|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
29.7.2009 7:52:26   
tintara
Jupi, še ena za Vaneta!!!! Ja, meni so tudi slovenska všeč, čeprav Nadja glih ni, pa mije tudi ful posrečeno ime. Ta prvi je pa GAšper: enkrat je ena omenjala (že dolgo nazaj, se ne spomnim katera), da bi dala ime GAšper. Jaz sem fuul za. So simpatični pobi, tile Gašperji. Mislim, da sme takrat pozabila komentirat.
Dosti mi jih reče, da je Gašperjev preveč, pa niti nimam tega občutka. V vrtcu ni bilo nobenega drugega, na igrišču tudi ponavadi ne... Bomo videli kako bo v šoli. Aja, budala, saj gre itak cel vrtec naprej, sam ene par novih dobijo.
Pri njih se je ponovilo Žiga in Aljaž (oba po dvakrat), pri sestrici se ne ponavlja nič (še ker jih je šele 14) in tudi nobenega GAšperja nimajo. Pomoje je ime že mal out, tako da je idealen.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
29.7.2009 8:01:14   
Zibka
No, jaz sem opisno povedala, mislila pa sem na predležečo in nizko ležečo posteljico-sam sem raje opisala, ker sta izraza res zamenljiva.
Priporočam ti, da čim manj kompliciraš in uživaš, in da se vseen mal izogibaš pretirane hoje v hrib in pritlehnega dela. Sicer pa po občutku...ko te začne bolet, pa le odnehaj...
Vse bo ok!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
29.7.2009 8:25:48   
tulpika
jutrooooo......a je ta forum v novi barvni preobleki al meni monitor nagaja z barvami? user posted image . Lepa barva je...sprošča.

kar se tiče imen....Vane je full full lepo ime. Men so všeč taka malo bolj poredka imena. Moj je noro navdušen nad imenom Nadja in mi že par let govori, da če bova imela punčko bo Nadja user posted image ...mislim, da bo dobil fanta user posted image . Ime sva izbrala skupaj in bo Arne. Odzivi so različni ampak se sploh ne ubadam s tem ... (eni so čist navdušeni, drugi prvič slišijo za to ime :) )...vsak ima pravico svojemu otroku ali pa hišnemu ljubljenčku dati tako ime kot je njemu všeč...Luka, Jaka, Anže pa tud če jih je že full velik. Sej včasih so bili pa samo Franci pa Marije pa jih je tud ogromno.

Baby center....drago, drago....se v drugih trgovinah najdejo enake stvari dosti cenejše....sam mal se je treba sprehodit pa pobrskat. Lahko pa nam kaka user posted image s foruma, ko bo kaj ugodnega kupila sporoči kje je nabavila.... Če naletim na kaj takega vam obvezno sporočim.

Grem zdej na kofetek, da se zbudim. Ponoči se kar neki zbujam in premetavm...ne vem ali imam samo jaz težave s tem al je to že nek nosečniški sindrom :)

ajaaaa.....pozabla sem vam povedat, da že čutim brcike iiiiii.....najprej je bil tak čuden občutek....zdej je pa že cool in komaj čakam zvečer, ko se umirim, da začne mal nagajat user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
29.7.2009 9:13:04   
anaj22
ojla user posted image

se opravičujem mojemu poredkemu javlanju, ampak mi kronično primankuje časa

na hitro kar sem si zapomnila Vana je lepo ime in Arne mi je tudi všeč, pri nsa imamo izbrano ime samo za punco in če bomo imeli punčko bo Ajda, za fanta je pa vse odpro sav pa pristaša kartih slovenskih imen

drug teden greva z mail za 5 dni na morej upam da se malo naplavam in sprostim svoj križ, ki me že pošteno boli

že dva dni vztrajno kličem G ker se moram naročiti na Mf upam da mi kmalu uspe

lep dan vam želim

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
29.7.2009 9:44:45   
vijolca
Pozdravljene user posted image !

