|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
15.7.2009 14:04:52   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

IZVIRNO SPOROČILO: tecka

meni se zdi, da je naša pupa zelo velika. nosima namreč cotke 62št. kakšne št. imajo kaj vaše user posted image user posted image ?

Deja777
hvala enako user posted image user posted image user posted image , tudi pri nas kar 62 - ko furamo, oblačimo. Iz KIKA št.62 bo pa kmalu premajhna, ima naša user posted image full dolge noge po atiju velikanu. user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 776
15.7.2009 15:37:55   
lino
Hoj.

moram naju pohvalit...sva celo noč vstrajala in se navajala na samostojno spanje v svoji postelji, sem sicer jst večina noči prebedela, ker sem ga morala po riti tapkat (mal ga je zvijalo) ampak drugač pa ni bilo večje panike in je Maksi pridno spal sam in upam, da nama tudi danes ponoči uspeuser posted image user posted image user posted image

smo pa bili včeraj in danes v shoppingu v kiku in v mullerju,... in smo kr mal preveč zapraviliuser posted image . Smo nakupili stvari za dopust, ker sem se odločila, da grem 3.8. z Maretom, Maksom in prijateljico in njenim sinkom na našo obalo dopustovat za kak teden (4-5dni). Skuštrana bi se lahk na kaki pijači dobiliuser posted image
hotla sem rrečt, da je bilo, ko smo se vračali iz nakupov user posted image vroče v avtu user posted image uporabljate ve klimouser posted image

evo, morama nehat, ker moramo poskusit kupčka podret.

lepo se imejte in poljubčke za vse junijske sončke.user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 777
15.7.2009 16:11:32   
majana79
O moj Bog, sem mislila, da se to dogaja samo v Ameriki... user posted image  

http://www.zurnal24.si/Otroka-pustila-v-razgretem-avtomobilu/novice/crnakronika/121012

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 778
15.7.2009 21:04:11   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

O moj Bog, sem mislila, da se to dogaja samo v Ameriki... user posted image  

http://www.zurnal24.si/Otroka-pustila-v-razgretem-avtomobilu/novice/crnakronika/121012

Mene je tudi to popolnoma šokiralo, mene bi že ful skrbelo da bi mi ga kdo ukradel, seveda poleg vročine v avtu.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 779
15.7.2009 21:04:33   
minča
lep večer!

Pravkar sva se mojo pupiko crkljali v viseči mreži na balkonu, ji je blo ful všeč, se je tkoj pomirila...me je edin strah , da se bo potem navadila da jo skoz zibamo....
A mi lahko prosim katera pove kako se jemlje OLEVIT D3 kapljice? Men jih je prinesla kolegica, pa so sam nemška navodila...pa ne vem kako in kaj?...bom ful vesela odgovora!

mirno noč!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 780
15.7.2009 21:14:55   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: minča

lep večer!

Pravkar sva se mojo pupiko crkljali v viseči mreži na balkonu, ji je blo ful všeč, se je tkoj pomirila...me je edin strah , da se bo potem navadila da jo skoz zibamo....
A mi lahko prosim katera pove kako se jemlje OLEVIT D3 kapljice? Men jih je prinesla kolegica, pa so sam nemška navodila...pa ne vem kako in kaj?...bom ful vesela odgovora!

mirno noč!

Meni so v lekarni v Deteljici rekli, da eno kapljico na dan, pozimi pa lahko dve.
Ne vem pa ali pred jedjo ali po jedi. user posted image
Po mojem mnenju po obroku.

Lahko pa pokličeš v lekarno Deteljica in se pozanimaš, tukaj so pa kontaktni podatki:
http://www.lekarnadeteljica.com/ 

Upam, da sem ti bila kaj v  pomoč.user posted image

Prijeten večer vam želim in miren spanec.

(odgovor članu minča)
Neposredna povezava do sporočila: 781
15.7.2009 21:46:09   
Tira
Ojla!

Mi smo pa imeli danes pediatra in izvedeli, da ima naš Marcel že 5600g in 60 cm user posted image . Je zdravnica rekla, da je velik in zdrav fantek. Glede krčov mi je svetovala Sab kapljice, ki jih pa HB že imam. Rekla je, da mora v tej vročini nujno dobivati še prekuhano vodo... to smo danes probali, pa je ne mara user posted image  Tko, da bom kr nadaljevala s čajčkom, ker je pomoje najbolj važno, da dobi vsaj malo tekočine.

