Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:35:42
|
|
|
|
Anonimen
|
sonček ti kar čisti nosek, večkrat na dan, zdravnik tko nima kej. če bi dobil vročino, pol pa pojdi. al pa če bi ratal apatičen in tak, da se vidi da je bolan, pa tud če nima vročine. taki mali so lohk fejst bolani, pa nimajo vročine. lohk majo pa vročino, pa jim u bistvu nič ni, ker se jim to še uravnava. dokler je pa sam nosek, ti pa tko nima kej. zakašlja pa nejverjetnje zato, ker se mu dol steka žnoder in ga draži. čimvečkrat čisti, pa bo. mi mamo skoz problem s tem nosom prvi mese je blo ok, k je bla ula doma, odkar je pa v vrtcu, je pa zamašen
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:39:49
|
|
|
|
farfala
|
Hhvala vsem za dobrodošlico! res občudujem vse, ki imate 3 otroke al pa si že zdaj želite še enega. Pa od kod vam energija? Samo je zaspal pod igralnim centrom, čeprav sem mislila, da bo danes problem, ker ne morema ven z vozičkom, kjer zadnje čase najrajši spi. Pa prej me je ves čas nepremično opazoval, ko sem si prala in fenala lase. Mogoče bo frizer Poje pa 180 ml Hipp mleka na 4 ure, tudi ponoči. Ta teden začel toliko, prej dosti manj ,pa na 3 ure ali 2) Novolaca ni prenašal dobro, Aptamil pa je mašil cucelj. Moram reč, da sem bila zeloooo žalostna, ko se ni več hotel dojit, sem kar nekaj časa rabla, da sem se sprijaznila in zjokala. Sem res želela, pa ni šlo. Identično je bilo pri prvem sinu. Ne morš verjet. Ne deluje vedno tisto o povpraševanju in ponudbi.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:44:29
|
|
|
|
sonček33
|
Ulči hvala, ti znaš človeka pomirit...bomo čistili pa bo boljše. upam. pa sicer, pri vas kakšna nova dogodivščina vaše lady?
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:48:23
|
|
|
|
katjakokol
|
LEP POZDRAV JAZ IMAM TUDI JANUARCKA in me nekaj zanima kaj ze dajete kaj goste hrane al pa saj fruteka mi bomo cez 2 dni stari 4 mes. pa hvala za odgovor
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:51:19
|
|
|
|
sonček33
|
katkakokol -pozdravljena, mal večkrat se nam oglasi..tukaj gor jih ni prav veliko, ki bi že dodajale kaj ..mislim, da le AQ daje papajo in jabolko. A ti si že kaj dala?
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:54:06
|
|
|
|
sonček33
|
Bejbe, imam piščančji file- kaj nej nardim...ideje...bi kej fajnga, mogoče v kakšni omaki, da bi riž zraven skuhala...kaj pa ve kuhate?
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 11:58:36
|
|
|
|
Anonimen
|
sonček TOLE je mega. sam da jst prej popečem fileje, pa korenje si na palčke narežem in dam zravn in je super. drgač pa nič pretresljivga od male lady - zaenkrat
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:09:02
|
|
|
|
Anonimen
|
katjakokol jst še ne bom začel, bom po 6. mesecu. verjetno še mal kasnej, ker bo glih sezona takrat in bomo veliko skakali okoli, morje in takšno, pa se mi verjetno ne bo dalo še s tem ubadat tko da šele kakega avgusta računam. ( res mu nebi rada tam nekje bogu za leđima dala nekaj, pa da ma kako reakcijo pol - kaj pa boš ) itak ima otrok do 1. leta pokritih 80% potreb z mlekom, tko da res ni panike. sem pa pri uli jaz začela najprej zelenjavo, korenček, bučke, cvetača, krompir, takšno pač. pa ko mi je to lepo sprejela in jedla, se navadila na okus, pa ko se je organizem, prebavni sistem navadil na novo funkcijo, sma šle pa nasadje. sadja ji nisem nikoli kuhala, tud sebi ga ne. fora uživanja sadje je da zaužiješ vitamine, s kuhanjem jih pa tko uničiš. in če začneš s sadjem surovim, je res lohk šok pa ma kakšne težave, sam če pa začneš z zelenjavo, pa telo že predeluje hrano in tudi surovo sadje ni problematično. mi nismo nikol meli kakih težav. pa še fajn je, če se prej navadi na okus zelenjave, kot pa na sadje, ker je sadje pač bolj dobro in lohk pol zelenjavo zavrača. vedno sem ji vse sama pripravljala doma, edino kar smo imelo kupljeno je bil navaden rižolino. o frutkih in ostalih kupljenih kašicah imam pa jaz posebno mnenje ki si ga, verjetno, večina ne želi slišat
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:15:52
|
|
|
|
katjakokol
