Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 15:29:54
|
|
|
|
Tira
|
manna stekleničke daš lahko brez problema v pomivalca in se ful lepo očistijo (brez cucljev ) Verjetno so take od prekuhavanja ? Vsaj moje so bile... sedaj pa itak prekuhavam na vsake kvatre, ko se spomnim minča od mojega nečakinja tudi ni hotela drugače spati, kot ob sesalcu... samo potem je pa sesalec eno uro laufal na mestu ker mala drugače sploh ni spala. Ne vem, če je to ravno dobra in praktična metoda
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 15:53:28
|
|
|
|
manna
|
Tira, sem pred časom kupila eno stekleničko od Tomee Tippee (ker so mi ble tako lepe) in sem jo dala v pomivalca pa je ratala oranžna - se je plastika obarvala, pa je moj rekel da to pa ni fajn in smo jo vrgli stran. minča - vidiš to pa je dobra metoda kako met vedno čisto stanovanje in zadovoljnega dojenčka pri nas bi blo fajn kar uporabljat sesalec konstantno, ne na mestu, ampak lepo povsod naokrog ker mamo svinjakec že lep cajt
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 16:23:58
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Tira, sem pred časom kupila eno stekleničko od Tomee Tippee (ker so mi ble tako lepe) in sem jo dala v pomivalca pa je ratala oranžna - se je plastika obarvala, pa je moj rekel da to pa ni fajn in smo jo vrgli stran. Ojoj, jz jih od Aventa dam občasno v pomivalca in se lepo operejo. Imam pa tud eno od Tomee Tippee pa sem jo tudi že dala v pomivalca, pa ni bilo nič narobe... sam ta je sedaj že premajhna
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 16:57:44
|
|
|
|
Hanuši
|
Jaz imam stekleničke od NUK-a, ker imajo tudi steklene. So mi ravno zaradi tega pogostega steriliziranja veliko bolj simpatične. Tudi meni je ena od Tomee Tipee, malo na rumeno potegnila in je romala še neuporabljena direktno v smeti. Seveda bo potem, ko bodo že sami pili potrebno na plastiko prešaltat, samo dokler se da, sem pa jaz bolj zagovornik stekla, kot pa plastike. Punce a je ta NKD tudi v Kranju? Bi šla jaz tudi malo pofirbcat
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 17:06:16
|
|
|
|
manna
|
Hanuši, ja NKD je v Kranju, sam nevem pa kje točno. Drugače pa naša Manči je prehlajena, vročino ima sicer samo 37, ampak kar precej zamašen nosek. Pa ful je bolj stina, nejevoljna že cel dan. Bogica mala.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 17:23:03
|
|
|
|
mojjaka
|
Jaka ima pa spet vročino Včeraj ko sma po cepljenju prišla domov je bilo vse ok, proti večeru pa je ful vroč postal, sem mu zmerla vročino, je mel v ritki 38,4, potem sem mu dala svečko in je vredu spančkal, zjutraj sem mu jo spet izmerila in je ni imel....zdaj pa je spet zakuhal in ima spet čez 38 A je to normalno???? Drugače je živahen in nasmejan...mene pa ful skrbi!!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 18:57:44
|
|
|
|
Hanuši
|
Tudi naš Bine je imel prej 37 vročine, sam po moje to še ni kake panike. Pri majhnih je do 37,2 še normalno. Mojjaka, čist možno je, da je še reakcija na cepljenje. Če jutri ne bo bolje, bi pa jaz vseeno do zdravnika stopila. Midva sva pa sedaj iz doooolgega sprehoda. Se mi zdi, da je kar oživel, ko je bil na zraku. Sva bila cel dopoldan notri. Ti naši sončki so na dolge sprehode navajeni, bo kar šok, ko ne bomo mogle več cele dneve šetkati.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 19:57:41
|
|
|
|
tecka
|