Včeraj je bil cel dan buden, spal je edine pol ure, ko sem ga šla slikat za osebno in nam seveda ni uspelo user posted image  Smo morali it danes še enkrat. Potem je bil pa tko utrujen, da je zaspal ob 22h in spal do 6.30 zjutraj, ko se je zbudil lačen kot volk user posted image
Meni se zdi, da je naš mali čist preveč pokonci čez dan, sploh noče spat. No vsaj ponoči spi. Zaenkrat user posted image

Mojjaka kapljice Oleovit lahko kupiš v Tržiču v lekarni, ti ni treba hodit v Avstrijo. Pa tam imajo tudi Sab kapljice proti krčem.

Otroški dodatek - ne vem kako ste ve to računale, ampak meni se zdi, da ga kar veliko dobite. Tud sama sem razmišljala, da bi ga več dobila, če bi samo mene prijavila, samo se mi pa ne da hodit urejat preživnine, pa tud konec koncev ni take nuje.

Mala_princeska glede vrtca si oproščena plačila za mlajšega otroka, če sta oba vpisana v vrtec. Torej bo mala imela zastonj vrtec, ko jo boš vpisala, seveda, če bo ta velika takrat še obiskovala vrtec.

Oleovit kapljice - meni na odpustnici iz P piše eno kapljico v dopoldanskem času.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 782
15.7.2009 21:54:47   
majana79
Eno vprašanje... Ne spomnim se iz debate, če katera daje otročkom D3 kapljice...

Če jih, me zanima kako oziroma koliko naj se jih daje, ker je moj iz lekarne prinesel 3 različna zdravila in niti na enih ne piše kako, kdaj in koliko se jih daje. On je pa seveda pozabil kaj mu je lekarnarica rekla. Za popi****! Ni mi jasno, a v vaših lekarnah tudi nič ne pišejo navodil za jemanje na škatlice?  user posted image

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 783
15.7.2009 22:19:41   
Janci F
Tira kar ne morem verjet kolk je že velik Marcel, izgleda res pridno raste.
Saj se mi je že včeraj zdel res velik.

Jutri zjutraj imamo pa še mi pediatra in me prav zanima koliko Tom sedaj tehta in koliko je velik. Prepričana pa sem, da ga je Marcel kar pridno prerastel, vendar se bo naš Tom boril s svojimi centimetri. user posted image

Ali kaj veš ali je Oleovit kapljice jempljejo pred jedjo ali po jedi?

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 784
16.7.2009 8:30:22   
tecka
Živjo, punce.
Kot nosečke smo tu gor strašile že ob 5h zjutraj, katera že prej, no, zdaj sem pa prva, pa zunaj že konkretno vročina pripeka.user posted image user posted image user posted image
Naš še spi in bo prespal jutranji sprehod, kasneje bo prevroče.

Velikost otročkov: Punce, imate prave velikane! Naš je imel ob mesecu 53 cm in 3,9 kg, zdaj verjetno že 4 kg. Zdaj mu je št. 56 ravno prav, nekateri večji kroji še malo preveliki. Je pa že prerasel eno kapico in ene žabice.

Otroški dodatek: jaz sem vlogo oddala včeraj in ga bom imela dobrih 20 eur. Punce, pa ne pozabit pri otroku prekrižat podatka, da ni v vrtcu - je potem otroški dodatek nekaj procentov višji.

Vrtec: A že kaj mislite na prijavo v vrtec? Naši junijčki imajo to smolo, da jih bodo ponekod vzeli v vrtec šele septembra. Zdaj ko sem poštimala vse okrog CSD, bom morala poštimati še varstvo. Me je kar groza. Prva varianta -  babica je še v službi, tako da bo treba nekako uredit varstvo. Je pa ta "babica" moja tašča in mi ni nič kaj ljuba oblika varovanja. Saj vem, vem, da bo treba marsikaj požreti, ker bo tudi ona užaljena, če najprej ne bomo fehtali nje (četudi reče ne). Mi gre pa ful na živce, ker kadi na skrivaj in kadar pride pogledat tamaučka, vedno smrdi po čikih. Pa ful jo moti, da naš mali kar naprej spi, bi ga kar budilauser posted image user posted image

Evo, naš je pokonci...čau.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 785
16.7.2009 9:19:48   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Mala_princeska glede vrtca si oproščena plačila za mlajšega otroka, če sta oba vpisana v vrtec. Torej bo mala imela zastonj vrtec, ko jo boš vpisala, seveda, če bo ta velika takrat še obiskovala vrtec.

