Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:30:08
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat dudi ti si pa tud ze cist na koncu!!!!ojoj.!!!!kr poskakujem k vase tikrcke gledam!! ja res je na konc sej mam tud občutek da bo treba danes še nekam it ne se...se mal skup nogice potegn zakaj še ne??? jaz hočem it... ...mam dost ...a bi šla rada z mano?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:31:21
|
|
|
|
Anonimen
|
pa je glih dopovdne ena rekla da majčice še nikamer ne grejo no zgleda da se bo zdaj, zdaj začelo
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:35:13
|
|
|
|
lake
|
Ja očitno bomo poćas začele kapljat v P. Smo spustile aprilčice naprej, da se ne bojo pritoževale Jst hodm v ambulanto zraven Metelkove, sicer je privat, ampak ima koncesijo .Je super ginekologinja. Flaska: Lepe slikice, modva bi se mogla tud mal slikat.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:40:06
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat dudi ti si pa tud ze cist na koncu!!!!ojoj.!!!!kr poskakujem k vase tikrcke gledam!! ja res je na konc sej mam tud občutek da bo treba danes še nekam it ne se...se mal skup nogice potegn zakaj še ne??? jaz hočem it... ...mam dost ...a bi šla rada z mano? ne se!sem si premislila...upam da pride po roku...nimam se nic zrihtan pa tud ne bom mela se nic do 15.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:43:09
|
|
|
|
Anonimen
|
dons mi spet neki šteka ta rr lake sem misenla da hodiš v P.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:50:48
|
|
|
|
majuška10
|
meni je dons hudo, ma za znort! sam jamram, grem že sama sebi na živce! ful mi je vroče in me kuha, špika,.... zvečer pride sestra k meni prespat in me jutri pelje k G. v PO. Imam že poln kufr tega prevažanja in relacije Kamnik-postojna! moj ne more zaradi šihta, prej sem se lahko še sama vozila ma zdej pa ni šans da se sama peljem. Pa še boršo s potrebščinami bom s sabo vzela, če me slučajno kej na poti preseneti, da bom kr tam v PO ostala!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 17:54:00
|
|
|
|
BarbyD
|
Živjo punce Samo na hitro imam eno vprašanje.... Ricinusovo olje : že drugi dan imam popadke amapk so kar nekaj ( na 5 minut, pa spet na 10, pa na 6....) uglavnem čist neredni pa tud niso ne vem kolk boleči....problem pa ni v tem...ampak v tem da že 5 dni nisem šla na wc in me bo razneslo, sploh ne vem več kaj me boli no in kokgarkoli sem vprašala ( prijatlce, mame, v lekarni...) vsi so mi rekli naj pijem ricinusovo olje...vem pa da je zelooo velika možnost da to sproži porod (sploh glede na to da mam neke čudne popadke) kaj pa ve mislite? drugače sem probala že vse vrste čajev in odvajalnih sredstev( kar jih lahko v nosečnosti) pa masažo črevesa, hrbta, trebuha...nič mi ne pomaga me pa že fajn boli vse skupi A ma katera izkušnje z tem oljem?? malo sem brala po netu, pa so ga vse uporabljale za sprožitev poroda...pa ne vem malo me je strah ker mi še 20 dni fali do pdp-ja...samo tega pa tud ne zdržim več
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:05:33
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD Živjo punce Samo na hitro imam eno vprašanje.... Ricinusovo olje : že drugi dan imam popadke amapk so kar nekaj ( na 5 minut, pa spet na 10, pa na 6....) uglavnem čist neredni pa tud niso ne vem kolk boleči....problem pa ni v tem...ampak v tem da že 5 dni nisem šla na wc in me bo razneslo, sploh ne vem več kaj me boli no in kokgarkoli sem vprašala ( prijatlce, mame, v lekarni...) vsi so mi rekli naj pijem ricinusovo olje...vem pa da je zelooo velika možnost da to sproži porod (sploh glede na to da mam neke čudne popadke) kaj pa ve mislite? drugače sem probala že vse vrste čajev in odvajalnih sredstev( kar jih lahko v nosečnosti) pa masažo črevesa, hrbta, trebuha...nič mi ne pomaga me pa že fajn boli vse skupi A ma katera izkušnje z tem oljem?? malo sem brala po netu, pa so ga vse uporabljale za sprožitev poroda...pa ne vem malo me je strah ker mi še 20 dni fali do pdp-ja...samo tega pa tud ne zdržim več mogoce te pa sam prebavne motnje tok matrajo da mislis da imas popadke...odpri banjico kislega zelja zravn si pa odpri en jogurt pol literski...pa ne rabis nic jemat v kar dvomis
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:10:46
|
|
|
|
Anonimen
|
poklič v ZD svojo dr. men je dala svečke da je blo bolje
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:16:39
|
|
|
|
BarbyD
|
mogoce te pa sam prebavne motnje tok matrajo da mislis da imas popadke...odpri banjico kislega zelja zravn si pa odpri en jogurt pol literski...pa ne rabis nic jemat v kar dvomis tud že probala 2x...sm rekla da bom rajši to k mam rada kislo zelje...pa nič pa neke probiotične napitke sm pila k nej bi tud odprl pa pr men zgleda nič ne deluje...sej to olje nej nebi škodlo otroku alpa karkol...tud v lekarni mi je rekla da je dost bolj varno kukr kera druga zdravila...sam je pa to najmočnejše odvajalo in nej bi zarad krčenja mišic pol lahko sprožu porod...je pa rekla da bi mi konc koncev tud zelje lahko sprožu....tko da ne vem...bom pomoje kr probala, ker mam občutek da mi bo počlo črevo edina stvar ki me skrbi je da bi blo kej narobe ker je še 20 dni do konca...sam če pa po drugi strani gledam je pa res od 37 tedna naprej donošen in se jih veliko rodi v takmu času pa je vse ok..