Vidim, da poletje vsem poteka približno enako, malo skakanja okrog pa namakanja na morju. Pravkar sem ugotovila, da sem danes na polovici nosečnosti (zadnji dan 20. tedna), uf do sedaj ni bilo tako težko, ampak trebuh pa kar hitro raste. Velikokrat si privoščim dolg sprehod (4 km) in na pol poti ugotovim, da ne vem, kak bi se držala - trebušne mišice podzavestno stiskam not, pa še vseeno mi hrbet uvija. Kaj šele bo?! Posledično me precej boli en kolk in medenica... user posted image

Ima še katera težave z otrdevanjem trebuha? Jaz sem šele pred kratkim ugotovila, da je to, kar že dolgo opažam, otrdevanje, ampak po vseh merilih bi se naj to začelo šele nekje v tem času (rajši sploh ne napišem, kako dolgo se mi to že dogaja, meni se ni zdelo pač nič posebnega, zdaj pa ne vem, če je normalno, da ti trebuh otrdeva od 10. tedna dalje? (no pa sem napisala - pa ne reč, da sem nora, prosim user posted image )). Na naslednjem pregledu bom to definitivno omenila, pa upam, da mi bo G izmeril tudi MV, če ne, bom pa kar za samoplačniško rekla, mirni živci so definitivno vredni več kot 30 EUR.

Kako ste pa kaj druge? Zdaj bo pa že počasi čas za razmišljanje o imenih (mimogrede, Vane mi je zelo všeč!) in barvah vozičkov, midva čakava še do naslednjega tedna, ko upam, da na MF izvemo spol.

Toliko zaenkrat in lep pozdrav!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
29.7.2009 9:47:07   
natasa28
Tudi jaz se javljam bolj poredko, a prečitam vse kar napišete. Za mano je še en pregled, ni bilo moje gn, ker je na dopustu, in mi tako niso delali ultrazvoka, samo pretipal me je in srček smo poslušali. Se pa je dojenček že precej dvignil, je odkrila srček malo pod popkom. Morfologijo in naslednji pregled pa imam čez 3 tedne - 17.8. Vzeli so mi tudi kri za tokso in ostalo., tako da upam da ne bo kaj narobe. Še vedno pa čakam na izvid od ČHT-četvero hormonski test, sem dala kri 8.7. pa še zdaj ni izvida, ni kaj si vzamejo čas.
Brcik pa zaenkrat še ne čutim ali pa pa so tako rahle in ne vem da je to to. En del dopusta je za nami tako, da grem jutri za ene 10 dni delat pol pa zopet za 14 dni na dopust.  Če bi moja gin delala bi mi tako ali tako napisala bolniško, ta pa se menda niti ni zavzel da sem jo do zdaj imela, pred dopustom sem sicer delala 2 tedna pa mi ni bilo sile tako da tudi zdaj nisem zganjala panike naj mi jo napiše. Opažam pa tudi da mi noge v kolikor več sedim ali sem na nogah tudi zatečejo. Upam da mi bo na morfologiji končno potrdila kaj pričakujemo, enkrat pri 12 tednih je sicer omenila fantka potem pa ni bilo več jasno razvidno, pa na nuhalni tudi ni hotela komentirati.
Kile pa sem prej držala, jih tako ali tako imam že preveč in se mi od prvega pregleda niso zvišale, zdaj ko pa sem po dopustu stopila na vago pa me je skoraj kap 2kg v enem tednu, se vidi basanje z večerjo..... Takšno je pač življenje nas nosečk.
Voziček pa sem tudi že izbrala samo v nabavo je še treba, enkrat po morfologiji. Je pa PP GT3, mi je takoj padel v oči, pa še za terene je nejbolj primern.
Toliko zaenkrat in uživajte

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
29.7.2009 10:02:24   
tintara
Jupi!!!! Tulpika, bravo za imena!!! Nadja je fajn ime, in še bolj fajn punca user posted image . A veš, da je meni tudi Arne ful všeč, je bil takrat že pri Nadji na moji izbiri (istočasno z VAnetom), samo ni bil sprejet s strani moža. Meni je drugače Bine tudi ful dobro ime, ampak ne gre skupaj z najinima imenoma (oz preveč gre, ker sva Tine in Tina in bi bilo pa že prehudo še Bineta imet doma).
Anaj22: Ajda, tudi ta mi je fajn in je bil tudi v ožjem izboru za morebitno punco tokrat. Potem smo pa enkrat srečal eno Nadjino sošolko (no iz vrtca) s tem imenom in sem rekla, glej, Nadja, Ajda je tam. Brbrbr, ma skor se mi je jezik polomil, ker so črke ravno obrnjene in ne teče lepo naprej. KAr poskusite. In je ime odpadlo, ker jih bo gotovo velikokrat treba skupaj poklicat.

