|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 88 [89] 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koprske nosečke 2009
3.11.2009 14:09:18   
bombica22
ej pupe spet jaz.vem da je za vas prezgodaj da vas to sprašujem ampak kaj ve katera kje je kakšen privat vrtec v kopru oz. na obali ful me zanima hvala že v naprej uživajte čau čau
IZVIRNO SPOROČILO: lušnobica

Ma res, tukaj smo ostale same, Mayamaya, in čez kakšne 10 dni bo šla ta tema v pozabo.

Oj, name v prvi user posted image polna luna ni vplivala in zato niti zdaj ne upam, da bo. Jaz bi tudi rajši kakšen teden prej, ma se kar pripravljam na 15.11. Po eni strani mi je še to prehitro user posted image . Sploh ne morem še doumet, da bomo čez nekaj dni imeli še enega user posted image . Se kar bojim kakšen kaos bo pri nas doma preden ujamemo novo rutino.

Uživaj ...



(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   RE: Koprske nosečke 2009
3.11.2009 15:16:06   
mayamaya
bombica 22 po moje boljše da vprašaš mamice z Obale na temi dojenček - starši čvekamo user posted image . vsaj jaz nisem še tako daleč, mogoče pa Lušnobica kaj ve user posted image

jaz sem pa danes s CTG. ne dogaja nič. še vedno user posted image . spet smo več ali manj spali in pol sem mogla tam neki telovadit, da se je kaj premaknil user posted image . ma se ni pustil/a motit. naslednič imam v torek na PDP pregled inCTG, pa da vidimo kaj in kako naprej. ma če bi bilo po moje, bi jaz to kaj prej zrihtala user posted image . morem mojga kaj v akcijo user posted image spravit. če je kaj na temu user posted image

pa lep dan kje na toplem user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu bombica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
   RE: Koprske nosečke 2009
4.11.2009 12:43:09   
lušnobica
Oj, ...

bombica22: kolikor jaz vem na obali ni nobenega uradnega privatnega vrtca, dobi se samo privat varstvo, nekje imajo tudi več otrok skupaj. Se pa nisem nikoli o tem kaj preveč informirala, ker imamo nono, ki rade volje poskrbi za varstvo. No, naša 3-letnica hodi zdaj v navaden, občinski vrtec, kjer smo dobili mesto brez težav. Za drugega user posted image pa imamo ravno tako v planu nono vsaj do 2eh let.

mayamaya: jaz sem tudi včeraj imela CTG in tudi pri meni nič ne kaže popadkov. Čeprav jaz na to mašino ne dajem kaj preveč, ker meni niti v porodni sobi, ko so popadki bili na vrhuncu, ni kazalo nič. Jaz sem bila bolj pozorna na kondicijo oz. srčni utrip user posted image . Smo bili pa budni in ne samo to, ampak smo si privoščili celo 10 min aerobike.
Ja, veš, user posted image zna pomagat. Mene je zadnjič še 2-3 dni po user posted image skozi nekaj špikalo, ampak na koncu ni bilo nič iz tega. Bo treba še user posted image . Jutri grem na masažo k moji fizioterapevtki da mi malo tiste točke za odpiranje razdraži pa da vidimo, če bo kaj učinka. Drugače pa v torek spet CTG.

No, želim ti dobro in uspešno user posted image ... user posted image ... če ne se pa itak beremo tle gor ... mogoče se pa celo na hribu srečamo.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
   RE: Koprske nosečke 2009
4.11.2009 14:02:52   
mayamaya
ej, lušnobica kdaj si pa bila včeraj gor na CTG, da se nismo slučajno srečale? ma sej meni uni aparat sploh ne pove kaj dosti, anzi ga niti ne štekam prav. upam, da je Lovšinu kaj več jasno user posted image . mah, bomo vidli drugi teden kaj bo rekel, ko vidi kaj se dogaja tam spodaj user posted image .