Živjo, punce. Midva pa danes nisva bila nič v vozičku, ker sva bila dopoldne na obisku, popoldne je pa prespal . Za popoldanski spanec raje vidim, če ga prespi v postelji kot v vozičku. Ker v vozičku ga malo več oblečem, potem pa mu je kar vroče, ko ga dam v hišo in se hitro zbudi. Tako da dopoldanski spanec, ki traja pol urce, veselo prešetkava, popoldanskega pa raje ne bi... Danes obrnemo ure...pa malo sem se vštela. Zdaj naš hodi spat ob 7h, sem mislila, da bo to potem ob 8h, po pa žal ob 6h. Ma, počasi bova že prešaltala na "novo uro". Ga pa ne upam predolgo držat pokonci, ker mi zaspi na joški in želim, da prej kaj spije Mojjaka - ubožček ima tako močno reakcijo na cepljenje. Jaz bi mu dala še eno svečko. Naš Srečko je bil danes že boljši, ima spet normalno temperaturo. Pa na obisku sva probala tisti stolček (bumbo?). Srečko je še čisto premalo stabilen, da bi ga lahko dala notri. Pa kar nekaj je ritko dvigoval, tako da smo končno našli eno stvar, ki je jaz pa ne bi imela
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 21:05:23
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: minča hej! Kako ste? zdele je pr nas HB nehal padat, tako da bomo popoldan lahko šli z vozičkom ven. Drgač pa moram povedat, kako nam je dop ratal uspavat našo pupiko. Ponavadi mi sicer prvo rundo spi v vozičku, dons pa nismo mogli ven zarad dežja. In smo jo dal spat lepo v posteljico. Ž eob prvem znaku utrujenosti, ampak je po mojem blo vseen še mal prezgodaj, pol pa sva jo skoraj eno uro uspavala z možem. Mal božanja, uspavanke, dudica, mal sva jo pustila jokat, pol pa je nama blo dost vseega in je mož reku de gre sesat. In mala se je ful umirila in celo zaspala in sva ji nekaj min kar pustila pržgan sesalc. In še kar spi. Super! Sem pa pol razmišljala , da mala je kar navajena na spanje ob hrupu, ker živimo v mestu in se na sprehodu skoz čujejo avtomobili, pa tudi prej k je blo še toplo nismo mel nič problemov z uspavanjem, ker sem jo dala na balkon v ležalnik je zaspala v 5-10 min. Tako da očitno mora nekaj ropotati. Pa tud verjeten je navajena zvoka sesalca, ker sem tud v nosečnosti skoz s sesalcem okrog letala . bomo sprobavali to metodo! lep dan! Pri nas ga uspava kuhinjska napa,mi je že parkrat na pultu v ležalniku zaspal,ko sem kuhala...pa pralni stroj tud čudeže dela... Pa vsem mamicam en velik ,da bodo sončki čimprej zdravi... Naša karin je tudi danes začela smrkat in kašljat-k sreči je že velika,da brez problema zadevo prenaša,edino počitnice ne bodo tako aktivne ...pa upam,da Žiga kej ne faše ...
< Sporočilo je popravil bjondi -- 24.10.2009 21:08:43 >
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 21:52:12
|
|
|
|
Janci F
|
Opoldansko spanje - po mojem mnenju in izkušnjah je najpomembnejša vztrajnost in rutina. To se je obneslo pri nas glede večernega spanja in sedaj tudi deluje z opoldanskim spancem. Za Toma je pomembno, da gre vedno v posteljo najkasneje ob 12 uri (če zgodaj vstaneva, tudi kdaj do pol ure prej). In če se resno držim rutine, ga ob 12 samo položim v posteljo in dam lupčka in je vsaj 1 uro do 2 uri mir. Res pa je, da je na začetku trajalo tudi 1,5 ure da je zaspal in če kršim rutino 2 dni zaporedoma je tretji dan že problem in uspavanje traja spet nekaj časa. Čiščenje flaške - jaz nikoli ne pomivam flašk z gobico, verjetno se s tem res zdrajsajo. Na začetku sem jih kar pogosto prekuhavala sedaj jih pa bolj poredko. Po mojih izkušnjah najboljši bio način za odstranjevanja vodnega kamna je limona. V veliki posodi zavrem vodo in vanjo stresem 1 vrečko citronko, to naredim vsake toliko časa, ko opazim da so malo že bele postale. Potrebno jih je potem seveda ful splaknit, da potem otrok ne dobi preveč C vitamina. Sproti jih pa čistim z ful vročo vodo in skrtačim z aventovo krtačko za flaške.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 24.10.2009 23:34:19
