|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembr-ke/čki 2006 - nadaljevanje
25.5.2010 9:09:47   
Najaa
Barbk a to ste za dvojčka dobili vrtec?
Za pikice pa pojma nimam, kaj je. Mogoče sta kaj novega jedla? user posted image Kaj pa 6. otroška? Sam bi mogla met vročino...

emaa, v bistvu niti ne primerjam toliko punc med sabo sam pazi zdej to, sem šla prav gledat v dnevnike. Tija je imela pri 12m 80cm!!! user posted image Pol pa pri 18m 87cm in 13 kil! user posted image user posted image Tak da s tega vidika je Nika ena mala miš. user posted image Sam teli cm so tudi tako tako, lahk je kak + al pa -.

Uh to vstajanje... Nika je gor tud kdaj že pred 6-to, recimo v nedeljo, sam sem ji dala mleko in se naredila, da spim in je nazaj zaspala. Drugače pa odkar se je ura premaknila, se prej zbuja. Prej je spala do 8h, celo 9h, zdej pa nikoli več kot do 8h, sam to je reeedko. Najpogosteje je gor okol 7h ali pol ure prej.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 876
25.5.2010 11:06:47   
emaa
Naja jaz bol, da ne primerjam, bom začela potem mislit, da ima Lejla zastoj rasti. Fanta štart pri 46 in 47cm, Lejla 51cm, 6. mesecev 70cm, Lejla 64,5cm, pri enem letu 79 in 82cm, Lejla po moje, če bo fejst zrasla glih kakih 74cm, pa nisem ziher, da jih bo toliko. Tako, da tu sploh ne smem na primerjavo mislit, primerjava kilaža na cm, to gre, ampak velikst po mesecih, to pa ne. Aja pri 18. mesecih sta bila tudi nekje Tijine velikosti, zdaj bi ju znala pa Tija mal sekat, čeprav sta tudi pri velikih. Hlače 104-110, zgornji deli pa 110-122 odvisno od firme.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 877
25.5.2010 11:10:37   
Najaa
Ti maš različne spole, punčke so itak (ponavad) manjše. Ma dejmo se res zment en dan popoldan magari v ZOO, itak mamo namen še enkrat it v kratkem. Da vidim mal te vaše letnike 2006. user posted image
Vidiš, Tija ima pa dolge noge in je ravno obratno, hlače ima 116, majčke pa tud še kako 104 spravi gor, večinoma pa 110.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 878
25.5.2010 13:41:33   
emaa
ja ponavadi so noge daljše, pri nas obratno, zato smo pa sedeže vedno ful hitro menjali, ko so jima čez trup bili premajhni. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 879
25.5.2010 23:44:08   
tintara
Punce, čim je po peti, je že jutro in je treba vstat! Se spomnim, da smo z NAdjo vstajal ob 4.30 (seveda med porodniško z njo), madonca, sploh ne vem kako sem zdržala.
Ne, drgač mi zadnje čase kar potegnemo, smo redko pred 7 pokonc, no tam nekje. Vane je zaspane, pa nima teh norih for od prvih dveh, k sreči.
Kaj zdej, midve z Barbk lahko Manco in Nadjo skup seštejeva, pa dobiva eno Tio/Davida/Lukatauser posted image . No,saj pri nama ni noben velik, jaz sme za punce povprečna, oči je pa podpovprečen.

Jaz sem spet sama doma, jutri pride možek. Pa mal bluzim pozne ure naokrog, jutri bom pa spet zaspana. Mah, mi paše mal miru še potem, ko otroke v horizontalo spravim in pospravim.
ZOO: seveda, kdaj. Ta teden ne, ane, kolkor se spomnim.