glede user posted image pa je treba samo še v akcijo user posted image .  če bi jaz lahko določala, bi naštimala kaj zdej čez vikend, ma .... po moje ne bo kruha iz te moke user posted image .

zato se pa še kaj beremo, ne user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
   RE: Koprske nosečke 2009
5.11.2009 8:46:07   
lušnobica
Oj, ...
meni zaenkrat naredijo CTG kar pri moji ginekologinji v ambulanti, gor grem prvič na CTG in kar spada zraven, če seveda ne bo akcija že prej, v ponedeljek 16.11. Drugače pa tiste številke, ki se gibljejo nekje od 120 do 160 (pri meni je tako) pomenijo srčni utrip ploda, tiste druge številke, ki so se pri meni gibale tam od 17 do 25 pa kažejo jakost popadkov, oboje se izrisuje tudi na papir. Pri taki vrednosti popadkov ni, čeprav kot sem že napisala, meni jih ni kazalo niti v porodni, ker sem čutila popadke samo v spodnjem delu trebuha, nič v križu in predelu ledvic, kot nekatere. Zato nisem bila prepričana, da je to to, ker sem čakala na take popadke kot so opisani v "knjigah" user posted image . Ma moj user posted image jih je štopal in ko se mu je zdelo, da si dovolj dolgo sledijo na 5 min, me je prisilil, da greva, drugače bi jaz verjetno kar doma rodila.

Ja, verjetno se še bereva ene par dni, če ne pa na kakšni drugi temi, če bo cajt user posted image . Prvič ga nisem imela in sem RR čisto zanemarila.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
   RE: Koprske nosečke 2009
5.11.2009 13:42:03   
mayamaya
ejla. ja sej mi je babica neki razlagala, samo mi ni jasno kaj imajo popadki veze z gibi mojega user posted image . a se med popadki premika ali kaj user posted image . mislim že dvakrat sta bile obe prav razočarani ker je mali/a spal user posted image .

bom vidla v torek kaj bo pokazalo, pa itak imam pol še pregled tako, da neki več bom vedela user posted image . če pridem do torka seveda user posted image . jaz bi kar šla rodit, če mene vprašaš, spakirano imam itak vse. zdaj me najbolj skrbi to (ja, no če lahko temu tako rečem), da ne bi spregledala kakšnega znaka user posted image .

se pa še beremo. nekaj dni še sigurno...user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
   RE: Koprske nosečke 2009
6.11.2009 10:21:13   
lušnobica
Oj mayamaya ...

gibi tvojega user posted image so pomembni zaradi ocene "kondicije" ali drugače povedano, iz gibanja user posted image ocenijo kako se mu godi tam notri. Pri meni je bilo v prvi user posted image to zelo pomembno zaradi zastoja rasti. Če bi iz CTG-ja razbrali, da se moj poprček ne počuti dobro, bi mi sprožili porod.

Kakšni znaki te skrbijo? Da ne boš vedla kdaj se je zares začelo? Pri meni je bilo prvič kot sem napisala, tako da bi zdaj rekla, da naj bo vodilo bolečine, ki se ponavljajo, recimo 1 uro na 5 min. Ma to je spet tako, iz moje izkušnje. Pri vsaki je drugače. Ma veš kaj, ko se ti zdi kaj čudnega, pokliči svojega ginekologa ali pa se pojdi kar gor pokazat. Najdi telefonsko od porodnega oddelka pa magari prej pokliči.
Mene so prvič par dni pred rokom spustili domov in naročili, da če se mi bo zdelo karkoli nenavadnega naj takoj pridem nazaj. Pa sem spraševala kako zgledajo pravi popadki in če bom vedela, da je to to, pa mi je dr. Guzejeva rekla, da bom 100% vedela. Pa nisem. Če ne bi bilo mojega možeka, jaz verjetno še ne bi šla gor, ma vseeno mislim, da bi šla par ur kasneje, še vedno pravočasno. Saj smo blizu, mayamaya. Je verjetno malo drugače za tiste, ki imajo 1 uro do porodnišnice.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
   RE: Koprske nosečke 2009
6.11.2009 10:34:04   
mayamaya
ejla, lušnobica

