|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
17.7.2009 14:24:47   
MIŠEL09
POMOČ!!
prosim za nasvete glede dojenja in sicer jaz polno dojim brez dodajanja, sem pa na koncu z energijo in potrpljenjem in mislim nehati z dojenjem ker mali čez dan skoraj nič ne spi in je samo na rokah cel dan in večinoma joka ter sem mnenja da z mlekom nekaj ne štima, sicer ponoči spi tak da mislim če bi ga bolelo kaj tudi noč nebi prespal(vmes normalno se zbudi in je), drugače ful napreduje lepo in mleka imam dovolj, ampak ćez dan pa je koma, še kosilo ne morem skuhati, sicer ima krče ampak ne čez cel dan, kaj mislite a mu začnem kupovati hrano in bo čez dan bolj zadovoljen dojenček?

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 851
17.7.2009 14:31:12   
MIŠEL09
želela bi še povedati, da niti v ležalniku noče biti niti v vozičku, takoj ko prideva ven iz hiše se začne v vozičku dreti tak da niti na sprehode ne hodiva, v hiši sva skozi kot da bi bilo zunaj 1m snega

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 852
17.7.2009 14:41:06   
Mala_princeska
Bjondi Z-majčice2009 imajo full lušen seznam user posted image , a ste za nekaj takega?

NICK                 (PDP)   RODILA     PODATKI  

Slikica otročka (če jo želite nalepit)

*Mala_princeska     (14.06.)    24.06.    Manca (3380 g, 52 cm)

1. mesec: teža, velikost - javim, ko opravimo pregled
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: datum

*naslednja junijka     (14.06.)    24.06.    Manca (3380 g, 52 cm)

1. mesec: teža, velikost - javim, ko opravimo pregled
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: datum

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 853
17.7.2009 14:42:04   
Mala_princeska

UPAM, da majčice niso hude ker sem še k nam kopirala. user posted image user posted image user posted image

Prva pomoč za junijske mamice
  user posted image
user posted image

Dojenje:   user posted image

LA LECHE LEAGUE SLOVENIJA
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA
ISKALNIK NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ MON
DOJENJE MON FORUM

Otrok:    user posted image
Brošura MOJ OTROK IMA VROČINO
Brošura DOJENČEK -  kako ga pestujem in kako se ukvarjam z njim (Handling)
PEDIATRIJA MON FORUM

Masaža dojenčkov in otrok  user posted image
http://www.masazadojencka.si/masaza.htm

Baby handling:
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

Kapljice (A)D3 (zamenjave):
- Idroplurivit (Italija)
- Oleovit D3 (na oljni bazi, naj ne bi povzrocal krcev. Dobi se v AT ali lekarna Arnika. Sk. loka)
- Plivit D3
- dodajte!

Kapljice proti krčem:
user posted image user posted image
- Mylicon (Italija)
- Sab simplex
- Colic calm
http://www.coliccalm.com/index.html
- Antiflat (AT)
- Milicon Goccie (IT)
- Colikind (homeopatske granule, IT ali lekrna Arnika)
- Vetrovne kapljice (koroske lekarne)
- Lefaxin (AT)
- GasBimbi (v lekarni receno, da naj ne bi bile najboljs)
- bioGaia (probiotiki www.biogaia.si )
- dodajte!

Cepljenja:
- Knjizica za starse - cepljenje otrok
- rotavirus:
http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=357
http://med.over.net/forum5/read.php?37,4244011
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2206492
- norice (vodene koze): http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=275#norice-vodene%20koze
- redna cepljenja: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1766
- cepljenje otrok s konjugiranim pnevmokoknim cepivom

Od rojstva brez plenic:
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=10&MMN_position=251:14
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=8&MMN_position=237:14:224
- http://www.ringaraja.net/forum/od_rojstva_brez_pleni%C4%8Dk/m_3945712/tm.htm
- http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621

Seznam za na morje:
user posted image
- hladilna krema za ritko
- krema za sončenje - razpršilo proti komarjem
- kopel za večerno kopanje
- šamponček za lase
- Calpol za zbijanje vročine
- Paracetamol svečke - fiziološko - aspirator za nos
- Bepanten
- nekaj obližev
- termometer
- Canesten
- Claritin
- Prolife/Biogaia
- Ribodermin
- Operil
- AD3 kapljice
- kapljice proti krčem
- Fenistil/Kamagel
- prašek za rehidracijsko raztopino
- kreme: Tea tree, materina dušica
- veljavno zdravstveno zavarovanje v tujini
- tel. številka ali naslov zdravnika v kraju letovanja
- številka otroške urgence na Metelkovi: 01 4723 888