Sem pa skoz bolj navdušena nad našim Vanetom. Saj tudi če bi bile reakcije drugačne, se ne bi kaj dosti ozirala, ampak je pa vseeno lepo slišat, da je še kakšni všeč.

Vijolica: glede otrdevanja ti ne znam svetovati. Mislim,da se je meni to začelo ponavadi okoli 26 tedna ali kaj takega. ZAenkrat še nisem porajtala - pa sem ravno v pon bila na polovički. Vprašaj, ampak pravijo, da naj ne bi bilo nevarno, da gre za trening - dokler seveeda ni v rednih intervalih. Boš pač bolj natrenirana za poroduser posted image

Mejte se, T

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
29.7.2009 10:16:25   
marusi
ekolo, jaz nazaj z dopusta... sem vas brala, časa za odpisovanje pa ni bilo.
pri nas vse ok, edino MF so mi prestavili na 25.8. se mi zdi full daleč, po drugi strani mi pa zadnji tedni tako hitro minevajo.... ne morem verjeti. ko sem v prvem trimesečju bralam da drugo full leti mimo, sem si mislila "spet nek larifari" samo je res...
slabosti se niso nehale, je pa precej bolje, no slabo mi ni več cel dan in noč, ampak samo po hrani ali pijači... no važno kaj dam vase, mi je slabo in še vedno full velikokrat bruham... pa se mi nič ne pozna, ker zgleda telo vse ostalo 3 kratno sprejme... ampak v zadnjem mesecu nisem šla gor niti kile!!! sem kar ponosna :) sem pa zato od začetka nosečnosti že na plus 10:(. me kar skrbi, kako bom to dol spravljala...

shopgirl: za BC si ti govorika o oblekicah verjetno, ne? ja, so res full drage... amoak kje se pa še da dobiti otroško opremo? vozičke, posteljice, previjalne?
midva sva rekla, da bova za previjano kar eno komodo kupila v ikei in gor namontirala ploščo... naju bo priščo 70 €, tako so pa lepe previjalne od 170 € naprej... kolegica ima tako in je full zadovoljna!

imena: res je full lažžje (vsaj zame) najti ime za punčko. full je imen, ki so mi/nama všeč. za fantka sva pa komaj našla eno ime, ki nama je obema sploh pirbližno všeč... je sestavljeni iz črk najinega imena in baje je skandinsvsko (čeprav ne vem, od kdaj imajo skandinavci "J" v abecedi)... no, nama se sliši lepo slovensko! pa še za štos sem šla delat numerološko analizo in je full dobra, naj bi bil full pirdenuser posted image user posted image user posted image .

kako boste pa ostale v lj z matreinskimi šolami? kdaj mislite iti? meni so tekli, da v 7 mesecu... meni se zdi to full pozno!

paket za novorojenčka: vem, da je full zgodaj, ampak tiste, ki ste že rodile, boste vedele: jaz sem malo gledala te pakete - kaj priporočate? a to vsak otrok dobi? ali moraš biti socialni problem?

3 otroci: ko vas takole berem.... jaz bi tudi 3 (pa si nikoli ne bi mislila, da bi pomislila sploh na več kot enega)

uživajte!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
29.7.2009 10:24:57   
marusi
nataša: midva sva tudi za PP GT3. čisto vsa navdušena nad njim...  vse je točno tako, kot rabiva (samom da se športni del ne obrne čisto naokoli, da moraš kombinirat s strehico). kakšno barvo sta pa gledala? septembra baje pridejo nove barve in midva sva reklam da bova reskirala in počakala na nove barve, da vidiva, kakšne so. od teh letošnih je nama všeč papaia in titanio, lanska mi je bila mocca, predlanske mi pa niso bile všeč, ker so bili vozeki enobarvni (plav, rdeč in zelen)... a bosta vidva že udaj kupovala? jaz imam namreč nek full čuden občutek... po moje so mi ga drugi vcepili, ker jaz bi itak že vse nabavila prej.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
29.7.2009 10:51:48   
vijolca
Ko smo že pri vozičkih, jaz imam eno bolj osnovno vprašanje user posted image . (Se mi zdi, da sem daleč za vami, v trgovini sem se samo enkrat sprehodla mimo vozičkov, pa me je že minilo, ampak zgleda da bo počasi treba začet bolj resno razmišljat.)
Vprašanje: boste vse imele košaro zraven vozička? Glede na to, da bodo naši otroci decembrčki, verjetno še kak mesec ali dva ne bodo šli ven (pri nas v LJ je samo smog in megla) (kdaj sploh gredo novorojenčki lahko na sprehod?), a ni tako, da košaro prerastejo v 3 mesecih? Sem mislila, da bi lupinca zadostovala, čeprav vem, da je košara fajn tudi za kam prenašat ali pa spanje...