a zato vedno vse babice zmigujejo z glavo, da mogoče pa g ne bo zadovoljen s CTG, ker moj user posted image zjutraj več ali manj spi. ma potem popoldne in sploh zvečer je pa žurka. bi mogla iti takrat na CTG user posted image . še vedno da sedaj je bilo isto. glih takrat spi...mogoče pa zanalašč, ker drugače je vse prej kot miren user posted image .

glede znakov... je rekel g naj pridem gor, ko bodo bolečine zelo močne in na 5 min vsako uro. O.K. ma koliko je to ''zelo močno''. pravijo, da hujše kot menstrualni krči, ampak jaz sem že te imela kar hude, pa sem jih preživela...zato se bojim, da to ne bo izgledalo tako hudo, kot bi moglo bit user posted image .
in pa, kaj če mi odteče voda na WC? a to točno vem, da je to to...ne morem zamenjat z lulanjem? mislim, se da to kontrolirat ali to kar teče...user posted image

ma ja, zdaj se vsake toliko spomnim kakšne takšne user posted image .

in  ja, še dobro, da smo blizu. no, sej mogoče se pa gor vidiva, če ne pa je itak še ceeeeel vikend pred nama user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
   RE: Koprske nosečke 2009
8.11.2009 21:11:55   
mayamaya
ejla, lušnobica, še vedno 2v1?

jaz sem in razen tega, da me boli križ že cel dan, se ne dogaja nič drugega. moj user posted image je čisto po vremenu danes in lepo spančka že cel dan po malem, zdej pa čakam, da gre spet na večerno žurko user posted image .

jaz grem pa na kavč, vse štiri od sebe user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   RE: Koprske nosečke 2009
9.11.2009 10:22:44   
lušnobica
Oj, mayamaya ...

ja, ja, še vedno sem 2 v 1, samo vikend je bil vmes, ko jaz sploh do računalnika ne pridem user posted image .

Za CTG ne vem kaj rečt, pa saj vejo, da imajo user posted image svoj ritem. Povej, da ponavadi dopoldan bolj spi in se probaj zmenit, da prideš popoldan še enkrat.
Pri meni je aktivnost user posted image obratna z mojo. Dokler jaz migam je v mojem trebuhu mirno, ko se pa jaz umirim, pa začne akcija. Še dobro, da ne drži tako kot piše v eni knjigi (vsaj prvič ni), da aktivnost user posted image v pozni nosečnosti nakazuje na ritem, ki ga bo imel user posted image po rojstvu, ker potem spet ne bomo nič spali.
Popadki so verjetno pri vsaki drugačni oz. ima vsaka drugačen prag bolečine. Jaz sem tudi imela prej kar boleče menstruacije in mene tisti popadki na 5 min niso tako boleli. Vmes sem parkrat globoko vdahnila in je šlo mimo, zraven bi lahko komot kakšne piškote pekla user posted image . Pri meni se je kriza začela, ko mi je odtekla voda, takrat so pa začeli sekat, odprta sem bila cca. 7cm popadki pa na 2 ali celo 1 min. Nisem niti gledala na uro, samo vem, da je bilo vmes tako malo premora, da se sploh nisem uspela sprostit.
Voda ti lahko odteče ne več načinov. Lahko ti je odteče dosti naenkrat, lahko ti odteka počasi, po kapljicah, načeloma pa tega ne moreš zadržat oz. kontrolirat. Meni je odtekla v porodnišnici po klistirju, tako da sploh nisem vedla, da je bilo to to, dokler ni ginekologinja na koncu delala zapisnika o porodu in je spraševala babico. Se pa dobro spomnim občutka, da je kar naenkrat nekaj močno pritisnilo navzdol, jaz sem se instinktivno usedla na školjko in v tistem se je ulilo. Sem pa mislila, da se je kaj zadržalo v črevesju in da je bila to druga runda. No, po tistem so se pa začeli Popadki.
Ti pojdi gor tako kot pravijo, ko boš čutla bolečine 1 uro na 5 min, ne oziraj se na jakost ali na to, če so taki kot piše v knjigah. Podobni pa so menstrualnim krčem, ja.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
   RE: Koprske nosečke 2009
9.11.2009 10:27:01   
lušnobica
Oooo, glej, glej, sem ratala pridna ... sem dobila user posted image user posted image

