Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November 2006 - 4. del 13.9.2009 10:20:13
|
|
|
|
Aja1
|
vsem za napredke glede pleničke.
|
RE: November 2006 - 4. del 13.9.2009 19:53:57
|
|
|
|
urška76
|
Čer! Za nami je lep vikend in dva dni piknikov. Smo vedl kateri vikend rezervirat lepo vreme. Včeraj smo imeli pojedino pri kolegih. Smo se nabasali škampov v buzari kuhanih v kotličku. No moj možek, ki nima potrpljenja z rakci je imel pa mesek tako in drugače. Pa za otroke so bile obvezne hrenavke. Vmes smo bili že skor na poi na urgenco. je naš mali bil "pameten" in ni ubogal starejšega sina kolegice ter odletel s skirojem. Se je spuščal po eni klančini na koncu katere so bile rešetke. In itak, da so zablokirale sprednje kolo skiroja. Posledica razbita brada in obtolčene roke. mislim, da je mel mali več sreče ko pameti. Špela je pa tako jokala, kot da bi ona padla in ne Miha. Danes smo imeli pa pikink za r.d. mojega očeta. Malima je bilo itak samo do torte. No sej malo meska sta tud pojedla. Zdele pa še eno risanko pogledata, potem pa pravljica in v pančevo. Še to sem pozabila. Včeraj je bila mala cel popoldan v takem pogonu (pa še počivala ni opoldne), da mi je zvečer zaspala oblečena. Je čakala, da si Miha umije zobe, da bo kopalnica frej za tuširanje in jo je zmanjkalo. Sem jo slekla, umila z vlažno krpo, oblekla v pižamo in vrečo, pa ni niti trznila. Ko sem jo dvignila, da sem jo v posteljico odnesla me je sicer pogledala, ampak je spet takoj ugasnila. Pravljica...
< Sporočilo je popravil urška76 -- 13.9.2009 19:54:15 >
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 13.9.2009 20:19:01
|
|
|
|
Nogavica
|
Šment, pa ravno danes sem se šla hvalit - Živa se je popoldne med spanjem polulala.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 13.9.2009 20:24:47
|
|
|
|
Aja1
|
Nogavica, kdaj ji bo še ušlo. Jaz ji dam pri popoldanskem počitku pod rit kar tisto od Nivee podlogo za vsak slučaj. Urška - torej je imel Miha srečo v nesreči. Še dobro, da ni kaj hujšega. Pa super za piknike. Vreme ste pa res imeli kot naročeno. Sem skoz okno gledala sončka. Zdaj pa gledam narečno popevko. No, sej je še ne bi, ampak nastopa soseda, pa sem mogla pofirbcat....zdaj pa navijam.
< Sporočilo je popravil Aja1 -- 13.9.2009 20:25:28 >
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 7:22:10
|
|
|
|
malilump
|
Dobro jutro Dejte mi nekaj povedat. A je treba zdaj, ko so šli naši otročki v višjo skupino (3-6 let) spet oddat za znižano plačilo vrtca, ali se to kar upošteva na podlagi prejšnjega? Ker ne vem, ali moram zdaj oddat ali komaj januarja? Tole me je malo zmedlo zdaj Mi smo se naspali, Val sicer še kar spi, ampak bo treba kmalu v vrtec. Zjutraj vedno vpraša, če gre k polžkom (ker prej je bil ribica) in potem je čisto srečen, ker bo videl svoje nove prijateljčke. Zanimivo mu je to, ker so malce starejši in se lahko z njimi pogovarja. V prejšnji skupini, se še niso znali vsi tako pogovarjat, ker Val meji na 5 letnega in ne na 3 letnega otroka. Grem ga zdaj dvignit, ker ga po mojem že tudi kaj lulat tišči. V teh skoraj 4 mesecih, kar je brez plenice, se je vsega skupaj še ne 10x polulal v hlače. Prejšnji teden se je v bistvu med lulanjem malce po hlačkah. Sem ga vprašala kako mu je to uspelo, pa je rekel da se mu je mudilo, ker sta s prijateljčkom nekaj gradila in šraufala... Lep začetek tedna vam želim
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 7:58:56
|
|
|
|
Aja1
|
Jutro. Malilump - novo vlogo oddaš do 15.11. To je treba ponovit vsako leto. Zdaj pa grem na zajtrk. Danes si bom privoščila kakavček in topel kruhek s sirčkom. Če bom še dolgo takole doma, se bom poredila kot pujs .