Vaša mnenja in izkušnje mi bodo zelo pomagale!

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
29.7.2009 10:52:44   
vijolca
Aja, pa zaenkrat mi je v oči padla Maxi Cosi Mura (ne vem, ali 3- ali 4- kolesnik). Vsekakor bi imela terenca!

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
29.7.2009 11:07:22   
marusi
vijolica: jaz nimam lastnih izkušenj, amapk košara baje mora biti, že zaradi položaja. baje nima veze letni čas... čeprav je full hecno, na obali jih sploh nimajo, jih moraš posebaj naročiti. v lupinici pa naj otrok ne bi bil več kot 2 uri na dan, in ne več kot eno uro naenkrat. kolegica, ki je rodila pred 12 leti pa pravi, da je to najbolj naravna poza za otroka... tako, da so si mnejneja full različna...

vsi, ki jih poznam (in to so v glavnem bolj aktivni starši) pa prisegajo na trikolesnike, ker so baje full boljše za razne terene. tistih par, ki ima 4kolesnika, pravi, da bi jih takoj zamenjali za 3 kolesnike.
moj dragi je že skoraj doktoriral iz tega... tako, da če rabiš kaki nasvet (z najine strani samo teoretični, ampak empirično potrjen od doktorjev fizike, mladih očkov user posted image ).... kar vprašaj.
sicer se ti pa splača v trgovino, pa spraševat in morit. jaz sem to naredila... pa obvezno porbaj, kako se vozi, zlaga, menja košara, če ti gre v avto... saj so povsod full pirjazni.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
29.7.2009 11:09:15   
marusi
a, ja... pa jaz sem itak dokler nisem prerasla spala v košari, pa moje prijateljice pravijo tudi, da je full fina košara... sicer zdaj so vozički, kjer se športni del čisto spusti, samo meni se to ne zdi ok... midva sva rekla, daa bova kupila oboje. sploh, ker je nekje v planu še en malček ali malčica :)

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
29.7.2009 11:10:37   
martinca
dober dan!

a se me še spomnite?user posted image no sedaj pa se res nisem kaj dosti javljala. brala sem vas še, za pisanje pa je zmanjkalo časa. je svet čist drugačen ko imaš doma leto in pol radovednega otroka.user posted image je bolj mlo mira razen takrat ko spi.

moje počutje je v redu. nazadnje ko sem bila na pregledu so mi delali 4kratni presejalni test in je bilo vse v redu. delali pa so mi ga zaradi tega ker je sicer bila NS v mejah normale za mojo starost (24 let) ampak se je hotela G vseeno prepričati da je vse v najlepšem redu. kar tudi je.user posted image naslednji pregled imam 12.8. morfologijo pa imam 31.8. to je v 26. tednu kar se mi zdi malo pozno. ampak je ona sestra ki me je naročila v porodnišnici rekla da bolj ko je plod večji lepše se vidi. no pa upam,da se bo tudi spol videl. user posted image

vidim da imate temo o vozičkih. miva imava trenutno Buzza in že imava željo da bi ga menjala. nekaj že gledam po netu za drugim samo še ne vem točno kaj bi imela. 

glede imen..... mi2 z mojim imava tako različne poglede na imena. meni je rečmo všeč ALjaž mojemu ne. meni je všeč Timotej mojemu ne. ko mu pa rečem naj nekaj predlaga pa nima idej. no saj tako je bilo tudi pri Patriku. sem rekla Patrik in se mu je fajn slišalo pa je potem ostal Patrik, čereav bi moral bit Enej po moje.user posted image

kilogrami....jaz sem trenutno na 3+. pa sem te 3 kg dobila v tem mesecu.