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
   RE: Koprske nosečke 2009
9.11.2009 11:38:11   
mayamaya
no, ja sej se mi zdelo, da če veš kaj je bolečina lahko zraven pečeš piškote user posted image . zato sem pa spraševala, da ne bi slučajno kaj spregledala. imam pa itak namen biti doma do konca.

moj user posted image je čisto isti kot tvoj. dokler migam spi, ko pa se udobno namestim na kavč, pol pa žurka. po navadi zvečer user posted image
in danes ni nič drugače. neki je migal vmes, ma po moje se je samo obrnil ma drugo stran. in se bojim, da jutri na CTG ne bo nič drugače kot ponavadi. ne morem pomagat user posted image .

imam pa jutri jaz že dan D in zaradi mene lahko po pregledu kar grem rodit user posted image ko bi vsaj....


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
   RE: Koprske nosečke 2009
10.11.2009 8:49:46   
lušnobica
oj, ...

mayamaya, mogoče si pa že v porodni. Če si, držim pesti. Če pa nisi, mi povej kakšen postopek imajo, ko prideš gor na pregled ob PDP. Prvič sem bila jaz itak tretirana drugače in sem imela na koncu kar pogoste preglede, pa še akcija se je začela na PDP, tako da ne vem kaj me čaka v ponedeljek, če pridem do tja. Ja, skozi sem nekaj sanjala in si želela, da bi bilo malo prej, zdaj bi pa rajši počakala tam do ponedeljka. Se mi zdi prehitro, nisem niti še uživat in se umirit, pa se vsaj malo psihično pripravit na to kar me čaka.
Imam še eno vprašanje. Jaz sem bolj zmrzljiva in pozimi brez spodnje majice ne zdržim. Si ti mogoče kje zasledila spodnje majice oz. po naše kanotjere za dojenje? Jaz jih že prvič nisem našla, zdaj sem si nabavla en nadomestek, ma ni to to. 

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
   RE: Koprske nosečke 2009
10.11.2009 14:29:23   
mayamaya
ejla!

sem še v enem kosu user posted image .

sem pa preživela en maratonski CTG. sem mislila da bom pognala korenine tam gor. je bila taka gužva user posted image . no, v glavnem sem prišla na vrsto. moj user posted image je itak spal, kar sem napovedala že včeraj in je bil uni graf bolj kot ne raven, kar Lovšinu niti slučajno ni bilo všeč in me je poslal nazaj gor na CTG. no, se je user posted image odločil da bo tokrat sodeloval in je bil pol graf skoraj šolski user posted image . ne dogaja pa še nič konkretnega.

ne glede na moj PDP danes je bilo vse kot ponavadi. najprej CTG, pol me je vaginalno pregledal, maternični vrat imam že zmehčan, odprta pa kakšen cm. nič takega. je rekel, da lahko je kaj že danes ali pa šele drugi teden user posted image . no pol me je poslal še na en CTG in je bil z njim zadovoljen user posted image .

naslednjič me je naročil čez 2 dni, v četrtek, razen če se kaj ne začne dogajat. baje sem še pod uno mejo začetka. zdej lahko začnem dneve prištevat user posted image .