|
kaj se se dojite da mu ne bos nic dajala mi smo na hippu pa sem mislila samo kaksen sokec pa kasico samo me je mal strah glede krcev ker smo jih mi imeli do 3 mes.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:15:53
|
|
|
|
kiara24
|
sonček33- naša je na 3 do 4 ure poje pa od 150 do 180 ml Aptamil Conformil, za boljšo prebvao ta ji sede pri ostalih je bila zaprta sedaj kakamo 2 na dan. Tudi mi imamo zabasan nosek pa malo pokašljuje, ostalo je pa kul. ne vem katera me je že spraševala za rutko eno takole izgleda. Mi delamo balončke, pa ful je začela grulit pa čebljat. Smeji se tudi že ko ne vem kaj, na glas mislim. Pa ful se dviga gor k se hoče usest pa ji ne rata. Dopust- za en teden v hotel v Portorož v mesecu mJuniju pol pa še v mesecu juliju pa za 10 dni v apartma v Umag. vreme je katastrofa.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:19:16
|
|
|
|
katjakokol
|
jojpravo grozno vreme ne
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:21:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: katjakokol kaj se se dojite da mu ne bos nic dajala mi smo na hippu pa sem mislila samo kaksen sokec pa kasico samo me je mal strah glede krcev ker smo jih mi imeli do 3 mes. tud če sta na mlečni formuli, komot počakaš. jst bi. odloči se pa itak vsak sam sploh če ti mleko ok prenaša in ni kakih težav, če lepo napreduje...bi pa sploh od začetka jaz definitivno raj sama doma pripravljala, kot pa dajala tisto umetne kašice.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:21:51
|
|
|
|
Anonimen
|
iiii kiara, luštna je
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:50:39
|
|
|
|
kiara24
|
Hvala ulla. Tudi jaz mislim, da je bolje če so kašince narejene doma kot pa kupljene. Jaz, ko bom začela uvajati, bom definitivno najprej z zelenjavo, ker pravijo, da lahko potem zelenjavo zavrne , če prej sadje daš lahko pa mu tudi nagaja.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:58:21
|
|
|
|
Anonimen
|
mam enga prjatla, k je delal v fructalu kot....hm...kot neka sanitetna inšpekcija, ma ne spomnem se zdaj točnega naziva, zdaj itak dela nekje v nemčiji nekaj drugega...uglavnem, on mi je velikokrat posredoval kake podatke...najbolj me je vrglo tist - v otroški hrani je dovoljen ****(ne spomnem se točne cifre)% žuželk, ****% smeti, ****% gnilih delov.....itd. moj otrok pa res ne rabi tega jest.... pa k se mi je režal in rekel kaj misliš zaka so frutki tko lepo na gladko zmiksani? zato da otroci lažje jejo? o neee....zato da se ne vidi kaj je notri... še slabše je pa baje v teh večjih koncernih, hipp itd. tam je zadaj tudi velik denar, pa korupcija, goljufije in prikrivanje. hvala lepa, mi ni težko un jabuk naribat pa banano pretlačit, al pa en koren in krompir skuhat.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 12:58:23
|
|
|
|
sonček33
|
Kiara - klara je lepotička in pol ulla hvala za recept glede harne -tudi i bomo še počakali, sem pa itak za doma narejeno hrano, tako da ni panike...tud jaz obožujem zelenjavne juhce pa kašice, bova skupaj jedla
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 13:01:17
|
|
|
|
sonček33
|
ma ja ulla pa te sadne se mi zdi še nekako, ampak une zelenjavne, pa mesne...halo no in to stoji na polici, ki ni hlajena
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 13:05:57
|
|
|
|
Anonimen
|
ampak une zelenjavne, pa mesne. jp...sem ga spraševala pa mu težila, pa mi o teh niti pisnit ni hotu sam režal se mi je, pa da naj ne mešam po dreku tko da si raj niti ne predstavljam, kaj je tam notri, samo sem pa sigurna, da ni tko, da tam nekdo z ljubeznijo pripravi piščanca pa riž pa zelenjavo in pol to zmiksa in flašira men bolj zgleda na kake ostanke...od vsepovsod pa saj logično je - lepo zdravo jabolko al pa marelca al pa karkoli gre na police v trgovino. v predelavo ziher ne. glih tko - fajni kosi mesa se prodajajo celi, ziher ne grejo v hrenovke in takšno pa tud - tačas k maš kuhano al pa pečeno hrenovko, maš pečen piščančji file. razlika je pa ogroooomna. kje je pa mimi kaj
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 13:06:58
|
|
|
|