Barbk: sem poiskala cunje, sam zdaj jih moram pa še poštimat kaj bi bilo za koga. Ah, do drugega tedna bo že. Mendauser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 880
27.5.2010 8:15:44   
Barbk
Jutro!
Danes bila budnica ob 6.15user posted image  ...Očitno se bom mogla navadit na vstajanje s kuram. user posted image  Ja Tintara se spomnim, da si ti imela ful zgodnje in sem si vedno mislila :"uboga bejbi...user posted image
Drugač pa sem spet čist na šest-morm Manco v vrtec dostavit, pol imam z Žigcem in Brinč razvojno, ko s tem končamo pa še fizioterapijo. Uf...
Včeri dobila izvide iz pediatrične in hb Žigi nima nič narobe z imuskim statusom, opravit mora še preiskavo za še eno zadevo-o imenu ne bom k je neki čudnega pa še nisem počekirala kaj sploh pomeni. user posted image
Od gastro smo tud dobil-alergije ni, hranit z Novalac AR pa delat hrano z enim mlekom, ki je ful kaloričen in FUUUUUUL drag, pa v juniju ima itak pfmetrijo in ostalo. No tako-eno kratko poročilo, zdej pa šibam.

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 881
27.5.2010 8:21:11   
emaa
Barbara pa je lahko kaj ko pomaga normalne cene, ne vse je drago.
Lejla je zbolela, sem mislal, da so zobje, ko je imal v torek vročino, včeraj skoraj nič, pa je do večera spet poskočila, danes se je pa zjutraj zbudila že z 38,9. Popoldne pokličem P, da vidimo kaj, viroza ali kaj drugega. ker če je kak uroinfekt (videt ni, vem pa ne kako izgleda), pol bo treba poštimat njene sramne ustnice.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 882
27.5.2010 18:41:11   
emaa
Evo angina

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 883
27.5.2010 20:37:43   
Najaa
user posted image za Lejlo.

Barbk super, da je z Žigatovim imunskim sistemom vse ok.

Kar se tiče zgodnjega vstajanja, pa ne bi... Nika se je na enkrat odločila, da spanje do 8h ni fajn se začela zbujat ob zelo "neprimernih" urah.user posted image In jaz sem se takrat večkrat spomnila na tintaro, kako je vstajala včasih še pred kurami haha. No sam Nika je začela s tem zgodnjim zbujanjem na srečo tik pred vstopom v vrtec tak da bi bilo večje krize pol, ko se je res morala tak zgodaj vstajat začet.
Danes sva bili v P na pregledu pri 1 letu korigirano in kaj naj rečem, same pohvale in da je razvoj primeren korigirani starosti. Vesela sem.user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 884
27.5.2010 22:53:07   
Barbk
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Lejlo. Ema hitro se pozdravite.Ja in strinjam se s tabo, da vse kar je zdravo je drago ko žafran.
Naja superca za Niko. user posted image
Mi smo tudi danes dobro opravili razvojno-je rekla, da sta (kar) dobra za svojo korig.starost. Tudi na fizio je rekla, da sta ok, da sta ful firbčna in da se ji zdi, da bosta hitra. Načeloma delata vse ok z manjšimi odstopanji, kontrola čez 1 mesec, razvojno pa konec avgusta ko bo dala tudi predlog za podaljšanje.
Me je pa danes klicala dr. iz gastro za Manči, da moramo še enkrat dati kri, ker nekaj ni vredu. user posted image  Nekaj bi lahko pokazalo na trebušno slinavko oz. na slinavko v ustih...Gremo v ponedeljek še enkrat tja. Jaz upam, da bo vse dobro. No zdej pa grem spat, tale evrosong me je izžel user posted image

< Sporočilo je popravil Barbk -- 27.5.2010 22:55:04 >

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 885
30.5.2010 8:38:43   
Najaa
Kako zdravje, punce?

Je Lejla kej boljše? Kako sta Žiga in Brina?

Vane je zdrav?

Joooj, sam po tamalih vas sprašujem... user posted image Kako so pa kaj tavelike bibe?
No naša velika biba je na počitnicAH pri babici, tamala biba pa ima vnete oči tako da je volja temu primerna. Malo je sitna, moram priznat, ampak se veliko cartama tak da ima ljubezni več kot dovolj. user posted image Zdej je v neki fazi, ko mi sploh ne pusti za rač. in me skoz za prst grabi, da naj grem nekam z njo. Pol me pa pelje npr. do hladilnika in kaže na kakšen magnetek. Ji ga dam in ga nese na stol in gre dalje. user posted image Kr neki no. user posted image

