|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
7.4.2009 10:25:03   
lenika
Ja, v prvi nosečnosti sem jaz tudi spraševala koliko časa je otrok lahko v lupinici, pa koliko v ležalniku,...
No potem, ko sem rodila, se nisem več spraševala, ker je hotel biti večino na rokah.user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
7.4.2009 10:43:06   
tinca84
Dobro jutro čvekice!

bamoocham ja Nika bova imela, sej mi nekateri napovedujejo da bom vrjetno konec maja rodilauser posted image . Čestitam za pregled, da ne rabiš več v LJ hodit, zelo lepa slikca.

Jaz pa sem včeraj ful prala, danes bom pa okne umivala in zavese prala, lepo počasi seveda!

Če katero mišice bolijo v nogah naj spije kako kalcijevo šumečo tableto, tak mi je G priporočil.

biba14
jaz imam 3. ultrazvok v 35. tednu pri svojem G, je pa samoplačniški.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
7.4.2009 10:47:50   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84

biba14
jaz imam 3. ultrazvok v 35. tednu pri svojem G, je pa samoplačniški.

user posted image user posted image Kajjjj??????

Pišuka to ne morem verjet, da ga moraš sama plačat (če sem prav zastopla).
Jaz sem imela en UZ na začetku nosečnosti, 2. UZ je bil morfologija, 3. bo pa v 32-33 tednu. Pa kolikor vem, ga krije zavarovalnica. Saj namen tega UZ - ja je da vidijo, če je otroček v pravi legi, če je dovolj plodovnice,.....
Mi je pa sestra pri g. rekla, da če še ni pra obrnjem pa UZ ponovijo. In menda ni za plačat.
Upam, da se nisem po nepotrebnem razkurila.
Zakaj pa potem plačujemo zdravstvo?
(edino če je drugo če je g. na koncesijo ali pa zasebnik?user posted image user posted image ).
Ne bom pametovala.

Uživajte....

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
7.4.2009 10:51:12   
mery15031981
Ojla souser posted image !

Danes je pred nami že spet en lep sončen dan,ki ga ba treba izkoristitiuser posted image
Vidim da ste že kar pridne s pisanjem.Jaz sem bila včeraj v materinski šoli in se mi je zdelu fajn,par rez zelo zanimivih in poučnih podatkov.V četrtek imam pa pregled pri G in upam da bo vse OK.user posted image

Hanuši-kako se je tebi zdelo na materinski?

V mesecuseptembru pricakujeva najinega drugega malčka!
Doma imava že enega prekrasnega sinčka Lovrota:)

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
7.4.2009 10:53:38   
bačko
No midve sva šle z Žano ven in sva kar kmalu nazaj prišli ker je tečna in se ji ne da hoditi.Jaz pa je ne bom nosila.Prava tečka je danes.Nič ji ni prav!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mery15031981)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
7.4.2009 11:08:42   
lino
Pozdravljene.

Sem vas prebrala za nazaj...ma smo res čvekice.user posted image user posted image

Dan je super in grem sedaj v trgovino, da nakupim za kosilo...kaj več pa ne upam okoli hodit, ker sem v bolniški in še brez delodajalca, kar pomeni, da sem v celoti strošek ZZZS in se ne bi rada kaj zagovarjala. No pa sej bo minilo, sedaj sem lahko v bolniški preko ZZZS samo še ta mesec (1 mesec ti pripada) in potem se moram pa na zavod prijaviti in takrat bom prosila za prekinitev bolniške, ker mi itak nadomestilo od zavoda teče in bom še morala po nakupih.

Tudi jaz še nimam nič pripravljeno in me počasi malo panika grabi...pa ko vidim, da nisem edina se potolažim.
Torej v začetku maja moram še nakupiti te povijalne (zgornje) pleničke, morda kak bodi na kratke rokove (imam veličino na dolge) in pa seveda kozmetiko (milo, kremice za ritko, pa za prsi in blazinice, modrce, fiziološko,...), flaške sem kupila 2 od Tommpee...(ne vem kk se napiše, so mi pa všeč, ker so oblikovane kot prsa) in sedaj moram še dudice kupiti...vse ostalo pa bom potem po potrebi dokupila.

