|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V pričakovanju 3. +
20.8.2009 15:03:36   
ljupka
Mi pa žal gremo v toplice 2x na leto na morje evo letos 1 dan bazena v NM pa ni(sramota),tako da še brez rokavčkov ne plava in ne vem gdaj se bo naučil!
Na kolesu ima tudi še pomožna koleščka,ga kolo kakor je Katjuša rekla ne zanima preveč pa doma nimam prostora okoli hiše je sama cesta,dvorišče je majhno in visi,na sredini je gnoj,če hočem da se mal bolj vozi ga moram pelat na šolsko igrišče,kaj pa otkar smo v gradnji bolj mal cajta.

Žal moram priznat,da sva mal zanemarila njihov razvoj,saj zdaj se bomo vselil,pa bo več časa!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 876
20.8.2009 16:09:04   
tanjusi
moj osem letnik je bil isti vsaka stvar je rabla svoj čas , da je njemu prišlo do živega, začelo se je že s črko r, barve, kolo , plavanje vsaka stvar ga od začetka sploh ni zanimala , smo se z njim pogovarjali, ukvarjali, (vzgojiteljica v vrtcu je rekla da jo skrbi da je barvno slep, ker so mu ble barve španska vas) pol pa vsaka stvar dobesedno čez noč, ko smo že vsi obupali se je pa njemu odprlo, tako da brez skrbi, otroci vse nadoknadijouser posted image user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 877
20.8.2009 18:09:24   
Teni_
Moji2 se še tudi vozita s koleščki, pa bo že. Jima tudi ni v neko veselje in ju niti ne mislim silit.

Niko tudi barve mučijo. Pa se bojo že vse naučili.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 878
20.8.2009 18:47:38   
Katjusa
mi smo bli včasih vesel če smo mel kolo in smo se cele dneve vozl zdej majo pa kolo pa tricikel pa poganjalčka pa kak traktor, pa velik tovornjak.... in se ne posvetijo tolk kolesu in je vse kasneje....
ma bojo že če prej ne do takrat, da se ženjo...:)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 879
20.8.2009 19:34:58   
ljupka
Jaz kolesa sploh nisem imela soseda mi ga je v 4 razredu posodila,da sem se naučila vozit!
Mojega sedaj zanimajo samo gormiti!Sedaj se zanima kako se dojenček razvija ,vsak dan me vpraša kako je velik in kako se rodi...
Jaz se tud preveč ne sekiram ,kakor je rekla Katjuša do poroke bo obvladal,ne rabi biti najboljši,najslapši tudi ni!Barve je poznal pri 2 letih Ana jih pri 3 letih še ne pozna!

Vse se bodo še naučili,saj so šele začeli živet,kmalu bodo vedli več kakor vem jaz!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 880
20.8.2009 19:49:13   
tanjusi
naša hišica je končno dobila ograje na balkonih, kolk je lepauser posted image , sem prav vesela.

Pa še eno vprašanje kateri tablete ste jemale,(jemljeete) z folno kislino, zdaj berem da je tega več, ko sem mela prvega otroka 11,5 let, tega še sploh ni blo, pri drugem mi jih je predpisala g na prvi kontroli, sedaj pa se očitno jejo že ob načrtovanju.
Jaz mam še za en teden kt , počakam nauser posted image pol pa začnem jest to folnio kisslino, sam se moram še odločit katero.

(a camus)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 881
20.8.2009 20:28:45   
ljupka
Od marca sem jemala tablete TIFOL!Sedaj sem pa začela jemat Elevit,ker ima še ostalih vitaminov velik in več folne kisline,samo kakor berem vse jih ne prenašajo dobro!

Jaz sem pa zaprta tudi do 3 dni pijem donat pa mi nič ne pomaga!Kaj bi mi še nucalo!Pri prvih dveh nisem bila zaprta!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 882
20.8.2009 20:30:30   
ljupka
Tanjuši kakšno ograjo ste pa dal?Nas to še čaka imamo samo en majhen balkon 5m dolk!

