Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 7:57:22
|
|
|
|
Aja1
|
Jutro. za vse. Mož je že peljal Nejo v vrtec in šel še v trgovino, jaz pa čakam, če mi bo slučajno prinesel kakšno sladko presenečenje. Naročila nisem nič....zdaj pa da vidim,česebo spomnil sam od sebe. Lep dan vsem.
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 10:54:42
|
|
|
|
viv_
|
Jutro... Zarja je tudi danes v vrtcu, vročine ni več... Je pa neki jokcala, da noče v vrtec. Potem ji pa nisem smela roke dat, ker je hotla sama v vrtec Joj zna bit ta mulc težek... Pa ji daš ene čevle, pa cvili, da bi ta druge... pa ji daš poušter v postelji na eno stran, pa bi ga ona na drugi strani... Mili bože!
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 11:07:50
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv RR Je pa neki jokcala, da noče v vrtec. Potem ji pa nisem smela roke dat, ker je hotla sama v vrtec Joj zna bit ta mulc težek... Pa ji daš ene čevle, pa cvili, da bi ta druge... pa ji daš poušter v postelji na eno stran, pa bi ga ona na drugi strani... Mili bože! Oh-ja, kako je to meni nekaj znano. Npr. Včeraj zvečer likam, pride moj domov, ura je bila ene 15 do devetih zvečer, Maška ga vsa srečna objame in cvili oči mooooj, mu prinese knjigico: Beri mi to! Ji oči reče, naj si gre zobke umit in poravnat (enkico desno ima obrnjeno noter-proti nebu). Oja: se je pa trmica začela puntat, je trajalo 15 minut, da se je odločila, da naj ji zobke umije mami! Mami ugasne likalnik, gre umit zobke, pa se je že pri ravnanju zataknilo . Ojoj, kako nam pa tale škorpijonček kravžla živčke . Ampak drugače je pa tak Zjutraj je zdaj že kar pridna za v vrtec, se pozna, da gre prej spat in zjutraj potem lažje vstane in nima izpadov trmice.... Ta moja miška tako lepo za mucki skrbi, pa za svojo dojenčico Lili, da bi jo človek kar pojedel.....
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 11:33:28
|
|
|
|
urška76
|
dan! viv sva si včeri z mojim ogledala vašo hiško. Luštno boste mel. Trma ajoj. Mislim, da so vsi naši škrpijončki glih. Rajš sprot pozabimza kaj vse se trmi. Pa za kaj vse se Miha trmi. Včeri sem bla še mal tečna in sta mi prov vse živčke pojedla. No ni blo tok grozn, sam ene parkrat sem mogla pa mal bolj povzdignit glas. Špela danes nebi šla v vrtec, ona bi šla plavat. V vrtcu je pa hitela vzgojiteljici govort kok fino je blo na plavanju. Ampak se je pa res čisto cel čas režala (včeraj smo jih lahko gledali). Vaditelje in vaditeljice je pa itak osvojila čisto na začetku. Pa še najmanša v skupini je8sam to ne pomeni, da ni največji gavnarček ). So moral neki špricat žogice, ona se je pa za rob prijela in z nogam brcala, da je špricala . Danes pa Miha peljemo na Ang. Je že čist nestrpen, da bo spet svoje sošolce videl. punčka tud hodi, ki je bila lani v njegovi vrtčevski skupini. Me pa malo skrbi, ker bodo preskočili eno stopnjo (baje so tok pridni in dojemljivi) in bodo šli že na osnovnošolsko stopnjo. Mije pa tud tuki najmanši. Edini vrtičkar še. nekaj je prvčkov, nekaj pa že drugošolčkov. Boo videli. Če bo prezahtevno bomo pa prosili za prepis na lažjo stopnjo. Luni znajo skrbeti za dojenčke a. Čeprav naša ima obdobje, ko full lepo skrbi za dojenčka (naš nima imena je pa baje fantek oblečen pa v roza ), jo pa vččasih kaj piči in takrat pa leti po tleh vse kar ima v rki. tudi dojenče včasih.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 12:14:24
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška76 jo pa vččasih kaj piči in takrat pa leti po tleh vse kar ima v rki. tudi dojenče včasih. Urška 76, veš kako naša reče?: Boga(uboga) Lili! in punčka že leti po tleh!
