tintara
|
O, NAjaa, hvala. Kako si se pa to spomnila? Hm, letošnji RD je bil pa res poseben, upam, da takega ne bo več. Vanetu očitno ni čist jasen kaj se mamici da za RD in mi je naklonil bivanje v bolnici. Je celo noč jamral in nekaj težje dihal ter predvsem skoz nekaj stokal, sva zjutraj odšla na pregled, kjer so potrdili bronhiolitis, a je bila saturacija v redu (no, nad mejo za kisik). Še v laboratorij, ker se je zdravnici zdel bled, nato pa domov. Čez kako uro kliče zdravnica (to ni nikoli dobro), da je Vane ekstremno slabokrven in da ne sme ostati doma in prebolevati bronhiolitisa. Je imel hemoglobina samo 62! Po napotnico, na pediatrično, kjer so najprej ugotavljali (na osnovi barve) da že ne more imet tolk mal, pa so še enkrat kri vzeli in je bilo hemoglobina celo 60. Smo dobili sobo, dobil kisik, .... mal so že omenjali transfuzijo. NAjprej me je bilo ful groza, ko sme ga pa čez noč gledala kako se je matral in so mi zjutrjaj razlagali. da se v glavnem matra ravn zarad tega, sem pa sam čakala popoldne, ko je dobil transfuzijo. Od takrat naprej je šlo strmo navzgor, ne moreš verjet, je bil takoj po koncu ful lačen, pa dihanje se mu je umirilo, saturacija poštimala... Zjutraj je sam še po postelji lezel gore, dole, naokoli... Danes sva pa lahko odšla domov. Zdaj bo pa treba ugotovit od kje tako ekstremna anemija, ali samo zaradi prehitre rasti, ali kaj drugega. Tako imamo čez 14 dni kontrolo na pediatrični, kjer mu bodo dali terapijo... V glavnem pestro. Tu na forumu pa ne preveč, vidim
|