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 854
17.7.2009 15:00:10   
tinca84
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEL09

POMOČ!!
prosim za nasvete glede dojenja in sicer jaz polno dojim brez dodajanja, sem pa na koncu z energijo in potrpljenjem in mislim nehati z dojenjem ker mali čez dan skoraj nič ne spi in je samo na rokah cel dan in večinoma joka ter sem mnenja da z mlekom nekaj ne štima, sicer ponoči spi tak da mislim če bi ga bolelo kaj tudi noč nebi prespal(vmes normalno se zbudi in je), drugače ful napreduje lepo in mleka imam dovolj, ampak ćez dan pa je koma, še kosilo ne morem skuhati, sicer ima krče ampak ne čez cel dan, kaj mislite a mu začnem kupovati hrano in bo čez dan bolj zadovoljen dojenček?

Čist enako se dogaja meni. Moj je rekel da sigurn mu moje mleko ne odgovarja, pa ga kr silim s tem mlekom, jst sem bla pa tk užaljena da sem user posted image user posted image user posted image . Sej nima nobenih spuščajev, razen vročinskih mozolčkov po dekolteju in okoli ust. Pa mi ponoči po 5-8 ur spiuser posted image . Mislim da je tale vročina res en velik problem, jst ga imam čez cel dan v bodiju brez kratkih rokavov, kot spodnja majčka in mu menda bolj paše. Zdle že cele pol urce spiuser posted image

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 855
17.7.2009 15:00:49   
tinca84
Mala_princeska svetovno si nam tole zrihtalauser posted image user posted image user posted image

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 856
17.7.2009 15:21:48   
lino
malaprinceska ti s zakon!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image thnx.

sem pa danes v lekarni vprašala katero kremo mi priporočajo za user posted image , da grem na morje in bi se rada izognila morebitnim opeklinam in so mi dale mustelo, ki jo lahko uporabljamo že od 0-18 mesecev...cena pa 23 € za 50mluser posted image ...mislim sej sem jo kupila, kaj pa čem drugega, ampak se mi pa orng zasoljeno zdi...jst namreč nisem mahnjena na kozmetiko in je največji znesek do sedaj 10€ kolikor še dam za kremo...user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 857
17.7.2009 15:27:23   
MIŠEL09
najhuje pa je ker imam starejšega otroka in se sploh več ne morem mu posvetiti ker imal cel dan malega na rokahuser posted image user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 858
17.7.2009 15:45:29   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Ninta

Mi lahko katera pove, če ima podobne probleme: Gaber namreč je in je (se doji) in glede na tetnico ob pasameznem obroku poje včasih celo 150 ml, potem podremo kučke in ko leži potem še blazno poliva.

Ninta,  predlagam ti, da pogosto podirate kupčke, priporočajo na vsakih 5 minut in ko leži mu lahko malo podložiš ležišče, da bo imel del kjer ima glavo malo dvignjen.
Drugače je pa polivanje nekaj popolnoma normalnega. Naš Tom tudi poliva in s parimi triki sem to malo omejila nisem pa uspela, da bi nehal polivat.
Moji "triki":
- previjem ga pred hranjenjem, da mi ga ni potrebno potem sitega premetavati
- pogosto podiranje kupčka
- po končanem hranjenju ga dam v ležalnik, kjer ima vzglavni del kar močno dvignjen
- po končanem hranjenju mu dam dudo s kakšno kapljico, da pridno vleče dudo in tako skoraj vedno uspem preprečiti polivanje oziroma bruhanje (to je moja najbolj uporabna taktika)
- ko vidim, da se popolnoma umiri in da je postal zaspan, ga prestavim v košaro (od vozička) in tam potem spi

Ne se preveč sekirat zaradi polivanja, saj je to popolnoma normalno. Imej pa vedno pri roki veliko plenic, pri nas jih imamo po celem stanovanju polno. user posted image

