|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koprske nosečke 2009
14.9.2009 7:50:47   
mayamaya
dobro jutro user posted image
eko, spet veseli ponedeljek in spet cel teden od začetka.

ampak včeraj sem bila pridna user posted image . sem malo sortirala oblekce in plenice in zdej me čaka samo še pranje, sušenje in likanje. to bo še fešta user posted image

imejte se in uživajte. magari je to škifasto vreme zunaj

P.S. ma kaj res samo jaz berem ta forum user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
14.9.2009 10:07:22   
lušnobica
Ojla user posted image ...

... evo mayamaya se javljam na raport. Se nisem oglasila že dober teden, se mi zdi. Ma moja hči je po 4 dnevih v vrtcu fasala škrlatinko, tako da je bila cel prejšnji teden z mano doma. Tako nisem naredila skoraj nič od tistik 100 stvari, ki jih imam na spisku in niti nisem uspela pogledat na RR kaj se dogaja. Edino kar sem naredila prejšnji teden je, da sem pregledala stvari, ki jih že imam za user posted image , da sem sploh vidla kaj mi še manjka in za vikend sem šla tudi jaz v Lj v šoping. Zdaj imam vse, razen nekih drobnarij za nego, tako da me čaka samo še pranje in likanje.

Na predavanje o epiduralni grem danes ob 13h, tako da rešim še to, na ogled porodnišnice pa ne bom šla, sem že vse videla 3 leta nazaj. Na MŠ hodim v Izolo in jutri imamo predavanje o porodu, mojega ne bo zraven, ker je že dal to skozi prvič in tudi videl v živo kako vse skupaj zgleda, dobili bomo samo novo potrdilo. Na telovadbo mi ne bo zneslo hodit, ker je v Izoli ni, v Koper se mi pa ne da vozit zdaj, ko mi ni treba v službo in še preveč časa mi gre.

Načeloma imam vso opremo za user posted image pripravljeno ma še nič oprano in zlikano, tako da moram zdaj ves čas in energijo usmerit v to. Obuvam se tudi jaz že s težavo. Kaj bo šele do konca?user posted image

Uživajte user posted image , zdaj moram laufat kaj naredit in potem na hrib na predavanje o epiduralni potem pa še na pregled. Komaj čakam, da vidim kaj bo pokazal UZ, ki zadnjič ni bilo ravno vzpodbudno.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
14.9.2009 22:17:25   
rozilu
Ojla pupe,

priiidne, priiidne s cunjami :) Pranje je meni čisto zabaven del - ker ga opravi stroj user posted image user posted image user posted image user posted image . Mene čaka še cel kup za zlikat oz. zložit (tiste stvari za čez sploh ne mislim likat). Aja, pa še na MŠ nam je danes rekla, da niti ni ttreba nič likat user posted image . No te zadeve, ki grejo na kožo bom zdaj zlikala, če mi pa kdaj ne bo zneslo, pa pač ne bom, brez slabe vesti user posted image

Joj, zdaj bom pa morala ugasnit mašino, ker kooomaj še životari (jaz pa tudi), je treba dodat malo energije (jaz sem se pa nafilala z nutelo, smuthijem, nektarino... mam). Ajde se beremo jutri

(odgovor članu lušnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
15.9.2009 22:26:41   
mayamaya
dober večer pupce

danes sva bila v šoli na predavanjih za očke . mission impossible za mojega.
od samega začetka je bil skoraj prepričan, da ne bo z mano, pa sva se pol zmenila vsaj tako, naj gre na predavanje, da dobi vsaj potrdilo, potem naj se pa odloči. itak ga ne morem prisilit v to.
no, pa si je premislil in zakaj: ker on je imel do danes fiksno idejo, da bo videl cel porod, pa vse krvavo... (kri mu ni pisana na kožo) in bolj kot sem mu jaz pravila, da ga rabim zgoraj pri sebi in ne spodaj...ga nisem prepričala.

