Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 13:46:35
|
|
|
|
petra88
|
Ojla! Mi2 sva se ravno najedla, sedaj malo maha in vriska spet zraven mene, ko napišem ta post greva pa ven malo sem preštudirala ta handling, ampak mi še kar ne rata to dvigovanje iz previjalne nase tako mi je težko, ker se mi ves čas nekaj zvija in izmika in na koncu obupam. je pa David ratal že tako močan, da se kar nagne nazaj z galvo in nogami, tudi če ga probam držat v lunico. mi se tudi kopamo 2x na teden, enkrat med tednom in potem v soboto še z milom. se zna zgodit da ga bomo tudi večkrat na teden, ker res uživa in se smeji in miga v vodi. za ven sem mu pa včeraj dala samo kapico in kombinezonček čez to kar ima doma (bodi in pajacka), še tako mu je bilo vroče. še eno slikco vam prilepim, kako mi leži v pestunji - danes mi je na to stran, ko pa greva ven je pa k meni obrnjen (upam, da mi jo bo prilepilo)
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:01:48
|
|
|
|
Anonimen
|
da se kar nagne nazaj z galvo in nogami, tudi če ga probam držat v lunico. no, to je ful slabo, kar vztrajaj, bo protestiral verjetno, ker ga pač boli, sam po kakem tednu bi že moglo bit boljše. kaj pa ko ga daš na bok, se ti tudi zvija, glavo nazaj in noge? tko kt je v pestunji, je super ja to dviganje največ težav dela bom probala lubija nahecat, pa boma poslikala pol, pa vm slikce prlepim
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:23:36
|
|
|
|
sonček33
|
Jaz sem pa tako slabe volje. Je bila babca pri nas, smo ga tehtali, ker je že v previh dveh tednih ful malo pridobil na teži. No in danesugotovimo, da je dobil samo 300g od odhoda iz P. Pa sem imela filing da se kar naje, celo dodajala sva mu 1x ali 2x Apatmil, ker dojim samo na eni dojki, ker je na drugi rana še mal za pocelit se. In tole me je zdej čist vrglo. Sem mu naredila zdej zadnji obrok flaško in je pojedel 50 ml in podrl kupčka, ga dam v posteljico in čez 10 minut je vse ven šlo...prav res pomoje skoraj vse. Kar steče mu iz ust. Babca pravi da bo še pediatrinjo vprašala, kaj in kako, če se morava kej prej pridt pokazat, ker prvo posvetovalnico imava šele 10. 3. Pa sem mislila, da zdej bo šlo pa vse skupaj le še na bolje, pa žal ni tako...eh
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:24:28
|
|
|
|
snikolina
|
kaj pa ko ga daš na bok, se ti tudi zvija, glavo nazaj in noge? Ja, tole pa naš izvaja.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:33:56
|
|
|
|
petra88
|
kaj pa ko ga daš na bok, se ti tudi zvija, glavo nazaj in noge? glavico ja, nogice kdaj pa kdaj. sej včasih je čist lepo v lunico, kdaj ma pa kr en fleš, use mišice napne in hop nazaj. no zdej sva s kratkega sprehodeka, je zaspal pa sem ga kar v voziček preložila in spi zunaj pred hišo. verjetno ne bo dolgo, ker nič ne trese
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:39:54
|
|
|
|
sonček33
|
Petra luštno se ima v pestunji. Uživač. No, naš tudi steguje galvo nazaj in noge. Ga poskušam odvadt, pa ne vem kako. Sej ga takoj popravim, ko začne to izvajat, samo ne vem, a se to lahko odvadi? VpR: Ko imate vaše male v posteljici/košku - jih imate za hrbtom podprte? Imate oporo samo do vratu ali tudi za glavo?