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 12:25:25
|
|
|
|
urška76
|
Luni vaša vsaj reče, naša samo vrže po tleh. Ah sej jih bo minilo. Upam.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 14:30:02
|
|
|
|
tjasa1
|
Zivjo! Se vedno sem na bolniski, nikakor ne gre na bolje. Le kaj je prinesla Tjasa iz vrtca? Dobro ste me nagovorile za plesne urice. Odlocili smo se, da jo zaposlimo s tem, no ja najprej proba, potem pa prijava. Ne boste verjeli ampak najraje plese na narodnozabavne. urša76 Super. Kam jo pa peljes, da je na plavanju ze sama. Je to letni obisk ali krajsi termin. Upam, da je uzivala. Moja Tjasa ful uziva na morju, komaj jo spravimo iz vode. aja1 upam, da te je presenetil, ampak mislim, da je treba moskim kar precej konkretno namigniti, da j e kaj iz njih, res pa je da obstajajo izjeme. LuniKdaj pa gre spat, ce lahko vprasam. Pri nas se tudi nekaj trma in sploh ne pusti vec mozu, da jo da spat. Vedno jaz. In velikokrat se zgodi, da jaz prej zaspim,...
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 14:34:33
|
|
|
|
Luni
|
tjasa1, naša Maška gre spat sedaj malo pred deveto (včasih tudi kakšnih 10min čez uide ), je pa res, da potem v vrtcu prva zaspi, ampak se potem tudi prva zbudi....
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 19:22:43
|
|
|
|
urška76
|
tjasa1 mi peljemo Špelo na Sočo (v plavalni tečaj od G-rega). Smo imeli najprej v mislih intenzivni tečaj spomladi, potem je pa celo poletje navijala, tako da smo zdej probali kar celoletni tečaj. In očitno bo speljala. Aja1 kaj ti je prinesel možek? Krfjolca kako ste pa vi? Ste se pozdravili?
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 22:16:13
|
|
|
|
takotako
|
Evooo nas! Iz anglije-zdravi in živi. Tamal je na avionu užival-mami je blo slabo in kar naenkrat ga pogledam k gleda čez oken pa vpije bl visok, še bl... . Drugače smo se mel super-moj je mogu kupit voziček. k ga ni hotu sabo vzet, je reku da ga cenej pride če tam kup enga pocen kot pa če plačuje prtlago. no pa gre voziček zastojn na avion tako da to ga ne bi nič stalo če bi ga od doma si sposodili. Ga pa je kupu po nenormalni ceni. in zdaj ga bova šparala. Tako da je pol mali spal v vozičku čez dan tud po tri ure, mi pa smo šli lahko povsod z njim. Tečen ni bil nič, jedu pa je sam Mcdonals k mi je blo sam to zanesljivo pa še vse je vedno pojedu. Zdaj pa bo dieta pol leta nič Mcdonalsa. Na fb mam slikce pa še od hiše. Zdaj smo se odločil da ne bova zidala, ampak da bo moj brat vzel zgornji študk, midva srednji. Mami pa atiju bova pa našo sobo k ma malo manj k 50kvadratov preuredil v stanovanje. Tako bo malo ceneje, pa še lažje bo našim k si bomo stroške delil. ZDaj pa se mroam mal učit
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 16.9.2009 23:12:40
|
|
|
|
takotako
|