(odgovor članu Ninta)
Neposredna povezava do sporočila: 859
17.7.2009 15:47:34   
majana79
MIŠEL, midva se dojiva plus dodajam, pa je isto stanje kot pri tebi, tako da ni rečeno, da AM reši težave. Jure mi spi samo ponoči in dopoldne nekje do 10, če imam srečo, potem pa nič več cel dan. Vmes ga veliko napenja, čeprav je začel boljše podirati kupčke, zvečer so na sporedu krči, tako da je pestro.
Kot je že ena prej napisala, včasih tudi ne jem nič, dokler ne pride moj iz službe, samo zajtrk... Dvomim da je kaj narobe s tvojim mlekom, mogoče mu edino kaj ne odgovarja kar ti poješ. Npr. mleko ali kaj podobnega.
Si poskusila mogoče s kako pestunjo ali slingom, da bi ga nosila s sabo, vsaj ko greš pojest ali kaj podobnega?

Vem kako ti je, samo rešitve nimam, ker bi jo že uporabila zase. Eni otroci so zgleda bolj zahtevni kot drugi. Jaz upam da to mine, da se bo vsaj 10 minut zamotil v ležalniku, ne pa da začne takoj tulit.

Evo ,spet.

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 860
17.7.2009 15:53:57   
MIŠEL09
majana79, glede hrane sem že vse probala, nisem jedla mleka, potem sem jedla samo kuhane stvari, nič sadja , nič zelenjave, samo kompote, pa nobenih sprememb pri malem, sedaj se že ful slabo hranim ker ne upam nič več pojesti

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 861
17.7.2009 16:05:07   
bamoocham
Sej pr nas je isti problem, bi bila prpopana kr naprej gor, samo kaj ko jaz nimam mleka. Še komaj, da sem jo lahko zjutraj ob 6h podojila-ker ga enostavno nimam.
Prej se je jokala in tišala tisti mali jeziček ven, da bi pila. Ko sem ji dala zizo, je pa 2x potegnila in zaspala..in se je zbudila v 2 minutah, pa jovo na novo. Po moje bi se rada samo cartala. Pa sem ji dala malo kumininega sirupa (ki je tudi proti krčem) na dudiko, pa je zaspala v trenutku in še zdj spi. Bo pa imela tak isti "napad" spet okoli 7h. S tem da ji dam celo flaško AM in ona bi še bla na zizi. Pa vem, da poje dovolj.

Ja polivanje je pa res kriza. Danes je spet polivala, pa sma ful kupčkov podrli, ampak očitn je blo vsega preveč. Ker Neža je pravi lakotnik. Ko je lačna, se dere in to ful. In ko ji dam za jest, vleče flaško, tak da se ji še zaleti in potem pa še preveč poje. Danes se ji je zaletelo, da sem jo komaj k sebi spravila-sem jo mogla stresti, ker nikakor ni zadihala.user posted image

Jo že čujem, k cmevka nekaj v  spalnici.

Mala_princeskauser posted image user posted image user posted image za seznam.

Grem, se že joče. Papa

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 862
17.7.2009 16:29:34   
majana79
Mišel, te popolnoma razumem. user posted image Meni kile kar letijo dol od (ne)prehrane... A si vprašala pediatra, mogoče bi ga pa oni morali pregledat... Kaj pa vem, ko človek ne more bit pameten pri dojenčkih. Jaz se tolažim s tem da je naš pač bolj zahteven. Po drugi strani pa niti ne upam pomislit, da bi imela še enega takega. user posted image Aja, pa je to že od začetka ali sedaj, ko je taka vročina? 

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 863
17.7.2009 16:56:35   
MIŠEL09
majana79, pri treh tednih ga je pediater pregledal in naj bi bilo vse vredu, pa cca zadnje 3 tedne je takšen, sedaj je star 6 tednov, sicer pa vsak dan pomislim da grem z njim zdravniku, samo kaj naj mu rečem?Nima vročine, noč prespi..

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 864
17.7.2009 17:07:02   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

No mi smo tudi včeraj imeli pregled in Lora ima sedaj 4725 g in je velika 55 cm.Zredila se je za 1225 g.Malo preveč.Na mesec naj bi se zredili okoli 700-800 g.Levi kolk še ni čisto uredu in mora še naprej široko povijati.Je bolj ampak še ni čisto uredu.Se pa je zelo veliko naša Lora pogovarjala z pediatrinjo.Sem se ji prav smejala.