Sej niti ne vem več nič...ma res me grabi panika, se mi zdi, da sem si vso zadevo lažje predstavljala (ali pa si jo sploh še nisem), ko sem videla tisti čudežni + in sedaj, ko se bližamo koncu sploh ne morem verjet, da bom res - pa čisto res čez cca. 2 meseca svojega novega user posted image v rokah držala. user posted image Sej vem, da bo vse BP ampak sem pa vseeno tok nesigurna.user posted image

Bamoocham, najlepša hvala za seznamčke, zlata si.user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
7.4.2009 11:11:55   
lenika
Jaz imam tudi danes pri svoji ginekologinji samoplačniški ultrazvok.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
7.4.2009 11:21:59   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz imam tudi danes pri svoji ginekologinji samoplačniški ultrazvok.

Jaz pa tega ne zastopim. Imela sem vsaj 3 zelo podrobne UZ. Itak mi ga pa na vsakem pregledu naredi, da vidi v kakšni legi je bebica in če je dovolj plodovnice, pa na zadnjih dveh mi je še vaginalnega naredila, da je preverila, če je vse zaprto in če je MV še dovolj dolg. S tem, da je, da nimam prekratkega, da bi za to morala kontrolirat.
Pa dobr, sej ga majo zraven stola oz. postelje, kaj jih pa to košta. Ampak eni pa res šparajouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mery, ja kar nekaj uporabnih stvari sem zvedela. Pa ne morem verjet kok stvari od prvega poroda sem pozabila user posted image user posted image user posted image ??????

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
7.4.2009 11:31:32   
malagala

Mala_princeska
Res je, ZZ plača le 2 UZ - potrditev nosečnosti in morfologijo, ostalo pa ne. Vse je odvisno od ginek. - moja ga naredi brezplačno, moti me le, ker dokaj pozno - okoli 36.t, da preveri lego in vse skupaj. To se mi zdi res predolgo - kar 14 tednov čakat, da zopet vidišuser posted image , vmes pa 100krat paničariš, ker se bojiš, da ni vse OK...
No, meni ga je zaradi težav naredila še v 26.t - pač izjemoma, bila sem tudi na 3D v 24.t. Zdaj pa si moram plačat še enega, pa ne pri moji ginek., ker ne dela samoplačniških UZuser posted image . Tako moram iti drugam, sem pa poiskala res tako ginek., ki mi je po mailu točno javila kaj vse vsebuje samoplač.UZ v 32. tednu, zakaj je pomemben in dobila bom tudi uradni izvid (slikce me ne zanimajo več...). Mislim, da se v 32. t še da kaj nadoknadit oz. popravit, dodatno pregledat, podati sum na prezgodnji porod...V 36.t praktično že lahko rodiš in ne veš še  niti lege, teže, vitalnosti ploda...Tega si ne predstavljam...

No, javim kako in kaj...

Jaz imam PP rabljeno lupinico, paše na voziček, bomo pa nabavili še eno, ker imamo 2 avta in ne bi rada prekladala zadeve gor in dol.

Cotic, pleničk itd. imam že ogromno, čaka me le likanje in pranje...Po današnjem pregledu, če bo vse OK, naročim še jogi za posteljico in uredim košek...Ta vikend bova prebarvarala in uredila sobico..user posted image

Prenosne varuške in tehnične zadeve pa bom nakupila v maju, vse ne gre naenkrat...Pa mojega moram v Ikeo poslat, ker nekaj zadev še nucava - rjuhice, dekice, slinčke...