Tira, ja to vem - samo bo starejša šla ravno v šolo in ne bo nič z zastonj vrtcem. Sedaj vem samo, da padem v en plačilni razred nižje - samo ne vem s katerim mesecem bodo obračunali.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 786
16.7.2009 9:25:54   
*alina*
Jutro!

Še dobro, da ste omenile otroški dodatek, sem že čisto pozabila na to. Bom še danes poiskala potrebno dokumentacijo in končno uredila še to. Sicer si obetam le nekaj EUR, pa nič zato...bolje to kot nič.

Velikost- jaz sem trenutno pri št. 56. Danes je Lara stara ravno 3 mesece (korigirano 1,5 mesecauser posted image ). Prejšnji teden sem bila z njo ravno pri moji direktorici, ki je že komaj čakala, da jo spozna in je rekla, da bom pri naslednjem otroku od 7. meseca kar lepo doma, da ne bom spet iz pisarne letela v porodnišnico.

Klima v avtu- jo uporabljam, čeprav imam kar malo slab občutrek glede tega. Zoprno je ker imam avto pred blokom in se zelo segreje...ni nobene pametne sence naokoli. Avto vedno dobro prezračim in za nekaj min vklopim klimo predno se odpeljemo, potem pa jo dam na minimum. Sem se definitivno odločila, da moj naslednji avto ne bo črn, ker se segreje še trikrat bolj kot ostali.

Bačko, tudi jaz hranim na 4 ure...če je lačna prej, mi pa sama da vedet.

Nič, grem malo pospravljat, jutri pa tudi jaz poskusim srečo s slikanjem za osebno izkaznico. Prav butasto se mi zdi vse skupaj, a ne gre drugače, če želimo na morje...LP!!!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 787
16.7.2009 9:30:42   
Tira
Jutro!

Ne morem verjet, Marcel je danes že spet prespal vso noč user posted image . Je zaspal ob 22h in se zbudil šele ob 6h!!!user posted image  Noro, upam, da bo tko nadaljeval.

Janci jaz mu bom Oleovit dala kar v stekleničko eno kapljico, ravno sedaj imam namen mu jo dat.

Tecka otroški dodatek bo višji šele drugo leto, ko ne bomo več na porodniški in če otroci ne bodo hodili v vrtec... potem je 20% višji, drugače pa ne.

Št. cunjic pri nas smo že kar dolgo na 62.
Uf, nekdo me kliče.... lakota...

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 788
16.7.2009 9:35:09   
*alina*
Vrtec: A že kaj mislite na prijavo v vrtec? Naši junijčki imajo to smolo, da jih bodo ponekod vzeli v vrtec šele septembra. Zdaj ko sem poštimala vse okrog CSD, bom morala poštimati še varstvo.

Še to sem pozabila...glede na to, da se govori o pomanjkanju prostora v vrtcih si ne obetam prav veliko. No tukaj blizu nas (Rakovnik) se septembra odpre nov vrtec, ki je privatni s koncesijo in sem Laro že dala v čakalno vrsto. Vpisujejo glede na to, kdo je prvi v čakalni vrsti in ne po drugih kriterijih. Poslali so mi tudi cenik in naju bo prišlo cca 430 EUR na mesec. Ogroooomno, ampak na žalost nimam druge izbire. So pa rekli, da je možno, da otroka sprejmejo že pred septembrom, saj v času poletnih počitnih starši otroke izpišejo iz vrtcev in se zna zgoditi, da bo prostor že prej.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 789
16.7.2009 11:27:18   
Anonimen

Otroški dodatek: jaz sem vlogo oddala včeraj in ga bom imela dobrih 20 eur. Punce, pa ne pozabit pri otroku prekrižat podatka, da ni v vrtcu - je potem otroški dodatek nekaj procentov višji.

za prvo leto to ne velja. jaz sem že dobila odločbo in je kar nekaj eur manj kot sem si naračunala in sem šla na csd vprašat zakaj je tako. razložila mi je da se porodniška in ta %, ki je višji če otrok ni v vrtcu ispodbijata. se pravi da otroku pripada tistih 20% o.d. več po starosti 1leta.

