|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
5.5.2009 9:58:42   
Bojana82
Midva tudi razmišljava o nakupu angelsounda......če ga katera ima naj malo opiše, če se ga splača kupituser posted image ...

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
5.5.2009 10:03:06   
sasika
Ojči,

prejšni teden sem imela NS. In sem v rizični skupini 1:214. user posted image Groza. Sem jokala kot dež dva dni. Ma sedaj sem se že potalažila in se prepustila usodi. Saj kaj drugega mi itak ne preostane. Sem se pa naročila na biopsijo horionskih resic in gem že v ponedeljek v LJ na ta poseg.  Seveda me je strah kot cucka a vseeno verjamem, da bo vse ok. 

Lahko bi počakala tudi na krvne izvide, ma se velikokrat zgodi, da ti še poslabšajo razmerje in za čakanje na amniocintezo in izvide nimam več živcev.
Držite pesti in pošiljajte pozitvne misli za mojega sončka in zame. 

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
5.5.2009 10:12:34   
tassika
Sasika držim pesti, vse bo ok, samo ne jokat, pa ne imet negativnih misli, marsikateri tukaj se je potem povprečje popravilo. Ti samo misli pozitivno.

Punce jaz sem se pa preveč hvalila, po 4 dneh premora spet bruham vsako jutro, počasi imam že dovolj, kljub temu, da vem, da je to kao dobro in da ne škoduje plodu. Imam pa kmalu NS in me je tako strah, da bo tam kaj narobe. Tukaj delim nasvete, sama pa nisem nič boljšauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sasika)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
5.5.2009 10:17:06   
tassika
Bojana jaz ga ne bom kupila, sem ti pa poiskala malo po netu ,se ti splača kupit rabljenega, ker novi je kar drag.

http://www.bolha.com/oglas382881456/izdelki-za-varnost-angelsounds

http://www.bolha.com/oglas382887531/izdelki-za-varnost-rabljen-angelsounds

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
5.5.2009 10:55:45   
toba
sasika sama poznam kar nekaj primerov ko so imeli še slabše razmerje pa so potem krvni testi oziroma amnio pokazali, da je vse Ok. Mislim, da je tudi naša Nonči dobila slabe rezultate NS in potem zelo dobre po krvnem testu...malo poglej nazaj.
Ti samo pozitivno naprej. Odženi grde milsi!!!!

(odgovor članu sasika)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
5.5.2009 11:12:08   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: sasika

Ojči,

prejšni teden sem imela NS. In sem v rizični skupini 1:214. user posted image Groza. Sem jokala kot dež dva dni. Ma sedaj sem se že potalažila in se prepustila usodi. Saj kaj drugega mi itak ne preostane. Sem se pa naročila na biopsijo horionskih resic in gem že v ponedeljek v LJ na ta poseg.  Seveda me je strah kot cucka a vseeno verjamem, da bo vse ok. 

Lahko bi počakala tudi na krvne izvide, ma se velikokrat zgodi, da ti še poslabšajo razmerje in za čakanje na amniocintezo in izvide nimam več živcev.

Sassika, zares ne skrbi. Ne vem, zakaj je taka panika glede teh rezultatov. Tvoj rezultat pomeni 0,47 %, da ima otroček kromosomsko napako. Se zavedaš, kako majhen procent je to?? Praktično nič!!! Večja je na primer možnost, da splaviš pri amniocintezi kot da je tvoj otročke bolan. Torej, celih 99,53 % možnosti, da je zdrav. Če to ni fantastično, potem ne vem, kaj je. Zato jokat, je res škoda. Joj, včasih sem tako jezna na to sodobno medicino in vse možne naprave, ki nonstop nekaj merijo in potem povzročajo skrb kljub tako dobremu rezultatu. To je naš dojenček in ga imamo rade točno takšnega kot je, od Boga dano darilo. Res moramo malo več zaupati, da bo vse okej in prositi za zdravje otročka in nas vseh. Pa tudi dati kakšno donacijo za res bolane otroke.

