petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 Ojla punce, evo jaz se vam spet malo javljam po dolgem času...računalnik me , enkrat dela internet, drugič ne. Včeraj je pri meni nastopil 35 teden nosečnosti, bila sem pri ginekologu (že drugič je delal samo UZ, pregleda pa ne, pravi, da nima smisla, ker, če se bodo začeli popadki, itak moram v P). Mala se je v 10 dneh zredila iz 1300 g na 1450 g , še vedno je premala, ampak raste, pretoki so malo boljši, plodovnice je dovolj. Obrnila se še ni, torej je še vedno v medenični vstavi, če bo tako ostalo, me čaka verjetno CR. Ima katera s tem izkušnje? Do kdaj naj bi se otroček obrnil? Je 100%, da delajo CR, če je otrok v medenični vstavi (rodit grem na Ptuj, baje je precej odnisno od porodnišnice, če naredijo v mojem primeru CR ali gre porod normalno skozi)? Je okrevanje po CR hudo...hujše, kot po vaginalnem porodu? Koliko po CR imaš otročka stalno pri sebi? Danes sem budna že od pol 4 zjutraj, nisem mogla več spat, ker me je trebuh bolel spodaj (kot, da bi imela popadke) in otrdeva mi vsakih nekaj minut, zmehča se mi za zelo kratek čas, nato pa spet otrdi. Otrdeval mi je sicer že prej, ampak ni bilo takšnih bolečin in ni otrdeval tako pogosto. Mislite, da to kaže na bližajoči se porod, oz, da bom rodila pred rokom? Christiana21... povem ti lahko svojo izkušnjo. Je pa močno odvisno od vsake posameznice. Ne vem kje je lažje okrevanje, po carskem ali vaginalnem. Odvisno... Jaz sem imela v prvo cr in ti moram povedat, da nikoli po posegu nisem čutila nobene bolečine. Okrevanje je bilo super, skrbela sem lahko normalno zase in za malega, kasneje doma nobene krize, slončkanje nikoli boleče... Kot pravim - odvisno. Rodila sem ob 1.05, malega sem dojila ob 2, potem sva bila do 5. ure ločena, nakar so mi ga pripeljali v sobo in bil lahko bila skoz skupaj. Problem je bil, ker je mali dobil tako močno zlatenco in je 7,8 dni preležal pod lučko. Takrat pa nisva bila skupaj... Kar se pa tiče lege malčice - še je čas , da se obrne. Lahko bodo poskusili tudi z zunanjim in notranjim obratom. Če se bodo pa odločili za carskega je odvisno od porodnišnice...
|