lušnobica
|
Oj so ... ja, ja, punce, tako to izgleda pri porodu. Mislim, da se v preksi, vsaj v Izoli, ne da naredit tako, da ne bi prav nič videl. Če se mož še tako trudi, po moji izkušnji, vsaj nekaj vidi. Ko pride otročiček na svet so prisotne 2 babice, ena poskrbi za novorojenčka, ena skupaj s porodničarjem za mamico. Moža vprašajo, če želi prerezat popkovino in če želi ima tam odprt pogled na tvoje mednožje. Si ne predstavljam, kako bi lahko gledal kaj dela ne da bi zravenujel še "ozadje". Potem tista babica, ki prevzame novorojenčka povabi tatija zraven, da asistira pri umivanju, tehtanju, označevanju otroka, cepljenju ... moj mož je pri tem moral it mimo mojih nog in če se prav spomnim, se je takrat porodila posteljica, tako da je spet videl, potem so nam posteljico itak pokazali. Šivajo te v pričo moža, no, takrat ni nujno, da hodi okoli in gleda porodničarju pod prste. V majhni porodni sobi v Izoli je vse tako blizu, da mislim, da varianta, da ne bi prav nič videl ni izvedljiva. Rozilu: ja, ni preveč očutljiv na take zadeve in je bil že od vsega začetka prepričan, da gre zraven in gre tudi tokrat brez problemov. Zanj je bila to lepa izkušnja. Mayamaya: potem res reskiraš, da boš rodila čisto sama, ker se bo osebje ukvarjalo s tem, da ga spravijo k zavesti . Malo heca. Če veš, da je res ful občutljiv potem rajši prepusti odločitev njemu. Če pa veš, da je neodločen zaradi česa drugega mogoče pomaga, da mu kakšen očka pove svojo izkušnjo. Konec koncev, če vidi potem, da ne bo zdržal, gre še vedno lahko ven, počaka zunaj in potem pride nazaj v porodno, ko je to mimo. Ma te ženske na CSD-ju so res "biseri". Sem ugotovila že prvič. No, jaz odnesem en del svojih papirjev v ponedeljek pa bomo vidli, če je kaj drugače. Jaz sem denar prvič dobila, ko je bila mala stara 3 mesece, ker je tista na CSD-ju nekaj zamutla. Tako da ne računat 100% na ta denar. Jaz sem praktično na koncu že sitnarila, da so mi ta denar nakazali. Uživajte ...
|