Srečno.

(odgovor članu sasika)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
5.5.2009 11:23:39   
tassika
Giotti kako si pa kaj ti, a se je projekt zaključil?

Se strinjam, kolikor lahko sodobna medicina naredi dobrega, ravnotoliko nam lahko povzroča skrbi. Ampak to je moderno človeštvo, sami smo si ga izborili in s tem pač moramo živeti. Mogoče bi nam bilo lažje če ne bi bilo toliko sodobnih naprav, ampak s tem bi pač mogli prevzeti tveganje, da pa pride do kakšnih drugih komplikacij, tako da res potem ne veš več kaj je prav. No zdaj pa že toliko nakladam, da sploh ne vem kaj sem napisalauser posted image

ps. jaz redno darujem kakšen evro za rdeče noske in pa za druge bolane otročke, če se spomnim vedno pošljem sms.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
5.5.2009 11:26:12   
sasika
Ja, Giotti se strinjam popolnoma. Na NS sem šla samo zato, ker mi je bilo v prvo tako fajn. Sedaj me pa vse skupaj zelo jezi. Če bi bila še enkrat noseča verjetno na NS ne bi šla.

Grozno pa je to, da moraš iti skozi vse to. Na krvne izvide čakam 14 dni, kar pomeni, da tako zamudim priložnost iti na biopsio, ki je že 14 tednu. Če bi testi pokazali slabše razmerje bi mogla čakati na amnio v 16 t. in na rezultate od 3-4 tedne. Halo!!!!! Noseča bi bila že 20 t!!!!! Če te ve teh tednin ne ubije psiha potem si car. 

In da ne omenjam, tistih ki jim rezulati pokažejo slabe izvide. Splav v 20 t. Mi je zdravnik rekel, ja , je pač bolj kot porod. Hvala lepa.....

Jaz sem bila totalno zgoržena. Res.. Šokirana....In da ne govorim o tem da otročička takrat že čutiš. Jaz sem v prvo gibe čutila v 17 t.

Ne vem, mogoče sem samo jaz čudna.....

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
5.5.2009 12:06:53   
giotti
Itak, da je najbolj važno vedeti, zakaj iti na te preiskave. Zelo dobro je enkrat Pušenjak napisal, da če ne misliš splaviti, nima smisla delati te preiskave. Njihov edini namen je, da povejo, če ima otroček kakšno kromosomsko napako ali je nima. To je vse. Torej moraš vedeti, kaj boš s tem podatkom počela v primeru neugodnega rezultata. Meni je popolnoma jasno, da ne bi umorila otroka, pa če bi mi rekli, da bo ne vem, kakšen invalid. S kakšno pravico posegamo v njegovo življenje in njegovo usodo. Srček je začel bit in mi nimamo nobene pravice to ustaviti. vsako bitje ima svojo usodo ... sam ne bom zdaj razpravljala o tem, ker se mi ne zdi primerno. Vsi naši otroci bodo zdravi in srečni, zato niti ne pomislimo na slabo, ampak molimo za dobro. In tako kot Tassika, damo nekaj za ostale otročke ... če daš, potem tudi zagotovo dobiš.

Sama grem po dooolgem premišljevanju na NS, ampak ne zaradi verjetnosti za napako, ki mi jo bo povedal, ampak, da tudi moj fant vidi dojenčka in da mi izračuna čim bolj natančen PDP, kar se mi zdi zelo pomembno. Pa tudi spol bi rada čimprej vedela. V naprej pa sem že odločena, da me ne zanima prav nobena dodatna preiskava kljub verjetnosti, ki mi jo bo povedal, pa če bo ta 1:50 ali pa 1:50000.