danes pa je videl in slišal še od drugih, kakšna naj bi bila njegova ''naloga'' pri porodu in gre z mano. sem tako vesela . upam, samo da si ne premisli

priporočam vsem očkom. mi se zdi , da ne verjamejo glih našim besedam user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
15.9.2009 23:05:27   
rozilu
Bravo user posted image mayamaya! Tako se dela user posted image

Ja pri nas pa niso bile ravno navdušujoče fotke... pa sem mu mogla še dodatno pojasnit, da on tega ne bo videl user posted image . Samo kaj, ko so pokazali placento... groza in strah... Mah, čisto preveč občutljivi so nekateri. Zanekrat je pri nas še tako, da gre zraven, bom pa poročala kako bo v resnici user posted image

Čisto preveč sem zmatrana, tako da bom odpeketala malo v ležeči položaj. Nočko!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
16.9.2009 18:08:12   
lušnobica
Oj pupe, na hitro, na to moram odgovorit.

... da ne boste mislile, da je vse tako kot povejo v MŠ. Moj sicer ni občutljiv na take zadeve, ampak jaz sem bila v Izoli v mali porodni sobi in ni bilo zanj pripravljen prostor pri glavi, ampak nekje na sredini, tako da je z lahkoto videl kaj se dogaja zgoraj pri glavi in spodaj. Ne vem kje je prostor za bodočega tatija v veliki porodni sobi, v mali ga pri glavi 3 leta nazaj ni bilo.
No, mayamaya, saj mu tega ni treba povedat, če hočeš tvegat, da pade skupaj. Jih pa ne razumem teh moških, no.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
16.9.2009 19:36:37   
mayamaya
ah, ti moški, pa tako korajžni in močni...pol jih pa rojstvo lastnega otroka vrže iz tira user posted image upam, da si do novembra ne premisli. če pa si... kaj pa hočem. jaz bom tega otroka že spravila na svet z njim ali pa brez user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2107
16.9.2009 19:37:19   
mayamaya
aja, valda mu ne bom povedala tvoje izkušnje user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
16.9.2009 23:00:46   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: lušnobica
Moj sicer ni občutljiv na take zadeve, ampak jaz sem bila v Izoli v mali porodni sobi in ni bilo zanj pripravljen prostor pri glavi, ampak nekje na sredini, tako da je z lahkoto videl kaj se dogaja zgoraj pri glavi in spodaj.

user posted image user posted image user posted image
Pa je bilo potem vse OK z njim? Aja, saj si napislala, da ni občutljiv... Vsaj kakšen da ni user posted image .
Jaz sicer ne nameravam rodit v Izoli, ampak kdo ve kako je drugje...

Mayamaya, tebe je zelo skrbelo kdaj urejat na CSD - saj ne da bi se preveč hvalila s tem, ampak jaz sem šele danes oddala vse skupaj (pa nasl. četrtek že začnem s porodniško). To pa zato, ker sem čakala, da bo user posted image imel čas, da greva skupaj tja urediti tudi očetovstvo. No, urejeno - edino denar bo šele oktobra, če bi oddala že avgusta, pa bi lahko bil že septembra. Pa obe delavki na Lucijskem CSDju sta bili kar uporabni danes, moram priznat. Ponavadi nič pametnega ne zveš od njih user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2109
17.9.2009 9:30:51   
mayamaya
ejla, dobro jutro (ja no user posted image )

sem čisto naspidirana od tekme...upam, da jim rata še jutri tele naše sosede zmagat in potem smo glavni user posted image

ja, denar dobim tudi jaz oktobra, očetovstvo mi pa nič čisto jasno kaj je delala...v glavnem mora priti ko dobim odpustnico iz P. ali neki podobnega user posted image , da ki zakon je tak in tak in bla, bla, bla...bomo že. itak mora tja še enkrat konec oktobra ali v začetku novembra, ker rabijo tudi njegovo oktobersko plačo in vseh unih 12 za nazaj...mah.

