Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:02:21
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Joj, RMRM, bom zdaj malo pazla, kaj tu gor pišem - malo manj teh naših haloških izrazov Samo, lubkan je pa ok Pupe, grem zdaj jaz papa aja, me še to zanima - kaj ve ste ful proti tem otroškim izrazom - gremo pančkat, gremo papat, daj papa, pa za vroče ajsi ajsi... Ker so meni tako sladki izrazi, pa vem, da eni zagovarjajo samo pravilne izraze, ne pa teh. Kleo, samo ne se zdaj spet polulat ob mojem vprašanju Ne,ne. si me zgleda narobe razumela. Meni je ful luštno ko jo tako kličeš, zato pa ponavljam za tabo Ti kar nadaljuj, ok?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:03:33
|
|
|
|
slovenka
|
Kleo - ja po moje bo električarka, bo gor po drogih plezala RMRM - to glede razmer - pa ne vem, a sem tu gor že pisala - soseda od nas, kjer sem bila prej doma, je sicer hodila od 4. razreda v posebno šolo in tako, in ima sedaj tri otroke in fanta iz teh delavnic - ampak ni tako "nenormalna" ali kako naj rečem - smo se kot otroci zmeraj skupaj sankali... - pred par meseci pa je bila v cajtngah, da so ji vzeli najmanjšo pupo - je junijka 08 - 2 tedna starejša od naše - pa je bila podhranjena in je P odredila odvzem... Pa dobita 1000 eur podpor z njenim, ampak živijo v takih razmerah, brez kopalnice - v nekem kao vikendu... ni zdaj več tam pri nas... Grozno pač. V cajtngah je bil ful dolg članek in ko sem to prebrala, sem bila ves dan paf. Sem se nekak odgovorno počutila, ker smo se pač poznali kot otroci in bili približno enaki, se sankali, pogovarjali in to, sedaj pa sem bila jaz v teh istih cajtngih zaradi doktorata, ona pa zaradi podhranjenega otroka.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:04:29
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Joj, RMRM, bom zdaj malo pazla, kaj tu gor pišem - malo manj teh naših haloških izrazov Samo, lubkan je pa ok Pupe, grem zdaj jaz papa aja, me še to zanima - kaj ve ste ful proti tem otroškim izrazom - gremo pančkat, gremo papat, daj papa, pa za vroče ajsi ajsi... Ker so meni tako sladki izrazi, pa vem, da eni zagovarjajo samo pravilne izraze, ne pa teh. Kleo, samo ne se zdaj spet polulat ob mojem vprašanju Ne,ne. si me zgleda narobe razumela. Meni je ful luštno ko jo tako kličeš, zato pa ponavljam za tabo Ti kar nadaljuj, ok? RMRM, saj sem te prav razumela - samo tisto, ko si rekla, da po meni vzameš izraze - si nisem mislila, da kdo po meni vzame izraze, tako da sem pomislila, da moram malo pazit
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:05:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:06:08
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Joj, RMRM, bom zdaj malo pazla, kaj tu gor pišem - malo manj teh naših haloških izrazov Samo, lubkan je pa ok Pupe, grem zdaj jaz papa aja, me še to zanima - kaj ve ste ful proti tem otroškim izrazom - gremo pančkat, gremo papat, daj papa, pa za vroče ajsi ajsi... Ker so meni tako sladki izrazi, pa vem, da eni zagovarjajo samo pravilne izraze, ne pa teh. Kleo, samo ne se zdaj spet polulat ob mojem vprašanju Ja če ravno ne pretiravaš z otroško govorrico je to luštno..drugače pa bolno, ker se mora potem otrok praktično novih besed učit. Pri nas imamo...pomahaj..papa, bova jedle (me nejc popravi, če rečem papat...je ravno v letih, ko ni frajersko po otročje...je čist alergičen, če ga kdo po otročje ogovarja. Nimam nobenih čičat, in to. Edino kar govorim je ajat...ajs in kak.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:06:29
