|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
16.7.2009 14:10:40   
bamoocham
Dan.

Tudi naša je ful nemirna, ko je vročina pritisne v stanovanje, pa imam vse žaluzije in rolete dol potegnjene, da bi ja bilo hladneje. Pa nič ne ustavi te vročineuser posted image .

Sem jo komaj uspela uspavati, ker se je kr jokala in ji je bilo vroče. Jo imam v vozičku (košari) na hodniku zdjle, kjer je še najbolj hladno.

Danes sma bili 40 min zunaj, pa sem mislila, da bom zgorela. Kk je moglo šele njej bit vroče, pa je imela kratko majico in kratke hlačke gor. Spala je pa kot top.
Doma sem jo malo ofrišala z vodo in je bila nagec. Ful ji je pasalo.user posted image

Vlogo za otroške pa  bom oddala jutri.

Nisem vedela, da moremo že otroka vpisat v vrtec. To se mi zdi ful hitro...

Osebne ji še ne boma delala, itak letos ne gremo na dopust, tak da bo počakala na drugo leto.
Mi smo tudi mislili it v toplice septembra, ko bo Neža 3 mesece stara, samo menda odsvetujejo zaradi vnetijuser posted image

Lp, kosilo čaka.user posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 801
16.7.2009 14:40:54   
bjondi
Evo naš Žiga in njegova sestrica Karin...

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 802
16.7.2009 14:55:49   
mojjaka
Bjondi, ful lepa otroka imašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 803
16.7.2009 15:02:17   
lino
mi pa definitivno gremo na dopust, če le ne pride kaj vmes...sej zakaj pa ne mi sploh ni jasno in zakaj bi morali biti naši user posted image 3 mesece stari...no, men je patronažna rekla, da ni ovir, da pa je morda morje malo bolje kot toplice zaradi klime in otrok, če gre v vodo (pa je itak premrzla) ni v nevarnosti zaradi vnetij, da pa bi obstajala kaka druga ovira pauser posted image ...morda v nas samih, ker če tk pogledam, sej vroče je tk doma, kot tudi na morju, edina razlika je klima (zrak), ki pa je lahk sam pozitivna, kaj drugega pa jim na morju nima za bit, sej eni pa živijo tam, a ne skuštrana in jabblka. No morda je edina ovira pot na morje, pa mi bomo šli kar ob kakih 6 zjutraj in pol smo najkasnej ob 9 uri že tam in tudi še ni vročine, pa velika možnost, da Maksi spi, če pa ne, bomo pa vmes stali in se dojili, sicer pa jst itak ne morem mimo Trojan.user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 804
16.7.2009 15:58:31   
kalanteja
pozdravljene

jst imam tako pridno pupo, da mi jasno ni, skoraj nikoli ne joče, tak da se tud tašča ne pritožuje ....no, joče sam k jo kopam, ah bo že nekak

ja, vročina, no mi nismo v mestu, ampak na kmetiji in je malo bolj znosno, sedaj ravno streho prekrivamo in najbolj oni nastradajo, julija pridno spi, čeprav razbijajo....

tudi dojenje nama je fajn steklo

tiste k imate pa probleme pa en user posted image , ker si ne predstavljam mastitisa al pa da bi sama ostala al pa da mi solijo pamet zaradi morja ...

a že katera  user posted image slončka, ker jaz pojam nimam kdaj bom šla na pregled, ker je moja g. na dopustu do 27 julija, in kako je z sexom po carskem rezu ??

opazil sem, da moja pupa zelo rada posluša muziko, in ji jo vedno vrtim in kar spi ...
včeraj sem šla, da se zmenim za datum za krst in bo krščena 6.9. rojena je pa 9.6. se je že župnik smejal, da je fajni datum, bla bla bla, tašča je bila vsa vesela, da je bila Julija pri župniku in je vsa vesela, da bo krščena, sedaj moram pa jst naredit vabila, pa vse ka jst vem ka vsa, v glavnem mi je odveč

jem štrudelj z bučkami, mi ga je mama poslala, sreča, da je samo 4 km stran od mene, pa itak jo vsak dan kličem

za vrtec pa mene ne skrbi, ker jo bo moja mama pazila, hvalabogu

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 805
16.7.2009 16:17:49   
mk8
Živjo punce!