a ste že kaj razmišljale da bi se mariborčanke in okoličanke dobile na kaki kavici?

no zdaj pa grem še malo prebrat za nazaj in še kaj pokomentirat.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
29.7.2009 11:42:58   
vijolca
Marusi, hvala za odgovor. Sej nekako se nagibam tudi h košari, res pa nisem imela nobenega občutka, koliko staršev se odloči za košaro. Na sprehodu vidim pa zelo veliko otrok v lupincah.
Je pa tema okrog vozičkov res postala tako zapletena, da bomo na koncu vsi doktorji! user posted image
Pa čisto možno, da pridem na dan še s kakim takim vprašanjem (tudi tisto s 3- in 4- kolesniki je koristno!)

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
29.7.2009 11:59:37   
martinca
zalbi, jaz sem se pozanimala v MB porodnišnici in je rekla da ne rabima hodit, da naj samo novembra pridem po potrdilo da bo lahko moj spet pri porodu poleg, ker brez materinske šole ne more bit.

tintara
, ime Vane je lepo, je nenavadno in redko, kar je meni zelo všeč. mi2 tudi iščeva neko bolj redko ime. meni je pa Gašper všeč. no še bomo videli.

IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

ajaaaa.....pozabla sem vam povedat, da že čutim brcike iiiiii.....najprej je bil tak čuden občutek....zdej je pa že cool in komaj čakam zvečer, ko se umirim, da začne mal nagajat

super za brcike. jaz jih čutim že čez dan ko samo kje sedim. je tak čudno fajn občutek ko te čisto v spodnjem delu nekaj na rahlo požgečka potem pa te tako fajn nekaj na vrhu trebuha brcne.

vijolca, meni tudi otrdeva trebuh. še posebno takrat ko veliko delam.  potem pa se mogoče za pol ure vležem in je boljše. 
PAtrik je januarski otrok (2.1.) in sva bila prvič zunaj po 17 dneh. saj če bo -15°C ga ne boš peljala ven. če pa bo nula in bo lepo sonček sijal pa bosta za prvič šla dobrh 10 15 minut ven a ne? no tako je pač moje mnenje. jaz ne rada kompliciram in bom tudi sedaj tako delala.
košaro bova verjetno imela ker je Buzz šele od 6 mesecev naprej. pri PAtriku pa sva imela Freestyla in sem samo zimsko vrečo od Jane kupla in ga tam noter dala pa na športni del FReestyla pa je blo.

nataša28, jaz sem čakala na izvid 4 tedne. tak da ko sem prišla po 4 tednih ponovno na pregled k svoji G mi je povedala da je vse v redu. je rekla da saj če bi bilo kaj narobe bi me prej poklicali. user posted image no upam,da boš kmalu dobila izvid in bo negotovosti konec. zakaj pa so tebi delali test?

maruši ,paketek dobi vsaka mama za svojega otroka. jaz sem pri PAtriku vzela denar in tudi sedaj bom tako naredila.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
29.7.2009 12:17:23   
anaj22
uuuuu končno čvekice user posted image user posted image user posted image

končno mi je uspelo priklicati G in se naročiti za MF 11.8.