Soncnica
|
Hoj! Kiara mene je zanimala rutka , ful luškana manekenka GH jaz imam namen vztrajat pri dojenju do 6. meseca. Se mi zdi škoda, da je ne bi dojila, če jo lahko. Potem pa štartamo s kakšno riževo kašico in zelenjavo. Se strinjam z Ulo glede sadja, če ga prekuhaš, ostane samo balast. pokašljevanje moja tudi ponoči malo pokašlja, pa včasih tako pohrka, kot da bi imela kaj v grlu (najbrž je res ta sluz iz noska). Jaz "prisegam" na fiziološko razstopino, k zdravniku bi jo peljala, če bi dobila vročino, če bi ratala bolj nemirna ali apatična, sicer pa ne, ker bi s tem samo reskirala, da se tam kaj naleze
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 13:09:40
|
|
|
|
kiara24
|
ulla- skoraj bi buhal sedaj ko sem tole tvoje bral me je vse minilo o teh frutkih... naša klarica spi v vozičku zunaj trenutno nekaj se čudno sonce kaže nekje nad oblaki mogoče pa bo kaj,samo kamorkoli pogledam so oblaki.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 13:46:04
|
|
|
|
Zvezdica
|
Bejbe, imam piščančji file- kaj nej nardim...ideje...bi kej fajnga, mogoče v kakšni omaki, da bi riž zraven skuhala...kaj pa ve kuhate Sonček, jast narežem na kosckice, popečem, dodam vegeto in jušno kocko ter vodo, kuham 20 min, dodam smetano za kuhanje in poleg ponudim kuskus. Špica je : ulla, jast dostikrat nardim piščančji žur. Kar se frutkov tiče, samo če nismo doma. Sicer vse sama nardim. kakšne žiužke v kašicah mu lh ne privoščim, to imamo ob nedeljah Grozno kaj vse tlačjo tja notri, pa mater to je za otroke. kiara..kok je cortek mala. Grem, danes mam pospravljalni dan, pa patrik pridno spoi...grem dokončat.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 14:06:35
|
|
|
|
krtekxx
|
Sonček, jaz že od porodnišnice naprej pucam nosek 2x na dan, ker imam skoz mal zabasanga. Tudi zakašlja parkrat na dan, ampako pomoje zato ker se ji slina zaleti. Dodajanje-jaz o tem ne razmišljam, ampak se bojim, da bom mogla, ker se mi zdi, da se čisto nič ne redi. Kuhanje - ne me spraševat o tem, mi mamo na jedilniku skoz veliko ogljikovih hidratov z raznimi paradižnikovimi omakami.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 14:21:13
|
|
|
|
Nea
|
kiara - kakšen cukerček je z rutko! Za fantke nažalost nimajo takih pocukranih stvari. Zato sem prav vesela, da imam še dve punčki (Tiste ki imate samo enega al pa dva fantka si morate naštimat še kakšno punčko ). Lara se je včeraj zjutraj počesala in se postavila pred ogledalo in rekla: mami, a nisem vunderšon piščančji zrezki - glih danes bili za kosilo. Prsa narežem na fileje, jih posolim in prepražim na olivnem olju, s tem da eno stran vedno posujem s curryjem. Dodam vodo da omehčajo in proti koncu zlijem celo sladko smetano in dodam žlico navadne smetane. Omaka 1A. Moji otroci jo obožujejo. kašice - sem jih uporabljala samo za na pot. Ko sem pri Emi večino hrane sama kuhala in pripravljala so me nemke čudno gledale v smislu zakaj izgubljam čas če je hipp tako dober in skontroliran in naraven in bio in ... katjakokol - dobrodošla!
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 15:16:13
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 mam enga prjatla, k je delal v fructalu kot....hm...kot neka sanitetna inšpekcija, ma ne spomnem se zdaj točnega naziva, zdaj itak dela nekje v nemčiji nekaj drugega...uglavnem, on mi je velikokrat posredoval kake podatke...najbolj me je vrglo tist - v otroški hrani je dovoljen ****(ne spomnem se točne cifre)% žuželk, ****% smeti, ****% gnilih delov.....itd. moj otrok pa res ne rabi tega jest.... pa k se mi je režal in rekel kaj misliš zaka so frutki tko lepo na gladko zmiksani? zato da otroci lažje jejo? o neee....zato da se ne vidi kaj je notri... še slabše je pa baje v teh večjih koncernih, hipp itd. tam je zadaj tudi velik denar, pa korupcija, goljufije in prikrivanje. hvala lepa, mi ni težko un jabuk naribat pa banano pretlačit, al pa en koren in krompir skuhat. OMB
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 13.5.2009 15:20:24
|
|
|
|
Ploha
|
KIARA mala je cukr
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.