Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 18:50:17
|
|
|
|
lenika
|
Kalanteja drži se. Deja, saj bo, če bo pa potrebno počivat, pa se bo gotovo tudi našla rešitev.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 19:03:37
|
|
|
|
majana79
|
deja, mogoče je to samo reakcija na ves stres, ki si ga imela z Anejem. Saj bo po naslednjem pregledu boljše, boš videla. Ne se sekirat kaj bo, ampak počivaj, ker sta pomembna vidva z , vse ostalo boste že rešili sproti.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 19:19:48
|
|
|
|
princ_princeska
|
Božice .... vam pošiljam za srečo oziroma, da se bo vse uredilo...
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 20:23:11
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Vsem pošiljam
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 20:36:43
|
|
|
|
bamoocham
|
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 20:40:38
|
|
|
|
lino
|
Velčer drage so . Majana, hvala... smo pojedli ta krompir in meso...sem bila res . Ampak pol pa zopet berem vas drage moje in vidim, kako je šele enim hudo in jaz se sekiram zaradi riža . Sem full glupa in sedaj malo jezna nase. Kalanteja, ti so zate, drži se in pazi nase in na svojega ...kr nej še malo počaka. Deja...ma sej ne vem kaj rečt...verjetno bi res lahko od stresa prišlo do vsega, ker imaš itak full skrbi...bi ti želela pomagati, pa ti lahko samo pošljem...dej drži se, sej se bo vse uredilo. Tele ti še pošiljam za srečo. No vsem želim lep in čim bolj brezskrben večer in seveda tudi noč.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 20:55:26
|
|
|
|
kalanteja
|
najlepša hvala vsem za lepe želje, počivam, trebuh mi je danes samo enkrat otrdel, gibe štejem, počivam skupaj bomo zdržale do junija
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 25.3.2009 21:37:37
|
|
|
|
Lsica
|
Sem vas ravnokar prebrala....ma kar ne morem verjet, ni dneva, da ne bi kateri kaj zagodlo... Deja in Kalanteja, držta se, počivajta, čuvajta svoji bebici - držim pesti za vas... Jaz sem pa drugače OK. Danes sem govorila s svojo šefico (beri ravnateljico) glede regresa. A katera mogoče ve kako je s tem - pogodbo imam za določen čas od 1. sept. 2008 do 31. avg. 2009, na porodniško grem pa s 1. junijem. Letošnjega dopusta ne bom koristila nič, mi bo še lanski propadel. Ali sem upravičena do regresa, in če da, ali v celotnem znesku? Če katera ve, naj napiše vsaj kam naj pogledam...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 6:29:26
|
|
|
|
princ_princeska
|
jutro že kuham za vas čaj,kavo,kapučino....
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 7:39:03
|
|
|
|
mojsonček
|
Jutro nosečkice! PRINC_PRINCESKA thx za kofi... je bla noč dost dolga? Pri nas se sramežljivo kaže sonček in upam, da zdrži tudi čez dan... jst sem budna že od pol 5, kavico že spila, odpremila na službeno, sineta pa v šolo in sem spet sama doma... imam pa malo kasneje pregled in komaj čakam, ker mi kr neki trebuh otrdeva že od včeraj sicer ne boli in tut panike ne zganjam bo bom pa vsekakor bolj pomirjena, ko bo pregled že za mano... KALANTEJA, DEJA upam, da se tut vajine težave umirijo, da se ne bosta sekirali... LSIČKA jst sm pri privatniku in nimam pojma kako je to v šolstvu.... a dopust ti gre pa cel v maloro, tut letošnji in tut če ti septembra podaljšajo? nč a ne, jest bo treba bebica brca, da je lačna
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 7:52:54
|
|
|
|
mojjaka
|
Dobro jutro! Ne morem verjet pogledu skozi okno-sneži!!!! Pa tega pa res ni več treba... Kalanteja in Deja, tudi jaz vama želim da bi se težave čimpej umirile, ker vem kako grozno je ko te skrbi za Jaz tudi počivam, včeraj nisem vzela nobenega spasmexa, čeprav me je še malo bolelo, sem pa vesela, ker detece veselo brca!!! Sem se pa zaklela, da ne bom več toliko brskala po netu in vseh mogočih forumih( razen našega RR) kaj bi lahko bilo narobe,ker tako samo škodim sebi in mojemu , ko se vznemirjam in pomislim samo na najslabše. Veliko tudi same vplivamo na počutje-ker ko sem prišla pomirjena s pregleda od G, so krči kar čudežno popustili(ne čisto ampak občutno) Smotana sem!!!!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 7:53:18