Za apirator za nosek, pa so mi svetovali tega;
http://www.babyvac.si/

Pa še vpr.: Kaj že od začetka rabiš strilizator, prsno črpalko in podobne zadeve? Ni boljše počakat, da vidiš, kako gre z dojenjem in kasneje to dokupiš? Nimam pojma, zato sprašujem...
No, uživajte v sončku!!!user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
7.4.2009 11:38:23   
mery15031981
[

Mery, ja kar nekaj uporabnih stvari sem zvedela. Pa ne morem verjet kok stvari od prvega poroda sem pozabila user posted image user posted image user posted image ??????
[/quote]

Hanuši-ja seveda saj če je Hana(upam da sem napisla pravo ime) stara 9 let,ti je pa že lahko ušlo kaj iz glave

V mesecuseptembru pricakujeva najinega drugega malčka!
Doma imava že enega prekrasnega sinčka Lovrota:)

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
7.4.2009 11:40:28   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: malagala

http://www.babyvac.si/

Pa še vpr.: Kaj že od začetka rabiš strilizator, prsno črpalko in podobne zadeve? Ni boljše počakat, da vidiš, kako gre z dojenjem in kasneje to dokupiš? Nimam pojma, zato sprašujem...

Sigurno je boljše počakat, saj to lahko kupi tudi mož.
Drugače pa jaz npr. nimam aspiratorja za nosek.

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
7.4.2009 11:41:45   
malagala

IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši
Pa dobr, sej ga majo zraven stola oz. postelje, kaj jih pa to košta. Ampak eni pa res šparajouser posted image user posted image user posted image user posted image

V našem ZD je več ginek. in le en UZ, zato ima vsak ginek. UZ ure, mislim da 2 uri na dan. V tem času naročijo pacientke na UZje...Če je kaj nujnega, pač moraš malo počakat, da dr., ki je pri UZ končauser posted image

Problem je, ker tega sploh nisem vedela, dokler nisem zanosila...Sistem mi ni všeč, a med noseč. nočem menjavati ginek., sploh pa ne zato, ker je drugače glede ostalih zadev zelo natančna, dosledna in strokovna...Le to ji fali, da dela v takem čudnem sistemuuser posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
7.4.2009 12:05:53   
biba14
Jaz sem imela prej ful ful fajnega G, ki sem ga med user posted image  menjala,ker se težko vozim 120km stran...tam vem, da bi naredil 3.uz,pa še kakšnega vmes, sedaj pa imam G v bolnici...ti pa šparajo še bolj kot v ZD...ampak ne,ker bi sami hoteli, ampak ker je takšna direktiva od ZZZS, žaluser posted image ..vsak zdravnik bi najraje imel vse potrebno ob sebi,da bi nemoteno spremljal nosečnost..pa tudi vse ostalo..ampak ne more, ker karkoli naredi dodatno, mora ful utemeljit, drugače plača iz svojega žepa oz. ZD....Tako da vem, da se na G ne smemo jezit...saj sami niso krivi.

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
7.4.2009 12:30:31   
bačko
Malaga jaz sem ravno danes dobila baby vack po pošti.Včeraj sem ga naročila in sem ga že danes dobila.Baje je zelo uredu.Vse so mi ga priporočale.Že za Žano ga rabim.
Jaz bom verjetno imela ta petek zadnji ultrazvok.Vsaj tako mi je rekla nazadnje.Res pa je da ti pripadata samo 2 ultrazvoka.Tako da tiste ki ga imata skoraj vsakič ste lahko vesele.user posted image user posted image user posted image Jaz sem imela do zdaj 2 in samoplačniškega 1.Se pravi samo tri.

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
7.4.2009 13:18:52   
bamoocham
Dan dan.

Uh ste se razpisale. Danes sem bila na materinski in je blo ful fajn, zelo zanimivo. Danes smo imeli porod, čakajo nas še 3 predavanja. Potem sem se naročila za pregled pri ginekologinji, 30.4. ga imam.
Pa letala sem po upravni enoti, spremenila naslov, prometno, zdj morem pa še vse ostalo (Vzajemna, Mobitel, ...)

Res ste pridne, ene  že čisto pripravljene. Me je kr mal stisnilo zdjle, ker sem študirala, da imam za tamalo kupljeno komaj 2 majčki in 2 bodija..to je pa vse. Pa je treba še toliko kupit. Bo treba res orenk začet gnezdit, da nas porod ne prehiti.