Tassika, hvala za vprašanje, se spomniš mojih "problemov" user posted image Ej, glavnina projekta končana, zdaj so še eni roki, ampak ni več toliko za narest. Jaz pa se tudi bolje počutim, zato zaenkrat ne vidim nobene potrebe več po bolniški. Fino, ne? Mi je pa kar hudo, ko vidim, da ti pa še kar vztrajaš pri slabem počutju. Jaz ti povem, da bo tudi to "poplačano". Gotovo boš imela potem večji mir, ko bo dojenček na svetu, kot me, ki pa zdaj nimamo nobenih težav. Sem že večkrat opazila, da so se punce pogovarjale točno o tem. Koliko neprijetnosti v nosečnosti, toliko bolj gladko kasneje in obratno. Mogoče je to vraža, pa vseeno eno dobor upanje, da bo minilo in da bo samo še lepše. Hvala bogu, da si doma. Poznam pupo, ki ji niso dali bolniške kljub temu, da ji je bilo neprestano slabo in je močno bruhala. Zdravnica je rekla, da ji mora delodajalec dati takšno delovno mesto, da bo lahko delala. Je pa lutkarica, halo!

Sasika, še enkrat ne skrbi in res ti ni treba na vse možne preiskave, sploh če ti je jasno, da boš donosila, pa karkoli ti rečejo. Zaupaj, da je vse okej in se samo prepusti neskončni ljubezni, ki jo čutiš do tega nebogljenega bitjeca in mu jo neprestano pošiljaj!

Tassika, kdaj pa imaš nuhalno? Vidim, da sva zelo skupaj glede tednov nosečnosti. Jaz jo imam v torek.

Pupe, čuvajte se in čim manj skrbi želim  user posted image

(odgovor članu sasika)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
5.5.2009 12:36:46   
tassika
jaz pa v petek 15.5., sem se bolj pozno naročila, malo vraževerja od zadnjič pa sem bolj pozen datum dobila, bo pa vsaj že večji.

Ja te bolniške so zdaj tko tko, tudi jaz ne vem če mi jo bodo podaljšali, moja osebna zdravnica je rekla, da sicer možnost je ampak majhna, ker je finančna luknja v zdravstvu in da je nočejo dati, da pa če jo že dobim, bo to za 3 mesece in konec avgusta bi potem mogla v službo. Po eni strani mi je dolgčas doma, po drugi strani sem pa kar vesela da sem, ker če bi mogla bruhat v službi, v tistih umazanih wc-jih, imamo staro hišo s starimi kopalnicami in je vse tko črno in smrdeče. Jaz se tolažim s tem, da je to dobro.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
5.5.2009 12:42:34   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

jaz pa v petek 15.5., sem se bolj pozno naročila, malo vraževerja od zadnjič pa sem bolj pozen datum dobila, bo pa vsaj že večji.

Ja te bolniške so zdaj tko tko, tudi jaz ne vem če mi jo bodo podaljšali, moja osebna zdravnica je rekla, da sicer možnost je ampak majhna, ker je finančna luknja v zdravstvu in da je nočejo dati, da pa če jo že dobim, bo to za 3 mesece in konec avgusta bi potem mogla v službo. Po eni strani mi je dolgčas doma, po drugi strani sem pa kar vesela da sem, ker če bi mogla bruhat v službi, v tistih umazanih wc-jih, imamo staro hišo s starimi kopalnicami in je vse tko črno in smrdeče. Jaz se tolažim s tem, da je to dobro.