|
|
|
|
Hanuši
|
Dobro jutro , Kalanteja in Deja . Sej bo punce, zdej mamo pa res čist mal še za zdržat. Pa tut tolažimo se lahko, da karkoli bi se zdaj zgodilo, imajo naši zakladki že vse šanse, da preživijo. Hvala za coffe. Jest sem mela pa danes maraton. Včeraj od 20.20, pa danes do 7.30. Tut za lulat se vmes nisem zbudila.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:01:54
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jitro! mojemu se pa danes prav veselo kolca. zaenkrat sem ok, rezen tega da me že vse boli od ležanja. moj pa je ravnokar pelal aneja na kontrolo k dr, mi je pa kar hudo ker prvič nisem šla zraven. IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši Sej bo punce, zdej mamo pa res čist mal še za zdržat. Pa tut tolažimo se lahko, da karkoli bi se zdaj zgodilo, imajo naši zakladki že vse šanse, da preživijo. to se pa tudi jaz tolažim, da sem že v 31t, samo bi vseeno blo fajn počakat še kake 4t. upam samo, da mi nebo potrebno v bolnico. doma so mi kar vsi priskočili na pomoč tak da res lahko samo ležim. mi mami še hrano v posteljo prinese
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:03:55
|
|
|
|
Lsica
|
Dobro jutro in ... mojsonček, saj za dopust mi je itak vseen, sam regres bi rada dobila, pa ne vem a je res odvisen od dopusta (kao če ne koristiš dopusta, tud regresa ne dobiš ; čeprav se mi zdi čedalje manj verjetna varianta, bogve kdo je mene to napel?). mojjaka, zato pa jaz zmeri pravim ne se sekirat!!! Ti sam lepo uživaj v nosečnosti, pa ne se pustit strašit, zdaj smo vse že tko daleč, da ima da je vse v redu, dojenčki zdravi, porod pa kratek in neboleč . hanuši, dobra maratonka si... Jaz sem pa ponoč vsake pol ure tam- na WC-ju, ker sem pol ko se zbudim seveda tud žejna, pa še ponoč mal pijem . Sem zadnjič gledala, kolk se nam je poraba vode v kopalnici povečala - ne moreš verjet, zarad mojga lulanja (predvidevam, da ni kaka cev počla) gre kubik do dva vode več. Ej, kalanteja, deja, kako počutje danes? Jaz čakam še mal več sončka, pol se pa odpravim hrano za kosilo iskat... ribice bi ble zelo fine danes. Se mi sardelce luštajo....
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:06:01
|
|
|
|
Lsica
|
To deja, lepo slišat . Danes bo dan lepši..
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:34:25
|
|
|
|
loveforever
|
jutro. pri nas je tudi sonček ampak je mrzlo. stanovanje mam za pospravit popolnimoa celo, volje pa nobene.ponoči ful slabo spala in bi šla najraje eno kitico oddremat. jo še 3 mesece...... kak se mi zdi da je čas začel počasi teči, nekatere pa še samo 2 meseca. ja ni kaj počakati bom morala a ne kaj boste za kosilo kuhale js nimam nobene ideje
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:45:31
|
|
|
|
lino
|
Jutro. Deja ti kr počivaj. Glede dopusta nam je zadnjič babica tudi nekaj pravila, da je povezan z regresom...dej se raje malo pozanimaj. Tudi jaz moram danes malo čistit, ker dobim zvečer obiske (pride bivša sodelavka)...pa sem tudi brez volje. Moj gre danes na jadranje in se vrača v nedeljo in sinek gre ju3 na priprave za državno prvenstvo in se vrne v soboto pozno ponoči...tako bom skoraj ves vikend sama. Bova pa s prijateljico imeli "žurko". Jst bom danes pripravila meso v voku in zraven široke rezance pa paradižnikovo solato...pa upam, da vse ostane na svojem mestu, da ne bom zopet kaj sesula... Se še kasneje tipkamo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:49:57
|
|
|
|
biba14
|
