Nogavica
|
Aja1, dobro smo. Tilen itak prespi večino dneva, ponoči je pa tudi kar o.k. Ni še sicer ujel nekega stalnega ritma (včasih se zbuja vsako uro in pol, včasih samo 3x v celi noči, ampak kar hitro zaspi nazaj, tako da ni panike). V vozičku in v avtu tudi spi, najprej sicer navadno ful kriči, potem pa zaspi in je mir kaki dve uri, če je sit. Danes smo bili dopoldan v mestu, ker sva šla rihtat očetovstvo (ja, hitra sva, vem), potem smo šli še v H&M, tam se je Tilen zbudil in sem ga kar v kabini podojila, potem pa smo bili še dve uri zunaj - malo še v mestu, potem smo šli domov, ga iz lupinice spet prestavili v voziček, potem sva šla še na čaj, potem smo pa šli vsi trije po Živo (drugače je zdaj vedno hodil D.). Sicer pa Živa Tilna naravnost obožuje - nonstop bi ga lupčkala in cartala in božala in se stiskala k njemu ... Sem fuuuul vesela, upam, da bo tako ostalo še naprej. No, da se bosta kasneje kregala in tudi kdaj ravsala, mi je tako jasno, samo da ne bi bilo kakega ljubosumja. Včeraj sem bila na govorilni uri za Živo; sem se prav nasmejala, kake Živa tam izvaja. To, da ne zna sedeti mirno na stolu, sta itak povedali že zadnjič in to tako vem, ker je tudi doma isto. Se nonstop obrača, pa gor, pa dol, ... normalno, da je potem cela usrana. Nemirna je tudi med pravljico oz. vsakič, ko bi naj sedeli pri miru in kaj poslušali. Je rekla vzgojiteljica, da se skozi obrača in "pleše" na stolu, ampak če jo vprašajo, o čem pripoveduje pravljica, pa vseeno ve vse, ker kljub vsemu sledi (vzg. je mislila, da ne posluša pa jo je malo preverila). Ko grejo spat, se slečejo v gatke, Živa si baje sleče še gatke in dokolenke in naga čaka pri ležalniku . Aja, pa po novem ima monologe pred spanjem; najprej se tiho pogovarja sama s sabo in s figuricami iz nahrbtnika (ja, še zdaj je njen zvesti spremljevalec ), če jo opozorita, naj bo tiho, ker moti druge, pa se baje začne pogovarjat na glas, tako da sta zdaj njen ležalnik iz sredine umaknili nekam na stran, da je manj moteča. Pa rekli sta, da sta jo zadnja dva dni držali za roko in je tako prej zaspala. Kolikor pa nama Živa pove sama (in kolikor vidiva, v kakem stanju so njene cunje skoraj vsak dan), je pa menda en od tavečjih divjakov vskupini. Zadnjič je Davidu rekla peder. Je ignoriral in po tistem več ni ponovila. Jaz sem pa skoraj crknila od smeha, ko mi je povedal. Malo sem se razpisala. Se bom morala pogosteje javit, vidim, da ne bom imela toliko za pisat. Lahko noč
< Sporočilo je popravil Nogavica -- 11.11.2009 22:37:13 >