Čakaj, do konec avgusta bolniška? No, potem pa greš gotovo lahko še na dopust. Saj ga moraš izkoristit, sicer ti bo propadel. Torej, konec avgusta na dopust do konec septembra, potem pa je res samo še ne mesec do porodniške ... to boš pa tudi kaj zrihtala user posted image

Pa srečno na nuhalni user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
5.5.2009 13:19:31   
stelaJ
En pozdrav po dolgem času še od mene, se kr nism spravla za računalnik..  Bellamia jst imam tudi 11.5. NS v Domažalah, ampak ob 12.40h. ze kumi cakam, ker se vedno nimam občutka, da je kej drugač kot prej. Jem normalno, slabosti ni, zredila se nisem, trebuh se mi vidi malo zato, ker sem napihnjena, drugače pa nobenih simtomov. Imam ful energije in se se vedno kr dost ukvarjam s športom, samo da imam bolj na izi tempo. Nosečniških oblek ne rabim, mi je še vse prav. Upam, da bo na NS vse ok in da bo tako do porodauser posted image

Lep dan vsem.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
5.5.2009 13:57:39   
Nončika
sasika, ne se preveč obremenjevat z rezultati z NS. jaz sem mela NS 2,6mm. prestrašila sem se totalka, nato pa je DHT test pokazal, da je vse ok in vse štima. sicer nisem padla v kritično skupino, s nisem pa niti mela bleseči rezultat po samem NS. glede na mojo starost bi se reklo, da so rezultati slabi.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu stelaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
5.5.2009 14:00:34   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: sasika

Ojči,

Sassika, zares ne skrbi. Ne vem, zakaj je taka panika glede teh rezultatov. Tvoj rezultat pomeni 0,47 %, da ima otroček kromosomsko napako. Se zavedaš, kako majhen procent je to?? Praktično nič!!! Večja je na primer možnost, da splaviš pri amniocintezi kot da je tvoj otročke bolan. Torej, celih 99,53 % možnosti, da je zdrav. Če to ni fantastično, potem ne vem, kaj je. Zato jokat, je res škoda. Joj, včasih sem tako jezna na to sodobno medicino in vse možne naprave, ki nonstop nekaj merijo in potem povzročajo skrb kljub tako dobremu rezultatu. To je naš dojenček in ga imamo rade točno takšnega kot je, od Boga dano darilo. Res moramo malo več zaupati, da bo vse okej in prositi za zdravje otročka in nas vseh. Pa tudi dati kakšno donacijo za res bolane otroke.

Srečno.

giotti, samo čestitam ti lahko za tvoje odgovore. bravo!!!!! in hkrati se podpišem pod tvoj post.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
5.5.2009 14:19:51   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Čakaj, do konec avgusta bolniška? No, potem pa greš gotovo lahko še na dopust. Saj ga moraš izkoristit, sicer ti bo propadel. Torej, konec avgusta na dopust do konec septembra, potem pa je res samo še ne mesec do porodniške ... to boš pa tudi kaj zrihtala user posted image

Pa srečno na nuhalni user posted image

To je še vse teorija, ampak če bo res tako, potem bom takoj koristila ves dopust, potem pa še malo bolniške, ker bom itak ko kombajn in potem porodniška.

Punce jaz sem pa skuhala riž za kosilo, tak navaden samo z celo čebulo in klinčki pa mal začimb in sem vsega pojedla, zdaj pa novega kuham, pa dva brancina sem kupila, pa sem skoraj obubožala, sem dala 20eur, matr morta bit dobra a neuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
5.5.2009 14:31:26   
rožica13
Sasika vse bo še vredu eno user posted image za srečo! Res spoštujem tiste ki ste takšnega mnenja kot Giotti, meni se pa otroci z okvarami tako smilijo da mi gre kar na jok če jih gledam in ne vem če bi bila sposobna gledati svojega otroka takšnega čeprav vem da ne trpijo.