dejmo rajši uživat...neki se proba pokazat sonček user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
17.9.2009 9:43:07   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: mayamaya

očetovstvo mi pa nič čisto jasno kaj je delala...v glavnem mora priti ko dobim odpustnico iz P. ali neki podobnega user posted image , da ki zakon je tak in tak in bla, bla, bla...bomo že. itak mora tja še enkrat konec oktobra ali v začetku novembra, ker rabijo tudi njegovo oktobersko plačo in vseh unih 12 za nazaj...mah.

Ja to mi ni čisto jasno, nama je že vse napisala in sprintala, tako da imava že papir... Je pa rekla, da oni potem pošljejo v P, ker jih itak obvestijo še isti dan ko se user posted image rodi... Aja, ne odpustnico, nama je nekaj omenjala potrdilo od G, da sem rodila (zato da ni treba čakat rojstnega lista). Po mojem bo najboljše če user posted image takrat pokliče pa mu bo teta povedala kaj še rabi... če mu bo kaj jasno user posted image .

Uh, misliš da bo res sonček? Ja na obali mogoče, v LJ pa bolj slabo kaže... ma radarska slika zaenkrat ne kaže padavin, tako da moram hitro na sprehod šibat user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
17.9.2009 11:18:21   
lušnobica
Oj souser posted image ...

ja, ja, punce, tako to izgleda pri porodu. Mislim, da se v preksi, vsaj v Izoli, ne da naredit tako, da ne bi prav nič videl. Če se mož še tako trudi, po moji izkušnji, vsaj nekaj vidi. Ko pride otročiček na svet so prisotne 2 babice, ena poskrbi za novorojenčka, ena skupaj s porodničarjem za mamico. Moža vprašajo, če želi prerezat popkovino in če želi ima tam odprt pogled na tvoje mednožje. Si ne predstavljam, kako bi lahko gledal kaj dela ne da bi zravenujel še "ozadje". Potem tista babica, ki prevzame novorojenčka povabi tatija zraven, da asistira pri umivanju, tehtanju, označevanju otroka, cepljenju ... moj mož je pri tem moral it mimo mojih nog in če se prav spomnim, se je takrat porodila posteljica, tako da je spet videl, potem so nam posteljico itak pokazali. Šivajo te v pričo moža, no, takrat ni nujno, da hodi okoli in gleda porodničarju pod prste. V majhni porodni sobi v Izoli je vse tako blizu, da mislim, da varianta, da ne bi prav nič videl ni izvedljiva.
Rozilu: ja, ni preveč očutljiv na take zadeve in je bil že od vsega začetka prepričan, da gre zraven in gre tudi tokrat brez problemov. Zanj je bila to lepa izkušnja.
Mayamaya: potem res reskiraš, da boš rodila čisto sama, ker se bo osebje ukvarjalo s tem, da ga spravijo k zavesti user posted image . Malo heca. Če veš, da je res ful občutljiv potem rajši prepusti odločitev njemu. Če pa veš, da je neodločen zaradi česa drugega mogoče pomaga, da mu kakšen očka pove svojo izkušnjo. Konec koncev, če vidi potem, da ne bo zdržal, gre še vedno lahko ven, počaka zunaj in potem pride nazaj v porodno, ko je to mimo.
Ma te ženske na CSD-ju so res "biseri". Sem ugotovila že prvič. No, jaz odnesem en del svojih papirjev v ponedeljek pa bomo vidli, če je kaj drugače. Jaz sem denar prvič dobila, ko je bila mala stara 3 mesece, ker je tista na CSD-ju nekaj zamutla. Tako da ne računat 100% na ta denar. Jaz sem praktično na koncu že sitnarila, da so mi ta denar nakazali.

Uživajte ...