ti kar uživaj dokler še nisi na PDP dnevu user posted image .

glede konetjer... a obstajajo tudi take za dojenje? jaz tudi ne morem biti brez nje pozimi in če res obstaja kaj takega bi bilo super. sem tudi bolj zmrzljive sorte user posted image .
itak spolh ne vem kaj bom nosila. najbrž kar zgornje dele trenirk na zadrgo. vsaj doma. če bom pa kje bom pa improvizirala. ampak konetjera...to bi bilo pa lepo, ja

v glavnem uživaj, ki meni zdaj to štetje v plus in čakanje kdaj bo kaj...juhu bruhu.
aja, bo pa kar gužva gor za vikned in drugi teden. danes smo bile gor tri s PDP, ena ki je imela rok včeraj...in nobeni ne kaže nič konkretnega.


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
   RE: Koprske nosečke 2009
10.11.2009 14:30:28   
mayamaya
uau, sem napisala cel roman user posted image

_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
   RE: Koprske nosečke 2009
11.11.2009 8:51:15   
lušnobica
Moj CTG včeraj je bil tudi ok, popadkov še nič ne kaže, ma itak niti nič ne čutim razen kakšnega špikanja vsake toliko. Je bil pa to zadnji pregled pri moji ginekologinji, naslednjega imam v ponedeljek kar gor. Če sem že kaj odprta ali vsaj zmehčana ne vem, ker sploh še nisem imela vaginalnega pregleda. Zgleda, da me to čaka v ponedeljek. Ej, kakšen režim imajo gor? Moram imet kakšno uro ali kar pridem enkrat dopoldan?
Glede kanotjer in oblačenja med dojenjem je tako. Jaz sem najrajši nosila zgornje dele na zadrgo, doma se je brez kanotjere še dalo, ma zunaj user posted image brrrr. In potem sem nosila kanotjere, ma si nisem dala gor naramnic in mi je seveda dol lezlo in me motlo. Tokrat sem pa rekla, da moram nekaj najt. Tako sem našla na www.alisa.si modrček za dojenje podaljšan v kanotjero, ampak imajo samo majhne številke. Sem vzela največjo možno in mogoče mi bo prišla prav čez par mesecev, ko se bo dojenje vzpostavlo in prsa malo zmanjšala. Sem pa na isti spletni strani našla poletno majico brez rokavov za dojenje in bom na začetku kar to uporabljala. Vidla pa sem v spletni trgovini H&M za nemce, da imajo prav kanotjere s tistim zatičem, kot modrčki za dojenje, samo nisem potem več uspela prit do H&M, da bi preverila, če jih imajo tudi pri nas. Vmes sem sicer bila 2x v H&M, ampak sem uspešno pozabila pogledat, ker imam v glavi, da imajo te stvari samo v H&M na Rudniku.
A da bo gužva za vikend? Potem bom jaz kar do ponedeljka počakala, da bom lahko izbirala v kateri porodni bom user posted image in še popkovnično kri bomo tako lahko darovali, ker za vikend ne pride v poštev.
Jaz vedno napišem roman. Drži se.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
   RE: Koprske nosečke 2009
11.11.2009 12:44:52   
mayamaya
ejla.

evo jaz sem že na +1. juhu, bruhu. dogaja pa nič user posted image . zdaj sem se odločila da grem rodit v petek 13. user posted image

na CTG kar prideš enkrat med 8 in 11 uro in se registriraš spodaj na ginekološkem, pol greš pa gor. ne rabiš se nič naročat. pogleda pa to potem tisti G, ki je porodnem oddelku tisti dan. vse gor v porodnišnici. če pa nardi tudi pregled pa ne vem. bom vidla jutri, ki ni Lovšina in bo pa eden drugi.

ja, jaz tudi ne morem biti zunaj brez konetjere, ma če jih prav ni bom neki improvizirala. itak imam same take raztegljive, pa se bom nekako znajdla. vsaj upam user posted image . doma pa itak trenirke.

glede popkovnične sem brala včeraj, ki sem imela časa na pretek user posted image , da je ne vzamejo samo če rodiš med petekom po 10. zjutraj do sobote do 11. zjutraj. jaz jo bom tudi darovala. ma jaz bom itak šla rodit ponoči user posted image . takrat se največ dogaja pri meni. to ima po tatiju user posted image .