Mi smo v ponedeljek dali gipse številka 5 dol in smo do operacije v torek brez user posted image user posted image user posted image . Tok mi je fino vidt njene nogice, ma tko fletkane, bi jih kr skos lupčkala user posted image user posted image . Stopalca so kr v redu popravljena, čeprav še vedno ne tok dobr, da operacija ne bi bila potrebna user posted image user posted image . Me je kr strah, kako bo vse skupaj, vrjetno bo ful jokala, k jo bodo rane bolele, dokler se vse skupaj ne zaceli... Da ne omenjam kako jo bodo uspavali, raje sploh ne bi vedla - najprej dobi injekcijo v hrbet (nimam pojma kako jim to rata, ko so vretenca še čisto majhna, lahko samo upam, da ne bodo zgrečili in da ne bo kaj narobe), potem pa še cevko skozi vsta, da jo med operacijo predihavajo... Čist grozno, se moram kr psihično pripravit.
Drugače imamo pa v nedeljo krst... Sva se z mojim odločila, da bova malo pohitela (drugače je bil predviden septembra) in naredila krst še pred operacijo, da se malo priporočimo in da bo vse OK... Tudi jaz se bom bolje počutila. Imam zdaj vsaj eno drugo stvar na katero mislim in se pripravljam, ker od misli na operacijo in kaj nas vse še čaka, sem bila kar zmešana user posted image

Kapljice AD3 - jaz sem jih po dveh dneh kar nehala dajt, jo je tako zvijalo, da je bilo kr grozno. Si zdej sploh ne upam ji dajat, bom v petek, ko imamo pregled pri pediatru pred operacijo rekla, naj mi da tiste druge... Ne želim, da bi jo, poleg vsega drugega z nogicami, še zvijalo zraven zarad usranih kapljic user posted image

Otroški dodatek - jaz sem dobila kar najvišjo vsoto otroškega dodatka, ker sva z mojim še oba študenta in prejšnje leto preko študentskega servisa nisva zaslužila več kot 3000 evrov vsak. Bo kar prav prišev vsak evro..

Deja zate pa user posted image user posted image user posted image . Upam, da se bodo stvari porihtale tako, da bo najbolje zate in za tvoja dva sončka. Drugače pa verjamem, da si dovolj močna, da boš tudi sama lahko skrbela za sinčka in hčerkico, če slučajno do tega pride.user posted image user posted image user posted image

Uspavanje - tudi naša se pusti uspavat samo v naročju (beri na joški user posted image ), potem jo pa odnesem v košek. Zbujamo pa se, če je dobra noč, dvakrat (ob 2.00 in ob 5.00), če pa ne, se lahko pa zbuja tudi na eno uro. Pa sploh ne vem od česa je to odvisno... Kaj delate ve punce, da vam otročki tako dolgo spijo (tudi do 6.00 ne da bi se zbudili)?!? Midve imava vsak večer enak ritual - hranjenje, umivanje (ta teden tudi kopanje user posted image user posted image ), hranjenje in zaspi ob približno 21.30 - 22.00. Pa noče kj dalj spat. Kakšen nasvet?

Tkole pa zgledajo gipsi naše male pikice...

user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 806
16.7.2009 18:28:19   
Tira
Ja glede morja sem bila tud jz istega mnenja, sej na morju imajo ljudje tud dojenčke user posted image
Pediatrinja mi je pa rekla, da je bolje zaradi klime (morski zrak).
Definitivno sem pa proti raznim toplicam... se mi zdi, da tam takoj kaj stakneš, sploh pa nebi dala malega v otroški bazen... kateri otrok gre pa ven na wc user posted image , za takole majhne je to leglo bakterij.

mk8 za kapljice Oleovit ne rabiš recepta, se kupijo v lekarni v Tržiču, razen če ti bo dala Plivit D3. Samo pravijo, da jih po teh tud zvija. Jz sem danes našemu dala prvič Oleovit in zaenkrat ni bilo nič, še celo več je spal kot ponavadi, HB.
Upam, da bo vaša punčka kar najbolje prestala operacijo user posted image user posted image user posted image  Prov boga je videt s temi gipsi, še dobro da se ne zaveda preveč in se tega ne bo spominjala.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 807
16.7.2009 18:49:28   
mojjaka
že katera user posted image slončka, ker jaz pojam nimam kdaj bom šla na pregled, ker je moja g. na dopustu do 27 julija, in kako je z sexom po carskem rezu ??

