|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
18.8.2009 12:43:32   
Alisa
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Alisa, super porod user posted image . A te je že prej kaj stiskalo, špikalo... pred spanjem, ali je bilo kar naenkrat, brez predhodnih znakov?

Ne tulpek nič nisem imela prej kakih znakov, zvečer sem edino bila zmatrana in zaspana, zaspala sem pa full težko.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
18.8.2009 12:46:30   
Alisa
Klaja hvala ti!!

To je čudež življenja.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
18.8.2009 12:47:56   
Muca83
Gabi, čestitke za malega Tai-a! user posted image user posted image

Joj jaz sploh ne vem več kaj naj počnem. Nič se mi ne da in mi je kar malo dolgčas user posted image Tamala pa uživa, skače po trebuhu in se ji nikamor ne mudi.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
18.8.2009 12:49:56   
Muca83
Alisa, a si bila potem deležna posebne pozornosti zaradi lege? Ker povsod piše, da je potem zdravnik zraven pri porajanju, ne samo babca. Pa zanima me, če so ti še kaj z UZ lego in velikost otročka preverili, ko si prišla. Če je bil sploh čas user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3729
18.8.2009 12:50:40   
Alisa
Še slikica naše princeske;
user posted image

user posted image

To je čudež življenja.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3730
18.8.2009 12:55:04   
Alisa
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Alisa, a si bila potem deležna posebne pozornosti zaradi lege? Ker povsod piše, da je potem zdravnik zraven pri porajanju, ne samo babca. Pa zanima me, če so ti še kaj z UZ lego in velikost otročka preverili, ko si prišla. Če je bil sploh čas user posted image

Pri porodu sta bili prisotni 2 ginekologinje in 2 babce, UZ mi niso delal, sem že prec ko sem prišla povedala da je v medenični vstavi, tako da je potem v porodni sm preverila z otipom trebuha. Je pa res da od prvega poroda je razlika pri tem da se je pri zadnjem popadku babica z komolcem naslonila cela na desno stran trebuha. Zabolelo je ko user posted image . Sm sem bila pa rešena. Ima pa Klara modro rito od pritiska na kosti med porodom, počasi ji zginja.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3731
18.8.2009 12:56:27   
Neža7
Muca83....... Jaz tudi čakam, da se bo kaj dogajalo pri tebi user posted image Ko sem bila v bolnici sem mislila nate. NIsem imela računalnika pri sebi, da nisem morala pogledati kako si.

Iskrene čestitke vsem ko ste že rodile svoje sončke user posted image user posted image user posted image

http://www.e-kartice.net/images/stories/cards/otrok5.jpg

user posted image slikica se ne prikaže, da je samo link.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3732
18.8.2009 13:02:25   
aprilčica07
anč, kerala: a se vam lahko pridružim v tečnobi, sitnosti , neprenašanju same sebe in  podobnih rečeh??? sama sebi grem na živce in me nervira vse po vrsti.. še najbolj otečene in baročne noge, ki niso podobne več nobeni stvari.. pa sem samo kosilo skuhala in sem čisto gotova..user posted image user posted image user posted image Pa z malim sva sama, moj dela popoldan zdaj, no, saj sta mama in tašča blizek, ampak vseeeno, nad mojim se najlažje  znesem...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
alisa: kašna lepotička je Klarauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tanchy: lepo, da si se javila.. počivaj in počivaj, da prideš k sebi.... in crtaj malo Hano..user posted image
sams, hel32, tulpek: mislim, da bomo me me zadnjimi.. pr meni ni ama nič dogajanja spljoh....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sams: mene tudi ne spraviš laufat, grem pa rada kolesarit...

Zdaj grem počasi malga dat spat, pol pa pod leden tušek in uživancija na kavču, kolkor je sploh mogoče uživat v tej obliki... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 3733
18.8.2009 13:06:17   
opatija
Ojla bejbe!

V četrtek 13.8. ob 11.08 smo končno dočakali težko pričakovanega Jura (4100g, 57 cm). Smo SUPER SREČNI!!!