Punce sam eno vprašanje... Kuža je pri moji svakinji umru. Ja taml se je parkrat igral z njim, pa pri nas je bil na obisku oz na počitnicah. sam ni bil to naš kuža in ni bil ne vem kaj navezan na njega. ZDaj pa sem v dilemi če mu čem povedat to z smrtjo. Ker se mi zdi da se mu še ni treba ubadat s tem, predvsem zaradi tega ker bo kmalu pozabu na kužka. Pa zdaj k je bil nov vrtec, pa dudo m moram ukint, ne vem no se mi zdi mal preveč še za tok starga.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 6:53:46
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: takotako Punce sam eno vprašanje... Kuža je pri moji svakinji umru. Ja taml se je parkrat igral z njim, pa pri nas je bil na obisku oz na počitnicah. sam ni bil to naš kuža in ni bil ne vem kaj navezan na njega. ZDaj pa sem v dilemi če mu čem povedat to z smrtjo. Ker se mi zdi da se mu še ni treba ubadat s tem, predvsem zaradi tega ker bo kmalu pozabu na kužka. Pa zdaj k je bil nov vrtec, pa dudo m moram ukint, ne vem no se mi zdi mal preveč še za tok starga. Ko ga bo pogrešil (verjemi, da ga bo, ko boste šli na obisk) mu lepo razložiš, da je bil kuža že star in bolan (mal lahko naložiš) in je umrl. Čist tako lepo. Otroci to lepo sprejmejo. Nekajkrat te bo še vprašal zakaj je kuža umrl potem bo pa pozabil. Ni mu pa treba takoj razlagat. Čeprav je tole z živalmi ena taka "lepa" humana proba, kako mu razložit minljivost življenja. Mi imamo kar nekaj starih ljudi okoli in sem zadnjič pri ribici lahko stestirala, kako razložit taki mali bučki, da približno ve zakaj se gre. Pa mal se izogibaj pogovorov o angelčkih in podobnih stvareh. Ker sem doživela (pri moji nečakinji), da je spraševala, kdaj bo kuža prišla nazaj.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 8:33:29
|
|
|
|
Aja1
|
Zdajle mi je pa zeoooooo slabo. Včeraj sem odprla enočokolado s celimi lešniki in sva s tamalo pojedli vsaka dva koščka. Zdaj pa jaz spet odprem to isto čokolado in kaj zagledam - ČRVE. Mi gre kar na bruhanje, ko se spomnim. BTW - rok uporabnosti je april 2010. Nikoli več, res nikoli več ne kupim čokolade z lešniki.
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 8:36:30
|
|
|
|
Aja1
|
Atanja - a veš da šele zdaj vem, katera na FB si ti. Ravno za tebe nisem vedla, kam bi te dala.
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 9:18:19
|
|
|
|
Žiga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Zdajle mi je pa zeoooooo slabo. Včeraj sem odprla enočokolado s celimi lešniki in sva s tamalo pojedli vsaka dva koščka. Zdaj pa jaz spet odprem to isto čokolado in kaj zagledam - ČRVE. Mi gre kar na bruhanje, ko se spomnim. BTW - rok uporabnosti je april 2010. Nikoli več, res nikoli več ne kupim čokolade z lešniki. Da te razveselim: če so v čokoladi celi lešniki, bojo prej ali slej črvi prišli na dan. So v samih lešnikih. Zato je fajn, da imaš čokolado na hladnem... Isto je pri sadju, ko se črvi "izležejo" med peškami - so "podtaknjeni" že med opraševanjem cvetov... samo pešk ne poješ, a ne... pa sadje špricajo in namakajo v razne brozge, lešnike pa pač ne...