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 9:31:02
|
|
|
|
tjasa1
|
Pozdravljene! Hvala za dobrodoslice. Ja, naj malo povem o nas. Smo samo trije, ceprav si zelimo druzino povecat, pa ne gre pa ne gre. Tjasa je sla 1.9. v vrtec in mislim, da ji je kar vsec. Za enkrat nimamo tezav. Danes ponoci je bila prvic brez plenicke, ker smo se pozno vrnili domov in je ze spala, pa vidm, da ni panike , bomo prakticirali se naprej. Doma smo na Gorenjskem, v okolici Kranja. Radi mamo naravo, sport, dobro hrano,... pa se bi lahko nastevala. Trenutno sem na bolniski, brez glasu, ki pa ga v mojem poklicu zelo rabim. Krivec za druzinsko bolehanje pa je verjetno povsem ociten. Ah ta vrtec . urška76 A ma tvoja Špela tudi skoraj tri leta, ali je starejsa? AJa1 S poganjacem se tudi jaz trudim, a kaj ko moj ni navdusen in rajsi promovira tek, pa se enkrat tek....pol pa samo tecemo nogavicaSe zelo veselim s teboj. LP
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 9:42:14
|
|
|
|
krfjolca
|
Nogavica - res bi bilo fino, če bi se lahko na kaki kavici dobili, medve bi imeli res veliko za podebatirat. Škoda, ker je toliko km vmes . Aja1, upam, da si že boljše. Sicer pa kar pridno papaj, zdaj še lahko . Urška, upam, da se rane hitro zacelijo in da ne bo brazgotin. Anžetu se še kar pozna brazgotina na čelu od tistega nesrečnega padca, pa je že 3 mesece od tega. Upam, da bo vsaj zbledela sčasoma. Drugače smo pa pri nas tudi bolj ali manj vsi prehlajeni, Anžetu je spet udarilo na grlo, izgleda da ima res problem z žrelnico, ker ful težko diha in kašlja kot kak osliček. Tako da imamo sredi noči totalne boje, da ga nafilam z domačimi zdravili, pa čajčki, pa inhalacijami itd. Tako da je danes doma, pa jutri tudi verjetno, potem bo šel pa verjetno v vrtec, ker drugače nima vročine in tudi počuti se dobro. Tamala je imela prejšnji teden zamašen nos, zdaj je pa že boljša, tako da jo grem danes hitro cepit za rotavirus. Mora nujno dobit do 6. meseca drugo dozo, zato se mi kar mudi. Tjaša, fino, še ena gorenjka. Od kod pa si, če smem bit radovedna? Jaz sem iz Nakla, pa tudi jaz imam tak poklic, da rabim dober glas
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 9:45:21
|
|
|
|
tjasa1
|
Krfjolca Iz Cerkelj. Potem pa nisva dalec.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 10:01:13
|
|
|
|
urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica Šment, pa ravno danes sem se šla hvalit - Živa se je popoldne med spanjem polulala. Eh, to se še najbolšim zgodi. Danes ponoči mi je Miha prijokal, da se je polulal. Na srečo je hitro zadržal in je bila samo pižama mokra, pojstle pa ni bilo treba sredi noči preoblačit. Bom morala očitno podlogo iz Špeline posteljice spet dat Mihu, ker je to že v drugo v zadnjih 14 dneh. Prej pa skor tri leta nič . Drugače mam pa Racmanovo pralno podlogo (no dve), ker sta bombažni in dihata, samo tako gosto sta tkani, da ne prepustita vode. pa še v sušilcu ju lahko sušim. Tjasa1 ja naša Špelca je tud skoraj triletnica. Ona je razlog, da sem med novembrkami. Pa sem se čisto udomačila kle. mam pa še enega pet in pol leta starega razgrajača Miha doma. Če tvoj forsira tek, potem pa pejte skupaj tečt. Vidva brez pripomočkov, Tjaša pa s poganjalcem, da vaju bo lažje dohajala. Aja1 ima v mislih tisto kolo brez pedal, da ne bo pomote. Zej pa šibam kaj malega pojest. Se vidi, da sem cel vikend samo jedla, pa sem lačna.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 11:34:23
|
|
|
|
Aja1
|
Ooooo, na RR se pa danes dogaja. Super. Jaz sem že eno odpočivala, zdaj pa si kuham belo kavo. Nekaj mi je za počet. Al se mi bo doma utrgalo, ker mi je takoooo dolgčas. Nisem več vajana izležavanja. Kakšno urco še gre, potem pa že hodim po stanovanju in gledam, kaj bi počela. Mogoče bom malo likala. Ampak to mi pa ne diši preveč.