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:40:13
|
|
|
|
ronja
|
Kopamo se mi dvakrat na teden...je rekla patronažna, da je to čisto dovolj, toliko da se navadi vode. Se mi zdi brezveze vsak dan, ker se tako mali še itak nič ne umažejo. Hehe, mojidve se strašno radi kopata, umivata pa malo manj. Da se pa ne umažejo? Hm, ne vem, no, kakajo, lulajo, polivajo,... Ne rečem, da je nujno, sploh ne, ampak tako uživata, da bi bil res greh, da jima ne bi tega privoščila, če si lahko privoščimo... hihi, jaz sem s 5imi urami spanja čisto zadovoljna . Samo se moraš malo navadit, pa je. Vstat je težko, potem pa itak nimaš več izbire . No, me se imamo pa danes krasno, bile smo zunaj za par ur, vse super. Zdaj grem pa za sirov fondi pripravit, to mamo danes za kosilo .
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:56:27
|
|
|
|
petra88
|
Sonček držim pesti za vaju, da bi se čimbolje izšlo. Kaj pa če ga po podiranju kupčka držiš še malo v polsedečem položaju, da se mu hrana usede v želodček? Jaz ga ne dam takoj po hranjenju in podiranju kupčka v ležečki, ampak se še malo cartamo, igramo.. pa mi je ful malkrat kaj polil ali pa bruhnil. sedaj ga nosim okoli samo še v lunici in ko mi hoče se stegnt nazaj ga malo bolj čvrsto primem in kdaj mi celo rata da mu ne uspe v zibk mu dam pa za rito zvitek 2tetra plenic, sam se od danes ponoči mulček že sam na hrbet obrne,
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 14:56:57
|
|
|
|
Anonimen
|
300g od odhoda iz P sonček minimum je 450g na mesec, če to dosežeta, je čist kul, pa tud kak gram manj, glede na vse težave, nebi smel biti problematičen. tko da ne obupat pa ne mu za cel obrok flsšo devat, k tko bo šlo dojenje k vragu, ti kr lepo podoji, pa pol daj dodatek, če ti pa ven meče, poliva in bruha, pol ma preveč sam sekirat se ne k bo vse ok, tud če ne bo glih težkokategornik
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 15:14:11
|
|
|
|
sonček33
|
Petra hvala. sonček minimum je 450g na mesec, če to dosežeta, je čist kul, pa tud kak gram manj, glede na vse težave, nebi smel biti problematičen. tko da ne obupatuser posted image pa ne mu za cel obrok flsšo devat, k tko bo šlo dojenje k vragu, ti kr lepo podoji, pa pol daj dodatek, če ti pa ven meče, poliva in bruha, pol ma prevečuser posted image sam sekirat se neuser posted image k bo vse ok, tud če ne bo glih težkokategornikuser posted image Ulla - joj tole so pa besede vzpodbude, ki jih zdejle res rabim. Hvala.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 16:10:55
|
|
|
|
sonček33
|
Še eno vprašanje. Jaz sem si zdej poskusla izbrizgat ven melko iz dojke s katere dojim in je bilo vsega skupej res en mal mleka. Tako da morda mali res ne dobi dovolj. A je smisleno če ga jaz dojim vsak drug obrok na tej dojki, da se melko nabere in vmes en obrok dam zgolj flaško? Ali je to še slabše in bo mleko še manj nastajalo?