Final question, a pridete v Mostec v soboto? Barbk, tintara in Emaa, sej mate vse nedonošenčke. Mi pridemo, pa sej smo tak blizu in tud planov nimamo drugih tak da bomo ziher tam.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 886
31.5.2010 8:52:47   
emaa
Lejla je boljše. Mostec bi znali prit, delam na mojem, da nima izbire, o uspešnosti poročam kasneje. Kdaj se že začne ob 11ih, a ne. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 887
31.5.2010 10:55:17   
Najaa
ob 11h se začne, ja.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 888
1.6.2010 23:35:48   
tintara
Nas ne bo. Smo rezerviral AD in gremo na potep po SLOuser posted image  za tri dni. KAm dalj pa drugič, če nam bo tokrat všeč (pa ko bo mami tolk pridna da se bo na upravno po osebno za VAneta odpravla).

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 889
2.6.2010 9:26:35   
emaa
Tina imaš zs

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 890
2.6.2010 10:10:18   
tatam
Po dolgem času sem malo sem pokukala in me je skoraj vrglo.Pa kake velikane imate ve to?? Tosja in Anej nosita majčke še vedno 92 oz.98,hlače pa večinoma 92,redkokatere 98 jima ne padejo dol user posted image . Aljoša je star 9 let pa nosi majčke 122 kot Emina fantauser posted image No,res je najmanjši v razredu-še punce ga prekašajo a vseeno user posted image
Kak so pa vaši malčki kaj z govorjenjem? Tosja namreč še vedno l in r vse govori na j pa me ža malo skrbi?! Anej govori lepo ampak ima ene par ful smešnih kot hormula,bilo ipd...Tosja pa le voha jožiceuser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 891
2.6.2010 12:58:10   
emaa
Tatam 122 so tiste, ki so res majhne (lažem spodnje majice pa morajo biti 122/128, če ne jima cela rit ven gleda).
Govorita kar precej, Luka reče r, David reče l. Imamo logopeda, ne zaradi izgovorjave, zaradi kasnenja v govornem razvoju, fanta nimata še dovolj besedišča baje. Če otrok govori narobe, ga e popravljat, sploh, če reče r j, da ne bo renčal, namesto r govoril, ker uporablja jezik čisto drugače. Za r imajo čas do 5. leta kolikor vem, tako da je še čas. Mi imamo ženevke (za neposvečene deževnike), pa še kaj bi se našlo. POčasi že vse izgovarjata pravilno oz. ne zamenjujeta zlogov, babi je bila včasih biba, zdaj je že pol leta pravilno, Erik je bil Erki, zdaj že včasih prav povesta. Iztok je Iztko, pa še je takih cvetk.
Ženevki, no zgodba s temi pa seže odkar smo jelko posekal, pa jih je bilo ful pri koreninah. Je David enega čuval pred kolegičinim psom, ker je njegov, ga nosil okrog (mu ga nismo mogli rešit), ga po toboganu spuščal, gugal na gugalnici, na koncu je sicer žal preminil, ampak tudi v peskovniku se je igral. Zdaj jih odstranimo preden zraven pride, ker jim preveč pomaga.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 892
2.6.2010 14:23:45   
Najaa
Jah, naša je pač velika, kaj naj rečem. Hlače ima al 110 al 116, odvisno od modela.
Drugače pa čveka že ko velika. Črko R reče od zime, tam februarja, ko je Nika shodila. Se hecamo, da Nika je shodila, Tija pa spRegovoRila! user posted image  Ima pa tudi ona še nekaj cvetk kot je npr. avtoGus in se na tisti B nikakor ne more navadit, pa še kaj bi se našlo.