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Kleo - ja po moje bo električarka, bo gor po drogih plezala RMRM - to glede razmer - pa ne vem, a sem tu gor že pisala - soseda od nas, kjer sem bila prej doma, je sicer hodila od 4. razreda v posebno šolo in tako, in ima sedaj tri otroke in fanta iz teh delavnic - ampak ni tako "nenormalna" ali kako naj rečem - smo se kot otroci zmeraj skupaj sankali... - pred par meseci pa je bila v cajtngah, da so ji vzeli najmanjšo pupo - je junijka 08 - 2 tedna starejša od naše - pa je bila podhranjena in je P odredila odvzem... Pa dobita 1000 eur podpor z njenim, ampak živijo v takih razmerah, brez kopalnice - v nekem kao vikendu... ni zdaj več tam pri nas... Grozno pač. V cajtngah je bil ful dolg članek in ko sem to prebrala, sem bila ves dan paf. Sem se nekak odgovorno počutila, ker smo se pač poznali kot otroci in bili približno enaki, se sankali, pogovarjali in to, sedaj pa sem bila jaz v teh istih cajtngih zaradi doktorata, ona pa zaradi podhranjenega otroka. joj, groza . Meni tud take stvari ful prizadanejo. Sem preveč mehkužna.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:06:33
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela Joj, te pa nisem. Si jo moram nabaviti. Sem si že pred kupovala pravljice pri Svetu knjige - te Grimmove, pa Andersen, pa antične - teh naši pa nisem opazila. I, thanks
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:07:49
|
|
|
|
slovenka
|
Tina, ja, saj midva imava tudi samo par izrazov - razumem, kaj misliš pod pretiravati - to je moja babica - ona pa tako govori, da je čist nič ne razumem, ko govori Sofiji - mi je tudi anti to - pa še za fantka jo ima
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:08:26
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Joj, RMRM, bom zdaj malo pazla, kaj tu gor pišem - malo manj teh naših haloških izrazov Samo, lubkan je pa ok Pupe, grem zdaj jaz papa aja, me še to zanima - kaj ve ste ful proti tem otroškim izrazom - gremo pančkat, gremo papat, daj papa, pa za vroče ajsi ajsi... Ker so meni tako sladki izrazi, pa vem, da eni zagovarjajo samo pravilne izraze, ne pa teh. Kleo, samo ne se zdaj spet polulat ob mojem vprašanju Ne,ne. si me zgleda narobe razumela. Meni je ful luštno ko jo tako kličeš, zato pa ponavljam za tabo Ti kar nadaljuj, ok? RMRM, saj sem te prav razumela - samo tisto, ko si rekla, da po meni vzameš izraze - si nisem mislila, da kdo po meni vzame izraze, tako da sem pomislila, da moram malo pazit brez skrbi, ne bom ti ukradla identitete , ampak izraz lubkan mi je bil pa res všeč, sej ne zameriš a ne?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:10:10
|
|
|
|
slovenka
|
Ah, RMRM, res je, boljše ne razmišljati o tem. Je pisalo, da je mala podhranjena, ker je njo (mamico) tašča silila na njivi delat, pa ni mogla dojiti... Pa tri otroke ima - vsi v eni sobi - dojenček skupaj z 1 letnim bratcem v kinderpetu, pa sta si prste v oči tiščala ponoči, in take. Ne bom več dalje...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:11:13
|
|
|
|
slovenka
|
RMRM no, identite mi pa res nisi vzela.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:12:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Kleo - ja po moje bo električarka, bo gor po drogih plezala RMRM - to glede razmer - pa ne vem, a sem tu gor že pisala - soseda od nas, kjer sem bila prej doma, je sicer hodila od 4. razreda v posebno šolo in tako, in ima sedaj tri otroke in fanta iz teh delavnic - ampak ni tako "nenormalna" ali kako naj rečem - smo se kot otroci zmeraj skupaj sankali... - pred par meseci pa je bila v cajtngah, da so ji vzeli najmanjšo pupo - je junijka 08 - 2 tedna starejša od naše - pa je bila podhranjena in je P odredila odvzem... Pa dobita 1000 eur podpor z njenim, ampak živijo v takih razmerah, brez kopalnice - v nekem kao vikendu... ni zdaj več tam pri nas... Grozno pač. V cajtngah je bil ful dolg članek in ko sem to prebrala, sem bila ves dan paf. Sem se nekak odgovorno počutila, ker smo se pač poznali kot otroci in bili približno enaki, se sankali, pogovarjali in to, sedaj pa sem bila jaz v teh istih cajtngih zaradi doktorata, ona pa zaradi podhranjenega otroka. joj, groza . Meni tud take stvari ful prizadanejo. Sem preveč mehkužna. Se ena ki ima dan pokvarjen,ko o takih grozotah slisi Tina,midve imava veliko otroskih popacenk-greva AM AM,NINANANA,a je AUVA,a BUSI BUBA,moja lubiCa-sumnik.....ajsi je pri nas NE SMES
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:12:24
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka RMRM no, identite mi pa res nisi vzela. Saj sploh nisem vedela, da je izraz lubkan moj
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:12:38
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela ja...glas mam pa jaz pri Anji čist bolj pocukran kot pri ostalih. Kot bi e mi en gumb v možganih prižkal ko jo ogovorim. Pa pomanjševalnice tud uporabljam...če me Nejc ne popravi. Sem pa zadnjič poslušala eno mami...mi je blo kar mal smešno. NPR:. pridi..greva malček hodkad...pa tukile se boš učičkala pa mamico malček počakala,...pa mal radijčka posluškala...hudo...po mojem je ta paodklopla gumb za slovenščino
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:13:37
|
|
|
|
RMRM
|
Jaz sem načeloma za pogovor z otrokom brez spakovanja, pomanjševalnice pa tud uporabljam npr. pa pa, ama, aja. Sej iz tega potem otrok začne v zlogih čebljat. Ko sta bila pa večja, sem se pa vedno pogovarjala z njima čist tko kot z odraslim, pa sta oba zlo zgodaj lepo govorila, brez spakovanja. Me pa mal moti, ker naš Mark popolnoma spremeni govor in se prav spakuje, ko se pogovarja z Lukasom, pa ga nekako še nisem čist ustavila, ker je ravno v tistih letih, da če bom kaj preveč pametovala, bo takoj užaljen, pa se bojim, da se pol sploh ne bi več hotel z njim ubadat.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:14:19
|
|
|
|
Tina 28
|
Kleo...to je meni še vse luštno...govorim o pretiravanju, da sladkorno fašeš.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:14:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka Ah, RMRM, res je, boljše ne razmišljati o tem. Je pisalo, da je mala podhranjena, ker je njo (mamico) tašča silila na njivi delat, pa ni mogla dojiti... Pa tri otroke ima - vsi v eni sobi - dojenček skupaj z 1 letnim bratcem v kinderpetu, pa sta si prste v oči tiščala ponoči, in take. Ne bom več dalje... O Maricka Slovenka,prosim te.... Knjigo pa le kupi,bos vidla kolk je fajn.Jaz sem jo imela doma,upam da je se v kleti.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:15:46
|
|
|
|
slovenka
|
Kleo - navedene imamo tudi mi - ampak saj to so take običajne, ne? Joj, da slišite mojo babico - pa je že tako Prlečka, ko imajo svojo govorico, ampak ko normalno govori, še nekak gre, ko pa udari otroško, je pa za znoret Se spomnim, ko sva bile s sestro male - dedka in babice nisva nič razumele Imajo v Prlekiji za fanta izraz čeh - pol pa "ja, pa Mlinarov čeh je pa iša ta..." eh, saj ne vem, kaj - samo tega čeha se spomnim, pa mi ni bilo nič jasno, za kaj gre
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:16:33
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Kleo...to je meni še vse luštno...govorim o pretiravanju, da sladkorno fašeš. Bom rekla naslednjič babici, naj neha, sicer bo mala "sladkorno fasala"
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:17:07
