|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Južna Primorska 2.del
25.9.2009 8:30:07   
melaverde

jutroooo
IZVIRNO SPOROČILO: nektarina

Jutro....

SIbil...   o lepo ,da imaš tako pridnega moža in  ti  zrihta oba otroka.  Pri nas je  zvečer tako živo  da, oba (jaz in moj)  ne moremo  zrihtat  dva otroka.   To je takšno  skakanje zvečer. SPloh ne vem kako  lahko imjo še  toliko energije. Včeraj iso hoteli spat in smo zaprli vse luči ( razen ene majhne na hodniku) in šli spat. Logično ,da smo vsi zaspali razen Alexa. Ta je vstal  ( ura je bila 21.45)    šel v hladilnik , si ogledoval kaj  je notri.  POl je šel  se igrat in vozil voziček po stanovanju, to je bil en takšen brum brum,da  je moj dragi  kar skočil gor. V glavnem vse samo spat ne.
Zjutraj pa je jokal,da hoče ninat  in ninat....   

ma kako  vam rata  otroke dat spat??

nam z ustaljenim redom...od kar pomnim hodi spat od 20h do 20:30, razen poleti malo produžimo ker če ne smo skozi doma user posted image in vsak dan isti postopek: večerja, umivanje, pravljica in ugasnem luč...
poskusi jih popoldan bolj zmantrat? kaj pa če ti popoldan preveč spi ali pa gre prepozno???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
25.9.2009 8:50:05   
zrak
Dannn vsem..

Nektarina, mi smo vedno gledali na to, da imamo ustaljen urnik. Je pa tako, da tudi vsi otroci niso enaki. Eni rabijo več , eni manj...
Mi imamo vedno enak ritual, se umit, obleči pižamo,  gre iskat medota in dudo, se vrže na kavč, beremo knjigico in okoli 21 v posteljo, ga pokrijem, zaželim vse lepo, ljubčka in lahko noč.. grem iz sobe in priprem vrata. Tišina.....user posted image .. no 1x na mesec se spomne, da hoče še pit in kakat , ampak potem pa gre..

V vrtcu je že malo bolje, .. včeraj pri kosilu je bila mičkena kriza, ker ni bilo punčke za katero si je vzel  celo poslanstvo ...

Nena ti boš pa končno moža objela..

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
25.9.2009 10:04:50   
Sibil_
Jutro!

Jah, sej to da zrihta ne pomeni da nimamo borb in po 2x pil vodo itn., tudi pri nas se zna zavlečt, samo mi vemo kje je problem. V vrtcu nam ta malega pustijo spat, in posledično je spočit in se mu ne spi zvečer. Ampak kljub opozorilu ga pustijo spat, ker je seveda njim lažje, več kot jih spi boljše je.

Aja - pa otroci so si res različni, naš ta večji rabi več spanja kot ta mali, včasih zgleda ta mali na atomski pogon, res ne veš od kje mu energija.

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
25.9.2009 10:09:47   
zrak
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Jutro!

Jah, sej to da zrihta ne pomeni da nimamo borb in po 2x pil vodo itn., tudi pri nas se zna zavlečt, samo mi vemo kje je problem. V vrtcu nam ta malega pustijo spat, in posledično je spočit in se mu ne spi zvečer. Ampak kljub opozorilu ga pustijo spat, ker je seveda njim lažje, več kot jih spi boljše je.

Aja - pa otroci so si res različni, naš ta večji rabi več spanja kot ta mali, včasih zgleda ta mali na atomski pogon, res ne veš od kje mu energija.

LP,
Sibil RR

pri nas v vrtcu tudi ne zbujajo, z razlogom, da otroka se zbudi že zjutraj in je to že stres za njih, zato ni potrebno , da se jih zbuja tudi popoldan.. 1x na dan bo dovolj..

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
25.9.2009 10:44:30   
nektarina
Tudi v našem vrtcu jih ne prebujajo in kot sem zvedela včeraj od ene kolegice ,ko je prišla po otroka ob 3 sta moja dva še spala. Doma sta hiperaktivna  in sta ves čas venih.  Saj NIk bi  spal že ob 8 uri , ampak Alex je tisti kateri bi povlekel tudi  do polnoči in nobena stvar ga ne utrudi.
FRajer on kar sam  ponoči hodi po stanovanjuuser posted image user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
25.9.2009 12:55:25   
asso
Evo mene... iz dopusta in v gužvi...

Malo me je zmotlo to glede spanja in rituala...
Če je otrok tak, da noče spat ne pomaga noben ritual na tem svetu tako, da to glih ne driži pri vseh.

