|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
7.5.2009 10:33:40   
toba
http://www.novorojencek.com/ Tukaj je link pa si poglej.
Lahko si izbereš kakšen paket ali pa vzameš denar. Vse pa urediš na Centru za socialno delo.
Sama bom vzela keš ker mi paketi sploh ne pridejo prav.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
7.5.2009 10:57:26   
valerija77
Punce za denar se bom tudi jaz odločila, čeprav bom morala za pupo kr dosti kupit. Ne pozabite pa po rojstvu oddati vlogo za denarno nagrado na občini. V letu 2005 je bilo takrat 25000 sit kar je danes nekje 104 eure. Je pa tudi odvisno od občine, nekatere dajo še malo več.

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
7.5.2009 11:00:13   
giotti
Ej, hvala za te informacije. Ja, seveda bomo vzele denar, kaj pa drugega. Da si kupiš, kar res hočeš. Hej, na kateri občini pa prosiš za to denarno nagrado? Tam, kjer imaš stalni naslov ali začasni ali kjer rodiš? Midva imava stalni naslov vsak drugje, začasnega spet drugje, rodila pa bom verjetno v Avstriji, če se bo dalo.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
7.5.2009 11:01:01   
toba
Se mi zdi, da ima Celje sedaj nekaj čez 100 EUR, bi morala malo pogledat. To se mi zdi fajn, pri prvem otroku nisem dobila nič, je pa res, da sem živela drugje.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
7.5.2009 11:01:54   
tassika
Ja to tudi mene zanima, ker občina domžale ne da nič, je župan izjavil, da živimo v nadstandardu. Ja mogoče on, ne pa midva, ker imava tako drago stanovanje, da se ga še prodat ne da, ker noben noče dajat 300 eur na mesec za položniceuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
7.5.2009 11:02:17   
toba
giotti kot je meni znani na občini stalnega bivanja oziroma kjer boš svojega user posted image  prijavla.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
7.5.2009 11:03:37   
giotti
Kaj to lahko izbereš samo iz tistega seznama za ta denar? Na primer, če želim kupit s tem denarjem voziček, imamo na izbiro samo enega?? Ali pa avtosedež, samo tisti edini, ki ga ponujajo user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
7.5.2009 11:05:41   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: toba

giotti kot je meni znani na občini stalnega bivanja oziroma kjer boš svojega user posted image  prijavla.

Aha, okej. Potem ga bomo pa prijavili, kjer bo več denarja user posted image Kok sem ratala preračunljiva v sekundi user posted image

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
7.5.2009 11:06:11   
toba
Sem kopirala iz ene druge razprave na forumu:

Enkratna denarna pomoč za novorojenca s stalnim prebivališčem v Mestni občini Celje

Vloga: Vloga za priznanje upravičenosti do enkratne denarne pomoči za novorojenca v Mestni občini Celje

Zadnji rok za oddajo vloge je 4 mesece od dne otrokovega rojstva. Višina pomoči, ki jo upravičenec prejme v roku dveh mesecev od dne oddaje vloge, je za prvega novorojenca 104,00 EUR, drugega 125,00 EUR, tretjega in vsakega naslednjega 167,00 EUR.

Vlogo dobite: na oddelku za Družbene dejavnosti, na internetu

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
7.5.2009 11:08:01   
toba
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Aha, okej. Potem ga bomo pa prijavili, kjer bo več denarja user posted image Kok sem ratala preračunljiva v sekundi user posted image

Upam, da ne zavajam user posted image  nisem prepričana, da je tako, se je treba še mal na CSD-ju pozanimat.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
7.5.2009 11:11:13   
tassika

Kaj to lahko izbereš samo iz tistega seznama za ta denar? Na primer, če želim kupit s tem denarjem voziček, imamo na izbiro samo enega?? Ali pa avtosedež, samo tisti edini, ki ga ponujajo user posted image

ne iz seznama izbiraš, če vzameš paket A ,B ali D (ki ga sam sestaviš) upam da sem prav napisala, če vzameš denar, ti ga mislim da nakažejo na TRR in lahko kupuješ kjer želiš.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
7.5.2009 11:12:04   
giotti
Se bomo pozanimale. Super, Toba, da si nam dala informacijo. Se moram res cel kup stvari pozanimat v zvezi s tem papirji ... Pa če so še kake koristne informacije, na primer, kako je če si neporočen in ne na istem naslovu, most welcome, če kaj veste. Vem, da moram enkrat zagrist v to birokracijo, ampak se mi takoooo ne daaaa user posted image Ker cel dan v službi za računalnikom, mi je čisto mim potem še doma brskat informacije ... No, saj bo padel tudi kak dopust, pa porodniška, pa bo takrat več časa.

