lušnobica
|
Oj, mayamaya ... ja, ja, še vedno sem 2 v 1, samo vikend je bil vmes, ko jaz sploh do računalnika ne pridem . Za CTG ne vem kaj rečt, pa saj vejo, da imajo svoj ritem. Povej, da ponavadi dopoldan bolj spi in se probaj zmenit, da prideš popoldan še enkrat. Pri meni je aktivnost obratna z mojo. Dokler jaz migam je v mojem trebuhu mirno, ko se pa jaz umirim, pa začne akcija. Še dobro, da ne drži tako kot piše v eni knjigi (vsaj prvič ni), da aktivnost v pozni nosečnosti nakazuje na ritem, ki ga bo imel po rojstvu, ker potem spet ne bomo nič spali. Popadki so verjetno pri vsaki drugačni oz. ima vsaka drugačen prag bolečine. Jaz sem tudi imela prej kar boleče menstruacije in mene tisti popadki na 5 min niso tako boleli. Vmes sem parkrat globoko vdahnila in je šlo mimo, zraven bi lahko komot kakšne piškote pekla . Pri meni se je kriza začela, ko mi je odtekla voda, takrat so pa začeli sekat, odprta sem bila cca. 7cm popadki pa na 2 ali celo 1 min. Nisem niti gledala na uro, samo vem, da je bilo vmes tako malo premora, da se sploh nisem uspela sprostit. Voda ti lahko odteče ne več načinov. Lahko ti je odteče dosti naenkrat, lahko ti odteka počasi, po kapljicah, načeloma pa tega ne moreš zadržat oz. kontrolirat. Meni je odtekla v porodnišnici po klistirju, tako da sploh nisem vedla, da je bilo to to, dokler ni ginekologinja na koncu delala zapisnika o porodu in je spraševala babico. Se pa dobro spomnim občutka, da je kar naenkrat nekaj močno pritisnilo navzdol, jaz sem se instinktivno usedla na školjko in v tistem se je ulilo. Sem pa mislila, da se je kaj zadržalo v črevesju in da je bila to druga runda. No, po tistem so se pa začeli Popadki. Ti pojdi gor tako kot pravijo, ko boš čutla bolečine 1 uro na 5 min, ne oziraj se na jakost ali na to, če so taki kot piše v knjigah. Podobni pa so menstrualnim krčem, ja.
|