|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November 2006 - 4. del
12.11.2009 17:07:54   
Nogavica
krjolca, pa ti si ja prava umetnica! Ne pozabi pokazat slike.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
12.11.2009 19:16:32   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica

krjolca, pa ti si ja prava umetnica! Ne pozabi pokazat slike.

user posted image hmmkm, ti si ta. Prava umetnica. Bom v šolo k tebi prišla. Moji sta bili res spacani user posted image , jih je pa Maška pomagala delat in mmmmm, dobri sta bili pa vseeno.....

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
12.11.2009 19:51:56   
Aja1
Krfjolca, da ne boš pozabila slike pokazat.
Mene tudi jutri (ali pa v soboto dopoldan) čaka še ena peka torte za praznovanje št. 2 (še za otroke). Bom naredila kar nutellino torto.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
13.11.2009 6:54:01   
max81
dobro jutro ...jest vas kr mal zanemarjam, ampak se mi po pravici povedano ne da čisto nič pisat, ker sem vsak dan zmatrana ful..pa še tole depresivno nikakršno vreme mi čisto nič ne odgovarjauser posted image

vsem slavljencem z zamudo vse naj naj, pa da boste ostali taki sončki kot ste bili do zdejuser posted image user posted image user posted image

nč zdej pa šibam me delo že priganja, upam, da mi kasneje rata se še kej oglasit

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
13.11.2009 7:51:41   
Zamima
dan

No, pa bo mesec november skoraj naokoli, madona, kak hitro mine user posted image , jaz pa sploh nimam več časa vas brat, kaj šele kaj napisati... mi nismo še dobili nobenega vabila na zdravniški pregled user posted image .

Čestitke vsem, ki ste že praznovali, pa ki še boste! user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
13.11.2009 7:59:16   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: viv RR

kokr se spomnem od Mirne:

starši izpolnejo en vpršalnik

z otrokom se pa mal pogovarja, pa kdo laja, pa kdo zunaj piha, kaj pada z neba pa take... pa za sestavt ene like, pa konja iz 2 delov, pa krog narisat, neki poštet... tko, nč pretresljivo...

a to pol vsi obvladajo? Mislim, saj vem, da večina to zna, samo jaz sem prepričana, da moja to ne bo izstrelila kot iz topa user posted image user posted image   (kdo zunaj piha, kaj pada z neba) ????? user posted image
Saj je ne sprašujemo tega doma kdo zunaj piha? halooo? user posted image pa rečemo, daj si kapico na glavo, ker veter piha, kaj delam narobe? user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
13.11.2009 8:42:45   
Zamima
sem našla eno fajn ponudbo za vikend paket, pa bi takoj šla, samo zdaj moram še mojega prepričat user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
13.11.2009 9:05:37   
Aja1
Lana, vse najboljše za rojstni dan. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mami marella, ti se pa kej oglasi na RR.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
13.11.2009 9:06:01   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

sem našla eno fajn ponudbo za vikend paket, pa bi takoj šla, samo zdaj moram še mojega prepričat user posted image

Kakšno ponudbo? Mi bi tudi kam šli.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
13.11.2009 9:20:13   
viv_
Vse najboljše vsem novembrčkom, ki sem jih spustila... sej neki jih je bilo na fb-ju!

krfjolca - tvoje torte rulajo!

Zamima - kam bi šli?

Mi bomo pisali božičku da nas nekam pelje za en vikend - tamali sta navdušeni. Mi je boljš to, ko spet nekej kupovat. Sploh glede na to, da mata oktobra in novembra že rd-je. Mal razmišljamo o božičnem gardalandu ali pa Salzburg.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
13.11.2009 9:29:03   
krfjolca
Pri Anžetu taka vprašanja načeloma niso problem, le včasih ima take asociacije, da malo debelo pogledaš - npr. Kdo laja: mami (in pol razloži, da takrat, kadar se igram z njim kužke), ali pa Kaj pada z neba - avion (in če ga vprašaš zakaj, pove, da ker mu je crknil propeler user posted image ) itd. Tamal ful veliko ve, skrbi me le, da ga ne bi pri zdravniku ravno kaj pičilo in ne bi hotel sodelovat. Moram takrat kake rozine ali bombone s sabo vzet, ker običajno bi za sladkarije vse naredil user posted image