Moj se je v enem mesecu zredil za 2kg pa še malo, pa ni pediater nič rekel. Res pa je, da je fant. Mogoče je tudi zato več pridobil na teži. Zrasli smo pa tudi za 6cm. Se mi zdi kar veliko.

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 865
17.7.2009 17:08:07   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Majana ne ni rekla samo mi je povedala koliko naj bi se otrok povprečno zredil.Tako da ni nič težila.
V ZD moste polje.Pri DR.Plutovi!Tudi Žano hodi k njej in sem zelo zadovoljna.

Tudi midva hodiva v ZD Moste-Polje user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 866
17.7.2009 17:10:56   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Danes dobila novo odločbo s CSD-ja za otroški dodatek (ker imamo sedaj dva otročka), na kateri piše da sem s 01.06. upravičena do novega višjega zneska , v juliju sem dobila še tastar nižji znesek, zdaj me pa zanima a dobim drug mesec poračun EUR tud za nazaj? 

Lenika se ti kaj sanja, ko imava isto situacijo dveh otrok? user posted image user posted image Al pa tiste, ki imate ta drugega, tretjega? user posted image user posted image user posted image

Jaz sem ravno 15. dobila nakazano in je bilo tudi za nazaj zraven.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 867
17.7.2009 17:22:16   
lenika
Mišel nekateri dojenčki so pač bolj zahtevni. Tudi naš prvi je bil tak, pa je sedaj pri treh letih priden otrok. Tolaži se, da bo minilo. Iz meseca v mesec bo bolje.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 868
17.7.2009 17:29:36   
MIŠEL09
nimam več energije za nič, od poroda sem že izgubila 18 kg

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 869
17.7.2009 17:43:35   
biba14

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

MIŠEL, midva se dojiva plus dodajam, pa je isto stanje kot pri tebi, tako da ni rečeno, da AM reši težave. Jure mi spi samo ponoči in dopoldne nekje do 10, če imam srečo, potem pa nič več cel dan. Vmes ga veliko napenja, čeprav je začel boljše podirati kupčke, zvečer so na sporedu krči, tako da je pestro.
Kot je že ena prej napisala, včasih tudi ne jem nič, dokler ne pride moj iz službe, samo zajtrk... Dvomim da je kaj narobe s tvojim mlekom, mogoče mu edino kaj ne odgovarja kar ti poješ. Npr. mleko ali kaj podobnega.
Si poskusila mogoče s kako pestunjo ali slingom, da bi ga nosila s sabo, vsaj ko greš pojest ali kaj podobnega?

Vem kako ti je, samo rešitve nimam, ker bi jo že uporabila zase. Eni otroci so zgleda bolj zahtevni kot drugi. Jaz upam da to mine, da se bo vsaj 10 minut zamotil v ležalniku, ne pa da začne takoj tulit.

Evo ,spet.

Jaz dajem le AM, pa je isto...čez dan buden in jok ( zelo močan ),tako da skos dežuram ob ležalniku ali ga nosim, ponoči jok( včasih tudi do 3.00 ), potem pa tja do 8ih spi in spet...z mojim sva kronično zaspana,pa nič ne pomaga...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 870
17.7.2009 17:45:28   
biba14
Pa še vpr.-kako naj se znebim mozoljev pri malem-ima jih dobesedno po celem obrazu i trebuščku...kamilice in bepanten ne pomagajouser posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 871
17.7.2009 17:48:27   
Tira
Ojla!

Joj ko vas tkole berem šele ugotovim, koliko je naš mali priden. Men kile ne gredo nikamor, jih imam še vedno 10 preveč user posted image
Moram vam povedat, da sva danes ful presrečna, ker je naš Marcel začel talati nasmeške user posted image  Joj, kok je to lepo videti, ko se ti nasmehne user posted image  Pa tudi pogovarjati se že hoče user posted image
Ja pa že tretjo noč je prespal do 5.30 user posted image

Janci sem pa mislila, da je Tom večji, pa sedaj vidim, da je naš res zrasel.
No tud meni ni pediatrinja nič rekla, da bi se preveč zredil, pa je pridobil 1800g v 6 tednih.