|
|
|
|
lino
|
Dan. Mi smo imeli danes obiske, sta prišla Maksija obiskat stric in teta in pa bratranec Tini, jih ima Maksi zelo rad in je minil popoldan s svetlobno hitrostjo (vse lepo hitro mine), kar naenkrat je bil večer in ura 8 in sem morala dat Maksija spat...se mi pa zdi danes nek čuden večer, mi in Maksi in Mare neki sknecata...bomo videli... Mojjaka tele pošiljam Jakecu , ubožec... Je imel pa tudi Maksi tokrat močnejšo reakcijo, je včeraj ponoči zakuhal, da je kr puhtelo od njega, sam mu nisem ponoči dajala svečke, sem ga pa čisto malo pokrila in ga opazovala...zjutraj pa sem mu dala 1/2 svečke, ker je bil še vedno vroč, pa potem je imel cel dan take motne očke (take, kot se jim naredijo, ko so bolani ali pa zaspani) in upam, da ga ponoči ne bo spet zakuhalo, ubožci so Kam se ura prestavi, a to danes??? Men spet ni jasno, rabim jst pol ponavadi par dni, da se navadim, zdej pa itak sploh ne vem kk si jo moram naštimat, če hočem zjutraj ob 7 vstat, a jo dam naprej, al nazaj ah, jst bom kr na uno uro, ki je na tv-ju pogledala med zadnjim dojenjem, pa bo-upam... Grem sedaj spat, se itak sama s sabo pogovarjam, ve že sladko pančate...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 8:29:32
|
|
|
|
petra2008
|
OPOLDANSKO SPANJE- vse to je res,kar je že moja predhodnica navedla. Mi smo tudi vzpostavilo rutino. Od 2. meseca dalje, moram pa priznati,da so bili začetki težki, vendar se je danes vse obrestovalo. Naša mala Nina hodi vsak večer spati približno med 20. in 20.30 uro, sledi jutranje hranjenje ob cca 6.30. Okoli 11. greva ven, v vozičku malp zadremucka, potem pa sledi popoldanski počitek od 13.30 do 16.30. To je vsakodnevna rutina, ki se je držim. In moram priznati, da je otrok v teh urah že tako utrujen,da mi sama zaspi brez predhodnega uspavanja. Tako drage mamice,same si morate postavite ritem spanja vašega otroka,začetki bodo zagotovo težki,vendar z vašo vztrajnostjo vam bo zagotovo uspelo. Spanje v vozičku nikoli toliko ne odtehta, kot spanje v posteljici, otrok mora vedeti,kdaj je čas za spanje.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 8:53:36
|
|
|
|
manna
|
Oh glede spanja..ali se strinjate ali pa ne - jaz mislim da so otročki pač različni in če enemu ustreza da vsak dan popoldne spi dve uri, ni nujno da je za to zaslužna rutina. Pri nas pač takega spanja ni, pa smo jo že od začetka dajali spat. Ampak ona pač ne spi čez dan več kot 30min pa pika. Ima več krajših spancev na dan - včasih tudi po 4x ampak vedno samo 20-30min, potem pa že veselo čeblja. Pa smo probali vse, razen da bi jo pustili jokati. Tako da...ni vse v rutini. Sicer pa - prebrala sem vse možne poste od RR o nemirnem spancu, o nespanju, o zbujanju. Zgleda da je precej pogost pojav da imajo dojenčki med 4-6 mesecem kakšno obdobje (ki se lahko zavleče) ko se ponoči prebujajo, pa ni nujno kriva lakota.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 12:31:35
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši Punce a je ta NKD tudi v Kranju? Bi šla jaz tudi malo pofirbcat Ja je v Kranju, nasproti zdravstvenega doma, v stavbi, kjer je zavarovalnica Triglav (pri treh joških ), bolj na koncu. Sej če greš tja, ne boš mogla falit. Mojjaka a ni vročina merjena v ritki za eno stopinjo višja, kot je v resnici? Ker meni je P rekla, da mu dam svečko, če ima vročino nad 38°C. No vsekakor upam, da sta že vredu in je že prešla ta reakcija na cepljenje. Glede popoldanskega spanja, se pa strinjam, da je zelo veliko v rutini. Če hodi vsak dan ob isti uri spat in je seveda takrat utrujen, bo zaspal. Pri nas zaspi skoraj vedno... izjeme so le dnevi, kadar mi v vozičku ali avtu zaspi dopoldne ravno za toliko časa, da se malo spočije... potem je pa problem. Ampak moram reči, da se to zadnje čase vse manj dogaja, ker je že kar navajen, da gre spat okoli 12h.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 12:46:18