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
18.9.2009 21:32:45   
nika23
Lep pozdrav punce, malo vpadam v vašo temo.
Sicer sem jaz rodila 3 leta nazaj v izoli in takrat niso zahtevali da ima očka kakšno potrdilo da je lahko zraven poroda, sicer niti sama nisem takrat hodila na materinsko šolo. namreč rok imam novembra in nebi rada dragega pustila pred vrati porodnišnice.a se je sedaj kaj spremenilo glede tega?

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
18.9.2009 22:49:48   
rozilu
Nika, zakaj se pa nam ne pridružiš pri klepetu? user posted image

Za Izolo pa nisem prav sigurna, v Baby book-u ni napisano da bi to rabil; vem pa da je moj brat šel na šolo za starše, potem pa zraven na porod s svojo punco. Če je pa to res rabil, pa ne vem.

(odgovor članu nika23)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
20.9.2009 18:16:27   
mayamaya
Nika, jaz imam tudi rok novembra in zdaj obiskujem MŠ. Kolikor so nas seznanili v Izoli rabiš potrdilo, ki ga dobiš na tistem predavanju za očke. Je pa predavanje vsak 3. torek v mesecu.
Zdej pa če ga bodo gor res zahtevali ali ne, pa ne vem user posted image .

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
21.9.2009 12:07:41   
lušnobica
Oj user posted image ...

... na MŠ v Izoli so rekli, da načeloma kar se zdravnikov tiče potrdilo sploh ni potrebno, da pa lahko kakšna babica ali medicinska sestra kaj sitnari s tem potrdilom. Nika, jaz sem tudi prvič rodila 3 leta nazaj v Izoli in naju nihče ni nič vprašal za potrdilo, sem ga pa imela v materinski knjižici. Tako da ne vem, če ga niso že ob sprejemu vidli.

Kako ste drugače?

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
21.9.2009 13:40:25   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: lušnobica

Kako ste drugače?

Danes je meni super dan, se prav dobro počutim, sonček lepo sije, nič mi ne fali, prav optimistično... user posted image

Včeraj pa je bila katastrofa, samo spala bi, pa tečna sem bila, vse me je bolelo, pa še nek čuden izcedek sem imela user posted image .

Aja, sva pa imela v hiši mojstra, ki je zbrusil in polakiral parket v eni sobi... pa je bila cela hiša okužena s smradom user posted image user posted image . Tako da sva kar malo pobegnila k tašči, pa pol še k enim prijateljem na obisk in je bilo boljše - počutje in hiša ni več tako smrdela...

Priprave: jaz upam, da danes vse počistimo za mojstri in lepo razsmradimo hišo, pa če mi dragi uspe sestavit še omaro... no, potem lahko začnem zlagat stvari na svoje mesto user posted image . Upam da res jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 2117
22.9.2009 8:17:32   
lušnobica
Ja, jaz sem tudi ena, sprašujem za druge ne povem pa zase.

Jaz sem dopoldan še kar ok. Če ne bi imela spet male doma z vročino bi kar nekaj stvari naredila, popoldan sem pa že tako utrujena in tako me že vse boli in tišči, da ni nič iz mene. Če bo šlo tako naprej, ne vem če bom utegnila naredit vse kar imam v planu do novembra.

Uživajte kolikor se da ...

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
22.9.2009 8:21:14   
lušnobica
A ja,

Rozilu: berem, da pridno pripravljate. Mi se vonja po lakiranju parketa nismo znebili čez noč. Če se prav spomnim je minilo kar ene 2 tedna. Olajševalna okoliščina je dobro vreme za zračit, da ni kakšne hude vročine ali pa hudega mraza.

