*Junona*
|
Evo pupe, Zara in ati spančkata na kavču, js pa bom napisala porodno zgodbo ko imam čas. Začelo se je 23. zvečer ob 22. uri z rahlimi krči podobnimi kot pri menstruaciji. Za foro pogledam na uro in ugotovim, da se ponavljajo na 10 min. Rečem mojemu, da si že tako želim it rodit, da mi psiha dela na polno in da se mi zdi, da imam popadke. Okoli 23.30 se z dragim spravima v postelji, nakar me zagrabi zelo močan krč tam spodaj, hkrati pa me nekaj zapeče globoko v luliki. Vstanem, se naslonim na komodo in čakam, da krč mine. Rečem mojemu, da zgleda, da mi tamala na mehur pritiska in da grem lulat. Pridem na stranišče in nisem mogla nič kaj lulat,čisto malo. Se obrišem, vstanem, potegnem hlače gor in...začelo je kapljati in nato še malo bolj kapljati. Jeeeeeee, šli bomo v Rim. Srce mi je podivjalo, letim v spalnico, rečem mojemu, voda mi odteka, grema. Še moja starša zbudim in bila sta tako prikupno zmedena, mami je rekla, gremo. Nihče v naši hiši ni mogel već spat, tudi sestrca in njen fant ne. Midva z dragim se odperavima v P, popadke v avtu sem imela že na 2 min in zelo močne. V P me priklopijo na CTG, pregleda me G, odprta sem bila samo 1 cm. Popadki moji močni na 2 min, ampak prekratki. Namesto dolgi 1 min, samo 30 sek. Dobim klistir in že sma z dragim v porodni. Bab'ca mi reče, da sem še vedno 1 cm odprta in da ponoči ne dajejo umetnih popadkov...ufff. js pa take bolečine, odpirala se nisem oz. zelo počasi, kaj pa zdaj? Prosim za protibolečinsko injekcijo, dobim Dolantin, nič ne pomaga, bolečine so še vedno hude, celo bruhala sem. Okoli 6-ih zjutraj sem bila že tako izmučena, da sem rekla bab'ci, da mi je vseeno ali mi dajo EA ali Ultivo, js ne morem več. Pride anestezist, odločim se za Ultivo. Takoj po pričetku uporabe, je bila razlika očitna. Bolečina se je zmanjšala za nekje 50% ali še več proti prej lahko rečem. Skratka, z Ultivo sem zadovoljna. Stranski učinek Ultive pri meni: obraz me je tako srbel, da sem si ga sčohala do krvi, tudi po telesu me je koža srbela. Ampak to bolj od začetka, potem je nehalo. Nazadnje sem med popadki spala in če sem si pravočasno dozirala, sem tudi popadek predremala, tako da me je moj dragi budil pred vsakim popadkom, da sem si pravočasno dozirala. Na koncu mi je že kar on doziral, ker je spremljal dogajanje na računalniku, anestezist mu je prej vse razložćil, kako program za Ultivo deluje. Pri samem iztisu in že malo prej pa mi je dragi odklopil Ultivo oz. je nismo več dozirali. Bila sem rezana, šivi so že šli ven. Moj dragi je bil 1A, res mi je pomagal, zelo sem vesela, da je bil zraven mene oz. naju z Zaro Marie. Jaz sem se še kakšno uro po porodu počutila zelo slabo, bruhala sem. Zara se je takrat cartala pri atiju. Je pa super občutek, ko dobiš otročka. ki ga tako dolgo čakaš na svoje prsi. Evo, to je moja porodna zgodba.
< Sporočilo je popravil *Junona* -- 14.5.2009 18:42:24 >