Začelo pa se je takole: Ob 4.30 zjutraj mi je začela odtekati voda. Z user posted image sva počakala mojo mamo da je prišla pazit Nikca nato pa sva se odpravila v porodnišnico. Priprave so potekale zelo mirno (prijeten sprejem, nato malo manj prijeten klistiruser posted image , ki mi je sledilo tuširanje, potem pa so naju z user posted image odpeljali v porodno sobo. Celotno osebje je bilo FUL prijazno, porodna soba je bila zelo prijetna, v ozadju smo imeli muziko, ko je prišla babica in pšovedala, da bomo sedaj počasio rodili. Meni ni bilo prav nič jasno, ker mi je bil celoten postopek popolnoma neznan saj je bila prvič takšna panika. Ob 10 so mi dalo flaš z umetnimi popadki in počasi se je začelo.č Dobrih petnajst minut so bili popadki kar OK nato pa so postali boleči. Takrat sem dobila masko (menda so nove) in sledil je napad smeha. Zadeva namreč prav pošteno zadaneuser posted image . Začeli so se hudi popadki vendar sem bila od plina zako zadeta, da se mi je ves čas zdelo FUUUL LEPO. user posted image Se je odlično odrežal, babce so se mi zdele neskončno prijazne in v trenutku, ko sem začela obupovati nad bolečinami je babca rekla magične besede: no, sedaj bomo pa rodili. Sledili so boleči iztisi, kar precej raztrganin vendar je minilo zelo hitro, sledil pa je najbolj božanski občutek na svetu, saj je zajokal moj JURČEK!user posted image user posted image user posted image Takoj v porodni sobi se je pričel dojiti, midva z user posted image pa sva uživala v euforijiuser posted image

Včeraj sva prišla domov, Nikec je bratca navdušeno sprejel, mene sicer precej bolijo šivi, pa 10x na dan se zjokamuser posted image , vendar smo neskončnoi srečniuser posted image . Jurček je zelo priden dojenček, dojenje pa nama laufa.

Drage moje se še kaj javim. Žal ne uspem prebrati vsega zamujenega.

Zaenkrat le: ISKRENE ČESTITKE VSEM, KI STE POVILE VAŠE ZAKLADKE, TISTIM KI PA ŠE ČAKATE PA SREČNO!!!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
18.8.2009 13:26:56   
romana24
Opatija čestitkeuser posted image user posted image user posted image . Lepa zgodbauser posted image . Pa je Nikec kaj ljubosumen na bratca?

Alisa lušna je tale tvoja princeska user posted image

5ra83 čestitke za hčerkico

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
18.8.2009 13:30:36   
aprilčica07
opatija: čestitke za  fantka Jura!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
gabi: čestitke tud tebi za Tai-auser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Res se je začelo dogajat sto na uro, dejansko je že prot koncu in ostajamo le še nekatere, ampak tudi za nas pride enkrat finiš...

sem hotla še neki napisat in komentirat, ampak nevem več kaj... mi je ušlo... grem zato raje pod mrzel tuš, da pridem malo k sebi, pol pa dalje...user posted image

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 3736
18.8.2009 13:31:23   
kerala
Opatija, čestitke! Kako lepo... user posted image

Sligica in sams, jaz sem za Ravnikarja slišala kar precej kritik. Ostali se mi zdijo pa čisto vsi OK.

sams, a pri njemu pali, če koga poznaš? To bi bilo full dobro, ker bo mene malo pogledala Primanova, anesteziologinja, ki se poznamo. Jutri, ko bo on na oddelku, je pa še ravno dežurna. Sva pa itak zmenjeni, da mi bo ona nastavila EA. Pa še nasvet svojega naj frenda bom upoštevala, sve se ravno danes hecala po telefonu, da moram G razložit, koliko zdravnikov iz Izolske bolnice poznem, sem včasih delala z njimi, tako da ma da bo palilo! Saj sva se oba zdražala, da se je treba posluževat takih prijemov, samo žal dandanes v tem svetu večina stvari tako funkcionira, še posebaj pa zdravstvo...

Sligica, a nisi ti rekla, da greš rodit v Postojno? Sorry, sem očitno zamutila. Če pa prideš v teh dneh, se pa mogoče še srečava! Kako bova pa vedeli katera je katera? Mogoče bova pa najstarejši user posted image ...

Kar se pa mojega jutrišnjega sprožanja tiče, pa sploh nisem zihr. Zverova je sicer tako rekla in če bi bila tam, bi se tudi zgorilo, samo itak je verjetno ne bo, napisana vsekakor ni, drugi se bodo pa odločali po svoje... Jutri in v četrtek sta na oddelku Deisinger in Ravnikar, pozabila pa sem kateri je zjutraj in kateri popoldan. Petek sobota sta pa spet Zver in Guzejeva, tako kot danes, zato sem upala, da bom danes, samo očitno sem spet upala zaman...
Zdaj greva z mojim do avtopralnice, pa v trgovino, pol ga pa še prisilim, da me malo po makadamu zapelje - upanje umre zadnje...