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 16:21:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Še eno vprašanje. Jaz sem si zdej poskusla izbrizgat ven melko iz dojke s katere dojim in je bilo vsega skupej res en mal mleka. Tako da morda mali res ne dobi dovolj. A je smisleno če ga jaz dojim vsak drug obrok na tej dojki, da se melko nabere in vmes en obrok dam zgolj flaško? Ali je to še slabše in bo mleko še manj nastajalo? lej, sčrpat nikol ne morš tolk, kt otrok posesa, tko da črpanje ni merilo. jst si recimo nism mogla sčrpat tolk, da bi bil podn pokrit pa sm polno dojila 6m. tko da to res ni merilo in se ne po tem orientirat. to da bi pa spuščala obroke, pa tud ne gre, ker dojke niso kt ene šalce, polne mleka, k jih otrok sprazni, pol jih je pa treba spet nafilat. mleko se dela skoz. in več kt pristavljaš otroka, več mleka se tvori. če boš pa vsak drugi obrok spustila, da bi se kao dojke nafilale, boš s tem samo dala znak telesu, da se ne rabi toliko mleka in mleka bo posledično manj. in boš dosegla glih kontra, kot bi rada. tako da samo pristavljaj, čimvečkrat, magari na eno uro, pol pa če se ti zdi mu pa daj še dodatek. naredi recimo 50 ml in boš vidla kolk bo spil. važno je pa samo da čimveč pristavljaš, sej se grozno čuje, vsako uro in to in tud je sam to se uredi pol...k šus bojo mimo trije, štirje meseci, zadeva bo zalaufala,bo urejeno, mela bosta ritem in vse, teb se bo fajn zdelo, da si takrat pretrpela te težave če pa še kej rabiš, pa kr vpraši. sej zato smo kle
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 16:59:13
|
|
|
|
sonček33
|
Joj ulla, sej vem, da izpadem kot ena nevednica, sam tkole res ne vem. Hvala za info.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 17:37:42
|
|
|
|
petra88
|
Ti ga sam čimvečkrat pristavljaj, pa veliko daj pit, men je patronažna rekla naj si naredim jajca za jest, da enim to ful pomaga da dobijo mleko, pa polenta, riž na mleku, pivo.. in ta cajt ne gledat na vago kolk je pojedel. jaz sem delala kombinacijo vsega ko je bla kriza, malo smo trpeli, predvsem zvečer ker se ni najedel in ni mogel zaspat.ko pa steče pa kar grejo grami gor. ti sam vztrajaj! veš kako je: Če ne vprašaš ne veš..
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 20:31:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Joj ulla, sej vem, da izpadem kot ena nevednica, sam tkole res ne vem. Hvala za info. eh, ni hudga...o dojenju je tolk enih zgrešenih in napačnih informacij, pa tolk so zakoreninjene da kr verjet ne morš. kar je škoda...sam počasi gre na boljše se mi zdi. sm si čajčka skuhala, pa flancate glodam zravn, mi jih je mami prnesla, k jih je pekla aja ronja, kak šivalni stroj maš ti? jst resno razmišljam da bi si ga umislila, sm ga že mela in sicer bagat višnjo zakon stroj, sam pol mi je pa neki crknlo, u motorju, sm ga nesla popravt, pa je un ful zabluzu da se ne da in nevemkaj, pa takrat mi je blo bl tko in nism bla prpravljena ful gnara dat za popravilo, pa sm ga kr tm pustila sej pol mi je blo ful žal, pa še dons mi je...kokoš neumna zdej ga pa čedalj pogrešam, ful bi mi prou pršu za marsikaj, pa točno takega bi mela, k je res fajn stroj, simpl pa trpežn. morm mal razmislt tole, pa po netu pobrskat, če se kej prodaja....