Neposredna povezava do sporočila: 2119
22.9.2009 8:28:35   
mayamaya
ej, dobro jutro

sem imela kar pester vikend - trgatev, zdej sem pa že dva dni bolj boga. me boli hrbet ali križ (kaj pa vem kaj) za znoret. o nočeh niti ne bom izgubljala besed user posted image

sva pa prebarvala posteljico in zdej greva v barvanje sobice, pol pa akcija s cunjami. jaz tudi upam, da mi do novembra vse uspe, ker če bo šlo tako naprej kot zdaj ne vem koliko bom še naredila user posted image

drugače pa vse o.k., bimbo je obrnjen na glavico in pridno tišči mamico pod rebra user posted image , žurke ima 100 na uro. imam pregled drugi teden pa da vidimo kaj je novega.

naredite si čim lepši dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2120
23.9.2009 13:56:40   
rozilu
Lušnobica - veš da pri nas že ne smrdi več (po celi hiši). No v tisti sobi še, samo jo ne rabimo še čisto takoj, zato so zaprta vrata in na stežaj odprto okno. Tam bo sicer imel user posted image svojo delovno sobo oz. pisarno in lahko še počaka kak teden s selitvijo mize in omar...

Sicer pa se drži in ne preveč delat user posted image

Mayamaya, ti pa tudi. A nas že vse hudo daje gnezditveni nagon, a? user posted image

Mene včasih (kot danes) kar malo mime, da bi šla rodit - To pa zato, ker me pokliče šef in hoče imet narejene stvari, ki sem mu jih obljubila do pred porodom. Sama sem si kriva, kaj čem.

Aja, sicer pa hodim na abdominalno dekompresijo - en tak prastar stol,, kjer te oblečejo v čudno vrečo in iz nje izsesavajo zrak. Tako ustvarijo podtlak in to prav fino vpliva na zatekle nogice, pa baje pospeši tudi drugje prekrvavitev (tudi posteljico). Jaz se kar dobro počutim po tem. Imajo pa samo v LJ, na žalost. Saj ni ne vem kaka zadeva, ampak če si zatečen, je pa super pa zastonj 10 obiskov user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
23.9.2009 14:15:19   
mayamaya
ejla user posted image

gnezditveni nagon, ja user posted image mene bolj panika grabi, da ne bom prehitro na hribu končala, doma pa še vse ko bi bomba treščila, pa nič sestavljeno, nič oprano. da o tem da jaz nimam še nič pripravljeno ne bom omenjala user posted image

v glavnem ta moj križ mogoče sploh ni tako nedolžen. me je danes na telovadbi kar malo prestrašila ko sem ji omenila kaj in kako. ampak me zaenkrat samo v križu zvija, trebuh ne, ampak baje so to lahko že popadki.
jaz pa ne bi še šla vsaj še ene 4 tedne

drugače pa vse o.k.. ko me ne boli grem lahko tudi na Slavnik user posted image . tako, da zdej je doma akcija z beljenjem potem pa še vse sestaviva, operem in to je to. v naslednjih 14 dneh upam, da bo vse.
potem rabim pa samo še une malenkosti za nego, kopanje... to bo šoping v enem ruku user posted image

bi jaz tudi premknila PDP za ene par mesecev user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
   [Brisano sporočilo]
23.9.2009 14:47:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mayamaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2123
23.9.2009 15:01:19   
mayamaya
valen ke lepo, da si se oglasila user posted image

glede spola ne vem, ma mislim da ga za sigurno potrdijo šele na morfologiji, če se vidi seveda user posted image

imam pa jaz tudi od Planeta pohištvo, ampak sva se zaenkrat odločila samo za dva una široka predalnika, enega bom imela za previjalno, ostalo bova pa potem dokupovala po potebi. zdej se mi zdi, da itak ne rabi drugega. mi je pa všeč ki lahko kombiniraš kar ti paše user posted image

pa upam, da se najde še kakšna user posted image , ki ti bo delala družbo še naprej user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
23.9.2009 16:18:55   
Belen
ciao punce,
js sm junija rodila w izoli in ni bilo potrebno potrdilo user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?