Aha, še torrrrta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
13.11.2009 9:34:40   
Aja1
Krfjolca, kot sem že na FB napisala - svetovna torta user posted image user posted image user posted image . Res za pašo oči. Jo bo kar škoda pojest. user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
13.11.2009 9:53:17   
viv_
krfjolca, kaj maš to za en "tepih" čez?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
13.11.2009 10:00:09   
krfjolca
Viv, imenuje se tičino masa - je pa to taka sladkorna zadeva, podobna kot marcipan, samo da nima tako izrazitega okusa, pa manj se lepi, zato je lažja za oblikovanje. Dobi se jo pa samo belo, v velikih količinah (Pekarna Vrhnika), potem jo pa barvaš z jedilnimi barvami. Stane pa ca 50 € za 7 kg, na eno torto gre pa cca 1 kg ali malo več, če je bogato okrašena.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
13.11.2009 10:21:59   
urška76
Lana vse najboljše. Danes pa čisto zares.

Krfjolca super torta. A si ziher, da jo boste pojedli, da je ne boste samo gledali. user posted image Sicer, če je poltako dobra,kot je lepa, jo boste v trenutku zmazali.
Mi smo pa danes dobili paket od Miklavža. user posted image So iz Sončka poslali legice in polžka za nečaka. K njima bo že Miklavž prinesel, ker bodo okoli Božiča v Slo, za novo leto bodo pa že doma. In ker pri nas drugače nosi dedek Mraz, moramo z Miklavžem sklenit kompromis. našadva bosta pa dobla za Miklavža knjigici. Ju imam tud že doma.
Špela bo za r.d. dobila likalnik user posted image , da mi bo pogalala cunje pospravljat (jo je treba zgodi navadt delat user posted image ), od tašče dobi poganjalaca, od naših je pa dobila spalko (jo je že nucala), zdej pa še eno knjigo. Ko se bomo selil bomo en dans am knjige selil, tok se jih je nabral.
Ja moram povedat da so naši A je to...-jevci naredil asado. In vsaj ta lepa zgleda. user posted image Sicer je zdej začasna (za ene deset petnajst let), ko se bomo pol spravl ornk balkone in ostalo štimat. V glavnem tašči od mojega moža je všeč in to je važno, da nama ne bo vsak dan morila user posted image .

< Sporočilo je popravil urška76 -- 13.11.2009 10:22:28 >

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
13.11.2009 10:40:54   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Res za pašo oči. Jo bo kar škoda pojest. user posted image

Krfjolca=umetnica! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
13.11.2009 10:44:20   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

spodaj bo kokosova (Sacher biskvit, pa kokosova krema s koščki breskev), zgoraj pa maskarponejeva malinova torta.

Krfjolca, se da kakšen recept dobit? Pa tičino masa zdrži-kako dolgo?

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
13.11.2009 10:54:43   
viv_
Ponosna mama viv lima 2 fotki:
user posted image

user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
13.11.2009 11:21:24   
krfjolca
Viv: Lej jo čebelo, kaj je frajerka :D
Kako se je pa odrezala?

Darila: Anže je za RD od naju dobil Hot wheelse (tisto dinozavrsko stezo), fuuuul navdušen; od našihdveh je dobil celo goro sladkarij, likalnik (user posted image ), knjigico, smučarske hlače, karte in človek ne jezi se (pretiravata v nulo), od tašče in tasta bo pa dobil drsalke user posted image . Pa od naju bo dobil v soboto še presenečenje, se bomo šli peljat z vlakom, potem pa v Bohinj na ranč Mrcina jahat ponije. user posted image

Za Miklavža pa še nisem razmišljala - verjetno bodo dobili kakšna glasbila, da bodo fajn razbijali, enemu bobne, drugemu kitaro, pa saksofon itd. Sara pa kako didaktično igračo.

Recepti za torte:

KOKOSOVA

Sacherjeva masa:
12 dag masla
4 dag sladkorja v prahu
12 dag jedilne čokolade
4 rumenjaki
5 beljakov
16 dag sladkorja
12 dag moke

Jaz delam dvojno količino, da lahko na 3 oblate razrežem. Torej penasto umešamo maslo s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Jedilno čokolado raztopimo in vmešamo v masleno zmes. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. Skupaj z moko ga vmešamo v maso. Sacherjevo maso vlijemo v tortni model in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah.

Krema:
8 dl smetane (jaz dam po alpske, pol rastlinske)
20 dag bele čokolade
10 dag kokosove moke
3 žlice kokosovega likerja ali ruma
sladkor po okusu (ker je sladka že rastlinska smetana in čokolada, ga jaz bolj malo dam)
6 lističev želatine

Smetano stepemo, na pari stopimo čokolado, jo malo ohladimo in na hitro vmešamo v smetano. Vmešamo še kokos in liker in pazimo, da ne stepamo predolgo, da se ne sesiri smetana. Želatino namočimo v hladni vodi, da se zmehča, jo ožamemo in stopimo (najbolje kar v mikrovalovki). Nato jo hitro vmešamo v smetano (ta ne sme biti prehladna, sicer se želatina prehitro strdi in nastanejo grudice).

