lušnobica
|
Ciao ... mayamaya, pridna, da še vedno vodiš seznamček, čeprav res zgleda s temi 5imi bolj reven. valen, pri meni so pregledi tudi bolj rutinski, čeprav mi zmeraj ginekologinja še UZ na hitro naredi, da vidimo kako raste, ker prvič sem imela zastoj rasti. Tiste rutinske zadeve ala tehtanje, pritisk, voda, srčni utrip, merjenje trebuha in počutje naredi sestra, ginekologinja pogleda in če je kakšna posebnost vpraša, pogleda itd. Vodo in srčni utrip ploda začnejo kontrolirat po 20. tednu. Na morfologijo obvezno vzemi dragega s sabo, to bo, če ne bo drugih komplikacij, najdaljši in najbolj podroben UZ, ki ga boš v imela. No, jaz sem v prvi imela še najmanj ene 4 ali 5 takih, ampak to zaradi zastoja rasti. 3D UZ v Izoli mislim, da nimajo, moja gin. ponavadi da slikice, sem želela kakšen filmček na USB pa na njenem UZ priključka ni. Ti pa priporočam, da se že na začetku zmeniš za filmček ali slikice, da ne boš kot jaz v prvi , ko sem mislila, da ona to rutinsko daje in sem na koncu ostala brez česarkoli, ker bi ji kao mogla povedat prej, da si želim slikice. Tako sem šla potem v PO na 3D in imam lep spominček. Drugače pa na morfologiji gledajo pravilnost razvoja ploda, notranje organe, ki se jih vidi. Kaj vse si lahko pogledaš v materinski knjižici, kjer imaš razpredelnico za UZ. Opravijo tudi meritve plodove glavice, trebuščka in stegnenice = kost v stegnu in po teh meritvah ocenijo velikost. Če so kakšna manjša odstopanja, ni panike, saj nismo vsi po knjigah. porodnišnica: ja, jaz včeraj nisem šla na ogled, ker sem itak že imela priliko si vse podrobno ogledat. Nisem pa vedla, da je zdaj Nata glavna. 3 leta nazaj je bila glavna Mirjana. Ja Nata je tako, ne izbira besednjaka in ne izbira trenutka in potem marsikdaj rata iz kakšne njene izjave, ki mogoče niti ni zlonamerna, grda zgodba. se spomnim ene, ki je Nati med porodom rekla, da če ji ne da kaj proti bolečinam, da se bo vrgla skozi okno in Nata ji je odgovorila, da se naj kar vrže, če misli, da ji bo kaj pomagalo. in iz tega je ratal cel halo. Ja ne rečem, smo občutljive ona pa ne izbira besed. Dovolj tega romana ... uživajte.
|