Ursi2
|
Živjo, punce! Najprej, Mumu res iskreno sožalje!!!!!!!!!!! Punce, meni je zlo žal, ker se čisto nič ne oglašam!Niti ne morem rečt, da vas vsaj redno berem. Včasih mi uspe malo kaj prebrat, za pisanje pa ni časa ali pa ne več energije! Mi se imamo super!Skoz smo na polno v akciji, pa veliko se potepamo, če pa smo že doma, pa smo večinoma skoz zunaj, razen, ko je treba spat. Luka je priden, večino časa pravi zlati fant, ima pa še vedno včasih take izpade, da mi i jasno od kod in od kod mu sploh tak glas. Pa upam, da bomo to nekak rešili. Odvisno je tudi od tega, koliko je naspan in kake volje je JUre. Ampak se ne sekiram več preveč, ker sta tudi tašča in tast vidla, za kake brezvezne fore ima včasih izpad in da mu čist nič ne delama. Jure pa itak raste tako, da vsi mislijo, da je nekje 6-8 mesecev star. Res je velik in močen. Se kr dviguje, pa vse prijema in nese v usta, čeblja na veliko in bi se skoz pogovarjal in smejal, pa najbolj srečen je, če je pri meni na rokah in lahk gleda Lukana. Je lahk 2 uri čist zadovoljen. nOČE PA BIT V VOZIČKU, razen ko spi, pa tudi v ležalniku ne. Če je zlo dobre volje in naspan, potem je na tleh rad ali če je tako,da gleda naju z Lukanom. Spi tudi zlo malo čez dan, najbolj še v avtu. Drgač pa tako od 5 min-30 min. Odvisno. Ampak potem pa ponoči kr spimo. Ene 2x se zbudi,tako da ni panike. Morem pa Lukana pohvalit, da spi zdej že kak dober mesec po cele noči. Sicer mi zvečer pred 21.30 ne zaspi, pa tudi, ko ga dajem popoldan spat, on ne bi spal, bi kr govoril, tako da vsaj eno uro govori in si poje, pa premetuje po postelji, preden da zaspi. Moj mu pravi, da je SID (iz Ice age) Tako da mi je najlažje, da se dopoldan potepamo in mipotem v avtu zaspi in ga sa prenesem v posteljo. Poskušam, da bi se nam čimbolj dogajalo, sploh zdejle še, ker gre Luka septembra v vrtec. Tako da gremo na otroško igrišče, pa na lutke, pa na razne delavnice ali igralne urice. Parkrat smo šli tule na eno manjše letališče, kjer imajo tudi igrala in je ful užival. Pa kolo poganjalca imam kr skoz v avtu, da se preganja tam po parkirišču, ki je med tednom skoraj prazno pa po stezah. Uživa 100/h. Kdaj gremo na obisk k sestri, pa k mojim domov, kjer je spet vsega polno,pa na jezero gremo na otroško igrišče, potem pa se gremo še v jezero kopat. Pa ju morem zlo pohvalit, da sta zlo pridna, da nimam kakih problemov z njima in kr ubogata. Seveda peljem LUkana tudi kdaj na sladoled ali se vsedemo na kavico in se imamo super! No, zadnjič smo pa šli vsi štirje z vlakom v Celje in je trajala vožnja okol 45 min. Sta oba ful uživala, sploh LUka, ko mu ni bilo treba bit v sedežu. Tam pa imajo na železniški postaji še eno staro parno lokomotivo in se mu je ful dopadla in si jo je ogledal in šel gor. Tako da sem rekla, da bom enkrat, ko bo slabo vreme ju peljala v železniški muzej. Kr vidim Lukana, kk bo užival. Pa v nedeljo smo šli na Roglo, kjer j e bil pašni piknik, pa spet igrala in poniji,.... Zdej sem tudi Jureta dala iz košare in imam na vozičku športni del, pa Jureta v kengurujčku in je Luka v vozeku tam, kjer je najbolj prometno, potem pa, ko Jure zaspi, gre pa Jure v vozek, Luka pa leta okrog. Zadnjič smo šli tudi pogledat, kam bo hodil v vrtec. Je blo super, ker so igrišča pri vrtcih popoldan odprta in se je lahko šel not malo igrat in se mu je dopadlo. Upam, da bo vredu sprejel vrtec. Mal me skrbi, ker je v eni drugi enoti,kot pa sem si želela. Ampak sej je tud prav ajna, jo tudi hvalijo. Pa dobil je skupino 3-4 leta. Bomo vidli, kk bo. Lahk da bo čist pozitivno.ž Skrbi me predvsem zaradi tega, ker smo daleč od tega, da bi bli brez pleničk. Sej gre lulat, če ga jz vprašam, pa tudi noče vedno, sam pa sploh ne reče. Oz zdej ene 2 dni reče ta ta, ko ga previjam, pa ga vprašam, če bi šel lulat in pokima. Sam to ni to. Pa tudi govori zlo malo. ma bomo vidli. Itak bi si v vsakem primeru delala skrbi. Drgač pa so pri LUkanu še vedno najbolj zanimivi traktorji, bagri in seveda vlaki. No pa včasih letala. Ful rad riše s kredami po cesti. Jih komi sproti kupujem . Zna zlo fajn narisat kornet in kepice gor, pa liziko, drevo, luno, pa vedno na isti način nariše vlak. tudi ljudi poskuša risat,.... Pa iz neke mase, kao plastelin, sam da je barvna ful rad dela modelčke. pa valja in spet gnete. Pa zadnjič sma svečnik nardila in ga z vodenimi barvicami pobarvala. Aja pa še ena stavr je zdej atrakcija. Kuhanje. Da meni eno posodo in za sebe eno in potem grema na vrt in nabirama začimbe, pa zelenjavo,..... (tako da točno ve, kje imamo kaj, ko mu rečem, da naj nabere), potem pa nese v hiško in kao prtisne na plato in da kuhat. Res je posrečen. Peskovnik in pesek in mivka pa itak .Traktorja zdej sploh ne pogleda, medtem ko poganjalec je pa skoz v uporabi. Se še od enga konca hiše do drugse onega pelje. Pa tud tako je zelo priden, rad pomaga, včasih še preveč rad, ko bi rad vse sam, pa čeprav je še pretežko. No, komi čaka, da lahko kosima travo in da obrezujema živo mejo, pa da vrtnice porežema.....Tudi not v hiši rad pomaga pomivat, pa sesat,...Kuha pa itak vse on Jure pa ga seveda skoz gleda inse mu čudi pa se uči. Najbolj všeč mu pa je, ko Luka počne kake tumarije, ali če se kaj pači pa čudne glasove spušča. Včasih kr vriska zraven. Vidim pa, da mal pogreša kake risanke. Jz se sploh ne spomnem na njih. Sem mu v torek, ko je bil dež popoldan po več ko mesecu rekla, če bo gledal risanko in jebil čist navdušen. Pa je gledal ene 20 min, ko pa sem mu rekla, da je dovolj, pa tudi ni bilo problema in je vzel daljinca, ugasnil in sma šla risat pa barvat. Drgač čez dan ne gori TV, razen čez vikend, ko Luka spi, moj prižge, da mu mal sive celice odmrejo in lahk mal zaspi. Ups, zdej se pa neki Jure oglaša! Upam, da bom jutri imela kaj časa, da se vam še javimin vas kaj pokomentiram! Vsem želim res lep vikend in užijte ga na polno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|