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:21:12
|
|
|
|
FLASK_A
|
Barby, kaj pa tisto fuuuul sladko odvajalo, ki se ga v lekarni dobi- sam cuker ga je... A tistega si že probala? Meni je vedno pomagal... Boga punca
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:23:58
|
|
|
|
BarbyD
|
Cveka 30 tud s svojmu dohtarjam sm že govorila...pa mje povedu isto k v lekarni (olje, pa pač mal tvegam da mi sproži)je reku da je to olje še najbolj naravno, za svečke je pa reku da rajši ne, ker da po 5 dneh brez it na wc ponavadi samo spodnji zamašek odstrani...pa še hemeroide sm fasala pa je reku da ni fajn pol svečk na to notr basat...zdej bom šla lepo pod tuš pa glavo umit...pol bom pa probla, pa bo kar bo...sej konc koncev z res nebi smelo bit kej narobe če se zdej rodi...sem že 1 dan v 38 tednu ...hčerko sem pa v 39 rodila pa je blo vse ok
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:29:47
|
|
|
|
BarbyD
|
Flaska-a sem sprašvala v lekarni pa mi je rekla da mi še najbolj to priporoča...pa tud je rekla da načeloma mi vsako odvajalo lahko sproži popadke...v bistvu zdej na koncu bi mi lahko navadna driska sprožila...mal sem se ustrašla pol k sm šla tuki na netu gledat k vse k so hotle pospešit porod jim je lih z tem oljam ratal... sicer bi blo men čist fino če bi že vidla našga ...sam ne vem mam kr nekak občutek da bi s temu zanalašč sprožla porod pa da pol nebi blo vse ok...mal sem vraževerna
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:32:44
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat dudi ti si pa tud ze cist na koncu!!!!ojoj.!!!!kr poskakujem k vase tikrcke gledam!! ja res je na konc sej mam tud občutek da bo treba danes še nekam it ne se...se mal skup nogice potegn zakaj še ne??? jaz hočem it... ...mam dost ...a bi šla rada z mano? ne se!sem si premislila...upam da pride po roku...nimam se nic zrihtan pa tud ne bom mela se nic do 15. hehe,jaz mam vse naštiman tako da lahko grem upam da ti uspe vse pošlihtat do prihoda ...pa sej ne dvomim v to
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:38:28
|
|
|
|
Anonimen
|
aja k jz hvala bogu nimam hemoroidev, tako da je mogoče tud to pomagalo, sam zdej pa jem same jogurte tak da me če ne vsak dan pa vsak drugi dan prežene
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:44:59
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD Flaska-a sem sprašvala v lekarni pa mi je rekla da mi še najbolj to priporoča...pa tud je rekla da načeloma mi vsako odvajalo lahko sproži popadke...v bistvu zdej na koncu bi mi lahko navadna driska sprožila...mal sem se ustrašla pol k sm šla tuki na netu gledat k vse k so hotle pospešit porod jim je lih z tem oljam ratal... sicer bi blo men čist fino če bi že vidla našga ...sam ne vem mam kr nekak občutek da bi s temu zanalašč sprožla porod pa da pol nebi blo vse ok...mal sem vraževerna Aha, tako... A ginekologinji si kaj rekla? Kaj pa ona pravi? Meni je ravno ta sladek sirup priporočala (sicer ne sedaj v tako visoki nosečnosti, ker nimam problemov, ampak že prej). Jaz na tvojem mestu bi se pa ful veselila Aveš s kakim veseljem bi mal več olja popila, samo da bi kaj sprožilo Saj zdaj že lahko rodiš. No, če bodo kaki učinki, grem TAKOJ! po to olje v lekarno
< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 20.4.2009 18:49:51 >
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:49:31
|
|
|
|
Dudica1
|
ja tud jaz bi pila ta olje če bi kaj pomagalo da bi bilo prej...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:50:37
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 ja tud jaz bi pila ta olje če bi kaj pomagalo da bi bilo prej... aneda Sej tebe že nekej šraufa praviš! Joj, Dudi, dej me s sabo vzemi, ko greš v P, dej
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:51:30
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 ja tud jaz bi pila ta olje če bi kaj pomagalo da bi bilo prej... aneda Sej tebe že nekej šraufa praviš! Joj, Dudi, dej me s sabo vzemi, ko greš v P, dej hehe...te pokličem predn grem pa te poberem ...čaki iz kje že si
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 18:53:35
|
|
|
|
Anonimen
|
nč fajn se mejte grem se pišemo jutri
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 19:22:58
|
|
|
|
Tanja_
|