Tassika takšnih "požrtij" se bomo mogle kar navadit sicer pa boljše riž kot cela torta user posted image . Si mi pa tako lušto nrdila!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
5.5.2009 14:36:44   
tassika
Oprosti rožica, ampak to je po dolgem času, da mi je nekaj zapasalo jest, zdaj se bom pa razpočilauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
5.5.2009 14:53:36   
rožica13
Hvala bogu da ti je vsaj nekaj zapasalo glede na to da skoz bruhaš!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
5.5.2009 19:22:26   
Anonimen

user posted image
user posted image user posted image

PDP / NICK                   (STAR.)    (?. ,?. )   NAS. PREGLED NS

30.10. 
user posted image Nončika                    (27 )   (2.user posted image , user posted image )              15.05         14.04
31.10. 
user posted image rožica13                   (24)   (1.user posted image ,user posted image user posted image )             21.5.          23.4

user posted image soča                         (? )    (?.user posted image ,?.user posted image )             18.03        18.04
user posted image murkica                  (24)   (1.user posted image , ?.user posted image )               15.5.          20.4    
01.11.         
user posted image marby 
02.11.

user posted image pocahontas              (29)  (2.user posted image , ?.user posted image )            16.03.        
20.04
user posted image Pikica28                  (28)  (1.user posted image , ?.user posted image )             13.5.          22.04.

user posted image lucky girl                  (?)      (1., ?.user posted image )                   ?             22.04.

user posted image stuhica                     (30)     (4. ,?. )                      ?
            21.04
user posted image  sanjacka                  (34)     (2. ,?user posted image )                 21.5                 
03.11
user posted image Toba                          (? )   (2.user posted image ,?.user posted image )            14.5.          28.5.
user posted image  Monika985                 (? )   (?.user posted image ,?.user posted image )            13.5. 
user posted image  Maša88                         (? )   (?.user posted image ,?.user posted image )            ?          ?     
04.11.  
user posted image Bojana82                  (?)   (?.user posted image ,?.user posted image )                
?
user posted image Perlica76                  (?)    (?.user posted image ,?.user posted image )             20.5.  
05.11.  
user posted image Anonimna                   (?)   (?.user posted image ,?.user posted image )             02.04.
06.11. 

7.11.
user posted image Lupinica                   (23)   (2.user posted image ,?.user posted image )               22.4.          24.4 
user posted image daisy1980                (28)     (1user posted image ,1user posted image )               2.6.
user posted image tante                         (?)     (?. ,?.user posted image )                 7.5.            28.4.
08.11.  
user posted image aurarina                   (?)    (1.user posted image ,user posted image )                  
?
user posted image zanka                        (?)     (2. ,?.user posted image )                15.4.
09.11.
user posted image m031281                (27)   (?.user posted image ,?.user posted image )            02.04.

user posted image  Pecorella                  (?)     (1. ,1.user posted image )                 7.5.           

10.11.  
user posted image robika                         (?)     (3. ,?.user posted image )                ?
11.11.  
user posted image srecna_zvezda         (?)    (2.user posted image ,?.user posted image )                 
?
user posted image divja                          (26)  (1.user posted image ,?. user posted image )            12.5.
12.11.    
user posted image *i.am.happy*            (?)    (?.user posted image  ,?user posted image )             30.3
user posted image  jona3                          (31)   (3.user posted image ,3user posted image         29.5.          4.5.
13.11.  
user posted image nina68                      (40)   (3.user posted image ,user posted image              30.4.     12.5. AC 29.5.