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 9:20:31
|
|
|
|
Žiga
|
Isto je pri sadju, ko se črvi "izležejo" med peškami - so "podtaknjeni" že med opraševanjem cvetov... samo pešk ne poješ, a ne... pa sadje špricajo in namakajo v razne brozge, lešnike pa pač ne... Sicer pa, kaj je bolje: a/ pojest vse tiste kemikalije in strupe, da sadje lepše izgleda b/ ponesreči pojest kakšen "beljakovinski dodatek" Se pa strinjam, da če ne veš, te ne gane... LP Ž
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 9:43:00
|
|
|
|
urška76
|
Oj! Aja1 verjamem, da ti ni bilo lahko, ko si videla migatajoče dodatke. Bljak... O možek a si ratal eko Punce tista, ki uporabljate britta filtre. Naj vas "razveselim", da je voda po filtraciji bolj kisla. Sem slišala, da ti filtri spreminjajo bazičnost, pa nisem vejela in sem šla indikatorje kupit. Pa res za eno stopnjo spremenijo. In glede a to, da imamo že tako preveč zakisana telesa to ni glih dobro. Baje je pa to zato, ker odstranimo apnenec. Bolj trda voda je tudi bolj bazična (kar pomaga pri čiščenju telesa). Se moram še malj v gugla vržt in malo bolj raziskat. Rastlinam pa ta bolj kisla voda paše. Pa da ne pozabim . danes zjutraj je hotel Miha dat lubčka za dobro jutro Špeli. Mala dama pa se obrne stran in reče: "Sem tečna. Pusti me. " BOm morala malj bolj na svoj besednjak pazit.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 9:52:35
|
|
|
|
Aja1
|
Uf...še kar ne morem pozabit teh črvov. Me je apetit čist minil. Urška, Špela je pa faca. Mami Urška - a si večkrat tečna?
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 11:15:02
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Urška, Špela je pa faca. Mami Urška - a si večkrat tečna? Včasih pa res. Včeri me je glava bolela, pa sem jima sama rekla, naj me ne jezita, ker sem že tako tečna.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 13:58:12
|
|
|
|
viv_
|
Ojla punce! Mi dons kr delovno v službi... Doma vse po starem... pridno delamo, otroci bolj ali manj pridni. Zarja še ne hodi na nobene aktivnosti, Mirno pa vozimo 2x plavat, 1x v glasbeno. Pa je kr dost, se mi zdi.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 15:01:11
|
|
|
|
krfjolca
|
Ko ste ravno o trmi govorile, mislim, da Anžeta ne prekosi noben novemberček . Mi imamo boje že od ranega jutra, ker kar si on zapiči v glavo, mora biti točno tako in pika. In če mu rečeš ne (kar mu itak ponavadi rečeš, ker čist vsega pa res ne more dobit ane), se vrže ob tla, začne metat stvari okrog sebe, brcat, butat itd. Ima že prav absurdne fore - zadnjič se mi je pol ure drl in se metal ob tla, ker sem jaz potegnila vodo, ko je šel kakat, preden je uspel videti svoj "izdelek". Saj je bilo smešno, ko je tulil, da sem grda mami, ker mu ne dam njegove klobase nazaj . Pa za jest je obupen - tuli, če mu dam napačno žlico, če mu jaz zapičim žlico v skuto, ker to more itak sam narest, pa če mu namažem bel evrokrem, bi on rjavega in obratno. Zdaj je začel komplicirat še glede oblačil . Meni se res že meša. Ta teden je pa sploh noro, ker ni v vrtcu - ima neko virozo in mu vročina že 3 dni ne pade ... Sicer se počuti v redu, pa kašelj je tudi že boljši, sam vročina kar vztraja Sva bila včeraj pri zdravniku, pa ga je poslušala in ni nič hujšega, kri je pa tudi v redu.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 16:56:52
|
|
|
|
Anonimen
|
A bo šla katera na koncert ZZ Top?