barbyd kaj pa Portalak sirup? To sigurn pomaga. Ne vem, zakaj bi pila ricinusovo olje, če lahko odvajalo, ki je namenjeno temu, da greš na veliko potrebo. Drgač pa, moja sestrična je bla 2 dni pred rokom, vsega sita,je zvečer spila ricinusovo olje in šla ponoč rodit.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 19:37:01
|
|
|
|
BarbyD
|
jao punce res ste face Tnaja_ sm probala prorektal ( je isto k portalak sam druga firma, ker portalaka niso mel v lekarni) pa me je samo fuuuuul zvijal vn ni šlo pa nič kaj pa vem kaj me je tolk zabasalo... zdej si bom eno lahko večerjo nardila pol ga bom pa dve žlici spila pa bomo vidl kaj bo....karkol že bo upm da bom vsaj na wc šla drugače vam pa sporočim če bo treba zarad sirupa rodit pa si pol dejte duška
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 19:37:46
|
|
|
|
Blueeyes
|
ojla... samo da se na hitro oglasim... k sem utrujena... bom jutri dopoldne kej več na pc-ju... zdej samo še padm v spanje... spet ste pridno čvekale pregled nič posebnega... moja G je zbolela, tko da sem HB še ujela dopoldansko izmeno (k sem bla že ob 12.30 tm - naročena sem bla pa šele ob 13h) pa mi je una G naredila CTG in UZ... vse je ok.. naslednji pregled imam v torek 28.4. - spet pri te isti G, ker a moja že prvomajske počitnice sem pa dobila napotnico za porodnišnico, pa napotnico za rešilca in vse izvide... me pa dons tko močno dol prtiska, da me bo razneslo... vaginalno me dons ni nč pregledala.... tko da kej več kot sem vedla zadnjič ne vem, kg +19, obseg bušija 114 cm sem bla pol po pregledu še v btc-ju, sem šla kopalke pomerjat.. pa sem najdla ene k si jih bom kupla k se naša frajla rodi... tko da bom zihr kupla ta pravo velikost copka ja dobr se držimo majčice..,.... vse močno tiščimo noge skupi zmajama nič ni neumno vprašanje... jz sem ga glih včeri postavla moji sosedi, tko da mi je ona razložila postopek... pač nimamo izkušenj s tem... od nekje morš zvedt.. jz sem jih dala v eno posodo k še sploh ni zavrel, pa sem pustila da vre 5 min... kao da prvič je potrebno 5 min, pol pa dovolj kakšne 2-3 min mani objavi slikice teh cukrčkov katmat počasi... nismo več tko okretne... jz tud zdej tko mencam k grem izpod tuša al pa k se oblačim.. to traja celo večnost... luštno malo pišče... dej še zdej kakšno njegovo slikco lananai ooo kakšna važna zadovoljna mačkica.... se ji vidi da prov uživa babca dons sva govorile... po telefonu je tko prjazna... FLASK_A tud jz sem se skor zjokala... full lepe slikce... pa muzika zraven je idealna slike midva z mojim nimava niti ene slike skupaj odkar sem noseča enostavno se noče slikat BarbyD upam da bo vse cool in da te matra samo prebava
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 19:39:52
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes ojla... samo da se na hitro oglasim... k sem utrujena... bom jutri dopoldne kej več na pc-ju... zdej samo še padm v spanje... spet ste pridno čvekale pregled nič posebnega... moja G je zbolela, tko da sem HB še ujela dopoldansko izmeno (k sem bla že ob 12.30 tm - naročena sem bla pa šele ob 13h) pa mi je una G naredila CTG in UZ... vse je ok.. naslednji pregled imam v torek 28.4. - spet pri te isti G, ker a moja že prvomajske počitnice sem pa dobila napotnico za porodnišnico, pa napotnico za rešilca in vse izvide... me pa dons tko močno dol prtiska, da me bo razneslo... vaginalno me dons ni nč pregledala.... tko da kej več kot sem vedla zadnjič ne vem, kg +19, obseg bušija 114 cm sem bla pol po pregledu še v btc-ju, sem šla kopalke pomerjat.. pa sem najdla ene k si jih bom kupla k se naša frajla rodi... tko da bom zihr kupla ta pravo velikost copka ja dobr se držimo majčice..,.... vse močno tiščimo noge skupi javi se še k nam in povej poročilo
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 19:40:43
|
|
|
|
zmajama
|
barbyd , če še nisi, probaj še s suhimi marelicami. Jaz sem jih zadnjič sam enih par pojedla, pa sem naslednji dan bla skos na wc. Jaz imam tud že vsega poln kufer. Grem takoj v P. Pa vse že imam pripravljeno, tak da ni panike. sej ne rečem, nosečnost je prelepa in sem uživala sto na uro, ampak ta zadnji mesec pa je hudičev. flaska slikce so pa res zakon...sem se jaz tudi zraven
< Sporočilo je popravil zmajama -- 20.4.2009 19:43:16 >
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?