Ja, mi že veselouser posted image user posted image . Sva že pred pregledom pri ginekologu in je bilo čisto ok, sem pa tudi jaz imela CR. No, v torek sem pa imela pregled in je vse ok, na svojem mestu...dobila sem tabletke(nisem vedela da jih lahko med dojenjem jem)

Tudi mi bomo imeli krst 6.9.user posted image ja takrat najina prva obletnica poroke in bomo imeli dva pomembna dogodka na isti datumuser posted image user posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 808
16.7.2009 21:04:43   
lino
mk8user posted image user posted image user posted image user posted image .

mojjaka kk pa ješ tablete, sem jih jst tudi dobila ampak še nisem utegnila po njih it in mi ni jasno kk delujejo, ker drugač si moral kontracepcijske tablete jest, ko si dobil menzo, si 1 vzel, kk pa te, ko nimamo menzeuser posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 809
16.7.2009 21:24:55   
kalanteja
Mojjaka kje pabo krst, da se ne bomo slučajn na krstu srečali ...

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 810
16.7.2009 21:46:28   
mojjaka
mojjaka kk pa ješ tablete, sem jih jst tudi dobila ampak še nisem utegnila po njih it in mi ni jasno kk delujejo, ker drugač si moral kontracepcijske tablete jest, ko si dobil menzo, si 1 vzel, kk pa te, ko nimamo menzeuser posted image

Ja, jaz sem tudi šele danes šla po njih in bom jutri prvo vzela.
Nč ne čakaš na menzo, kr začneš jih jemat in jih jemlješ skoz brez pavze. V škatlci jih je 28. Saj imaš ti tut Cerazette??Vmes se ti pa menda pojavi šibka krvavitev enim menda tudi nič...

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 811
16.7.2009 21:47:17   
mojjaka
Mojjaka kje pabo krst, da se ne bomo slučajn na krstu srečali ...

V Slovenj Gradcu.
Pa vaš?

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 812
16.7.2009 22:02:46   
minča
HeJ!

Jst sem bla dons pri G na poporodnem pregledu in ti šment, mi je košček posteljice notr ostal in moram juti na abrazijo. Katastrofa!!!!!
Že ko sem rodila mi je težko šla posteljica ven, a je takoj po porodu zdravnica mi naredila ultrazvok in rekla, da ni nič videt, a žal ni tako...
Je res, da sem skoz krvavela, a sem mislila da je to normaln, bolel me ni nič, vročine tud nisem imela...
Tak da moram bit zjutaj v bolnici, poseg baje je kratek, menda te takoj zbudijo, potem mi bo moj pripeljal user posted image , da bova skupaj in se dojili, popoldan po viziti, pa če bo kul že lahko grem domov...
Upam na najboljše in da bomo dobr tole speljali, še posebej zaradi male in dojenja...
Držte pesti!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 813
16.7.2009 22:06:30   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Janci kako ste opravili pri pediatru?

Danes smo bili pri pediatru in moram priznati, da sem ful navdušena nad dr.Ješetovo.
Tom je točno pri 6 tednih velik 58cm (pridobil je 4 cm), težek 4880g (od porodne teže pridobil 970g) in obseg glave 39cm (pridobil 2,5 cm).
Pregled je potekal odlično, saj rastemo in se razvijamo tako kot je treba. Je pa rekla pediatrinja, da je z našim lulčkom vse ok in da ima kožica čas do 5 leta, da se vse uredi tako kot je treba.
Se mi je kar kamen odvalil od srca. user posted image

Danes sva se pa s Tomom skoraj cel dan potepala in sva domov prišla šele mal pred sedmo uro.
Šla sva na obisk k moji mami, ki je seveda presrečna da se lahko ukvarja s svojim vnukom in tako sem jaz lahko malo počila in je bilo prav fino, ker je mami tudi mene fajn crkljala.

