Vilma
|
Punce živjo, vidim da še vedno klepetate na RR. Sem se malo javila pri marčevkah, zdaj pa sem malce brala tudi vas, pa sem rekla ne morš dol ne da bi pozdravila Najo, Emo, Frufru, Shory, Barbk, Tintaro in vse ostale. Si me ti Naja spodbudila, da pišem. Glede ljubosumja. Sicer pri nas Dominik res ni kazal velikega ljubosumja, sem ter tja malo, vse v mejah normale. Pri Juliji pa je izbruhnilo tam nekje pri dveh letih. Ne pusti na primer, da zvečer Dominik sedi v mojem naročju, ko berem knjigice za lahko noč. Ne pusti, da se igram samo z Dominikom. Takoj pride zraven in hoče bit v prvem planu. Če pohvalim Dominika, bi rada, da tudi njo. Rada se carta, me objema in skratka ko mali pajkec visi na meni. Dominik je drugačen. Bolj rabi biti sam, ne rabi toliko nežnosti in direktnega kontakta z mano. Ga pa rabim jaz haha Tako da včasih, ko gleda risanke pridem k njemu in ga vprašam, če gre k meni v naročje, da bova skupaj gledala. Mu je všeč, vedno pride, sam pa nikoli ne reče. Največkrat tako narediva, ko Julija čez dan spi. Takrat se posvetim samo njemu. Z igro, ali mi pomaga kaj v kuhinji, ali pa samo risanke gledava skupaj. Ne vem sicer, kako Tija izraža ljubosumje, ampak mislim da je vse to normalno in da je večina otrok ljubosumna na svoje bratce, sestrice. Bolj čudno je, če se dogaja tako kot pri nas z Dominikom Kako ste drugače punce? Rastejo decembrčki, ane? Dominik je že cel fant, včasih me stisne, ko pomislim, da bodo samo še dve leti v vrtcu, potem pa šola. Dve leti je tako malo. Mi smo ok, iz hudega ven, nič več neprespanih noči, hvala bogu. Julija in Dominik sta zadovoljna in srečna otroka, z njima pa tudi midva Ni nam hudega, bi se temu reklo.
|