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 20:39:54
|
|
|
|
Jancci
|
O Petra kok je tvoj mali en fletko! PA tudi uživa v pestunji! Fajn!! Ja Sonček.. ponudba - povpraševanje je pri dojenju. Več kot bo pil, več se ga bo delalo! Ula, upam, da si nahecala tvojga, da ti poslika al pa posname handling iz previjalne v naročje in obratno!!! Men tudi ne gre najbolje A je v bistvu fora v tem, da jo daš na bok in potem pobereš iz boka da ne obremenjuješ hrbtenice in vratu?? Pa podiranje kupčka sem tut probala na tvoj način pa me je Meta sam čudno gledala kupčka pa od nikoder. Če jo pa obrnem, tako da s trebuščkom leži na mojih nogah pa začne jokcat. Ji ne sede najboljš. A vaši dojenčki že kej "pasejo kravce"? A se to že sme izvajat pri enem mesecu? Jest jo včasih mal dam na trebuh pa mal probava. Če je dobre volje, že skoraj dvigne glavico, drugač pa bolj stoka. Je še pretežka glavica
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 20:49:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ula, upam, da si nahecala tvojga, da ti poslika al pa posname handling iz previjalne v naročje in obratno!!! eh, sm čist pozabla, k je blo cel pop. neki, pa avto je šu prat itd.....bom jutr, ablubm gre pa tko, da ko leži na hrbtu, mu daš roko ( recimo desno) med noge in ga primeš pod pazduho,rahlo ga prisučeš v desno, z levo roko ga pa primeš pod glavico, da mu popiraš vrat in del ramen. in najprej dvigneš zgornji del trupa, da se ritka še dotika podlage ( iz boka) pol pa še ostalo. položiš ga pa isto - najprej si ga v naročju naštimaš tko, da mu daš roko med noge, primeš pod pazduho, z drugo roko podpreš glavo in položiš na bok - najprej ritko, pol še zgornji del in prevališ na hrbet joj, kk se zakomplicirano sliš sam u bistvu ni, pol to delaš avtomatsko bom res poslikala, no.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 20:52:08
|
|
|
|
Anonimen
|
fora v tem, da jo daš na bok in potem pobereš iz boka da ne obremenjuješ hrbtenice in vratu?? ja da je hrbtenica ukrivljena kot v položaju lunice, da preprečiš to iztegovanje nazaj ( dvigni jo enkrt direkt iz hrbta in si poglej kak jo uvije nazaj).
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 20:58:11
|
|
|
|
crtka
|
No, da se po dolgem času tudi jst mal javim. Pri nas je kar pestro ta teden sem sama s tamalima in ni časa tudi kdaj za na Wc . No drugače smo uredu Aljaž se lepo redi, bratec pa ga ful obožuje, bi ga kr naprej gledal in božal, pa če kdo razen mene in mojega prime Aljaža ga tako grdo gleda in dela mama ua (kao primi ti Aljaža). Imamo pa tudi mi krče, zdej je bilo 2 tedna kr hudo ta teden pa je mal boljše. Mu dajem pa Kolikind granule in zgleda da so sedaj primle, kr tudi v navodilih piše da začnejo po določenem času delovat. No se še jutri kej javim me eden kliče .
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:06:06
|
|
|
|
Anonimen
|
pa če kdo razen mene in mojega prime Aljaža ga tako grdo gleda in dela mama ua to mamo pa pr nas tud....sem najprej mislila, da je lubosumna, ko se je bunila če je kdo tamalga prjel...čist divja je ratala in smo mislila da zato, k se pač njej ne posveča...pa u bistvu sploh ni to, ampak ne prenese da ga kdo drug dira
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:08:37
|
|
|
|
Jancci
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 ja da je hrbtenica ukrivljena kot v položaju lunice, da preprečiš to iztegovanje nazaj ( dvigni jo enkrt direkt iz hrbta in si poglej kak jo uvije nazaj). Ja, sej to vem kako jo ukrivi ker sem jo zdej vedno tako dvigovala Ko zdaj pomislim se mi kar smili kako sem z njo delala. No sam verjetno nisem kej dost škode nardila ker je samo en mesec stara ali pač? Nimam občutka, da bi se kej čudno vedla.. mogoče pa zdej res manj "trpeče" face dela ko jo nekak na bok prevalim Sem si pa tvoje "zakomplicirano" navodilo zdej 3x prebrala pa bom še mal trenirala. Sej priložnosti je dovolj! Ma ne morem vrjet.. pri vseh teh pediatrih in dohtarjih in fizioterapevtih ki se šetajo tam po porodnišnici, da ne pride nekdo in ti pove osnovne prijeme!! Pa v bistvu pri meni je bila fth zaradi nogice.. mi je kazala vaje, da bi pa zraven še te zadeve povedal pa ne! Pa kolk težav bi s tem lahko preprečili! Jao, jao.. tole naše zdravstvo.. sem brez besed!!