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 883
20.8.2009 20:33:09   
tanjusi
Tanjuši kakšno ograjo ste pa dal?Nas to še čaka imamo samo en majhen balkon 5m dolk!

leseno, mamo 3 kratke pa en dolg balkon, en nam je ograjo nardil, pol je možek sam pobarval dans pa je prišel montirat pa men zelo lepo zgleda...

(a camus)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 884
20.8.2009 20:33:54   
tanjusi
samo kakor berem vse jih ne prenašajo dobro!

kakšni bi lahko bli ti negativni učinki?

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 885
20.8.2009 21:09:21   
ljupka
Blato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost!
Isabeaux ,pa Katjuša jih mislim jemleta skos in jih priporočata in nikoli nista nič rekli,da bi bilo kaj narobe!
Nevem moraš probat pa boš videla samo po moje noben stranski učinek ni tako hud!

Ima pa veliko vitaminov in mineralov!
Vitamin  A   1080,0ug
           B1 1,6mg
           B2 1,8mg
           B6 2,6mg
           B12 4,0ug
           C     100,0mg
           D3   12,5ug
           E      15,0mg
kalcijev pantotenat  10,0mg
biatin                        0,2mg
folna kislina               0,8mg
nikotinamid                19,0mg

7 MINERALOV IN ELEMENTOV V SLEDOVIH

železo  60,0 mg
kalcij  125,0mg
baker  1,0mg
magnezij  100,0mg
fosfor   125,0mg
cink  7,5mg

Elevit stane okrok 10€ samo glej kaj je vse noter,a v tifolu je samo folna kislina in stane nekaj več kakor 6 €.

< Sporočilo je popravil ljupka -- 20.8.2009 21:11:18 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 886
20.8.2009 21:46:34   
dašabina
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

ja mi2 tekmujema katera ima največuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pust nama malo veselja.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sej sem rekla da sem zraven  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 887
20.8.2009 22:25:10   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: dašabina

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

ja mi2 tekmujema katera ima največuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pust nama malo veselja.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sej sem rekla da sem zraven  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 888
21.8.2009 8:02:33   
tanjusi
lato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost!
Isabeaux ,pa Katjuša jih mislim jemleta skos in jih priporočata in nikoli nista nič rekli,da bi bilo kaj narobe!
Nevem moraš probat pa boš videla samo po moje noben stranski učinek ni tako hud!

hvala ljupka ko si se potrudila , bom najbrž tole kupila...

(a camus)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 889
21.8.2009 9:06:16   
mojamura
dobro jutro punce....pozabila sem vam povedat, da sem bila predvčerajšnjim z malim v MB, sva nekaj kupovala. pa se pelje en moški za nama s biciklom in kihne, pa mu moj mali reče: "Na zdlavje"

pa se ta moški pela mimo mene me sune v ramo in reče: "Totega pubeca pa nimaš nič privzgojenega!"user posted image
pa rečem jaz: "Pa saj vam je rekel na zdravje....kaj je s tem narobe??"

pa reče on:"Ja ja ja najbrž mi je to rekel....zdaj boš pa še rekla da sem gluh"user posted image user posted image

mislim svašta

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 890
21.8.2009 9:08:51   
Katjusa
Dobro jutro:)

Moj pravi, da je dons petek jst pa da je četrtekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in sem ugotovila, da je res petekuser posted image torej mi en dan faliuser posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

lato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost!

hvala ljupka ko si se potrudila , bom najbrž tole kupila...

jst jem samo tifol.... pa še to ga trenutno neuser posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 891
21.8.2009 9:10:27   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

dobro jutro punce....pozabila sem vam povedat, da sem bila predvčerajšnjim z malim v MB, sva nekaj kupovala. pa se pelje en moški za nama s biciklom in kihne, pa mu moj mali reče: "Na zdlavje"

pa se ta moški pela mimo mene me sune v ramo in reče: "Totega pubeca pa nimaš nič privzgojenega!"user posted image
pa rečem jaz: "Pa saj vam je rekel na zdravje....kaj je s tem narobe??"

pa reče on:"Ja ja ja najbrž mi je to rekel....zdaj boš pa še rekla da sem gluh"user posted image user posted image

mislim svašta

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kriza kak folk hodi okoluser posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 892
21.8.2009 9:15:18   
NATAŠA35
o madonca kak folk hodi naokoli...jaz bi mu nazaj rekla eno, poslala bi ga nekam...