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
18.8.2009 14:30:30   
Muca83
Alisa, hvala za info. user posted image Ful sem vesela zate, da je šlo tako gladko. Klara je pa zelo srčkana! user posted image

Neža7, ja kot vidiš sem še kar v enem kosu in čakam user posted image A v bolnici si bila? Ojoj, upam, da nič hujšega...

opatija, Jur je pa res konkreten fant! Dobra si, da si ga spravila ven, takega korenjaka!

kerala, kar na makedam ja, če si neučakana. Očitno je pri miški delovalo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
18.8.2009 14:30:53   
aprilčica07
Me je pa  lih kar anč poklicala in povedala, da me kliče iz klisitrniceuser posted image user posted image user posted image , je šla na pregled v P in je odprta 4 cm, tako, da zdaj sledi klisitr, pol pa ji bojo zadevo sprožili... Nam ostane da ji držimo pesti, da bo vse skupaj čimprej zanjo.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   in da bo svojo bebico čimprej crtkala:)

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 3739
18.8.2009 14:57:50   
sams
Oh anč, fuuul držim pesti!!! Pa je prehitela vse sredovke (razen miske mogoče, za katero ne vemo še, kaj se dogaja)...

opatija, čestitke!!!!user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kerala

sams, a pri njemu pali, če koga poznaš?
.....
Saj sva se oba zdražala, da se je treba posluževat takih prijemov, samo žal dandanes v tem svetu večina stvari tako funkcionira, še posebaj pa zdravstvo...

Baje, da ja. Oh, tudi meni grejo strašno na živce veze in poznanstva!!!!

aprilčica, drži se. Tudi jaz sem prej kuhala kosilo in je kar teklo z mene, sem prav MORALA iti pod tuš. Upam, da pade danes spet eno kopanje na plaži, ker je res vroooče....

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3740
18.8.2009 15:17:36   
Muca83
Oooo a zdaj pa še anč! Anč, naj hitro mine in bo čimmanj boleče.

Hmmm, da ne bom na koncu jaz sama tle ostala, čeprav jih ima tok za mano rok user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 3741
18.8.2009 15:26:25   
zima07
Anč, držim pesti............. user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
18.8.2009 15:35:49   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Alisa

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Alisa, super porod user posted image . A te je že prej kaj stiskalo, špikalo... pred spanjem, ali je bilo kar naenkrat, brez predhodnih znakov?

Ne tulpek nič nisem imela prej kakih znakov, zvečer sem edino bila zmatrana in zaspana, zaspala sem pa full težko.

No, fajn da vem, da ni treba, da me kak teden prej vse matra user posted image . Lahko me že danes ponoči zagrabi.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
18.8.2009 15:49:38   
kerala
Ooo, Anč, tole je pa lepo slišat! Držim pesti, da bo čimlažje in čimhitreje! Super, boš kmalu rešena, pa še skrbet zaradi ctg ti ne bo več treba!

Jaz sem nazaj z makadama, sva se vozila full, skor je avto razpadu (kljub temu da je jeep)user posted image ... pa s trgovine, avtopralnice... zdaj pa samo razmišljam, kam bi se še odpravila, ne morem biti več doma ker se mi user posted image
Duna me je že vmes klicala, če sem že dobila popadke, a jaz niiiiiiiiiič! Pa to je kot zakleto, moj malček očitno res ne reagira na noben dražljaj... in se je odločil, da ne gre ven user posted image

Muca, ma da ne bom jaz tle zadnja. Pravkar sem prebrala, da je 28. in 29. RockSevnica, pa so taki dobri bendi, čist po mojem okusu... bom kar tja šla, pol bom pa zihr šla rodit!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

Neposredna povezava do sporočila: 3744
18.8.2009 16:06:55   
Muca83
Muca, ma da ne bom jaz tle zadnja. Pravkar sem prebrala, da je 28. in 29. RockSevnica, pa so taki dobri bendi, čist po mojem okusu... bom kar tja šla, pol bom pa zihr šla rodit!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko ni več neučakane miške, je tukaj neučakana kerala user posted image Sam si res boga, že toliko čez rok!

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
18.8.2009 16:40:05   
tulpek
Anč user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Hmmm, da ne bom na koncu jaz sama tle ostala, čeprav jih ima tok za mano rok user posted image user posted image user posted image

Ne pozabit na mene... ampak sem pa danes na akupunkturi dobila iglo, ki naj bi vplivala na to, da user posted image ne bi preveč zamujal user posted image user posted image user posted image . Ji bom drugič rekla, naj mi da takšno, da rodim danes teden user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3746
18.8.2009 17:15:55   
hel32
Ojla babure, pa ne pozabit name, jaz sem tuuuuuuuuudi še tuuuuuuu.

+Anč* dajmo, dajmo, držim pesti da hitrop mine!

Kerala, jaz ti želim, da ti jutri sprožijo, ker si res boga s tem čakanjem!