košara pri vozičku je meni osebno ful faj in smo je veselo uporabljali 4 mesece, potem pa nam je bila premala. Se pa Jaka ni maral voziti v lupinci, če je bil v avtu v njej je bilo ok, sem jo pa samo enkart dal an voziček in šla v trgovino pa je bil mali čist živčen mu ni pasalo. So pa mnenja glede lupin ful deljenav materinski šoli v Lj so skoz govorili da je lupinca smo za vožnjo z avtomobilom, sestra pri dr. pa da naj ga čim večkart dava v lupinco, da je to idelana pozicija. Nakoncu ti otrok pokaže kaj mu je naj bolj všeč.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
29.7.2009 12:17:47   
natasa28
Marusi: meni se tudi dopdade titanio barva, menim pa da je potrebno glede na letni čas v katerem bomo rodile vsekakor nabaviti lupinico in košaro (npr Navetta). Ja se pa vselkor splača še počakat na nove barve saj september ni nič prepozen za nabavo, Imam pa namen malo polgedati za primerjavo cen tudi v sosednji Italiji, grem namreč okoli 15.8. malo v tiste kraje pa da vidim. Vsaj včasih je veljalo , da se splača iti po voziček v Italijo? Še danes??
Martinca: mene je poslala na ČHT moja gin po napotilu dr. Pelkičeve s nuhalne, razlog pa ni bil povečana možnost za Downow sindrom temveč po njenem mnenju moja predhodna 2 SS. Razmerje sem imela namreč po NS 1:1580 (nič posebnega), tako da ultrazvok mi je krila zavarovalnica prek napotnice, odvzem krvi in ostalo pa sem morala sama plačati- ker po njihovem nisem imela povečanega tveganja.
Glede otrdevanja trebuha pa bi rekla naslednje: se i je do sedaj pojavilo enih 3 pa še to ponoči, ko me je potem na minus tiščalo, je pa res čudni občutek.

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
29.7.2009 12:32:05   
martinca
anaj, super da imaš tako hitro MF.

nataša, aha vidim da je tudi tebe Pelkičeva poslala. no saj to je tako ali tako moja G pa še pri njej sem tudi bila privat na NS. a ti z Mb konca?

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
29.7.2009 12:47:26   
marusi
je fino, ja, da se malček čveka... jaz sem tudi že kar pogrešala čveke... se mi zdi, da se po drugih forumih full več piše, ampak se mi kar ne zdi prav, da bi jih brala...

nataša: midva sva malo gledala, sicer samo ponetu za vozičke v italiji, pa ni ničč ceneje... vsaj, kar sva midva gledala... če boš dol, kaj poročaj!

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
29.7.2009 15:04:34   
terida
AAAAAAAA!!! user posted image user posted image user posted image

Sem kup stvari napisala in vas vse za en teden nazaj pokomentirala, potem me je pa ven vrglo! Zdaj se mi pa ne da vse še enkrat...

Bistvene informacije zelo na hitro:
- Bila sem na MF, kjer kaže vse ok. Zgleda, da bomo dobili fantka!
- Moja slabost od prejšnjega tedna ni bila nosečniška, ampak sem od ta male fasala trebušno gripo. Zdaj sem ok.
- Šola za starše naj bi "držala" 4 leta.
- Za vozičke glejte tudi po internetu. Ko imaš enkrat izbran model, ga itak lahko kupiš tam, kjer je najceneje. Če živite blizu Italije, se po mojih izkušnjah splača it tudi tja pogledat.
- Dobro je kupit tudi košaro, ker naj bi bile lupinice za zelo majhne dojenčke slabe zaradi položaja.

Še marsikaj več je bilo, pa se ne morem spomnit zdaj user posted image , časa pa tudi več nimam...

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
29.7.2009 16:06:19   
Luna2008
pozdravljene nosečke,

user posted image user posted image user posted image  za čvekice

tudi mi nestrpno pričakujemo jutrišnjo MF. drugače vse ok,brcik še ni kaj dosti,so zelooo redke...

marusi- paket za novorojenčke oz.denarni prispevek pripada vsaki nosečki. splača se pogledat če ti je kaj všeč pri e-zavitku,
ker dobiš veliko ceneje kot če bi kupila. jaz sem lani vzela denarni prispevek in kupila previjalno od Lip Poljčane -potem pa vidim
enako med temi zavitki več kot 50€ ceneje ...

vijolica- glede tega kdaj na sprehod ti bo najbolje svetovala patronažna.jaz sem šla avgusta po 10 dneh,tako da po moje decembra kar kake 3 tedne ne. če bo minus zunaj pa še verjetno kasneje 

šola za starše-nam so lani v Lj rekli da velja 5let.če gre pa za 3.otroka pamalo skozi prste pogledajo...

se beremo.lepo bodite!!!