Ne pozabit božat bušija in se pogovarjat z detecem. Pa, pa user posted image

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
7.5.2009 11:15:40   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

ne iz seznama izbiraš, če vzameš paket A ,B ali D (ki ga sam sestaviš) upam da sem prav napisala, če vzameš denar, ti ga mislim da nakažejo na TRR in lahko kupuješ kjer želiš.

Aha, saj sem tko ful na hitro poskenirala. Ej, hvala. To je res super novica, ki mi je polepšala že tako naravnost fantastičen in pravljičen dan!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
7.5.2009 11:16:40   
tassika
Uh giotti papirologija ja, tako je po novem ni več potrebno, da si za bolniško otroka recimo prijavljen na istem naslovu, včasih je bilo tako, da si na bolniško lahko šel, le če sta imela isti naslov, pa so baje to skenslali. Druga zadeva je, da ko greš rodit, moraš imeti s sabo kopijo poročnega lista, če nisi poročen, je fino da prej urediš na CSD izjavo o očetovstvu in prineseš kopijo tega. Ker drugače je potrebno naknadno to urejati in naknadno vpisovati kdo je oče v rojstni list otroka.
potem je pa še ena zadeva, ki mi jo je povedala sodelavka in zaradi katere bom jaz rajši na istem naslovu prijavila stalno prebivališče, pri meni doma pa začasno (zaradi vrtca) je pa to, da ti lahko težijo na meji ko greš na morje, da dokazuješ da je res tvoj otrok oz imeti sabo pooblastilo, ker si drugje doma in ker se z otrokom ne pišeta enako. Tako da jaz sem rekla, da če se že ne bova poročila, bom vsaj to naredila, da smo vaj na istem nalovu.

Kaj več pa trenutno ne vem, saj baje ti vse povejo ko greš to urejat, je pa kar nekaj letanja.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
7.5.2009 11:21:25   
giotti
O, Tassika, thanks za tele uvodne informacije. Da vem, kje sploh začet s tem ...
Ti si tako polna informacij, si moram začet kopirat tvoje poste, da ne bom potem ful iskala, kje si kaj napisala user posted image
Zdaj pa res moram nehat, službena pauza je že zdavnaj mimo.
Papa user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 7.5.2009 11:22:11 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
7.5.2009 11:23:47   
tassika
Ni panike, saj ni vse na mojem zelniku zrastl, ko sem bila lani noseča, so me v službi zasuli z vsemi temi informacijami, upam, da je tudi v praksi tako.

Ti kar šibej delat, da bo prej konec, jaz grem pa kuhat kosilo, da grem popoldne lahko na en sprehod, je tako lepo zunajuser posted image

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
7.5.2009 11:27:36   
Pikapoka83

IZVIRNO SPOROČILO: nina68

Bomo pa vidli kaj mi bo povedal dr.Pušenjak na
NS, ki jo imam 12.5

Hej, ob kateri uri pa imaš NS? Tudi jaz grem k Pušenjaku v torek in sem naročena ob 17:15. Te bom vidla?

O, kako lepo. Tudi jaz imam NS pri Pušenjaku in sicer 12.5. ob 16h. Upam, da se srečamo!!!! user posted image
Koliko bosta takrat noseči? Jaz 12t 5dni - upam, da se bo videl spol, saj je user posted image  manjši za 1 teden

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
7.5.2009 11:31:11   
toba
Za bolniško je sedaj res tako tako, da lahko tudi partner, čeprav ni na istem naslovu kot je otrok vzame bolniško. Kar se meje tiče mislim, da je priimek tisti zaradi katerega komplicirajo, očetovstvo se potrdi na občini po rojstvu- gresta tja oče reče,da je očeuser posted image  in podpiše papir!
Se strinjam pa da je kar nekaj letanja, da vse urediš pa še ˝strašno prijazne˝ punce delajo na socialni. Za znoret!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
7.5.2009 11:36:30   
tassika
A toliko vas gre k pušenjaku, jaz pa priznam, da sem bila malo škrt in sem se odločila za stahovo. Saj je tudi dobra, pa še peš grem lahko do njeuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
7.5.2009 13:32:25   
Lupinca
Evo punce sem našla tale seznam, za enkratno pomoč ob rojstvu po občinah...