jaz jemljem elevit, pa ko jih popijem prešaltala na tifol...mi je tako rekla v lekarni, da ga smem jemat eno škatlico, potem pa prešaltat na drugo - recimo tifol, pa ne vem zakajuser posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 893
21.8.2009 9:35:56   
mojamura
saj sem mu mislila nekaj zinit, pa se mi zdi za malo se spuščat na njegov nivo. sama pri sebi pa sem si mislila, da bi ga mali res moral poslati v tri krasne - mogoče bi mu pa bilo to bolj všečuser posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 894
21.8.2009 10:28:44   
ljupka
Oprosti Katjuša sem bila prepričana ,da si mi ti svetovala Elevit sem se zmotila moram nazaj pogledat,je že dolgo tega!

Mojamura,jaz mislim ,da je tale premal vzgojen ,kaj si je pa tvoj sinko mislil,groza!

V navodilih piše ,da ga začnemo jemati en mesec pred nosečnostjo,ves čas med nosečnostjo in dokler ne nehate dojiti,to je njihovo priporočilo!
Meni ni nič rekla,da ga lahko jemljem samo en mesec!
Moram pogledat tisto temo elevit,ki ženske pišejo o tem!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 895
21.8.2009 11:08:18   
NATAŠA35
jaz sem kupila predno sem šla na morje in mi je tako svetovala, da je bolje samo en mesec jemat, potem pa prešaltat na kaj drugegauser posted image ...ko sem klicala svojo G, pa je sestra rekla, da naj takoj grem kupit tifol... jaz bom zdaj popila te elevit tabletke, potem pa na tifol... samo kaj ko kaki dan pozabim vzet tableto user posted image user posted image

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 896
21.8.2009 11:17:10   
isabeaux
Živjo pupe...uh pridne...kolk ste se razpisale...user posted image

Moja m je točna k urca....je  prišla v vsej svoji veličini....user posted image ...tko da jah...nov krog spet...pa saj bo enkrat se bo zaključilo z user posted image  in pol z zdravo user posted image ....pa bo....

Jah v Mb...pa se res sreča nori folk...kak so eni prismojeni...ne morem verjet...no po drugi strani pa lahko,...ker sem jaz tudi že čuda slišala....user posted image

Glede elevita...in tifola...bolj priporočljiv je elevit, ker ima vse ostale potrebne vitamine...in to lekarnarko ki je rekla, da moreš menjat po enem mesecu ...bi jazb nazaj v šolo poslala...noro...ni res...če imaš dinare...pa če ti je lahko ješ elevit celo življenje...ne pa samo en mesec...eh bedarije...

no jaz sem ta mesec tudi prešaltala na tifol, ker je cenejši...čeprav  pa moraš pri tifolu vzet 2 x 1 na dan da imaš dovolj folne ( 8 mmg) je namreč potrebuje zarodek za normalno razvitje nevralne cevi....vse do 12 tedna...

Teni ...super za to da je splavala....

Ostale pa ne se obremenjevat glede tega kdaj bodo speljali in kdaj splavali,...kdaj se naučili barv....mimgrede ...isti vzgojiteljici, ki je rekla tako bedarijo...da je vbarvno slep, bi tud dala knjižico...pa saj ni usposobljena za take izjave,...razen če je z njim naredila teste in je tiflopedagog...ej svašta!user posted image .....

No tole sem vam še želela napisati....in verjemite mi vem kaj govorim.....

Za vsako učenje je najprej potrebno zorenje...torej po domače....če želimo da otrok shodi...mora najprej dozoret njegov centralni živčni sistem, ter seveda mora biti tudi dovolj zadostni fizični kondiciji, da bo to lahko naredil....če želimo da se bo otrok peljal brez koles...je prav tako najprej potrebno, da se motorični center v možganih odzove na fizično okoljske dražljaje in transferira znanje od prej, ko se je otrok ozil z malimi kolesci na sedanji položaj.....po domače...če center b možganih ne bo dovolj zrel, da bi sprejel vse te informacije in jih predelal..potem otrok še ne bo sposoben se peljat brez kolic....