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
   RE: Koprske nosečke 2009
12.11.2009 9:12:34   
lušnobica
oj, ...

aha, se pravi, da se registriraš kar spodaj na ginekološkem. Se bom že znašla, če ne bom šla tudi jaz jutri gor. To noč sem imela kar 2,5 urno akcijo, potem se je pa umirilo. Ja zanimivo. Čez dan me vsake toliko pritiska navzdol, pa kaj špikne, drugače nič posebnega, ponoči je pa malo bolj konkretno.

ja, saj na koncu s temi kanotjerami improviziraš, samo meni je bilo ful zoprno, ker ta moja je skozi visela na joških, ne samo doma.

Za popkovnično kri sem jaz prav vprašala kako je za vikend in so mi odgovorili, da če rodim v petek dopoldan ali soboto popoldan v Ljubljani je še ok, drugače pa ne. Velja pa samo za ljubljano. V drugih krajih pa petek in sobota odpadeta user posted image . No, odgovorili so mi tudi, da je osebje v porodnišnici seznanjeno s tem, kdaj je odvzem smiseln in kdaj ne. Tako, da se zanašam na to.

Kaj potem ti računaš na petek 13.?

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
   RE: Koprske nosečke 2009
12.11.2009 14:50:35   
mayamaya
ejla.

ma jaz ne vem več kaj naj računam user posted image . je prav bala to vse skupaj. hodim gor, pa spet domov...nič pametnega. magari danes je bila ena mlada doktorca...mai vista...ful prijazna. moj user posted image se je itak spet neki upiral prvih 15 min pol pa je neki pokazal. ampak nič konkretnega. mi je pa dala uno tabelco za pisat gibe kao med 9 in 21 naj bi jih bilo 10. jaz imam že do zdaj 8 user posted image . bom kmalu nehala štet. mi ne verjamejo, da je moj bimbo zaspan samo zjutraj, pol pa je fešta user posted image

tako, da...jutri je skoraj prekmalu. je rekel naš tati, da se bo itak odločil priti ven v soboto, ko je tekma user posted image .

glede popkovnične pa...če bo ratalo bo, če ne pa pač ne. vem pa da so seznanjeni gor, ja. ma bo že user posted image

jaz jih grem v soboto itak spet obiskat gor. imam CTG spet

razen če...user posted image (magari)


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
   RE: Koprske nosečke 2009
13.11.2009 12:53:34   
lušnobica
Oj, mayamaya, ...

ja, včasih ti doktorji nočejo razumet. Bolj pa jaz vidim problem v tem, da je vsakič drugi doktor in da moraš vsakemu posebej isto stvar razlagat. Mene je zadnjič tudi moja spraševala za gibe, če jih štejem. Sem ji odgovorila, da prav namenoma jih ne štejem, ker itak čez ves dan prekoračimo tistih 10 gibov vsaj za 2x. Kaj pa če greš bolj pozno na CTG?
No, jaz še vedno računam na ponedeljek user posted image , upam, da ima isto računico tudi naš user posted image .
Katere dneve je dežuren Lovšin? Ma je vsak dan drugi doktor gor ali so več ali manj isti?


(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   RE: Koprske nosečke 2009
13.11.2009 17:58:32   
mayamaya
ej,

fora je v tem, da je CTG načeloma samo med 8 in 11 ali 12 uro dopoldne. ma sej neki spraviva skupaj, ma ni glih terremoto user posted image . in ja, vsakemu posebej moreš potem razlagat ene in iste stvari user posted image .

bom vidla jutri kaj bo. edino me skrbi kateri bo jutri dežuren tam gor. ki če trefim kakšnega Vitezico... bi se najrajši obrnila in šla domov user posted image .