user posted image valerija77                (31)   (2.user posted image ,?.user posted image )            12.5.           5.5.
14.11.
user posted image Nezy85                     (23)   (2.user posted image ,?.user posted image )            07.05.        
15.11. 
user posted image  Mashy                         (27)   (1.user posted image ,1.user posted image )           2.6.           8.5.
user posted image sasika                       (31)  (?.user posted image ,?.user posted image )             08.04.          28.4.
user posted image ninka80                    (28)  (2. user posted image ,2. user posted image )            6.5.             14.5.
17.11.
user posted image among_the_clouds   (?)    (2.user posted image ,?.user posted image              21.5                 11.5
18.11. 
19.11.
user posted image stelaJ                        (?)     (1. user posted image ,?.user posted image )                   ?            
user posted image  MajchaT                  (?)      (1.user posted image  ,?.user posted image )                   ?                    
user posted image december06              (30)   (2.user posted image , 2.user posted image )             14.5.              14.5.                        
20.11.
user posted image pikapoka83              (26)      (2.user posted image  ,2.user posted image )             2.6.            12.5.
user posted image sashy                         (20)   (2.user posted image ,?.user posted image )                  ?                  11.5
21.11
user posted image summer410               (29)      (1.user posted image ,?.user posted image )            23.4.           7.5.
22.11.
user posted image nina7                         (27)      (2.user posted image ,2user posted image )             12.5            12.5.
user posted image moglan                      (?)      (?.user posted image  ,?user posted image )           21.4
user posted image   giotti                        (33)      (2.user posted image ,?.user posted image )           30.3.
user posted image Menta                        (27)     (1.user posted image ,?.user posted image )           20.4.
23.11.
user posted image tassika                       (25)     (2.user posted image ,?.user posted image )           22.5.        15.5.

24.11.
user posted image  bellamia                       (?)     (2.user posted image ,2.user posted image )             ?              11.5     
25.11.
user posted image  eva 1                           (?)        (3.user posted image ,user posted image )              21.5.         18.5.
28.11.
user posted image korala                       (?)        (?.user posted image  ,?user posted image )            ?                  18.5.
user posted image pi82ka                       (26)    (1.user posted image ,1.user posted image )            4.6.           13.5.
29.11.
user posted image mariee                      
(25)     (1.user posted image ,?.user posted image )          6.4.               18.5.
30.11.
user posted image  katyn                         (26)     (1.user posted image ,1.user posted image )         4.5.              19.5.
XX.XX. 
 user posted image **lunica**                 (?)       (?.user posted image , ?.user posted image )          ?
user posted image D.Mateja                     (?)       (?.user posted image , ?.user posted image )         
?
user posted image anonimnauser posted image          (?)       (3.user posted image ,?.user posted image )           22.04.
user posted image monika985                (26)      (1.user posted image ,?.user posted image )          15.04.            23.4

Skupaj: 
 user posted image :    

user posted image

user posted image user posted image  = 56

Z nami so začeleuser posted image user posted image user posted image

KulGirl   user posted image
Žana21 user posted image
nincrli   user posted image

polmaja user posted image  
water lilyuser posted image
Twixy user posted image user posted image  
MalaRožauser posted image
miki23user posted image

user posted image                                     user posted image
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  •   Neposredna povezava do sporočila: 1744
    5.5.2009 19:22:26   
    Anonimen
    Dan user posted image . Punce ne mi zamert, da pridm sm gor sam seznamček uredit. Res nimam nč časa, tko da sam na hitr prečekiram podatke pa uredim seznam za kej več pa ni časa. Pol se mi pa še tamala moti med nogam pa povsoduser posted image , zato te napake nastajajo. Če se pa kateri da pomagat pri seznamčku bi blo pa tud superuser posted image .

Lp

(odgovor članu rožica13)
      Neposredna povezava do sporočila: 1745
    5.5.2009 20:48:56   
    pikica 28
    IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Ojla, upam da ste lepo preživele praznike! Mene čedalje boj srbi koža, po mečah na nogi in po križu, mažem se 2x ali 3x na dan ker imam tako suho kožo in me ful živcira to grozno srbenje. Me pa ne samo srbi križ ampak tudi boli, na trenutke res grozno boli. Drugače pa slabo spim zadnje čase, saj zdi se mi tako verjetno sanjam da sem budna in da preveč na trebuhu ležim in me potem začne bolet in da kr mal zraste čez noč pa take. Sam to je tut verjetno od tega k me tišči lulat. Se pa kar preveč zaženem v kakšno delo in sem potem čisto brez energije in hodim k vesolc okol. Me pa danes tudi malo pika v trebuhu, bom verjetno kar bol ležala.