Muca, ti si tudi že malo neučakana kaj, pa saj ni čudno, ta vročina pa sopara, pa naši okorni trbuhi.Z mojim že navijama, da bi mali čimprej se spomnu prit venuser posted image user posted image user posted image

Pri nas pa zgleda bo nevihta, je ful temno in grmi, oooooooo bi pasalooooooooooo.

Opatija, veliko cartanja še naprej, je pa bil velik, tale vaš fantič, kr konkreten dojenčekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Gabi, pa tudi tebi za Tai-auser posted image user posted image user posted image

Kaj mislite, katera bo zadnja tukaj? Ker pri meni še ni kakih konkretnih znakov, ali pa bo vse na hitro in me bo zvilo in bom šibala po hitrem postopku.
No edino to, da čutim da je že kr fajn nizko.
Spet mam noge do fula zatečene!!!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3747
18.8.2009 17:42:08   
tejči77
Ojla, babike!
Vsem hvala za čestitke in da ste držale pesti. Je bilo res veliko lažje kot prvič.
Pa vsem čestitke, ki ste rodile za menoj, žal nimam časa vse za nazaj čekirat, bom pa preverila seznam, obljubim.
Sva se srečale z modrosmotko v sobi, sva bile cimre. Fejst babika, vam rečem in kako lušno punčko ima.

Moja porodna zgodba pa na kratko: sem imela tu na forumu kak teden pred porodom take pobožne želje, da bi zjutraj peljala Lariso v vrtec, šla rodit.....
no, in prav tako je bilo. Zjutraj ob 6:00 so me zbudili rahli popadki, ampak kar na dve minuti. Potem sem vstala, da zrihtam Lariso in so postali takoj tako močni, da sem jih morala predihavat. Poklicala sem lubija, naj počasi pride domov, tačas je pa že tetika prišla po Lariso, da jo odpelje v vrtec. Potem sem si še oprala glavo, se stuširala, polikala lase in ob 9:00 sva se odpravila v porodnišnico. Malo sem morala počakati na CTG, ki je pokazal popadke na 3-4 min in takoj me je sprejel dr. Koren. Povedala sem mu kako je bilo prejšnjič, potem me je pregledal in sem bila že 6 cm odprta, tako da so me takoj poslali v porodno, nekje ob 10:00. Ob 11h sem bila že dovolj odprta za rodit, takrat je prišel dr. Koren in bil ves čas ob meni. Hvala bogu, ker sem se z iztisom matrala kakšne pol urice. Na veliko so me prerezali in še ratrgala sem se. Potem me je šival kakšne pol urice, je bolelo kot hudič, ampak šivi se še držijo skupaj in vsak dan me manj boli.
Takoj sem dobila Maj Eneja na trebušček, uh kakšen nor občutek. Sem bila čisto iz sebe in prav ponosna nase, da mi je uspelo brez umetnih popadkov in praktično brez sredstev proti bolečinam.
Maj Enej je bil neverjeten, takoj je začel sesati in bil potem še tri urice, kar so nas pustili same v porodni čisto buden, tako da smo se nacartali. Moj lubi je odšel ravno ob treji uri, da je lahko šel še po Lariso v vrtec - zdaj pa recite, da se mi niso vse želje izpolnile.
Maj Enej kar pridno spi, samo nekako je dan zamenjal za noč, pa se bo tudi to uredilo. Pa rahli krči so se začeli, tega me je pravzaprav najbolj strah. Upam da ne bo hujšega.
Zaenkrat lep pozdrav!

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
18.8.2009 17:42:47   
aprilčica07
hel32: o tem katera bo tle zadnja bi jst stavila ali name, mogoče sams, in tulpek... nate ne bi, ker se mi zdi, da boš rodila kaj prej.,....user posted image glede nog, o mater, da bi vidla moje, kot baročni stebri, sploh desna je grozljiva.. komaj čakam, da se malo ohladilo, tam po 20 zvečer in grem z malim nasproti tatiju, ki pride iz dela, se lih fanj premigam in razhodim , pa paše mi...
kerala: ti pošiljam že danes en kupuser posted image user posted image user posted image za jutri..
anč: drži seuser posted image user posted image
muca83: ti tudi še kr vztrajaš ne?
sams: ma bolj kot se tuširam slbše je, no.. en cajt je ok, pol pa jovo na novo, teče od povsod..user posted image user posted image user posted image a ste šli na plažo?

Tud tle kao zgleda, da bo nevihta. ampak mislim, da bo tako ko vsakokrat, grmi nekje pr Trstu, pada v Solkanu, pr nas pa elektrika zmanjka, dežja in ohladitev pa itak ni..
Nič, grem zdaj položnice plačat, pa pridem nazaj.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3749
18.8.2009 17:44:44   
aprilčica07
tejči: super, da se je vse izteklo kot si si želela.. zdaj pa počasi v nove ritme, saj bo, boš vidla...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?