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 21:00:13
|
|
|
|
takotako
|
Aja zakaj pa nisi vprašala? Men se tud zdi da mamo obdobje k je trma vedno bolj popularna. No sam ni še tok hudo. Pa danes ga je luna nosila. se je spet ob 4,30 zbudil in bil buden. Mam pa problem k se ji reče duda k jo ma še vedno. in zdaj smo pa res med zanjimi. Bom še ta teden počakala pol pa ga bom kar k enim mladičem pelala in ga bom prepričala da jo naj da. pol ga bo pa doma koš za košarko čaku. Tok mi je težko da ga bom prvič podkupla. Me je blo včer na sestanku kar sram k sem vprašala da če majo kdo od staršev odvadit dudo da bi jih čim več skupaj naredil to. - k lasnko leto sta vzgojitelici probali in smo bli pol leta brez dude dokler ni prišla nova vzgojitelca in nam dala vedt da smo prehmal to začel, in smo spet začel dude nosit. -No in reče vzgojitelica da jih majo samo še trije otrroci. Ted pa ena njegova sosšolka od prej k je mal starejša pa najmlajša. No in sva se z uno mamico kar potuhle da bova rajš tiho. danes smo zvedli da pridejo okna... vedno zamujajo z deli ampak zdaj bojo pa pravočasna k še zgornji štuk mormo neki velzga nardit, in mamo drug teden dneve zidanja, podiranja, vrtanja...
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 22:25:50
|
|
|
|
ema79
|
Hojla! Da vas še jaz malo pozdravim.... Najprej dobrodošlica za nove članice! Pa veselo in uspešno zidanje vsem želim! Ko vas takole berem, sem res vesela, da sem že na postlano prišla, čeprav mi moj skoz teži, da so v življenju tri stvari, ki jih mora narediti moški: hišo postavit, sina naredit pa drevo posadit! Pa ga jst mirim, da so drevesa in sin čisto dovolj! A je že katera bila pri psihiatru za male? Mi smo bili danes, smo zadnjič dobili domov vabilo! Malo me je bilo strah, ker je doma tako pogumna in vse zna in se ji dogaja sto na uro, ko pa treba to pokazat pred drugimi pa totalno zablokira. Sva jo kr dosti pripravljala ( sva štele, barve ponavljale...) pa sladoled v Mcdonaldsu obljubila (sladoled v mcd je ponavadi nagrada, kadar je izredno pridna), če bo lepo odgovarjala. In moram rečt, da se je super odrezala. Psihologinja je rekla da nama nima kaj povedat, ker je mala enkratna. Drgač pa rada hodi v vrtec. Jo je včeraj oči obuval za domov pa smrtno resno reče: KO bom velika, bom pa sama z avtom hodila v vrtec! Je mala v avtu taka kot tista "Fina gospa" iz angleške humoristične nanizanke. Skoz govori: zavij levo, zavij desno, pazi... A so vaši otroci tudi že dežurni v vrtcu? Naša s takim ponosom pove, kdaj sta z Žanom dežurna in kaj vse morajo delat! Tudi mi se nismo izognili trmi, je pa le-ta v zelo malih količinah! Za konec še za vse sreče nosečke! Lepo se imejte!
|
|
RE: November 2006 - 4. del 17.9.2009 22:56:58
|
|
|
|
tjasa1
|
Ja, ta trma mi je kar znana. Sicer sem jo nekako pogruntala, pa se probam teh situacij zaradi mojih zivcev izogent, npr. ta prav trenutek preusmerit situacijo, zmeraj pa ne rata. Se spomnim, k je bla bolj mala in sva barvali s prstnimi barvami in ce sta se slucajno pomesali dve barvi, ojoj. Sem jo poskusal pregovorit, da je to zelo lepo, da majo tudi igrace dve ali vec barv, ampak.... No nekega dne pa je bilo kontra. Se je odlocila, da se barme morajo obvezno mesati in sedaj nanasa barvo na barvo dokler se list ne strga. Groza. Da barvank ne omenim, kaj se zgodi, ce gre cez crto. Kot da bi gledala grozno pedantnega cloveka. To ji moram zbit iz glave!!! A katera kaj v lutkovno gledalisce hodi. Sem slisala, da je zogica nogica zelo dobra. Pa se neki, danes se mi je koncno po 10 dneh vrnil glas. Morda je se upanje da ozdravim. LP
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......