ljupka
|
Dobro jutro! Da odgovorim Katjuši! Naju ni hiška stala toliko kot druge ,ker sva delala skoraj vse sama ali pa šušmarji,parcela je bila blizu in je dozidava,ni bilo trepa plačat priklučitve elektrike in vode plačat ,kar je precej drago in načrt je cenejši!Tako da das je do sedaj koštalo nekje do 50.000€,sam moraš res veliko sam delat! Zidar ki nam je zidal je šolan zidar ,sam je doma na kmetiji okoli pa še šušmar imel jih je še 4 s seboj in še domači in je bilo hitro sezidano za 2.000€,naš materijal!Za streho je bil en majster ,drugo prijatli in domači je koštalo 1000€,je pa delal 5 dni zelo zakomplicirana streha!Vodovod in otoke sam,frajharija 3000€,stropi v mansardi so bili sp.od moža sošolc z vsemi popusti 2000€njihov materijal!Centralna materijal 2700€strogo bakrene cevi moj ni maral druzga nabavila v iki najcenejše od 500€ do 1000€ razlike od drugih trgovin!Delo 500€,tudi šušmar !Tlaki tud nekje okrok 2000€.Od tle naprej vse sam! 150kv ploščic sam,70 kvadratov laminata sam ,prebelil,pobarval sam!To je samo delo ,pol še materijal ,pa prideš nekje do 50.000€! Sem pa videla na drugi temi ,če pač nič ti ne delaš pridejo sp majstri so jim zračunali samo delo 12.000€.Odvisno kakšne možnosti imaš za gradnjo ,ali imaš svojo parcelo,in če lahko sam gradiš,če pa nimaš te možnosti je pa ful drago od 100.000€naprej,če ti vse dela sp! Moja sodelavka je vzela kredit skupaj z možem na 30 let sta pa stara 40let in sta dobila 80.000€,to je na hipoteko seveda,sta dobila stanovanje 80 kvadratov ,sta pa imela do sedaj stanovanje v najemu enosobno,obrok pa sedaj 300€,ki je razdeljen na oba,ampak sta iskala 6 mesecev da sta najdla tako kot jim je odgovarjalo prostorsko in finančno! Pri nama po dolgem razmisleku je bila gradnja prizitka najcenejša varijanta in najboljša,še vedno imajo otroci babico in detka blizu,fajn okolje in lahko imamo tudi zasebnost kaj je super mnogo bolje kot prej!Pa narava,kar je bistvenega pomena,mi ki smo iz kmetov doma si ne predstavljamo življenja v bloku,moja sodelavka pa ni hotela na vas,ker je celo življenje v bloku!Eni bi pa radi pa žal nimajo možnosti! Mislim da imava z možem kr srečo,čeprav zaredi kreditov nimava za burek ampak bo!
|