giotti
|
Itak, da je najbolj važno vedeti, zakaj iti na te preiskave. Zelo dobro je enkrat Pušenjak napisal, da če ne misliš splaviti, nima smisla delati te preiskave. Njihov edini namen je, da povejo, če ima otroček kakšno kromosomsko napako ali je nima. To je vse. Torej moraš vedeti, kaj boš s tem podatkom počela v primeru neugodnega rezultata. Meni je popolnoma jasno, da ne bi umorila otroka, pa če bi mi rekli, da bo ne vem, kakšen invalid. S kakšno pravico posegamo v njegovo življenje in njegovo usodo. Srček je začel bit in mi nimamo nobene pravice to ustaviti. vsako bitje ima svojo usodo ... sam ne bom zdaj razpravljala o tem, ker se mi ne zdi primerno. Vsi naši otroci bodo zdravi in srečni, zato niti ne pomislimo na slabo, ampak molimo za dobro. In tako kot Tassika, damo nekaj za ostale otročke ... če daš, potem tudi zagotovo dobiš. Sama grem po dooolgem premišljevanju na NS, ampak ne zaradi verjetnosti za napako, ki mi jo bo povedal, ampak, da tudi moj fant vidi dojenčka in da mi izračuna čim bolj natančen PDP, kar se mi zdi zelo pomembno. Pa tudi spol bi rada čimprej vedela. V naprej pa sem že odločena, da me ne zanima prav nobena dodatna preiskava kljub verjetnosti, ki mi jo bo povedal, pa če bo ta 1:50 ali pa 1:50000. Tassika, hvala za vprašanje, se spomniš mojih "problemov" Ej, glavnina projekta končana, zdaj so še eni roki, ampak ni več toliko za narest. Jaz pa se tudi bolje počutim, zato zaenkrat ne vidim nobene potrebe več po bolniški. Fino, ne? Mi je pa kar hudo, ko vidim, da ti pa še kar vztrajaš pri slabem počutju. Jaz ti povem, da bo tudi to "poplačano". Gotovo boš imela potem večji mir, ko bo dojenček na svetu, kot me, ki pa zdaj nimamo nobenih težav. Sem že večkrat opazila, da so se punce pogovarjale točno o tem. Koliko neprijetnosti v nosečnosti, toliko bolj gladko kasneje in obratno. Mogoče je to vraža, pa vseeno eno dobor upanje, da bo minilo in da bo samo še lepše. Hvala bogu, da si doma. Poznam pupo, ki ji niso dali bolniške kljub temu, da ji je bilo neprestano slabo in je močno bruhala. Zdravnica je rekla, da ji mora delodajalec dati takšno delovno mesto, da bo lahko delala. Je pa lutkarica, halo! Sasika, še enkrat ne skrbi in res ti ni treba na vse možne preiskave, sploh če ti je jasno, da boš donosila, pa karkoli ti rečejo. Zaupaj, da je vse okej in se samo prepusti neskončni ljubezni, ki jo čutiš do tega nebogljenega bitjeca in mu jo neprestano pošiljaj! Tassika, kdaj pa imaš nuhalno? Vidim, da sva zelo skupaj glede tednov nosečnosti. Jaz jo imam v torek. Pupe, čuvajte se in čim manj skrbi želim
|