tecka
|
Živjo, punce. Za nama je kar pestra noč - ma sem vstala vsaj 10x, dojila sva se 3x, potem sem se pa ustrašila, da nimam nič mleka in sem mu 4. ponudila še flaško (pa je spil komaj kaj). Pa vstala sva ob 5.30 in zjutraj sem izgledala slabše kot mož, ki je prišel iz nočnega šihta. Moj problem pa je v tem, da se popoldne ne znam prav sprostit in zaspat skupaj s tamalim. Pa sem včasih zelo rada spala popoldne. Zdaj pa kar vidim neko delo, pa ponavadi je ravno takrat treba dokončati kosilo, pa raje izkoristim čas za RR, pa...1000 izgovorov, potem me pa takale noč čisto sesuje. No, zaradi slabega spanca ponoči se je naš Srečko odločil, da bo zaspal že ob 5h popoldne. Sva ga ob 6h poskušala zbuditi, pa je bila taka "koma", da sem ga samo podojila, kar v dnevnih cunjah dala v spalno vrečo in veselo spi naprej. Žal pa to verjetno pomeni, da bomo jutri vstali zelooo zgodaj. Na srečo ima mož jutri prost dan. Po mojem ga bova kopala kar zjutraj, današnje kopanje je prespal. IZVIRNO SPOROČILO: mini86 aja pa še nekaj me zanima.. moj sonči daje skos rokice v usta in jih cuza..pa celo roko, pa dva prstka, pa tri..skratka skos jih ima v ustih..rad grize tudi moje pa itak use igračke..zdj me pa zanima ali je to del razvoja ali nj mu jih dajm skos vn..al bo to minilo samo od sebe..je tud tko da ko se podojiva in ima dost se nasmejan stran obrne in takoj rokico ali pa prstke not Pediatrinja Tanč je na MON ob neki priliki zapisala, da sesanje rokic človeku omogoča preživetje in da je prepovedano dajati rokice iz ust...dokler ne opaziš, da sesa točno določen prstek. Takrat pa pomaga samo še dosledno jemanje prstkov iz ust. Pa bodi dovolj pameten . Če vidim, da Srečko liže rokice, to pomeni, da mu je dolgčas in ga lahko zamotim s kakšno igračo. Je pa po mojem to sesanje že "v zatonu" - so igrače dosti bolj zanimive. Imam pa še eno prošnjo glede uvajanja GH. Ali mi lahko katera napiše kako približno to poteka časovno? Npr. Začneš s korenčkom/jabolčkom za dopoldansko malico, sprobaš par okusov (traja skoraj mesec) - a potem to malico povečaš na polni obrok? Ali pa mogoče poleg par žličk dopoldanske malice začneš dajati še par žličk za kosilo??? Koliko je sploh star otroček, ko ima 1 ali dva obroka namesto mleka? Skratka, bolj ko berem, manj mi je jasno in kar naenkrat se mi to zdi grozno komplicirana reč. Sploh ker zdaj ogromnokrat dojim in dodajam, pa se itak kar naprej sprašujem, če bi morala dodajati več...
|