 6290g 61cm
4. mesec 7100g 63,5cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?