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:10:46
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 fora v tem, da jo daš na bok in potem pobereš iz boka da ne obremenjuješ hrbtenice in vratu?? ja da je hrbtenica ukrivljena kot v položaju lunice, da preprečiš to iztegovanje nazaj ( dvigni jo enkrt direkt iz hrbta in si poglej kak jo uvije nazaj). matr pa res,...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:14:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma ne morem vrjet.. pri vseh teh pediatrih in dohtarjih in fizioterapevtih ki se šetajo tam po porodnišnici, da ne pride nekdo in ti pove osnovne prijeme!! Pa v bistvu pri meni je bila fth zaradi nogice.. mi je kazala vaje, da bi pa zraven še te zadeve povedal pa ne! Pa kolk težav bi s tem lahko preprečili! Jao, jao.. tole naše zdravstvo.. sem brez besed!! ja to se pa čist strtinjam res katastrofa...sem jaz vprašala takrat v razvojni, zakaj tega handlinga ne pokažejo v porodnišnici...k bi blo dost simpl, itak sestre skoz hodijo, pa čist drugač je če v živo vidiš. in je rekla da ni denarja, da bi izobraževali kader za take stvari to je isto kt z dojenjem - kolk manj težv bi blo, če bi sestre znale svetovat. tko pa večina glih tko nima pojma in dajejo nasvete, k sploh ne držijo, pol pa ni čudno da tolkim dojenje predstavlja muko in problem. ker nikjer ne dobiš pravih informacij in podpore. se morš kr sam za vse pozanimat res. drgač pa brez skrbi, ni kake hujše škode. do prvega leta se da vse poštimat. pol je pa lohk. k gibalni vzorci, k jih otrok v prvem letu osvoji, vplivajo na ves njegov nadaljni gibalni razvoj. pol se pa neda več kej ekstra, je kar je.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:14:53
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jancci IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 ja da je hrbtenica ukrivljena kot v položaju lunice, da preprečiš to iztegovanje nazaj ( dvigni jo enkrt direkt iz hrbta in si poglej kak jo uvije nazaj). Ja, sej to vem kako jo ukrivi ker sem jo zdej vedno tako dvigovala Ko zdaj pomislim se mi kar smili kako sem z njo delala. No sam verjetno nisem kej dost škode nardila ker je samo en mesec stara ali pač? Nimam občutka, da bi se kej čudno vedla.. mogoče pa zdej res manj "trpeče" face dela ko jo nekak na bok prevalim Sem si pa tvoje "zakomplicirano" navodilo zdej 3x prebrala pa bom še mal trenirala. Sej priložnosti je dovolj! Ma ne morem vrjet.. pri vseh teh pediatrih in dohtarjih in fizioterapevtih ki se šetajo tam po porodnišnici, da ne pride nekdo in ti pove osnovne prijeme!! Pa v bistvu pri meni je bila fth zaradi nogice.. mi je kazala vaje, da bi pa zraven še te zadeve povedal pa ne! Pa kolk težav bi s tem lahko preprečili! Jao, jao.. tole naše zdravstvo.. sem brez besed!! ej to se pa popolnoma strinjam, ko pride patronažna domov bi lahko pokazala, v P bi lahko pokazali, k meni je prišla ena fizioterapevtka (upam da se ji tako reče ) in mi govorila, kako se delajo vaje za une mišice spodaj , pa še nekaj vaj,...loh bi tudi to pokazala,...sicer je men od fanta sestra pokazala un ko jo dvigneš iz boka, ker je imela sama nedonošenko in se je ful navadla. Sam kr nism jo vedno tako dvigovala, jo bom pa zdej redno, ker tole je pa res ko se nazaj nekaj steguje,..
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 26.2.2009 21:16:25
|
|
|
|
Ploha
|
ulla: no za dojenje ne vem, men so v KR P zelo sevtovale in pomagale glede dojenja, res je da sm bla sama zelo trmasta in vztrajna, ampak če sm karkoli rabila so mi vedno pomagale,...tko da to je blo res super
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......