partizanka1
|
Čer! malecka_mateja jest naredim jetrno pašteto. Zdej točnih količin ti ne znam povedat, ker jest delam tko, na oko! Jetrca prepražim na čebuli, solim jih čisto na koncu, da niso trde. Potem v multipraktiku zmeljem čebulo, na čebulo vržem jetrca, da jih mašina seseklja. Potem penasto zmešam margarino in jo dodam jetram. To vse skupaj še začinim s poprom, pa dodam seveda tudi sesekljan peteršilj (ne šparaj). Moja mami doda mislim da še žličko majoneze, no jest jo ne, pa je glih tko dobr. Eni dodajo tud jajce, no jest ga ne. Sej pravim, varian je 1001, najboljš pa je, da sama probaš in dodajaš take sestavine, ki so vam všeč. Dej še mal na kulinariko poglej, če boš kej najdla. Grem še jest zdele gledat... Jest sem bla dons doma, sem kr dopust kresnla in sem šla k frizerju. Zdej sem spet za med ljudi . Drugač sem se pa mal spravla na ločevalno dieto. Mi gre pa med tednom kr u redu, za vikend, ko sem pa doma, pa ni šans . Pa sadni dnevi so pr men "kar hočeš dnevi", se pravi si privoščim kar srce poželi. Vodne dneve bom črtala iz ločevalne. No zdej pa povejte, a je to sploh še ločevalna ? U glavnem, ni mi za shujšat ful, ampak samo ene 2-3kg, tko da mal mižim na eno oko, pa je vseeno OK. Sem zadovoljna že s tem, da mi hlače u rit ne lezejo . Tamala je dons ponoč pr mojih, midva greva pa na en roj. dan, pa upam, da bova kmal nazaj, da mava pol še zase mal . Jutri kuhava za cca 23 folka - roj. dan starega ata od mojega, tko da bom zlo bizi. Delava pa hobotnico izpod peke za predjed, za glavno jed bojo gov. zrezki v pelatih, kuhani oz. pečeni v pečici, priloga bo pa dušena mešana zelenja, sirovi štruklji in njoki. Njokov ne bom imela cajt delat - ker mi bodo štruklji za tolk folka vzel ful cajta, tko da smo se odločl, da jih kr kupmo. Za sladico bo pa sadna torta. No za otroke bo tud zelenjavna juhica. Pred hobotnico bojo pa na mizi slaniši, bom prpravla kr mal gresinov s pršutom, pa mal zeliščnih in česnovih bagetk. S pride še katera ? Lahko noč!
|