Pri mojih je bilo tako, da že kot dojenčki je tavečja zaspala tam okrog 23. ure, tamanjša pa že ob 20-ih ali še kaj prej bi... Enkrat ko sta šle skupaj v sobo sem potem ta manjšo za eno uro potegnila, da je bila več budna in je še ta večja šla tudi prej v pojstlo (v bistvu sta šli skupaj)
In zdej je ista zgodba. Ob 20-ih ta mala že mama ninat... in gre brez problemov. Ta večja pa kljub vsem ritualom še nagaja in noče kar tako zlahka spat. V pojstlo že gre vse lepo in prav. Ampak potem je še 100x tata, pa pokrit, pa pit, pa lulat.... in ne pomaga nič od prerekanja do obljubljanja... tako, da... odvisno od otroka. Če je res full full utrujena bo zaspala takoj, če ne pa user posted image user posted image

Evo, zdej grem spet na delo.

Več o dopustu pa, ko bo malo več časa na razpolago user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
25.9.2009 20:24:31   
NAVT
Evo po celem tednu Ljubljane .... Upam, da vas bom jutri malo brala za nazaj. Drugače smo super. Punce uživata v vrtcu.

Austen, si vidla zs?

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
28.9.2009 7:34:37   
n€na
Dobro jutro,

mi smo pa imeli kar pester vikenduser posted image user posted image user posted image

V petek zvečer je tati prišel iz Italije in Zala se ni odlepila stran od njega...mi je prav pasalouser posted image user posted image user posted image  V soboto zjutraj je imel še neke obveznosti in potem smo šibali v Velenje na Pikin festivaluser posted image user posted image user posted image Smo uživali vsi od dojenčkov do babicuser posted image user posted image ...Slikali smo se v đungli z gorilo...smo šli k pikini frizerki...kupili fickota....itd.
Včeraj zvečer pa smo prišli nazaj..
Gori je tako lepo ni več tako vroče, ampak Zalin imunski sistem je čisto v K....., je včeraj zvečer začela tako čudno kašljati in je tako danes ostala doma, za jutri bomo pa videli kako bo...upam, da ne bom spet šla na bolniško...saj je lepo doma ampak plača na koncu meseca pa pol ni več tako lepauser posted image user posted image

LP

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
28.9.2009 8:03:05   
zrak
Nena, lepo da ste objeli tatija po dolgem času...  Upam, da bo z Zalo vse ok in da je samo falš alarm.

Mi tudi smo preživeli lep in pester vikend. Bli smo v Zagrebu. Prvi dan smo bili v živalskem vrtu: lep, velik, urejen... živali pa so itak boge povsod - tako priklenjene..

Naslednji dan pa smo pohajali po starem delu Zagreba,.. tudi lep.. Ko vidiš tiste tramvaje in tlakovane ulice, kot bi se čas ustavil.. pol pa pogledaš malo ustran in vidiš ultramoderno zastekljeno stolpnico.. Izložbe ful lepe, kavarne, "sladoledarne".. ma res lepo.. smo prav uživali..

Danes pa ponovno vrtec...

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
28.9.2009 10:11:47   
zrak
Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže???

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
28.9.2009 10:44:31   
asso

IZVIRNO SPOROČILO: zrak

Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže???

Uf... bi se zlagala, če bi rekla, da neuser posted image Ma kaj, ki pri Tarin niti to ne pomaga... ta je en vragičuser posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
28.9.2009 11:24:53   
n€na

moja do sedaj jih je dobila enkrat....pa ni padla ena ampak tri...ker se je nečakinja celi dan jokala zaradi Zale, da jo tepe, da ji nagaja, da jo ščipa, da je to, da je onouser posted image .sem jih imela polno glavo....na koncu pa ugotovim, da si je zmišljevala, ker je hotela mamino pozornost.

drugače je pa do sedaj vedno pomagala kazen, da je šla v sobo se malo shladit.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
29.9.2009 19:10:47   
n€na
kaj se pa tukaj dogaja...nikjer nobene večuser posted image user posted image user posted image

