lušnobica
|
Oj ... PDP: komaj čakam. Sem ravno predvčerajšnjim mojemu rekla, naj se pripravi, da gremo 25. oktobra rodit, ker bom takrat dopolnila 37. tednov in se šteje, da je otrok donošen, ker ne morem več. Slabosti še vedno, kakšen dan več, kakšen dan manj, hitro sem že utrujena, počasna in naredim ful manj kot prej, zato mi gre vse na živce. Do zdaj sem pridelala +7kg. Tudi v prvi se nisem dosti zredila +8kg, kar pa pri meni ni bilo ok. Tokrat bi jih mogla pridelat vsaj 10kg pa ne vem, če mi bo ratalo. Rozilu: Železove tabletke sem dobila na prejšnjem pregledu, in sicer 1 na dan, zaprta nisem nič, ravno obratno, ma nisem imela problemov z zaprtjem niti prej, tako da je to čisto odvisno od vsake . Mogoče je fora tvojega hemoglobina v tem, da se železo najbolje absorbira v kombinaciji z vitaminom C in če si jedla dosti svežih fig si s tem vnašala več vitamina C kot ponavadi in je telo iz hrane in tablet lahko absorbiralo več železa. Imena: ma jaz ne razumem, kaj se imajo drugi za vtikat v te zadeve. Ja, moja tašča je ene podobne sorte in zraven slišanega imena zmeraj potegne na dan kakšno asociacijo, seveda negativno. Jaz ne maram slišat od drugih, seveda če ne vprašam za mnenje, niti to ali je nekomu ime všeč ali ne. Me enostavno ne zanima. In zato se tudi jaz glede otrok drugih držim tega, da ne komentiram ali mi je ime všeč ali ne, razen če me kdo vpraša za mnenje. Ko sva prvič izbirala ime in sva samo iskala ideje, sva kmalu prišla do odločitve, da za spol staršem poveva že prej, za ime pa šele ko pride na svet. Tako je bilo prvič in tako bo tudi zdaj. Že tako me jezi, ker je pri nas preveč stvari tako kot hočejo starši, najboljše da jim pustimo še, da izbirajo imena za otroke. Niti slučajno. Mayamaya: saj za EA sem napisala že zadnjič, ma glavno je, da jo imaš v rezervi, potem se še vedno lahko odločiš za EA ali ne. Pri meni je bilo, kot sem napisala že zadnjič, boleče šele potem, ko je bilo za EA že prepozno, tako da sem rodila brez in sem preživela brez kakršnekoli travme. Zame je bila to ena najlepših izkušenj. Finančni zalogaj pa je, ja, ampak če ti ni treba šparat, ne glej vsega skozi denar. Ko primerjam kaj je zdaj, v primerjavi s tremi leti nazaj, treba plačat in za koliko je dražje tisto kar je bilo že takrat plačljivo, mi je kar slabo in se sprašujem kam gre ta naš zdravstveni sistem.
|