Lepo se mejte, pa seveda izkoristite dan.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
7.4.2009 14:04:43   
luši
Pozdravljene souser posted image ....
Da se s5 mal javim po dolgem času...
Moj user posted image je zbujen in je kolkrtok vredu... mal ma lukne v spominu, pa zdej je vs tak zagrenjen, pa non-stop bi se kregou... ampak ga bomo že k sep spravl... važn da je vse v redu... bolniška bo še kr neki časa... tko da bo tut porod doma dočakaluser posted image kar men pride izredno prav user posted image

Najin user posted image pa je že obrnjen... sm ga vidla nazadnje v petek... res zanimivo, da vam nikoli ne delajo UZ... meni ga naredi vsakič... in glede na to da imam posvetovalnico na vsake 14dni oz. 3 tedne, ga tako pogosto vidim... (sicer ga ne meri, preveri pa lego, plodovnico, srček...) tk da mene res ne skrbi popolnoma nič...

Sem pa zdej na +5,3kg... (v manj kot treh tednih sm dobila gor skorej 2kg user posted image )

Naslednji pregled imam 24.3. takrat bom tut dobila vso potrebno dokumentacijo za CSD...

Bla sm včeri v nabavi... sem kupila skoraj vse potrebno za malčka... stekleničke, slinčke, dude, tetra plenice, brisačke, banjco in vse cunjce... tk da sm zdej preskrbljena s cotami za naslednje pol leta... kupla sm tut seb ene nosečniške hlače v C&A (majo zdej ful več izbire v Kranju), pa majčke, jopce... Sm zapravla včeri skorej 400€... ampak mam zdej vse...
Zdej pa še v lekarno... da se založim s fiziološko in bepantenom, kupit moram še respirator za noska ... pa počakat moram, da moj oče naredi posteljco in previjalno (za začetek mam košek), pol pa počakam še na paket za novorojenčka in to je to...

Zdej sm se pa razpisala s5 tko da me mate za nadaljne 3 tedne s5 dost user posted image ...
LP

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
7.4.2009 14:18:32   
kaminek
Lsica: sem ravno danes prejela od ZZZS, da moram dopolnit in sicer poslat še kopijo materinske knjižice, iz katere bo razvidna nezmožnost za delo. pa da po pravic povem, mislm, da mi ne bojo potrdil, ker moja G ne napiše skoraj nič, ti nič ne obrazloži itd.user posted image sem tko besna nanjo....

drugače sem pa včeraj prejela dohodninsko odločbo in dobim vrnjeno nazaj, vsaj touser posted image

drugače pa tud jst tko rada sm zunej, ker je tko lepo, seveda, posedam na klopci, ker za nič drucga nism več zmožna!!!!

pozdravčki

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
7.4.2009 14:38:41   
donna22
luši, tudi meni na srečo vsakič naredi ultrazvok - sicer je kratek, ampak je dovolj, ker vidim svojega user posted image in na hitro preveri, če je vse okej ...

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
7.4.2009 14:42:19   
Lsica
kaminek, morda pa ni panike... jaz sem tud morala zadnjič fotokopirat materinsko knjižico, menda to zdaj kar od vseh zahtevajo, pa so mi potem odobrili še za 1 mesec. Fotokopiraj, pa boš vidla, ne?

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
7.4.2009 14:46:20   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: luši

Moj user posted image je zbujen in je kolkrtok vredu... mal ma lukne v spominu, pa zdej je vs tak zagrenjen, pa non-stop bi se kregou... ampak ga bomo že k sep spravl... važn da je vse v redu... bolniška bo še kr neki časa... tko da bo tut porod doma dočakaluser posted image kar men pride izredno prav user posted image

O, luši, krasnouser posted image user posted image user posted image . Se pravi da bo šel kmalu lahko tudi v domačo oskrbo, pol bo pa tud boljše volje. Koliko časa je bil odsoten?

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
7.4.2009 14:50:25   
Hanuši
Ja kaminek, ne se še na ful razburjat, ker jest sem jo morala tut skopirat, pol so mi pa še za 1,5 meseca podaljšal. Mogoče bo pa vse O.K.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
7.4.2009 15:07:33   
Lsica
Hanuši, a ti boš pol košaro uporabljala namest lupinice, sem prav razumela? A ni lupinica po zakonu obvezna za v avto? V sedež ga pa itak ne moreš dat pred 6 mesecemuser posted image ?