Mi smo se danes vsi trije rekreiraliuser posted image user posted image Jaz in mala sva šle z kolesom mojuser posted image pa je zraven laufal vse skupaj smo naredili enih 6Km... imam pa v eno stran skozi malo hriba in za nazaj skozi navzdol, da malo počijemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
29.9.2009 20:39:35   
thaiss
pridna nenauser posted image
jaz sem tudi svoje za danes naredila, sem odlaufala malo več kot 4kmuser posted image
zdej sem že pronta za it user posted image user posted image

ja res je tuga tukiuser posted image
zvečer itak ni nobene, zakaj pa zjutraj ne pišete?? imate gužvo v lužbiuser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
29.9.2009 20:41:35   
thaiss

smo tudi po riti že dali, ampak definitvno se samo z besedo kej doseže...ma kaj ki ko ti dvignejo pokrov tej mali user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
30.9.2009 2:45:15   
n€na
jutro,

danes sem pa zgodnjauser posted image user posted image user posted image

Pa smo spet zboleliuser posted image user posted image ob poln noči in nekaj sem jo slišala kako nekaj jamra in grem do nje in se vsa trese...jo je tako zeblo,  da je škrtala z zobmi in komaj sem jo pogrela je trajalo kar dosti časa....vmes je še veliko pila in malo bruhala....po kakšni urci segrevanja smo prišli do točke, da se je malo segrela in potem ji je začela temperatura naraščati...ji je narastla do 39,9 sem ji dala calpol in jo slekla.....sedajle pa se stanje že umirja in eden od naju bo moral na bolovanje za tamalo...bomo videliuser posted image user posted image

trenutno se ji ne spi in še dobro da imajo nekateri otroški programi tudi sedaj program....ker tamali enostavno se ne spiuser posted image

Stanje je pa tako, da vročina pada in upam, da v doglednem času zaspiva nazajuser posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
30.9.2009 7:53:18   
austen
jutrouser posted image

n€na.....user posted image upam, da bo Zala hitro boljša.
Mogoče bo pa tako kot pri Eriki. V noči iz sobote na nedeljo je zakuhala. Vročina 39 in tam okoli. In celo nedeljo nikakor da jo spravimo dol. Ko je sirup učinkoval je bilo par urc boljše potem pa spet. Smo jo parkrat hladili v banji..... v ponedeljek pa kot bo odrezal. Okoli kosila je imela še 37.3 potem pa več nič. Malo je šmrkala in kašljala. Tako da sva bile včeraj še doma. Danes pa je že šla v vrtec. Bomo vidli kako bo..... malo sicer še vedno kašljauser posted image

NAVT....vidla ZS šele v nedeljouser posted image . Danes sem si zadala da zadevo rešim. Se tipkamouser posted image

Thaiss.....+seveda vse ostale, ki imate voljo telovadit ...user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz imam voljo dopoldan, ma ko pride večer sem ko ožeta cunja

....vidim, da ste se menile glede ene na rit.....jaz bi tudi lagala, če bi rekla, da jih ni še dobila. Včasih mi prav prekipi. Sej potem mi je vedno žal, ma če ji 10x nekaj  rečem in ona še vedno nekaj po svoje trmari jo žal včasih edino ena na rit prizemlji user posted image
Je pa v fazi ko išče meje in preizkuša do kje lahko gre; prav provocirauser posted image , tudi  vrtcu user posted image tako da je moje potrpljenje vsakodnevno večkrat na preizkušnjiuser posted image

... a ja....dejte mi en nasvet, ker včasih ko ji nekaj govorim.... me dobesedno izklopi, se naredi da ni slišala, me gleda v oči da bi mi pa odgovorila na vprašanje ni šans..... kaj narediti???????

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
30.9.2009 7:54:27   
asso
Jutro

U Nena vi pa imate res pestro. Vedno nekaj. Kup user posted image vam pošiljam in upam, da bo zima boljša kot ta jesen.

Jaz pa zbijam vse rekorde ta tedenuser posted image user posted image user posted image Danes je že tretje jutro, ki mi uspe pridet v službo za 7.30... drugače sem prihajala kaj pred osmo. Se pa vidi tistih 5 minut, ki zbudim prej punci in seveda moje jutranje zgodnjo vstajanje user posted image user posted image No, danes nisem mogla več spat in sem vstala ob 5.05 in sem si šla glavo umivatuser posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
30.9.2009 8:25:20   
melaverde
dobro jutro!!

asso, ma srečna ti ki se ti ne da spat...jaz bi spala 24 ur na dan user posted image
ampak včeraj sem bila pridna in sem tudi jaz šla tečt user posted image aleeeeee, danes ne morem hodit !!!! tudi trebuh me boli!!!

jaz sem danes govorila z našo vzgojiteljico in ima od 1. septembra 100% prisotnost!! je pa rekla, da so večino dneva zunaj, prejšnji teden so začeli s sprehodi kar sem tudi sama opazla, saj se ob 15h ne more zbudit...je gotov user posted image

ma kaj se zdaj dajete z eno na rit?? ma še vsak jo je dal... ni človeško brez, prej ali slej popustijo ventili !!
ne se pustit permisivni vzgoji, ki vsaj po moje ne vodi nikamor....avtoriteta je ključ (po moje seveda) user posted image

austen, ko mene ne posluša mu vzamem predmet ali igračo s katero se ravnokar ubada in mu rečem če me lahko posluša in odgovori... hoče ali noče mi da pozornost user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
30.9.2009 8:28:52   
asso