Tinca84 glede čajčka je meni pediatrinja rekla, da nujno dodajat prekuhano vodo... samo naš je noče pit. Sedaj sem mu skuhala kamilice, pa mu tud ne dišijo. Še najraje pije Hippov čajček, samo ta je pa že sladkan in ga zato ne priporočajo. Ampak jaz menim, da je bolj važno, da dobi tekočino vase v tej vročini, kot pa da bi se obremenjevala s tem, da je tist čaj malo osladkan. Nikakor pa ga jaz nebi sama sladkala.

Če ti pa noče nič pit tekočine, pa poskusi takrat ko je lačen, pa mu daš jesti malo kasneje.

Glede polivanja mi je tudi rekla, naj ga preden podiramo kupčke, malo podržim na kolenih v polsedečem položaju, da se zrak izloči in potem na ramo podret kupček. Aja, pa ležišče za 20° vzignjeno.

Glede kreme za sončenje, tiste ki nočete uporabljati vse tiste kemije, priporočam kremo Cosmerba (mi jo je pediatrinja predlagala). Je naravna in vsebuje jojobino olje, aloe vero, korenček in ognjič ter pomarančne cvetove in lupine. Baje sama po sebi tvori ZF4 in pripomore k nastajanju vitamina D.
Patronažna mi je pa rekla, da če že kremo za sončenje, potem ZF 20 do 30 ne več, ker naj nebi več zaščitile, ampak samo več kemije imele v sebi.

Mi že drugi dan dajemo Oleovit D3 in zaenkrat ni še nobenih krčov. HB.

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 872
17.7.2009 17:50:13   
majana79
Mišel, potem je star toliko kot naš Jure (sem šla pogledat, 2 dni je samo mlajši)... In tudi pri njemu se je to začelo nekje okrog 3 tednov. Mogoče enostavno to je taka faza pri fantkih. Če bi vedele, koliko sem že jaz prejokala zaradi tega, ker enostavno nisem vedela kaj naj, psihično in fizično sem bila čisto na tleh. Pa še zdaj imam kak slab trenutek in mislim, da se mi bo zmešalo.
A ti lahko kdo pomaga, da vsaj popoldne skrbi za njega, recimo mož, ti se pa s starejšim otročkom ukvarjaš? Meni ogromno pomeni, da gre moj v trgovino, ureja zadeve, potem pa še popoldne za Jureta poskrbi, da vsaj kosilo naredim in se malo spočijem. Najbrž sem za marsikoga 'nesposobna', ampak priznam, da nisem mislila, da bo tako zahteven to naše čudo. Zdaj resno razmišljam, da bi prek doma starejših vprašala, če bi mi vozili kosilo, vsaj kak mesec, da malo zraste... Ne vem, nisem pametna. Zdaj npr. leži pri očitu na trebuhu, ker se edino tam pomiri. Jaz sem pa končno nekaj pojedla...

Vidiš, pri bibi je isto... Res, upam da je to samo faza in jo bodo prerastli, do takrat pa moramo potrpet. user posted image

biba, a so samo rdeče pikice ali prav mozoljčki? Jure ima rdeče pikice pa samo umivam z vodo, nič drugega. Je rekla pediatrinja da se zna koža čistit do 3 mesecev in da ni treba nič mazat.

Zdaj grem pa po en lekadol, že čutim da se bo vreme spremenilo, me hoče glava bolet.

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 873
17.7.2009 17:50:40   
Tira
Tud naš mali čez dan skoraj ne spi nič. No važno, da ponoči user posted image

Biba14 mozoljčke pusti pri miru, izginili bodo sami od sebe. To je čisto naraven pojav čiščenja kože, ki se pojavi nekje po 3 tednu. Manj jih mažeš in drmaš, bolje je.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 874
17.7.2009 18:03:39   
skuštrana
Mišel, če je mali star 6t potem je to skok v rasti. Takrat malčki non stop visijo na zizi, so stalno lačni, ker pač več potrebujejo. Se bo umirilo. Naslednji tak skok je pri cca 3 mesecih. Čisto normalna zadeva. Pa še ta vročina jih daje malo, so bolj žejni. Pri nas je isto, cel dan na zizi, ponoči pa spi...

Teža, pri samo dojenih otrocih ni zgornje meje koliko bi se naj zredili, je samo spodnja. Pri tistih, ki dodajajo pa se ne smejo zredit preveč, torej tiste ki samo dojite ne skrbite.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?