(odgovor članu tecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 790
16.7.2009 11:32:19   
Anonimen
durgače spimo super. zaspi okrog 20h in spi do pol4-včeraj celo do 4.45.user posted image

se je pa naš ati včeraj odločil, da pač ne sodimo skupaj in bomo videli kaj se bova v naslednjih dneh dogovorila. mislim pa da nič pametnega. ampak ok sem že nakako sprejela dejstvo da bomo sami. sicer pa si nikoli nisem predstavljala da bom z 25leti mamica samohranilka. me je kar malo strah.

lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 791
16.7.2009 11:34:30   
lenika
Pozdravljene!

Se je potrebno zjutraj kar hitro ven spravit, da ni prevroče. Nama uspe nekje okoli pol devetih iti na sprehod, pa v trgovino, okoli desetih sva že nazaj in greva noter, ker je že prevroče.
Danes imamo prvi pregled in me že prav zanima kako je napredovala.
Glede otroškega dodatka, sem ga jaz prej za Matica dobivala 22evrov, sedaj za oba pa 66evrov. Upam, da bomo sedaj, ko smo štirje v vrtcu padli za kakšen plačilni razred nižje. No saj za avgust imam itak rezervacijo in bo polovico manj, septembra se bo pa že kar poznalo, ko Matic ne bo več v prvi starostni skupini.

Kar se tiče hranjenja, se mi čez dan kar pogosto dojimo, ker je žejna. Tudi na eno uro. Ponoči se pa zbudi samo enkrat in lepo spimo. Upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 792
16.7.2009 11:40:17   
majana79
dejauser posted image Če boš rabila kako besedo za tolažbo, nam vedno lahko zaupaš. Sicer si ne predstavljam kako je to, ampak boljše zate in za otročka, da imata starša, ki nista skupaj, pa ju imata rada, kot da imata starša, ki se ne razumeta. Mislim da si čisto dovolj močna, da ti bo brez problema uspelo. Drži se user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 793
16.7.2009 12:25:01   
lenika
Deja sicer ne vem, kakšna je situacija pri vas, a vseeno  vam priporočam, da še enkrat razmislite. Velikokrat maldi pod pritiskom dveh majhnih otrok zaidejo v krizo in ne vidijo izhoda. Situacija partnerstva se navadno precej izboljša, ko so otroci malo večji in ne potrebujejo več 100% pozornosti. Vprašajta se zaradi česa se razhajata in ali sta imela težave že pred otroci ali je to prišlo skupaj z otroki?

< Sporočilo je popravil lenika -- 16.7.2009 12:26:01 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 794
16.7.2009 12:26:50   
lino
Dejauser posted image user posted image user posted image , se pa strinjam z majano79.

A ve boste vse dale delat osebne, ker jst pa razmišljam, da je ne bom dala delat, ker gremo itak v slo na morje in potem pa tk v 1 letu poteče, pa bi raje drugo leto dala delat.

Otroški dodatekuser posted image user posted image , zaenkrat sem oddala vlogo (popravljeno Maretovo+podatki za Maksa in vpisati sem morala še očetove podatke-plače)...prej sem bila samohranilka, sedaj pa se še nisem odločila kaj bom naredila, se mi po eni strani zdi glupo, da ne bi šla za samohranilko, ko gledam kak folk iskorišča to ugodnost (mi sploh ni jasno kk jim uspe, tistim, ki pa res nimajo pa zavrnejo) in ravno zaradi tega, ker spet pa ne bi bila tista, ki bi komu odžirala ne vem, če bom ta korak izvedla.user posted image

Evo, bom še makarone zažgla, ko tako na netu visimuser posted image Se še pol kaj oglasim.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 795
16.7.2009 12:28:40   
lino
Aja, še pohvaliti sem želela Maksa, ki je že 2 noč spal v svoji posteljiciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 796
16.7.2009 12:40:57   
Tira
Deja upam, da bosta rešila tole krizo, tko da bo najbolje za vseuser posted image ... se pa čist strinjam z Majano, če ne gre skupaj, je bolje da sta narazen, kot pa da otroci vsak dan poslušajo kakšen prepir.