IZVIRNO SPOROČILO: melaverde

austen, ko mene ne posluša mu vzamem predmet ali igračo s katero se ravnokar ubada in mu rečem če me lahko posluša in odgovori... hoče ali noče mi da pozornost user posted image

Če pa nima igrače...?user posted image Jaz ji rečem boš npr. bonbon... in kar hitro odgovori. Potem pa, a zdej me slišiš in imaš jeziček...

Jaz se tudi strinjam, da mora bit določena avtoriteta, ker če ne bi rekel en učitelj smučanja, pri 14 te bo pljunla v faco...

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
30.9.2009 9:01:06   
n€na
Midve sva boljše...jaz celo noč nisem spala. Sva ležali v dnevni na kavču in sem sedaj vsa polomljena. Zala se me ni niti za sekundo spustila, še ko sem hotela hlicati v službo da me ne bo nirem mogla, ker se je takoj zbudilauser posted image Pol sem pa kr SMS poslala- mi je nazaj napisal OK.

... a ja....dejte mi en nasvet, ker včasih ko ji nekaj govorim.... me dobesedno izklopi, se naredi da ni slišala, me gleda v oči da bi mi pa odgovorila na vprašanje ni šans..... kaj narediti???????

Sem mislila, da je samo pri nas takouser posted image Sem začela enkrat, ko me ni hotela slišat, klicati ZEMLJA KLIČE ZALO OGLASI SE in ona ka je mamiuser posted image user posted image in pol sem ji povedala kaj želim od nje...ponavadi pa vedno sodeluje in nimam problemov...

glede avtoritete se čisto strinjam z vami, treba jo je vzpostaviti že na začetku in jasno povedati kaj se sme in kaj ne. Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajouser posted image

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
30.9.2009 10:29:04   
melaverde

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

glede avtoritete se čisto strinjam z vami, treba jo je vzpostaviti že na začetku in jasno povedati kaj se sme in kaj ne. Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajouser posted image

to je dokaz, da so normalni!!! je prav da probajo, je prav da sprašujejo in raziskujejo kje je meja...in se ful hitro naučijo kje je user posted image
en dan me je Val prosil za liziko in jaz NE....in pol začne bluzit :"sem že jedu liziko" in jaz nazaj ja, ampak ti je nisem jaz kupila...on "ja dobil za dailo"...kdaj bom spet dobiu dailo?? user posted image user posted image

jaz sem kmali padla dol, sploh me ni prosil, težil ali se celo na tla vrgel...ponižno čaka naslednje darilo user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
30.9.2009 10:48:24   
n€na
Bogi Val, pa saj bo kmalu december, takrat je polno dariluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo

tukaj sem mislila predvsem na tiste talente, ki ti pred otrokom zbijajo avtoritetouser posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
30.9.2009 11:17:48   
asso

Bogi Val, pa saj bo kmalu december, takrat je polno dariluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tukaj sem mislila predvsem na tiste talente, ki ti pred otrokom zbijajo avtoritetouser posted image

Ma tudi otroci točno vejo pri komu lahko in pri komu ne tako, da ne sekiraj se preveč zaradi tega. Ja, en talent je moj dragi, ko jaz nekaj rečem ne si on včasih drzne ja in potem je valda cel revolt v hiši...

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
30.9.2009 12:10:15   
melaverde

IZVIRNO SPOROČILO: asso

Ma tudi otroci točno vejo pri komu lahko in pri komu ne tako, da ne sekiraj se preveč zaradi tega. Ja, en talent je moj dragi, ko jaz nekaj rečem ne si on včasih drzne ja in potem je valda cel revolt v hiši...

hahahha ma doma boš pa ja naredila red user posted image
midva sva kar se tega tiče kar usklajena...če pa nisva mu dam kmalu vedet, naj se izvleče ven kakor ve in zna...

nonote smo tudi že zdresirali, pred drugimi pa rečem NE, ker sem jaz tako rekla in pika
imamo pa prijatle ki naredijo celo "narezek" iz bombonov in se enostavno z njimi ne družimo več...se mi smili Val, da je pol cel dan v skušnjavi ko oni niti kosila ne jedo ker so polni sladkarij...

zdaj pa itak že sam pride vprašat če lahko...

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.