SEZNAM OBČIN:

Ajdovščina (187 €)
Bled (375,56 €)
Bohinj  (300 €)
Bovec (125 €)
Brezovica (200 €)
Celje  za 1. otroka 104 €, 2.otroka 125,00 €, 3. in vsakega naslednjega 167,00 €
Cerknica (125 €)
Črnomelj /
Dol pri Ljubljani /
Dobrova - Polhov Gradec bon v vrednosti (250 €)
Divača (208 €)
Domžale /
Gorenja vas-Poljane (208,64 €)
Gorje (375,56 €)
Grosuplje (150 €)
Horjul (250 €)
Hoče - Slivnica /
Hrastnik (100 €)
Idrija (125 €)
Izola (500 €)
Ivančna Gorica (125 €)
Jesenice (200 €)
Jezersko (125 €)
Kamnik (180 €)
Kočevje (146 €)
Komenda (209 €)
Koper (500 € )
Kranjska Gora  (236,86 €)
Krško (104 €)
Laško  - knjiga
Ljubno ob Savinji - knjiga, kompletek (copatki,kapica,pajacek) in (62 €)
Ljubljana (264 €) o dodelitvi odloča pristojni CSD
Lukovica (280 €)
Maribor (104 €)
Medvode (181,51 €)
Mengeš (160 €)
Mestna občina Kranj (112,67 €)
Miklavž pri Mariboru - knjiga
Mozirje (104 €)
Naklo (250 €)
Nova Gorica (417 €)
Piran knjiga + (250 €)
Polzela (125 €)
Prebold (150 € v Mercatorjevih bonih)
Preddvor (100 €)
Puconci /
Radovljica (130 €)
Sevnica bon v vrednosti (125 €)
Sežana - 210 € za 1.otroka, 315 € za 2.otroka in 420 € za 3.in nadaljnje otroke.
Slovenska Bistrica (200 €)
Slovenske Konjice (125,19 €)
Slovenj Gradec /
Starše (125 €)
Šempeter pri Gorici (417 €)
Šenčur (125,19 €)
Šentilj - knjiga
Šentjur pri Celju (125 €)
Škofja Loka  (207 €)
Šmarje pri Jelšah  (83 €)
Šmarješke toplice - (200 €)
Šmartno pri Litiji (233 €)
Trbovlje - paket Lumpi v vrednosti (42 €)
Trzin (202 €)
Tržič (200 €)
Tolmin (125 €)
Velenje (86 €)
Velike Lašče (500 €)
Vodice (209 €)
Vrhnika - knjiga
Zagorje ob Savi (292 €)
Žalec (190 €)
Žiri /
Žirovnica (250 €)
Železniki /

< Sporočilo je popravil Lupinca -- 7.5.2009 13:42:43 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
7.5.2009 13:40:08   
Lupinca

giotti pa še tole sem našla...:

Denarna pomoč je enkratna denarna pomoč namenjena novorojenemu otroku, ki se zagotavlja iz sredstev občinskega proračuna, s katero se staršem novorojenega otroka zagotovijo dodatna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka.

Pravico do denarne pomoči ima novorojenec pod sledečimi pogoji:
- da je državljan RS in ima stalno prebivališče v Občini """""""" in
- da je vsaj eden od staršev novorojenca državljan RS in ima stalno prebivališče v Občini """"" najmanj že eno leto pred rojstvom novorojenca.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
7.5.2009 14:11:06   
Nezy85
Hey punce jaz sem nazaj z pregleda, bilo je nepopisno lepo sicer UZ mi ni delala ker je rekla da matrnica lepo raste, smo pa poslušali srčeka, tak je veslo tik takavuser posted image user posted image prav smešno ga je blo slišat ampak nepopisno lepo!!!
Komaj čakam na jutri ko še imam NS da ga vidimuser posted image !!

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
7.5.2009 14:52:01   
rožica13
Zelo koristno debato ste odprle! Jaz sem te socialne pomoči pred kratkim že pregledala, nisem si pa zapisala, tako da si zdaj pišem. Super tale seznam za občine, vidim da je naša najbolj revna ker dobimo bon za 125€. Jaz sem dobila eno delo preko študenta in doma delam tako da na žalost ne bom mogla več tolk čvekat nekaj časa, bom se pa potrudila.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
7.5.2009 15:01:02   
tassika
Rožica ni najbolj revna, jaz ne dobim nič, nadauser posted image

Pa se ne seiram, bi mi prišlo prav ja, tega ne zanikam, ampak če naš župan misli, da živimo na nadstandardu pa naj, ko se prijavim tukaj, ga sigurno ne bom volila, ja on s 110kg že živi v nadstandardu, ma brezveze se sekirat, so bile že radijske in drugačne polemike, pa se ni nič premaknilo.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
7.5.2009 15:27:01   
Anonimen
ola...
bejbe a ste tu gor vse poročene?
jst sm koruznicauser posted image in sicer me zanima čigav priimek boste dale svoji bebici, ko rodite ...kolko vas je za priimek od fanta?

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Lega posteljice v nosečnosti
luri

Kje ste imele v nosečnosti pritrjeno posteljico (placento)?

na sprednji strani (17%)

na zadnji strani (25%)

spredaj in zgoraj (50%)

drugo (8%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!