|
|
|
|
lenika
|
Marsikaj je v rutini se strinjam, a če ti se otrok po pol ure zbudi spočit, ga ne moreš prisilit, da zaspi nazaj. Eni pač spijo večkrat pa po malo, eni pa manjkrat pa dlje v kosu.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 12:46:52
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Oh glede spanja..ali se strinjate ali pa ne - jaz mislim da so otročki pač različni in če enemu ustreza da vsak dan popoldne spi dve uri, ni nujno da je za to zaslužna rutina. Pri nas pač takega spanja ni, pa smo jo že od začetka dajali spat. Ampak ona pač ne spi čez dan več kot 30min pa pika. Ima več krajših spancev na dan - včasih tudi po 4x ampak vedno samo 20-30min, potem pa že veselo čeblja. Pa smo probali vse, razen da bi jo pustili jokati. Tako da...ni vse v rutini. Sicer pa - prebrala sem vse možne poste od RR o nemirnem spancu, o nespanju, o zbujanju. Zgleda da je precej pogost pojav da imajo dojenčki med 4-6 mesecem kakšno obdobje (ki se lahko zavleče) ko se ponoči prebujajo, pa ni nujno kriva lakota. manna se 100% strinjam s teboj. Mi sicer nimamo problemov, ker dopoldan odspi 2x po 1 uro in popoldan 1x za 2 uri, vendar se spomnim kako so bili vsi pametni pri Hani. Po približno enem letu in pol ni hotela več meti dnevnega spanca, oz. spat je šla okrog 13 ure, potem je pa to ona prestavila na približno 17 uro. Haloooo. Zvečer pa potem pred 23 uro nikakor. In ker ni hotela spat ob 13h sem jo jaz lepo držala budno do 19-19,30-e. Pa so vso pametovali, da tako majhen otrok rabi vsaj enega, če ne dva opoldanska spanca. Če ni bila zaspana, pač ni bila.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 13:47:04
|
|
|
|
mini86
|
zdravo vsem..sem nova med vami pa sem tudi rodila junija 2009 vidm da ste kr nehale si pisat pa pomagat z nasveti.. mk8 moj pikec je meu tudi nogici obrneni na notr eno ful eno pa glih tok da je..pa nismo mel nubenga gipsa..je pa reku pediater da je to od tega ker sem se premalo zredila v nosečnosti in ni imel toliko prostora..zdaj pri 4 mesecic se je popravilo samo od sebe, edin na začetku smo mu masirali.. upam da se je tvoji princeski že vse poštimal..pa tud men je blo hudo-si predstavljam da tebi še bolj..ampak ne pozabi da ko bo malo večja se ne bo nič poznalo ona se pa tudi ne bo spomnila
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 13:49:08
|
|
|
|
mini86
|
ups..men se je ustavl nekje na 7 strani pa sem mislna da ste si nehale pisat..se fuuul opravičujem..sem nova tuki gor
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 13:52:56
|
|
|
|
mini86
|
no pa da še js povem.. js sm si en tedn pisala ure kdaj gre pikec spat in sm ugotovila da gre približno vsake 2,5-3 ure..zvečer gre pa spat okol 21.30-22h in zjutri se zbudi okol 8h.. morm rečt da sm js bla prej ful velka zaspanka pa se še zdj nism navadla na zgodnje jutranje vstajanje-čeprav ponoč mi pa ni kriza
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 14:07:00
|
|
|
|
mojjaka
|