Jutrček , punce ...držim pesti, da se bo vse dobro izteklo. Otrdevanje trebuha in krči : meni je včeraj G rekel, da je to čist normalno...da se maternica pripravlja in dokler je mat.vrat zaprt,ni panike. Saj že prej nisem zaganjala panike, ampak vprašala sem, saj zato pa gremo na preglede. Sem pa včeraj končno imela malo časa it na mali shopping in je dobil bodij,žabice in kapice...potem pa sem kupila še eno knjigico o dojenču in notri je seznam stvari za malčke- pa piše, da moraš kupit bodije z kratkimi rokavi . Sam a ni fora, da mora bit dojenček bolj na toplem, ker ne miga in mora imet tudi poleti dolge ??? No, jaz sem mu jih kupila, če mu bo pa vroče,bo dobil nove ( itak sem kupila 5x56,tako, le zazačetek,potem pa bom sproti dokupila kar bo treba). Loveforever : jaz sem zdaj že 4 dni meso delala,tko da bova s dans na vegi varianti : zelenjavna juhica, marelični cmoki s popečenimi drobtinami&sladkorjem in kompot Lepo se imejte, papa
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 9:57:51
|
|
|
|
bamoocham
|
Dan dan. Danes sem spala super. Tamalo sem čutila samo zjutraj, ko sem se zbudila. Sem pa bila danes že na vsezgodaj pridna. Sem šla po bolniški list, ga nesla na šiht, avto na servis peljala.. Sem vprašala, kako je z dopustom-ker imam 25 dni letošnjega še za izkoristit. Če ga ne izkoristim, mi ga 12 dni vzamejo, in se mi 13 dni prenese v naslednje leto. Tako, da bi 12 dni koristila pred nastopom porodniške. Me bo poklicala potem vodja uprave in mi povedala, kaj se je pozanimala (če je sploh mogoče koristit, ker sem skos na bolniški). Drugače je pa počutje kar ok, tamala me vneto brca v mehur. Lino, se povabim na južno moj gre čez 1 uro na šiht in bom kuhala samo za sebe. Ne vem še kaj, nekaj bom že spacala skup Kak riž al kej podobnega. Kalanteja, Deja držita se..saj še malo, pa bo junij tu! Pogrešam nekaj junij-Tinca se ni javila že dolgo...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 10:33:45
|
|
|
|
kalanteja
|
Jutro u lino jst bi tud paradižnikovo solato-si mi lušte naredila, jaz imam pa danes ribe- postrvi, jih kar malo pomokam v koruzno moko, tržaško omako naredim in popečem, pa regrat bom imela zraven počutje je bolje, sem se naspala in je veliko bolje hvala vsem za in , trebuh še otrdeva, matreični vrat mi pa piše na izvidu, da zgleda zaprt- hvalabogu- sam to otrdevanje sploh ni fajn! deja jst pa nimam te sreče, mam taščo in nikakor neb pustila, da mi streže, zato vse naredim sama, počivam pa potem ko naredim kosilo in pa pospravim- če je moj dobre volje celo posodo pomije, je pa reku, da razvajal me pa ne bo, čeprav bi mi pasalo včasih ... grem regrat pucat, lepo bodite
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 12:10:51
|
|
|
|
tecka
|
Kalanteja, to je pa grdo od tvojega. Oz. mu kar povej, da ne moreš in če lahko on naredi malo več gospodinjskih opravil. Jaz sem našemu lepo povedala že leta nazaj, da nisem njegova kuharica in snažilka (z veseljem pa njegova ljubica ). Je razumel in si delo deliva. Ko mi je bilo na začetku nosečnosti slabo, je 16 t samo on kuhal in pospravljal posodo (to mi je najbolj smrdelo), zdaj mi ne pusti niti sesati, ker me čuva in je sesalnik "pretežak". Res že kar malo pretirava, se pa pustim crkljati in mu tudi povem, da to neskončno cenim. Pa z mano ni v tej nosečnosti nič (več fizično) narobe. Psiha po 4 ss seveda dela svoje, ampak telesno sem pa ok. Me pa mali Srečko s svojimi brcami pomirja, tako da je tudi psiha že skoraj čisto ok...... Dopust. Punce, redni dopust je možno koristiti tudi med dopustom za nego. Jaz sem se odločila, da pred nastopom porodniške ne bom koristila niti dneva letošnjega dopusta, ampak bom najprej izkoristila porodniški dopust (105 dni), potem vzela letni dopust in ga izkoristila skupaj z dojenčkom, potem pa izkoristila še porodniški dopust, kolikor mi ga bo pripadalo. Se pa tudi z možem dogovarjam, da bi si zadnji del dopusta za nego delila. Mislim, da mu bo šlo super, pa glede na to, da bo to mogoče najin edini otrok, ne vem, zakaj mu tega ne bi "pustila".