Jutri nas pa čaka dopoldne po najinem ustaljenem urniku, popoldne pa piknik.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 814
16.7.2009 22:16:56   
tinca84
deja, mk8, minča user posted image user posted image user posted image

No mi smo danes zrihtali na sodišču, sploh ni blo tk hudo kot sem si jaz predstavljala.

Men Nik tudi skoraj čez cel dan bedi, kako je možno da mi od 8h zjutraj in do 21h ne spi niti eno urouser posted image user posted image user posted image Kr naprej se joče, non stop bi mogu nekdo blizu njega bit...... opazla sem da mu je ful vroče (poleg dojenja mu ponudim čajček ampak ga zavrača, dam mu nesladkanga, a bi ga mogla mal sladkat?). Zaspi mi okoli 22h in HB se samo 1x zbudi ponoči. Ali mogoče zaradi vročine ne more spat?

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 815
16.7.2009 22:49:10   
fragola
punce končno sem si vzela nekja časa za internet.

Danes smo stari en mesec in naša pupika je zlata, se pridno dojimo in tudi dajamo dodatek, ker pač nimam dovolj mleka. Jutri mamo prvo posvetovalnico in me prav zanima kolk je zrasla.

Kar se tiče pa unga prispevka od punčke k so pustili v avtu, vam povem, da je blo grozno, moj mož dela prav v tem merkurju in je reku, da so vsi jokali okrog tega otročička, ker je blo ali ali, so jo oživljali in hvala tistemu možu, ki jo je rešil iz avta in trgovkam in ostalim, ki so pomagali jo oživljat, starša je pa za zapret kam!!!!

Zdaj pa grem ninat in se moram res potrudit, da bom bolj pridno se udeleževala debet!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 816
16.7.2009 22:51:22   
fragola
minča držim pesti, da oš jutri popoudne že doma!

Bjondi full lepa otroka!

JanciF samo, da je z lulčkom vse ok!

mk8 ma boga tvoja pupika, ker ma gips, ma kaj je blo, ker jaz nisem prav na tekočem

< Sporočilo je popravil fragola -- 16.7.2009 22:52:24 >

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 817
16.7.2009 22:54:15   
fragola
Aja in še dobro, da sem vsaj eno stran nazaj prebrala, ker jaz na otroški dodatek sem prav pozabila! Ja ni kej to je še en dokaz, da se moram večkrat oglasit!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 818
16.7.2009 23:07:17   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Kakšno imate kaj ve mnenje o odhodu na morje s tako majhnim dojenčkom???
Mi smo imeli namen it ta vikend, sedaj me pa moja mami sto na uro prepričuje, da je premajhen, naj ga njej pustim, da je prevroče zanj, ko bi bil vsaj ene 3 mesece star....  skratka 100 in 1 izgovor, da ne bi šli. Sedaj pa res ne vem več, a je pametno it ali ne.

Eh, tako kot so že napisale, kaj pa tisti, ki živijo na morju? user posted image Pa še lažje se dol vročina prenaša, kot doma. Jaz bi šla, samo sem nervozna, ker Jure še nima nobenega urnika in sem najrajši doma.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 819
16.7.2009 23:10:48   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Majana, tebe sem pa hotela vprašati glede tametila. A med enim in drugim jemanjem si imela pavzo? Se je mleko v tistem času zmanjšalo?

Ja, jaz sem pojedla tistih par tablet, ki so mi jih dali v P, potem sem pa nehala. Pa ni bilo nič manj mleka... Tako kot ga sedaj ni nič več. user posted image S tem da sem dobila recept samo za eno škatlico, v kateri je 30 tablet in bo to lih za 10 dni. Upam da vsaj ne bo mleko čisto izginilo potem.

Gre pa meni na živce ta kombinacija dojenje/dodajanje... Me ima včasih da bi kar nehala in bi potem vsaj vedela koliko Jure poje.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 820
16.7.2009 23:13:21   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Nisem vedela, da moremo že otroka vpisat v vrtec. To se mi zdi ful hitro...

