ronja
|
Resno a res piejte že pravo kavo?user posted image Tudi če dojite! K Jaz je tudi sicer ne pijem, če ni ravno kaka izredna situacija - treba končat kak projekt, pa je ura 3 ponoči, recimo). Zdaj, ko dojim, pa ne pijem kave, tudi če moram kaj končat. sončnica, otroci so ok, ampak pa ubi bože. Bi mela malo mira, da se poberem nazaj. punce, ki ne dojite/malo dojite: pa kako lahko, a ste zmešane al kaj? Hec, da ne bo katera resno vzela! Ej, važno je, da je vam ok - in mamicam. Od adaptiranca je zelo malo otrok umrlo (samo če je bil zastrupljen, to se pa lahko zgodi tudi če se mama zastrupi). Če gre dojit, super, je lahko zelo enostavno in poceni in fajn. Če so problemi, zaradi katerih se ful sekiraš, je to slabše kot pa flaša pa zadovoljna mami in otrok. Jaz ponoči dojim - ampak meni ni problem ponoči vstajat. Če sicer ne bi mogla funkcionirat, bi verjetno razmislila, če ji ne bi dala zvečer flaše (ali pa je enostavno ne bi vzela k sebi, ko se začne premetavat - navsezadnje dostikrat nazaj zaspi, ampak vem, da je lačna in jo pač nahranim). Ampak meni to ni problem, pa jo pač vzamem, pa podojim, ker itak ne grem pred 12to spat, potem se pa do zjutraj kvečjemu 1x zbudi. Tak da - vsaka ve zase, kaj je bilo v dani situaciji najboljše zanje. Moja prijateljica ne doji več - sploh. Pravi, da ji je zmanjkalo mleka, hkrati se pomalem zaveda, da ji ga verjetno ne bi, če bi več dojila . ampak pri njima je oči mama- on skrbi za otroka - in je to dejansko bolj praktično. Mali je prav zadovoljen in nič mu ne fali. Lejla dobi imunoglobuline z mlekom, to je res in mogoče zdaj ne bo bolana, bo pa zato takrat, ko bo to bolezen morala sama prebolet. Meni bo lažje gledat, ker bo takrat starejša, ampak bolana bo itak. Isto je z vrtcem: meni je boljše, da mam dve zdravi doma, pa da bosta bolani pač drugo leto, ko bosta starejši, ampak če je mami ful zmatrana z obema doma, bo samo živčna in je boljše, da da starejšega otroka v vrtec. Odvisno od otrok, od mame, od ostalih, koliko najedajo... Tak da: ne se sekirat, pa če dojite ali ne, pa če previjate ali ecjate, pa če jih odvajate od nočnega zbujanja ali pa če jih non stop po rokah vlačite! Prav je, da pomislimo, če imajo slučajno drugi tudi dobre argumente, pa mogoče probamo, če je njihov način za nas. če ni, nič hudega - včasih to vemo že takoj, ne da bi probali. Ne pomeni pa to, da je samo en način pravi . So priporočila, ki veljajo v glavnem, ampak včasih ej pač treba naredit kompromis.
|