Kaja 6.8.2008 & novi malček v pričakovanju decembra 2009

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
29.7.2009 16:18:53   
zmajči25
Da se še jaz javim čisto na kratko.... Vidim, da ste se čvekice razpisale user posted image , je prav zanimivo brat.
Košara: glede na to, da bomo rodile decembra je skoraj obvezno imeti globoko košaro, novorojenček lahko gre že po 2-3 tednih ven na sprehod (seveda če je primerno vreme) ga fajn zadekaš in lahko šibaš na zrak. Je pa košara priporočljiva tudi zaradi tega, ker je hrbtenica v čisto ravnem položaju (redko kateri voziček se poleže čisto na ravno) pa tudi zavaruje user posted image  pred vremenskimi vplivi (mraz, veter,...) Jaz košaro vsekekor nameravam nabaviti, voziček pa že imam od prej (Buzz).
Nakupovanje: kot že rečeno imam večino opreme in oblekic od tamale, sem pa v prvi user posted image  začela kar zgodaj nakupovati stvari, saj se hitro nabere in je lažje kupovati malo po malo kot pa naenkrat veliko vsoto. Tako, da jaz vsaki svetujem, da že začne počasi nabirati stvari od cunjic do opreme (posteljica, jogi, posteljnina, previjalna, voziček, avtosedež, .... ) saj vse kar precej stane. V 8. in 9. mesecu nosečnosti pa si že itak tako okoren in težko hodiš, se hitro utrudiš, da je nakupovanje prava muka. Jaz nameravam košaro in avtosedež nabaviti ko izvem za spol. Rajši imam prej vse pripravljeno, kot pa da zadnje dneve skačem po trgovinah.
Materinska šola: pri nas je vedno dopoldne tako, da prej kot v 8. ali 9. mesecu niti ne morem it. V 1. user posted image  sem hodila v 9. mesecu pa sploh nisem šla na zadnja dva predavanja, ker sem šla prej rodit user posted image  (rodila sem 2 tedna pred rokom) Če imaš možnost je pomoje najboljše da greš v 7. ali 8. mesecu, da ti več stvari ostane v glavi.
Uživajte!

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
29.7.2009 16:39:06   
*Mojca*
Dan dan!

Košara: jap, se strinjam jo je fajn imet, ampak osebno ne vem če bi jo kupovala, prav zaradi tega ker pozimi se ne hodi tolk ven. Jaz jo dobim sposojeno. Ena kolegica je zimprovizirala in dala na spuščen sedež GT3ja eno desko, gor pa blazine za na plažo, čez pa lepo rjuhco. In je bilo lepo ravno in oblazinjeno. Ideja sploh ni slaba, ker kolkor se spomnem sem čez zimo res bolj malo hodila ven. V Lj itak vreme ni za nikamoruser posted image

Paket: lani sem vzela denar in bom tud letos. Obstaja nek E paket, ki si ga lahko sam sestaviš, ampak jaz se bom vseeno odločila kar za denar.

Materinska šola: Baje velja 3 leta, midva sva šla relativno zgodaj in se strinjam da je v 8.mesecu res malo pozno. Tam je dejansko treba pri miru sedet po 2 uri user posted image

Tolk za enkrat, šiibaaammmmm

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
29.7.2009 20:11:42   
*katika*
Ufff, ste se načvekale. Komaj vam sledim.user posted image

Jaz uživam doma, drug teden greva na morje, ko pridem nazaj me pa že MF čaka. Komaj čakam, upam da bo vse ok. Pa da vidimo, kaj bomo dobili...na NS je zgledalo da bo fantek, jaz pa imam skozi občutek, da bomo decembra punčko cartali.user posted image Pa za punčko ime imava že tudi izbrano, za fantka pa še nekak nisva ziher. Bomo videli... user posted image
Drugače se pa super počutim, samo za kile nočem vedeti, koliko so že šle gor...se mi zdi da skozi nekaj jem. Mi pa stara oblačila postajajo počasi premajhna, danes sem šla v H&M pogledat na oddelek za nosečnice, pa so imeli samo ene kratke hlače. Super izbira, res.user posted image Sem potem kar "normalne" nabavila, z elastiko v pasu. 2 meseca bodo verjetno ok, potem bo pa že itak premrzlo.

V materinsko šolo bova šla verjetno šele oktobra, prej ne bo časa, ker mi je še par izpitov ostalo, pa bi jih bilo fajn čim prej naredit.

Aja, moram se pohvalit, da sva že kupila posteljico. Pa sestavljena je tudi že.user posted image Zdaj pa čaka na december. user posted image

Mejte se, K

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.