Hello rožica13,

ja tudi pri meni je ta problem, full me vse srbi in kar peče...da se o križu ne menim....Kožo imam tako suho da se mažem kar še dodatno poleg vseh krem, ki jih imam še z domačim olivnim oljem...Moj se mi že prav smeje, ker skos kolovratim naokoli s temi kremicami....Sem si pa kupila kremo za strije mama Dona...ej ti jo priporočam, me manj srbi koža po križu in trebuščku...

Trebušček je pa že tako lepo zaobljen, da vsi opazijo kako raste iz dneva v dan...user posted image user posted image  

20.10.2010 .. 3170g/51cm
    1. mesec: .... 3870g/54cm
    2. mesec: .... 4900g/59cm
    3. mesec: .... 5930g/61cm
    4. mesec:.... 6950g/63cm
    5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
    Neposredna povezava do sporočila: 1746
    5.5.2009 21:02:49   
    pikica 28
    Punce pozdravljene,
    se spet po doooogem času oglašam, res nimam časa ali pa sem čisto fuč...

Mene pa malo zanima kaj menite o vozički pliko p3 modular system on track od peg peregota?

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=169876

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 5.5.2009 21:04:27 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm
    1. mesec: .... 3870g/54cm
    2. mesec: .... 4900g/59cm
    3. mesec: .... 5930g/61cm
    4. mesec:.... 6950g/63cm
    5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu pikica 28)
    Neposredna povezava do sporočila: 1747
    5.5.2009 21:55:27   
    valerija77
    Živjo punce

Ste se pa danes kr razčvkale. No nuhalna je za mano. user posted image user posted image Je bilo dete kr pri miru in se ni hotel obrnat tak da sem morala mal telovadit in kašljatuser posted image , pol se je pa malo obrnil. Videti je bilo vse v redu. NUhalna svetlina je 1,9mm. Background risk je 1:494, adjusted risk pa 1:5167. Mi je pa rekla da imam izvid celo boljši kot pred 4 leti, zato ker sedaj vzamejo za podatke tudi nosno kost, srčni utrip in nuhalno. Takrat pa teh podatkov še ni bilo zraven razen nuhalne. Z cd-jem ni bilo nič ker ga splih ne snema sem pa dobila zato 15 slikc. Ko sem vprašala za spol mi je rekla da je nakazano da bo verjetno punčka ampak čisto razločno se pa ni dalo videti. Bom naslednji teden vprašala svojo G če bo kaj videla. Sem pa glede PDP čist zmedena. Po menstruaciji je 15.11, po uz pri G. je 13.11., po nuhalni je 10.11., na slikcah od nuhalne pa 12.11. Zdej pa gruntaj ker je pravi. user posted image user posted image Zdej sem pa tolk utrujena da bom kr padla v postlo in zaspala.

(odgovor članu pikica 28)
    Neposredna povezava do sporočila: 1748
    5.5.2009 22:03:49   
    valerija77
    Pikica28 voziček je lep. če imate samo asfalt potem bo šlo, na makedamu pa pozabi nanj. Jaz sem pri sinu imela PP pliko pa ga je na makedamu tolk prerukal da je blo joj. In pasovi za pripenjat so zelo kratki. Sin je bil malo močnejši in ga sploh nisem mogla pripeti. Ima pa vsak svoj okus seveda.

(odgovor članu valerija77)
    Neposredna povezava do sporočila: 1749
    6.5.2009 9:52:43   
    Nezy85
    Mene pa že od nedelje boli glava in sem danes vzela prvič en Lekadol!
    Probam se čim bol izogibat tem tabletom in zdravilom!
    No jaz pa imam ju3 pregled pri moji G. v petek pa imam NS!
    Komaj že čakam sem parv nestrpna!

(odgovor članu valerija77)
    Neposredna povezava do sporočila: 1750
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
    Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
    Majhne skrivnosti za lažji porod
    Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
    Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?