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela ja...glas mam pa jaz pri Anji čist bolj pocukran kot pri ostalih. Kot bi e mi en gumb v možganih prižkal ko jo ogovorim. Pa pomanjševalnice tud uporabljam...če me Nejc ne popravi. Sem pa zadnjič poslušala eno mami...mi je blo kar mal smešno. NPR:. pridi..greva malček hodkad...pa tukile se boš učičkala pa mamico malček počakala,...pa mal radijčka posluškala...hudo...po mojem je ta paodklopla gumb za slovenščino to je pa res hudo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:17:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela ja...glas mam pa jaz pri Anji čist bolj pocukran kot pri ostalih. Kot bi e mi en gumb v možganih prižkal ko jo ogovorim. Pa pomanjševalnice tud uporabljam...če me Nejc ne popravi. Sem pa zadnjič poslušala eno mami...mi je blo kar mal smešno. NPR:. pridi..greva malček hodkad...pa tukile se boš učičkala pa mamico malček počakala,...pa mal radijčka posluškala...hudo...po mojem je ta paodklopla gumb za slovenščino Da tole jaz slisim, se mi oci okol obrnejo in tam ostanejo
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:18:15
|
|
|
|
Tina 28
|
Jaz sem morala na eni šoli napisat poročilo za socialno o neki svoji učenki. Kako hodi oblečena...urejena...kakšno je njeno vedenje.So meli mamico na piki in mala je bla res razmontirana. ko sem že nekje drugje delala...me je pa ena znanka ustavila, če sem jaz tista, ki je to in to učila...da ji je ta punčka povedala, da je bila njena učiteljica tudi iz bohinja in naj me pozrdavi...je bla pa v centru, saj jo je socialna vzela mamici. V njenem primeru to čist razumem. Sem se pa grozno počutla.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:19:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Kleo...to je meni še vse luštno...govorim o pretiravanju, da sladkorno fašeš. Bom rekla naslednjič babici, naj neha, sicer bo mala "sladkorno fasala"
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:20:43
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Jaz sem morala na eni šoli napisat poročilo za socialno o neki svoji učenki. Kako hodi oblečena...urejena...kakšno je njeno vedenje.So meli mamico na piki in mala je bla res razmontirana. ko sem že nekje drugje delala...me je pa ena znanka ustavila, če sem jaz tista, ki je to in to učila...da ji je ta punčka povedala, da je bila njena učiteljica tudi iz bohinja in naj me pozrdavi...je bla pa v centru, saj jo je socialna vzela mamici. V njenem primeru to čist razumem. Sem se pa grozno počutla. Uh, to je pa težko. No, nekaj drugega - jaz imam pa primer študentke, ki je ziher že blizu 40 let - pa že večkrat ni našega izpita naredila - pa je s svojo preko 60-letno mamo prišla k meni - mi je mama nekaj razlagala, kako uboga je njena hčerka, da ima psihične težave, da jo je fant zapustil... Kaj pa to?
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 4.3.2009 23:22:00
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Slovenka,jaz se z Meri velik v pomanjsevalnicah pogovarja,se celo drug glas imam zanjo Si brala knjigo 100Belokranjskih?To je moja d besticna knjiga pravljic,sem vse zares vzela ja...glas mam pa jaz pri Anji čist bolj pocukran kot pri ostalih. Kot bi e mi en gumb v možganih prižkal ko jo ogovorim. Pa pomanjševalnice tud uporabljam...če me Nejc ne popravi. Sem pa zadnjič poslušala eno mami...mi je blo kar mal smešno. NPR:. pridi..greva malček hodkad...pa tukile se boš učičkala pa mamico malček počakala,...pa mal radijčka posluškala...hudo...po mojem je ta paodklopla gumb za slovenščino Da tole jaz slisim, se mi oci okol obrnejo in tam ostanejo mogla bi jo slišat.ji je skotr napol pela..napol s cvilečim glasom. Sem kar mal za njo hodila, ker mi je blo mal smešno.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.