Jaz sem to tko razumela, da lupinica je za v avto najboljša možna varianta, da pa se naj ne bi uporabljala še za nosit, pa za na voziček, pa namesto ležalnika.... Drugače pa naj bi imel dojenček - novorojenček trdo ravno podlago za ležat. Se motim?

Bačko, daj jutri preveri mal cene v tosami, misliš, da majo plenice in previjalne kaj ceneje, ker je industrijska trgovina?

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
7.4.2009 15:14:20   
lino
Luši, čestitke.user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz moram sedaj UZ plačevati sama, ker mi jih je na začetku delal na vsakem pregledu in se mi je to zdelo super...no pol me je pa kar naenkrat zadelo kot strela z jasnega, ko je rekel, da sedaj jih moram pa začeti sama plačevati, sploh ker so ti na koncu (se vsaj meni zdi) full pomembni, da vidimo kako leži naš user posted image ...in zato sem se sedaj odločila, da bom imela ta 3D v 32tednu in potem še kakšnega v 34 ali 36 tednu (odvisno kako me bo naročil na pregled)...

Dohodnino sem tudi jaz dobila in sicer imam za doplačat 1,75€, kar je manj kot 2€ in mi zato kao ni treba nič plačati...user posted image ma še vedno boljš, kot pa da bi mogla full doplačat...ampak grem vseeno ju3 vprašat, če so mi šteli zraven olajšavo, da odkupujem stanovanje...user posted image user posted image user posted image

Se tipkamo.user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
7.4.2009 15:19:15   
tecka
Živjo, punce. Da še jaz malo naložimuser posted image . Danes sem šla zjutraj v MŠ v Lj, pa sem ravno naletela na prometno nesrečo pri Bizoviku. Na srečo sem si vzela dovolj rezervnega časa, ampak ta ujetost na avtocesti mi je vedno grozna in ratala sem nervozna in trebuh mi je kar otrdel. Sem se morala kar malo okregat, ker sem delala paniko, še dobro, da smo včeraj že vadili dihanjeuser posted image .
Kar pa se tiče opreme: nimamo praktično še nič. In si po eni strani dopovedujem, da je še prehitro, po drugi strani sem pa imela spet ful slabo vest, ko sem začela krvavet. Lahko bi se končalo tudi s porodom, jaz pa nič. Saj v resnici ni bilo tako rizično, ampak slaba vest mi je pa pošteno "nabijala". No, zdaj ko sem v materinski šoli, pa vidim, da je kar dobro, da sem počakala. Se mi je prav fajn zdelo, ker povedo npr. zakaj je boljša čim večja previjalna površina. Pa nič ne forsirajo da MORAŠ kupiti, raje rečejo kupite manj, ker bodo otroci itak prehitro prerasli. Všeč mi je tudi njihov seznam prvih higienskih pripomočkov za otroke, ker je zelo kratek, vsebuje samo "zdravo kozmetiko" (milo, mandljevo oz. oljčno olje, alkohol, fiziološka raztopina, hladilna krema). Evo, sem zdrdrala iz glave. Za začetek je dovolj, kasneje lahko vsaka mama komplicira, kolikor hoče. LJ babico lahko pohvalim, da mi je že po enem predavanju precej olajšala vse skupaj (bo pa še eno predavanje o opremi za dojenčka).

Po šoli sem obiskala pa še splošno zdravnico, ker sem na bolniški. In sva se zmenili, da tako ostane do konca. Če bo takega mnenja tudi G, bo treba vložiti vlogo za komisijo za 10 delovnih dni. Kakorkoli, sem vesela, da je ta obisk zdravnika za mano in da je to to. Predčasno pričenjam porodniško. Za otvoritev sem si skuhala en otroški obrok - špinačo in pire krompir. Je treba vadituser posted image

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
7.4.2009 15:27:19   
bjondi
alina,tecka-MŠ bom hodila kar na termin ob 18-ih v LJ

lino-user posted image Čestitke za sinov uspeh

bačko-lepo ime je Lara

mala_princeska-tudi moj UZ je na mojo željo v 32t in je plačljiv mislim da bo 40€

luši-samo ,da je z možekom vse v redu

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?