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 12:13:08
|
|
|
|
urška76
|
Aja1 a bi se ti mogoče držala zdravnikovih navodil in počivala Presnet nazaj, maš da se pocajtaš. Cune bodo že počakale. Ko bo Neja iz vrtca pa ne bo časa za počivat. Pazi nase in na bejbija no.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 12:28:58
|
|
|
|
Aja1
|
Urška...sej probam čimveč počivat. Malo berem, malo gledam tv (BTW ob ve 100tih programih nimam nič pametnega za gledat ). Likala pa res ne bom. Se mi ne da...pa še res imam izgovor, da treba počivat. Bo že počakalo. Sem pa dočakala brcike.
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 18:22:46
|
|
|
|
urška76
|
Tole vreme je ubijajoče. mala je sitna ko driska. Čist nč ji ni prav. na srečo je vsaj Miha priden. Ko bi se vsaj ulilo, da mal pritisk popusti. Pa nič, tud kapljice ni. Zdej mi je dragi kavico skuhal. Upam da bom pol jest kaj manj tečna.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 19:11:10
|
|
|
|
Nogavica
|
Živa bo pa danes menda šla zgodaj spat, ker v vrtcu ni nič spala. So dobili novo pohištvo in ker so urejali njihovo igralnico, so bili skupaj s sosednjo skupino. Je rekla vzgojiteljica, da so bili danes vsi po malem sitkani. Verjetno jih malo mori to vreme, zaradi dežja niso šli ven, pa niso bili v svoji igralnici in jih je to menda zmotilo. Zdaj je pa kar odvihrala dol k babi in dediju, ki sta se ravno vrnila iz trgovine. Je bila že čisto nesrečna, ker je mislila, da ju danes ne bo videla. Čisto nora je nanju zadnje čase.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 20:43:48
|
|
|
|
Aja1
|
Dober večer. Naše pa danes tole vremeni vrglo iz tira. Je bila prav pridna. Je tako lepo, ko pride iz vrtca in se zlekne zraven mene na sedežno, prinese zraven Cicido, pokrije svoje nogice z odejo (s katero sem tudi jaz pokrita) in se crklja, jaz ji pa preberem pač kar želi. Me je pa malo strah kako bo z vrtcem, ko bomo imeli še enega in bom jaz doma. Že danes je rekla, da bi bila doma pri mamici (je vidla, da ne grem v službo). Sicer je v vrtcu zelo rada, se ji tam dogaja, ampak je rekla s tako milim glaskom, da sem skoraj popustila. Pa je pol mož vztrajal, da gre v vrtec, da sem lahko počivala. Ah...ja... Ta me bo še vrtela okrog prsta.
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 21:08:49
|
|
|
|
Nogavica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Sem pa dočakala brcike. Super! Je fajn po dolgem času spet, ne? Sem se že prej veselila za tvoje brcike pa me je ven vrglo.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 14.9.2009 21:53:17
|
|
|
|
malilump
|
Aja1 hvala za odgovor...in pa seveda za brcike...joj, jaz sem že pozabila kako je to izgledalo... bi si bilo treba še kakšnega umislit, ampak trenutno nam tako čisto paše...smo še mladi in za šiht zagnani... Val je bil pa danes dvakrat malo siten, ampak sva ga hitro preusmerila...potem smo se pa z lego kockami zaigrali...to je zanj nekaj najboljšega kar lahko počne, če je zunaj slabo vreme in nismo na sprehodu... Grem še malo k dragemu v objem in počasi v pančevo...malo vremenske spremembe in že se hitro utrudim...
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 8:01:22
|
|
|
|
Aja1
|
Jutro. Evo, tastar in Neja sta vsa na svojem šihtu, mama pa lepo doma z belo kavico in roladico ob računalniku. Ja, brcike so super...take nežne na začetku... Imamo občutek, kot da se ena miška kotali po trebuščku. Zdaj grem pa še malo po netu pobrskat, potem pa v vodoravno brat knjigo. Zdaj berem Otrok Tibeta in je fajn zanimiva. Lep dan vsem.
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 8:19:05
|
|
|
|
tjasa1
|
Urša76 ja tudi jaz mislim kolo brez pedal, ideja je bila tudi moja taka, a moj ni dost vztrajen, da bi se Tjasa naucila in bila dovolj hitra za njegov tek. Mam smolo, da je konec poletja, je zmanjkalo casa Bom poskusila spomladi..mogoce no. Aja1 Super brce. Se spomnim kolk je blo fino, k sem bla nosecka, bi clovek res malo ponovil obcutke, verjetno pa je v drugo povsem drugace. Spet cuden dan. Grozno mi je dolgcas, bi se kam povabila na kofe, pa ni primerno, ce si na bolniski. A je katera dala vase srcke v plesno delavnico. Danes smo dobili v vrtcu neko reklamo, pa ne vem, ce je to smiselno za triletnike, ki bodo verjetno zmesani z vsemi tja do 5 let?