Pri plavanju je enaka zadeva kot pri kolesu....ker je vključen motorični center ....

Pri barvah in učenju drugih izkustvenih reči...pa je zadeva seveda povezana s kognitivnim mišljenjem...in to pomeni da je povezana z drugo poloblo možgan....(saj veste...centre za motoriko in gibanje, čutila imamo na eni strani - kontra pa na drugi strani so kognitivni centri)...spet pa je dejstvo...da motra biti otrok dovolj zrel, da se bo potem lahko nekih zadev naučil...

In ta zrelost je zelo različna...pri nekaterih otrocih dozori najprej ena polobla  poem druga...redko zorita istočasno...kar pomeni da en otrok bo prej shodil...kasneje spregovoril ali obratno....enako kasneje...en se bo prej naučil s kolesom se peljat samostojno in bo barve in črke obbvladal kasneje in obratno....user posted image

Vse pa je seveda tudi odvisno od dražljajev iz okolja...kar pomeni, da vaša vzpodbuda ogromno pomaga, da določeni centri prej dozorio in seveda živčni dražljaji preko končičev stečejo hitreje ....user posted image

Upam da sem pomagala in da nisem preveč strokovna....

Sedaj pa šibam,...ker je moj mali zbolel...ima ful visoko vročino, drisko in teče mu z noska...pa moram z njim k zdravniku....

Lepo mi bodite...se tipkamo kasnej....by

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 897
21.8.2009 11:21:40   
isabeaux
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35

jaz sem kupila predno sem šla na morje in mi je tako svetovala, da je bolje samo en mesec jemat, potem pa prešaltat na kaj drugegauser posted image ...ko sem klicala svojo G, pa je sestra rekla, da naj takoj grem kupit tifol... jaz bom zdaj popila te elevit tabletke, potem pa na tifol... samo kaj ko kaki dan pozabim vzet tableto user posted image user posted image

ti kar lepo jej elevit sedaj ko si že srečka nosečka....čeprav ni dobro da kak dan pozabiš...poskusi si jih nastavit ob kavi al pa ob zajtrku...kosilu...ni važno kdaj jo vzameš...sam vzami jo...ker sicer lahko pride pri zarodku do resnih težav...

Zapletov pri zapiraju nevralne cevi - spina bifida...ko potem dobesedno hrbtenjača pobegne navzven...oz. je otrok potem invalid...cerebralec ali bog ne daj celo spastik ( čisto nepokreten)...

Zdaj pusti ampak od danes naprej pa resno jemlji te tabletke...ker je najmanj kar lahko prispevaš k zdravemu razvoju tvoje bebice...če boš jemala tifol jemlji po dve do 12 . tedna...

Pa brez zamere...ampak res je hudo, ko veš kaj se lahko zgodi...brez folne kisline....

Res da je verjetnost...če je sploh ne bi jemala,....1 proti  800 pa vendar....

by sedaj pa res šibam...

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 898
21.8.2009 13:32:10   
dašabina
Isabeaux, si mi dala malo mislit s temi %...že cel dan samo nekaj tuhtam, ne daj bože, da imam 5 min frej, grem še Pušenjaka brat, tako da sem čist mim, pa user posted image mam in kar lije iz mene, mrzim ta občutek....

danes niste pa nič zgovorne, hitite delat, da boste čimprej frej....uživajte....

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 899
21.8.2009 13:50:11   
NATAŠA35
hvala isa za pojasnilo... jaz mam elevit kar v hladilniku, pa sem včerja pozabila vzet, tak da ne bo panike...res pa je da sem prej jemala vitaminske tablete, kjer je folne kisline veliko - ene nove oriflame tablete, tak da ni panike...

oh isa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image po moje bo pa ta 18 (čeprav nesrečna št. samo če jo sešteješ pa je srečna) zate magični...močno upamuser posted image user posted image

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kdaj greste najraje na dopust
Spark

pozimi (7%)

poleti (85%)

ne morem se odločiti (7%)

Število vseh glasov: 260

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!