malagala
|
Mala_princeska Res je, ZZ plača le 2 UZ - potrditev nosečnosti in morfologijo, ostalo pa ne. Vse je odvisno od ginek. - moja ga naredi brezplačno, moti me le, ker dokaj pozno - okoli 36.t, da preveri lego in vse skupaj. To se mi zdi res predolgo - kar 14 tednov čakat, da zopet vidiš , vmes pa 100krat paničariš, ker se bojiš, da ni vse OK... No, meni ga je zaradi težav naredila še v 26.t - pač izjemoma, bila sem tudi na 3D v 24.t. Zdaj pa si moram plačat še enega, pa ne pri moji ginek., ker ne dela samoplačniških UZ . Tako moram iti drugam, sem pa poiskala res tako ginek., ki mi je po mailu točno javila kaj vse vsebuje samoplač.UZ v 32. tednu, zakaj je pomemben in dobila bom tudi uradni izvid (slikce me ne zanimajo več...). Mislim, da se v 32. t še da kaj nadoknadit oz. popravit, dodatno pregledat, podati sum na prezgodnji porod...V 36.t praktično že lahko rodiš in ne veš še niti lege, teže, vitalnosti ploda...Tega si ne predstavljam... No, javim kako in kaj... Jaz imam PP rabljeno lupinico, paše na voziček, bomo pa nabavili še eno, ker imamo 2 avta in ne bi rada prekladala zadeve gor in dol. Cotic, pleničk itd. imam že ogromno, čaka me le likanje in pranje...Po današnjem pregledu, če bo vse OK, naročim še jogi za posteljico in uredim košek...Ta vikend bova prebarvarala in uredila sobico.. Prenosne varuške in tehnične zadeve pa bom nakupila v maju, vse ne gre naenkrat...Pa mojega moram v Ikeo poslat, ker nekaj zadev še nucava - rjuhice, dekice, slinčke... Za apirator za nosek, pa so mi svetovali tega; http://www.babyvac.si/ Pa še vpr.: Kaj že od začetka rabiš strilizator, prsno črpalko in podobne zadeve? Ni boljše počakat, da vidiš, kako gre z dojenjem in kasneje to dokupiš? Nimam pojma, zato sprašujem... No, uživajte v sončku!!!
|