Mi smo se šli včeraj slikat.... projekt dneva oz dveh dni user posted image  Prejšnji dan sem ga peljala k fotografu in ga nismo mogli zbudit... edino uro v dnevu, ko je spal kot top. No včeraj smo to ponovili in celo uspelo nam je po ene pol ure truda. Potem sem šla pa že na občino in osebna za našega Marcela je že v delu user posted image

Kakšno imate kaj ve mnenje o odhodu na morje s tako majhnim dojenčkom???
Mi smo imeli namen it ta vikend, sedaj me pa moja mami sto na uro prepričuje, da je premajhen, naj ga njej pustim, da je prevroče zanj, ko bi bil vsaj ene 3 mesece star....  skratka 100 in 1 izgovor, da ne bi šli. Sedaj pa res ne vem več, a je pametno it ali ne.

Janci kako ste opravili pri pediatru?

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 797
16.7.2009 13:09:57   
mojjaka
Jaz sem pole za otroški dodatek oddala že prejšnji mesec in sem dobila odločbo borih 29 eur user posted image
Tudi midva že navsezgodaj šibama zunaj z vozičkom, ko je še za dihat, potem pa spet zvečer gremo ko vročina malce popusti...vročina zgleda ful vpliva na malčke, Jaka je kr nemiren in ne more spat dolgo skup, se kr prebuja.
No izpuščajčki po obrazu so končno izginili in sem ful veselauser posted image
Ja cotke imamo mi že tudi najmanj 62, določene celo 68!!!

< Sporočilo je popravil mojjaka -- 16.7.2009 13:12:52 >

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 798
16.7.2009 13:11:56   
mojjaka
Kakšno imate kaj ve mnenje o odhodu na morje s tako majhnim dojenčkom???

Tudi meni vsi govorijo, da mora bit otrok najmanj 3mesce star, tako da ne vem. Gremo pa mi  septembra v ptujske toplice za par dni, no takrat bo pa Jaka že itak star 3 mesece...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 799
16.7.2009 14:09:41   
tecka
Ob 10.30 sva se šla dojit, zdajle (ob 14h) sem mu pa iz postelje ušla, po dolgem času naspana...user posted image user posted image user posted image

Punce, hvala za popravek glede otroškega dodatka. Bo treba bolje brat navodila...user posted image

Lino, a to, da tvoj Maks spi v svoji posteljici pomeni, da se tam tudi uspava? Ker uspavanje je meni še vedno zagonetka. Še vedno pali samo joška, zibanje oz. nošenje. Drugače naš Srečko ponoči vedno spi v svoji posteljici, le da ga tja odloživa, ko že zaspi. Zjutraj, ko gre naš v službo in pa čez dan, če sva notri, ga pa pustim spat kar na zakonski postelji in ugotavljam, da dosti dlje spi, če sem poleg tudi jaz. Saj se ne stiska k meni, me prav odriva, me ima pa na "dosegu" in z rokico oz. nogico vsake toliko tapkne in preveri, če sem še tam.

Majana, tebe sem pa hotela vprašati glede tametila. A med enim in drugim jemanjem si imela pavzo? Se je mleko v tistem času zmanjšalo?

Ad3 kapljice: danes je 4. dan jemanja, sem še vedno na eni kapljici, ampak danes se mi že zdi, da ga nič ne šraufauser posted image . Mogoče nam bo pa vendarle uspelo.

Deja user posted image user posted image user posted image Žal mi je, da moraš ob majhnem otroku prenašati še stres ločitve. Ti kar na forumu pojamraj, pa ti bo lažje.

MOrje: Jaz v tej vročini definitivno ne bi šla, razen če bi imela klimatiziran prostor. Še doma se samo v bajti držimo. Pred porodom sem imela sicer v načrtu, da bomo šli septembra, zdaj pa mi je udobneje, če bomo letošnji dopust kar preskočili. Od doma smo šli do sedaj samo k pediatru. Tale mešana prehrana (dojenje/dodajanje) ni nič kaj praktična za pohajkovanja. Malo sem pa tudi jaz na komot, priznam.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?