Oh glede spanja..ali se strinjate ali pa ne - jaz mislim da so otročki pač različni in če enemu ustreza da vsak dan popoldne spi dve uri, ni nujno da je za to zaslužna rutina. Pri nas pač takega spanja ni, pa smo jo že od začetka dajali spat. Ampak ona pač ne spi čez dan več kot 30min pa pika. Ima več krajših spancev na dan - včasih tudi po 4x ampak vedno samo 20-30min, potem pa že veselo čeblja. Pa smo probali vse, razen da bi jo pustili jokati. Tako da...ni vse v rutini. Sicer pa - prebrala sem vse možne poste od RR o nemirnem spancu, o nespanju, o zbujanju. Zgleda da je precej pogost pojav da imajo dojenčki med 4-6 mesecem kakšno obdobje (ki se lahko zavleče) ko se ponoči prebujajo, pa ni nujno kriva lakota. [/quote] Tudi jaz se s tem popolnoma strinjam. Tako različni kot so si otroci.... No, moram vam povedati da sem fuuuuul srečna, ker Jaka zjutraj ni imel več vročine. Je bil pa snoči čist kuhan, tako se je začel potiti zvečer da je imel pidžamico čist mokro in kr potne kapljice na glavci...no HB je bilo čez noč OK(sem ga celo noč opazovala in tipala kako je) in zjutraj brez vročine...tako da je bila res reakcija na cepljenje...me kr mine, ko pomislim da bo decembra spet cepljenje!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 14:17:43
|
|
|
|
mini86
|
mi mamo tud zdj drugo cepljenje pa me prou zanima kako bo..prvo je bilo super saj ni meu nobene reakcije..le eno spanje je bilo malo daljše kot običajno..na mestu vboda pa je blo rdeče še kar nekaj časa in tudi bulica se je tipala..ga pa zgleda na otip ni bolelo-sem probala
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 14:23:46
|
|
|
|
lino
|
Dan. Glede spanja, pri nas je zelooo veliko v rutini, ponavadi mi zaspi nazaj zjutraj okoli 9:00 in spi kako uro ali pa dve in popoldan sem ga navadila tk nekje po kosilu okoli 15-16, da zaspi zopet za kako urco...moram pa poudariti, da mora jst ta čas skupaj z njim ležati, ker sicer spi samo kakih 15 min in me začne pogrešat...ponoči spi sam..., če to rutino zamudim, je malo bolj sitkan in se lahko zgodi, da potem cel dan ne spi in je zvečer preveč zaspan, da bi zaspal, niso pa vsi otroci isti in eni pač ne potrebujejo toliko spanj, ali pa spijo večkrat po malo...nimamo mi tukaj zaslug zraven, lahko samo opazujemo otroka in ga upoštevamo...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 14:24:22
|
|
|
|
manna
|
Dobr dan, mini86 DOBRODOŠLA! Ne, nismo si še nehale pisat, še kar vztrajamo, pa upajmo da čimdlje vsaj tja do OŠ naših sončkov Je pa res da pride kak dan ali vikend ko smo bolj nezgovorne. Ja, saj pravim, glede spanja je "neverending story". Ko se bomo navadli tega, bo pa kaj druzga prišlo vmes, ko se bomo pa vsega navadli, bo pa čas za še enega hehe No, mi gremo zdajle tudi malo ven na sončka (Manca ima sicer še malo poln nosek ampak je že čist OK tko da mislim da malo zrakca ne bo škodilo). mojjaka super za Jaka da je boljše Saj v bistvu je logično - njegov obrambni mehanizem je razvijal protitelesca proti tistim boleznim in je pač "kuhal". Verjamem pa da te je skrbelo, mene bi/bo tudi!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 14:31:24
|
|
|
|
petra2008
|
Mi imamo tudi 5.11 drugo cepljenje in tudi močno upam,da ne bo nobene reakcije,saj pri prvem cepljenju ni bilo nobene.18.11 pa imamo ultrazvok kolkov,upam da bo vse v redu. Naša mala Ninika panča,tako da ima mami čas,surfati po netu. Za kosilo imam pripravljene goveje zrezke in riž,zdaj pa čakam ateka,da pride iz službe. Na splošno smo zdravi, . V četrtek pa bomo dopolnili 4 mesece,jupi.Velika je že naša punčka. Glede uvajanja na gosto hrano pa bomo še malce počakali
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 25.10.2009 18:08:00
|
|
|
|
Hanuši
|
mojjaka , samo, da je tmičkn uredu. Mi imamo drugo cepljenje v četrtek, bomo videli kaj bo pri nas. Prvega smo prestali brez kakršnihkoli sprememb v spanju, obnašanju in temperaturi
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?