če se ne motim je Lovšin v P glih ob ponedeljkih (vsaj bil je), ma tudi torek je v redu, ki ima itak ambulanto user posted image (v P je bil Deisinger). po moje se gor kar menjujejo, ker včeraj je bila pa ena mai vista prima - neka malda doktorca, po moje še mlajša od mene.

v glavnem petek 13. , je očitno šel mimo. zdaj meni nekako zveni v glavi 14.11., pa bomo vidli....kar sama sebe neki prepričujem user posted image , ki to je jutri. bom vzela valigio kar s sabo user posted image

upam, da se še beremo v celem kosu


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
   RE: Koprske nosečke 2009
14.11.2009 9:14:09   
Chi_Pita
Punce želim vam da kmalu objamete svoje otročke user posted image
Porod naj bo hiter in brez nevšečnosti user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
   RE: Koprske nosečke 2009
14.11.2009 14:53:02   
mayamaya
Chi_Pita hvala user posted image

meni še ne kaže nič. pa sem danes že 4 dni čez. moj user posted image še kar uživa v mojem trebuščku in kot kaže še ne gre ven. CTG je sicer neki zaznal, ma jaz ne user posted image , plodovnica je super O.K., maternični vrat zmehčan, odprta pa malo nič.
danes me je pregledal Ravnikar in sem prav vesela, da sem naletela tudi na njega user posted image . pravi strokovnjak user posted image .

tako, da...v ponedeljek bomo vidli kaj naprej. jaz upam, da bo kaj prej user posted image


_____________________________

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
   RE: Koprske nosečke 2009
16.11.2009 18:38:45   
rozilu
Ojla pupe,
že doooolgo se nisem oglasila, pa bi bil že skrajni čas, preden gre ta tema rakom žvižgat user posted image . Al je že šla, hihi? No, jaz sem šla 16.10. zvečer v porodnišnico (Postojna) s popadki na 9 min, tam ostala, okoli 22h so se začeli popadki na 5min in 17.10. ob 3.37 se je rodila Maruša. user posted image Vse je potekalo zelo gladko, sem pa vzela epiduralno, ker ko so se začeli popadki na 5 in manj minut, je bilo hudooooooooooo. user posted image Ja pa preden so mi jo dali se je meni zdelo da kar traja in traja... najprej CTG, pa britje in klistir... pa mojega še ni bilo zraven takrat. Pol pa v porodno in najprej je moralo 1l tekočine priteči vame... Pol pa ko sem se usedla, da mi vstavi cevko sem bila 100x boljše, potem pa sploh (sem lepo spala med popadki, oz. komaj da sem jih čutila). Pa sem se vseeno kar hitro odpirala, čeprav pravijo da se porod podaljša z EA. Se mi zdi da sem jo imela samo kaki 2h... potem je pa že Maruška pokukala na svet. user posted image Nič nisem bla rezana in šivana, tako da sem se super počutila po porodu.

Tako, jutri bo prvi mesec mimo; imamo se super, pupika je pridna; vsi nam veliko pomagajo... v glavnem vse štima za zdaj user posted image . Aja, v sredo imamo pa že prvi pregled, upam da bo tudi tam vse OK. 

Upam da sta obe novembrki že na koncu ali pa vsaj zelo blizu temu. Čeprav.... nosečnost je takooo lepa, tisto pričakovanje..., biti mama pa še lepše, seveda user posted image . Držim pesti za hitre in lahke porode user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   RE: Koprske nosečke 2009
16.11.2009 21:13:54   
Azzurra
Že veste?

Lušnobica je danes povila deklico, ime ji je Nika.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 88 [89] 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 88 [89] 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?