Ma to je kao treba v Ljubljani naredit, ker je tak naval. Pa še potem je možnost, da dobiš vrtec, enaka 0. Nimam pojma kaj bova naredila, če ga ne dobimo, ker nimava nobenega za pazit otroka. Kar eni teti ga pa že ne mislim dat pazit na črno. user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 821
16.7.2009 23:22:38   
majana79
bjondi, prekrasna otroka sta user posted image  user posted image

mk8, šele zdaj mi je jasno kako ima tele gipse, prej si sploh nisem predstavljala. Svaka čast, da si tako močna. user posted image

tinca, me veseli, da ste vse uredili. user posted image

No, jaz sem pa vlogo za otroške oddala 9.7., prek interneta, pa še ni odločbe, tudi davčne še ni dobil, tako da moram jutri klicat (če mi bo uspelo). Izpolnila sem tudi vloge za vrtec, bomo videli kaj bo, če sploh pride kak odgovor.

Zdaj grem pa končno spat, smo imeli spet krče zvečer in je Jure komaj zaspal. Sploh se mu ne upam dajat d3 kapljic, ker se bojim da bo še hujše. Bom klicala v Tržič, če bi poslali po povzetju Oleovit, tako kot kapljice za krče.

Mirno noč vam želim in čim daljše spanje vaših user posted image . Jutri je pa petek in sem vesela, ker bo oči doma 2 dni, da mi bo malo lažje.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 822
17.7.2009 7:11:36   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka
Ja, jaz sem tudi šele danes šla po njih in bom jutri prvo vzela.
Nč ne čakaš na menzo, kr začneš jih jemat in jih jemlješ skoz brez pavze. V škatlci jih je 28. Saj imaš ti tut Cerazette??Vmes se ti pa menda pojavi šibka krvavitev enim menda tudi nič...

Tudi jaz sem dobila te tablete pa jih zaenkrat še nisem začela jemat. V lekarni mi je rekla, da se krvavitve ponavadi ne pojavljajo mesečno, ampak na nekaj mesecev pa še to nikoli ne veš kdaj bo. Ne vem, meni ne dišijo preveč, ampak na žalost nimamo ravno izbireuser posted image

Morje - mi gremo 15.8 za 14 dni na hrvaško obalo in že komaj čakam! Se pa strinjam, da ni treba čakati da je otrok star 3m, če se oba z mamico dobro počutita.

Mk8, Deja777 in Minča user posted image user posted image user posted image

Ok, grem nekaj pojest potem pa hitro na sprehod predno pritisne vročina. Lep dan vam želim!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 823
17.7.2009 7:51:51   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84

deja, mk8, minča user posted image user posted image user posted image

No mi smo danes zrihtali na sodišču, sploh ni blo tk hudo kot sem si jaz predstavljala.

Men Nik tudi skoraj čez cel dan bedi, kako je možno da mi od 8h zjutraj in do 21h ne spi niti eno urouser posted image user posted image user posted image Kr naprej se joče, non stop bi mogu nekdo blizu njega bit...... opazla sem da mu je ful vroče (poleg dojenja mu ponudim čajček ampak ga zavrača, dam mu nesladkanga, a bi ga mogla mal sladkat?). Zaspi mi okoli 22h in HB se samo 1x zbudi ponoči. Ali mogoče zaradi vročine ne more spat?

Ne se skirat, če ne spi čez dan. Tudi moj čist nič ne spi. Tudi v vozičku samo gleda okoli sebe. Ga moram cel dan zabavat in sploh nimam časa včasih jest. Čez noč pa ful lepo spi (se tudi samo 1x zbudi). Ja, jaz sem opazila, da je Mateju ful vroče čez dan in tudi v naročju zato noče bit. Ga pa položim na posteljo in se igrava, ko mu pa tu rada prevroče, ga položim na previjalno in se spet zabavava naprej. Je pa kar naporno, ko nič ne spijo. Ne moreš ničesar narediti doma.

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 824
17.7.2009 7:52:51   
smrketa24
Otroški dodatek - to smo mi zrihtali že, ko sem bila še v porodnišnici. Je moj nesel na CSD in smo tudi že dobili € user posted image

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?