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 12:32:19
|
|
|
|
kalanteja
|
Tečka ma jst ga čist razumem, živim pr njemu in imajo kmetijo doma in pač ko pride iz službe mora it ven delat- pač men ne more pomagat, saj dejansko nimama kakšnega profita sam tk je, sem se tud js že jezla, da mora non stop bit fatru za hrbtom, imajo pa tud mišlenje tako staromodno- ženska v hiši, moški pa zunaj- sem enkrat, ko še nisem bila noseča šla drva cepit- so me pa čudn gledali, sama prihajam iz kmetije in smo bile na kmetiji same ženske in smo popolnoma vse delale same, brez moških, tako da tud traktor znam vozit :) zato, moj že ne bo kuhal kosilo, to ni skladno z njihovim mišlenjem, ima tak vzor pri starših, sicer se jst ne strinajm s tem, ampak tk je
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 12:53:12
|
|
|
|
tinca84
|
bamoocham tukaj sem.... , počutim pa se takole Četrti dan že šepam, ker me je v desnem kolku zgrablo, prehlajena sem ful, vročina ob večerih, kosti, grlo in ušesa me grozno bolijo. Sem na veliki dozi čaja in ležanja, zato bolj malo javim. Sicer se tolažim s tem, da naš intenzivno brca, sedaj že prav nogico ali rokico ful stegne in kar bula izstopi
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 12:55:57
|
|
|
|
loveforever
|
kalanteja tudi jaz znam vozit traktor, pa celo izpit imam, sem ga na vrtnarski nardila pa prav rada vozim traktor, če je potrbno. si pa tudi midva z možem deliva delo, on kaj notri pomaga ( najraje kuha-bolje od mene) jaz pa njemu pomagam kaj "pošravfat", tako da nama je lepo. se malo vidima ker ima smotan šiht, tako da ko sma doma delava veliko skuupaj, samo da sma eden poleg drugegea. no za kosilo sem pa danes kr krompirjove murke s kislo smetano naredila. ta mala je iz vrtca pa že spi, tk da se potem najeva in grema malo na sprehod, je tako lep sonček.... vse ki morate počivati.... počivajte, sej bo hitro minilo........ čeprav se vleče js pa še nimam niti ene stvari za dojenčka nove.. kako boste dale imena svojim ?? js za F: tadej, za punčko se pa ne morem odločit, pomagajte mi...... doma imam Tjašo, kaj bi pa zram spadalo????
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 26.3.2009 12:58:43
|
|
|
|
dany82
|
donna22: jaz sem iz Ptuja, sem drugače pri Rosiču, na 3D pa sem šla k Lukmanu, ker je bil Rosič precej slabe volje na enem od pregledov, pa še spola ni želel povedat. Rok imam 4.6.09, in v ponedeljek začnem z materinsko šolo. Pa ti? Kar se tiče regresa: pripada ti sorazmerni del za toliko mesecev kot imaš v letu 09 pogodbo, torej za 8 mesecev (znesek regresa/12x8) in ne vpliva na dopust. Če ti pogodbo podaljšajo, ti morajo konec leta izplačati še razliko za podaljšane mesece. Pri dopustu bi ga morala koristiti 2 tedna, ostalo si lahko preneseš v naslednje leto, vendar ga moraš do 30.6.10 izkoristiti, saj ti v nasprotnem primeru zapade. (delam v kadrovski službi in se moramo držat take zakonodaje za vseh 1400 zaposlenih). Če ste v dvomih glede pravic ki se nanašajo na službo, se lahko obrnete na: http://www.revija.mojedelo.com/strokovnjak-odgovarja/ Pa lep sončen dan še naprej
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.