emaa, kdo pa ugotovi, da ima otrok premali besedni zaklad?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 893
2.6.2010 15:51:12   
emaa
Ma pr nas so pri sistematiki rekli, da moarat k logopedu, pa sem se počasi spravila tja, ker na pregledih ona dva ne govorita, David pri psihologinji na dveh seansah sploh ni sodeloval. Je ap rekla sama logopedinja, da ni neke krize, za besedišče se pa mal pozna, ker sta hiperaktivna in si ne vzameta nič časa, da bi spoznavala tudi stvari, ki ju ne zanimajo. Kar ju ne zanima, temu ne namenita nič pozornosti. Pr logopedinji imata itak težave toliko časa sledit, pa se samo igrajo, po 10-15 minutah imata ona dva dost, bi šla. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 894
2.6.2010 22:37:44   
tintara
O, Tatam! Tudi mi imamo majhne otroke, kar vsi trije pomoje. Gašper je ta drug najmanjši se mi zdi v razredu, NAdja je tudi mala, nekje 92 cm ima. VAne je pa še premajhen da bi komentirala, pa iatk nedonošen, sam prav ogromen ne bo. Le od kje bi bil?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 895
3.6.2010 8:08:59   
Najaa
emaa a tako. Sprašujem ravno zato, ker Tija npr. tudi pogosotkrat ne odgovori, ko jo kakšen tujec kaj vpraša, drugače pa brblja ko navita. Tak da me je zanimal, kdo te pošlje naprej. Mi imamo drug teden sistematiko pi treh letih (pa Nika pikico pri enem letu) in bomo vidli, kako bo. Drugače res nimam kaj rečt, čveka, poje ko velika in pametna je včasih tak, da pojma nimam, od kje jih pobira. user posted image  Tej novodobni otroci so se res z diplomo v žepu rodili, kot bi moj mož reku. user posted image

Ja, tud naša Nika je drobna v primerjavi s Tijo, ampak vztrajno raste. Odkar je v vrtcu (in hvala vzg., da so jo navdle koščke jest, ker meni ni uspelo) tudi več je. Mogoče je "krivo" tudi to, da se ne doji več. V glavnem, teža ji je mal narastla zadnji mesec in tako sem vesela, ko vidim, kako z veseljem poje obrok. user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 896
9.6.2010 20:34:55   
Najaa
tintara vse najboljše! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 897
13.6.2010 0:26:02   
tintara
O, NAjaa, hvala. Kako si se pa to spomnila?

Hm, letošnji RD je bil pa res poseben, upam, da takega ne bo več. Vanetu očitno ni čist jasen kaj se mamici da za RD in mi je naklonil bivanje v bolnici.
Je celo noč jamral in nekaj težje dihal ter predvsem skoz nekaj stokal, sva zjutraj odšla na pregled, kjer so potrdili bronhiolitis, a je bila saturacija v redu (no, nad mejo za kisik). Še v laboratorij, ker se je zdravnici zdel bled, nato pa domov. Čez kako uro kliče zdravnica (to ni nikoli dobro), da je Vane ekstremno slabokrven in da ne sme ostati doma in prebolevati bronhiolitisa. Je imel hemoglobina samo 62! Po napotnico, na pediatrično, kjer so najprej ugotavljali (na osnovi barve) da že ne more imet tolk mal, pa so še enkrat kri vzeli in je bilo hemoglobina celo 60. Smo dobili sobo, dobil kisik, .... mal so že omenjali transfuzijo. NAjprej me je bilo ful groza, ko sme ga pa čez noč gledala kako se je matral in so mi zjutrjaj razlagali. da se v glavnem matra ravn zarad tega, sem pa sam čakala popoldne, ko je dobil transfuzijo. Od takrat naprej je šlo strmo navzgor, ne moreš verjet, je bil takoj po koncu ful lačen, pa dihanje se mu je umirilo, saturacija poštimala... Zjutraj je sam še po postelji lezel gore, dole, naokoli... Danes sva pa lahko odšla domov.
Zdaj bo pa treba ugotovit od kje tako ekstremna anemija, ali samo zaradi prehitre rasti, ali kaj drugega. Tako imamo čez 14 dni kontrolo na pediatrični, kjer mu bodo dali terapijo...
V glavnem pestro. Tu na forumu pa ne preveč, vidimuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 898
13.6.2010 8:37:58   
emaa
Vse najboljše Tina.
Bogi Vane, važno da ste se zlizali, pa da še uredite za naprej.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 899
14.6.2010 13:59:20   
tintara
Emaa, hvala. Uf, sem že kar stara, sta kar dve 3. Me je sicer moj prepričaval, da je ta druga 4, sam se nisem dala, sva šla prav računat, ker tud jaz nisem glih iz glave vedela kolk sem starauser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...
To otroci MORAJO slišati od svojih staršev!
Preverite, katera so tista pozitivna sporočila, ki bi jih vsak otrok moral slišati od svojih staršev. Zbrali smo jih kar...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?