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 12:12:01
|
|
|
|
urška76
|
Dan! Danes pa našo čebelo peljemo na plavanje. Je že zjutri težila, da ona ne gre v vrtec, da hoče it plavat. Me zanima, kako se bo znašla, ko bo sama tam. Ker zjutraj ji je šlo po glavi, da bom jaz z njo plavala. Miha je pa mal žalosten, ker začnejo šele čez 14 dni. No se je potolažil z jutrišno angleščino . Tjaša1 mi smo meli našo bejbo lani vpisano v plesne urice. Ko smo še mislili, da bo Miha hodil na judo (pa se nem je terminsko skladalo, da niem bila z njo kje na dežju in vetru). Pa je bilo tako, da smo bile mamice tam z jimi in smo skupaj plesali. sicer smo mi hodili samo čez zimo (kadar smo bili zdravi), ampak mali je bilo kar všeč. Na pomlad smo pa nehali, ker smo šli raje vsi skupaj ven. Viv kako napreduje streha? Ste suhi preživeli tole deževje? Pri nas baje tokrat ni nič notri priteklo (za spremembo). Aja1 ti kar lepo pridno počivaj. lepo, da se zamotiš s knjigo. malilump a nebi bilo fino, če bi Val dobil še kakega bratca ali pa sestrico? Sej vem, se nič ne mudi, ko bo čas bo že. kje se nam pa naša zamima skriva? Vidim, da se potika po RR, k nam pa nič ne pokuka. A smose ji s čim zamerile?
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 12:34:57
|
|
|
|
krfjolca
|
Mi smo bolni . Včeraj ANžeta nisem dala v vrtec, ker je fejst kašljal, pa ponoči je imel en laringitični napad, danes ponoči je pa še zakuhal. Sicer se v redu počuti in je ves naspidiran, sam kašlja fejst, pa občasno se mu malo dvigne temperatura. Tako da nisva šla nič k zdravniku. Me pa skrbi, ker je bila Sara včeraj cepljena, pa še za rotavirus, sepravi ima imunski sistem precej na nuli in bo verjetno še od ANžeta pobrala kaj. Pa dragi je tudi doma, je včeraj dobil vročino in glavobol, sam je danes že boljši, tako da gripa verjetno ni . Jaz se še kar držim, sicer me boli glava in grlo, ampak ni nič hujšega, tako da lahko pedenam vse skupaj . Tjaša, mi imamo tudi ta poganjalček, pa ga letos še ni skapiral, pri nas pa tamau nima potrpljenja. Za ples pa naš ni, to je bolj za punčarce Sem ga pa vpisala v glasbene delavnice, ki jih bodo imeli v vrtcu 1x tedensko.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 13:12:46
|
|
|
|
viv_
|
Jutro punce... pri nas je tudi Zarjo nekaj pokosilo... ena vročinica. Popoldne je zakuhala, zjutraj je bila OK, ampak sem jo pustila pri tašči, da en dan pride malo k sebi... Krfjolca, pocajtejte se. Kar se tiče dejavnosti - Mirna plava, že 2 leti, ravno danes spet štartamo. Je pa zdaj že v klubu. Hodi še v glasbeno in pravi, da bo hodila plesat v šoli. Zarja zaenkrat nima še nič. Navira sicer s plavanjem, ampak samo zato, ker Mirna hodi. Drugo leto bo šla, če bo še hotla. Urška... ja gor je že termotop in pa sekundarna kritina, folija, pa montirali so nosilce za žlebove. Priteklo ni nič. Aleluja. Okna sem prestavila na 28.9. - takrat bo hiša zaprta. Potem pa počasi dalje... na fb-ju so pa sličice
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 13:23:01
|
|
|
|
Žiga
|
Urška... ja gor je že termotop in pa sekundarna kritina, folija, pa montirali so nosilce za žlebove. Priteklo ni nič. Aleluja. Okna sem prestavila na 28.9. - takrat bo hiša zaprta. Potem pa počasi dalje... na fb-ju so pa sličice FB name = ??? ... da še jaz pogledam ...
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 15.9.2009 13:32:05
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žiga Urška... ja gor je že termotop in pa sekundarna kritina, folija, pa montirali so nosilce za žlebove. Priteklo ni nič. Aleluja. Okna sem prestavila na 28.9. - takrat bo hiša zaprta. Potem pa počasi dalje... na fb-ju so pa sličice FB name = ??? ... da še jaz pogledam ... Živa Broder... kr klikn me..
|
Najbolj brane vsebine v rubriki BLOG: Pogovori z otrokom o seksuŠestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?