To je to - sestavimo torto (oblate namočimo z likerjem/mlekom/marmelado - po želji pač) in jo okrasimo s smetano/kremo/sladkorno maso.
Pri tičino masi je traba paziti, da ne pride v stik s smetano ali tekočino, zato ne sme biti preveč namočena. Preden oblečemo v maso, je treba zato torto premazati z masleno kremo (150 g masla penasto zmiksamo z 80g sladkorja v prahu). Lažje se jo obleče, če jo predtem postavimo v hladilnik, da se maslo strdi.

In še BOROVNIČEVO JAGODNA TORTA

Biskvit:
6 jajc
300 g sladkorja
125 ml vode
125 ml olja
320 g moke
pol pecilnega praška

100 ml jagodnega ali borovničevega soka

Jagodni nadev:
200 ml sladke smetane (alpske)
250 g mascarponeja
sladkor v prahu
6 listov želatine
300 g jagod (sveže ali zamrznjene, ki jih prej odmrznemo in odcedimo)

Borovničev nadev:
200 ml sladke smetane (alpske)
250 g mascarponeja
sladkor v prahu
6 listov želatine
300 g borovnic (sveže ali zamrznjene, ki jih prej odmrznemo in odcedimo)

150 g masla sobne temperature
80 g sladkorja v prahu
tičino masa, škrob, jedilne barve, okraski
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo vodo in olje. Nazadnje umešamo moko s pecilnim praškom. Vlijemo v model za torte premera 24 cm s snemljivim obodom. Dno oboda "oblečemo" s papirjem za peko (izrežemo krog malo večji od pekača in ga "zapremo" z obodom na dno). Pečemo približo 40 minut. Če je pečeno, preiskusimo z zobotrebcem. Pustimo, da se dobro ohladi, najbolje čez noč.

Želatino namočimo v mrzli vodi, jo ožamemo in raztopimo. Stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone, stopljeno želatino (hitro jo vmešamo z mešalcem, da se ne začnejo delati grudice, želatina naj ne bo vrela, ampak mlačna), sladkor (po okusu) in narezane jagode. Hitro premešamo. Enako naredimo borovničevo kremo.
Biskvit obrnemo na "glavo" in 2x prerežemo.
Torto lahko zlagamo v obodu za torte ali pa brez (s tem, da mora biti krema hladna, damo jo v hladilnik, dokler ne začne učinkovati želatina, večkrat premešamo). Stepemo maslo s sladkorjem v prahu, da postane penasto in belo. S tem obmažemo celo torto.

PS: Jaz borovnice in jagode spasiram, mi je tako boljše. Enako lahko naredimo z malinami ali poljubnim drugim jagodičjem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
13.11.2009 11:22:29   
krfjolca
Ja, tičino masa ima dolg rok trajanja - cca 1 leto, če je pravilno spravljena.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
13.11.2009 11:59:03   
Luni
user posted image user posted image user posted image  hvala, hvala, 1000xhvala! Vendar en pameten recept user posted image , še tičino maso moram ujagat, pa se bom še jaz učila za umetnika user posted image user posted image user posted image  Ko pa prakse dobim (bom cca 10 let rabila user posted image ), se bove šle pa tekmovanje, prav user posted image

P.S.: Pa sem mislila, da sem pekova hči user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
13.11.2009 12:47:11   
krfjolca
E, uala:

http://www.rams.si/trgovina/pogled.php?s=1&k=86&k2=27

Dostavijo na dom user posted image

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
13.11.2009 14:03:44   
Nogavica
krfjolca, kako lepa torta! user posted image
Pa oprosti, ker sem te zgoraj malo preimenovala. user posted image

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
13.11.2009 14:26:55   
Zamima
krfjolca, super torta! Živalce si tudi ti oblikovala?
Viv, upravičeno si ponosna! user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
13.11.2009 14:45:41   
Nogavica
Pri nas se je pa danes patronažna posovila za naslednje 3, 4 mesece. Tilen je skopan, sit in spi.
Kaj sem vam zadnjič povedala, da se je prejšnji teden v enem tednu zredil za pol kile?
viv, Mirna je pa prava baba. Res si lahko ponosna.

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 13.11.2009 14:46:27 >

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.