|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
2.9.2010 14:26:45   
lana38
Smo nazaj z dopusta. Mi je prav pasalo. Zdaj pa spet vse po starem. Šola je spet tu in skrbi.
LP

lana38

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
2.9.2010 21:22:20   
želva
Vsem lep začetek novega šolskega(vrtčevskega) leta, da bi se čimprej navadili spet na ritem, nove vzgojitelje. Nsša je tudi zamenjala skupino in ima nove vzg.ampak zaenkrat ni panike.Pa itak sta obe super prilagodljivi.

Pikica, vse najnaj!Da boste znali še naprej uživati!!!

Ma še enga met zdaj ni problem, res se že kar vidim:super mamauser posted image user posted image user posted image .Plac mamo, še eme par mescev počakamo, da bo med M. 4 leta razlike pol pa navali!
Mi smo tud polno štartal v vrtcu, dela polno in med tamalima in službo, še komaj ostane kaj časa zame. In to je to, zdaj pa sam še mižule!!

Vedno več nas je!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
10.9.2010 7:22:58   
vetrnica
pozdravljene

Mi se počasi privajamo na vrtec. V pon in tor je bilo že čisto brez joka, v sredo in včeraj pa spet. Za danes je obljubila, da ne bo, pa bomo videli. Drugače ji je pa zelo fajn v vrtcu in pride čisto druga ven. Ne vem, kako naj rečem, bolj živahna, navihana. Tako, da mislim, da ji ni hudega.

Me pa zanima, če ima katera že naročeno oz misli naročiti, kakšno revijo za otroke. Ali pa, če mi lahko poveste tiste, ki imate že starejše, če/kdaj ste jim kakšno naročile. V vrtcu smo dobili naročilnico za Zmajčka in piše gor od 3 do 9 let. Lani sem ji kupila en izvod in ga še zdaj rada prinese, da prebereva kakšno pravljico ven. Samo tiste stvari na sredini(povezovanje številk, labirint, liki,...), so pa večinoma še pretežke zanjo. Razmišljam, ali res naj vzamem naročnino in revio vsak mesec, ali bi bilo boljše samo parkrat na leto kupit kakšno user posted image

Lepo se imejte in upam, da se nam obetajo sedaj lepši jesenski dnevi.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
10.9.2010 11:42:06   
lana38
Jaz mislim, da je zdaj še prezgodaj za redno ravijo pri naših otrocih. Sodelovati začnejo šele nekje pri 4. letih. Takrat pa se že splača imeti kaj naročeno. Pri Blažu je že bilo tako. Seveda so pa tudi izjeme. Pravljice se lahko preberejo tudi drugje, ni nujno, da iz revije.
LP

lana38

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
12.9.2010 20:32:16   
vetrnica
hvala lana za odgovor. Zoja sicer pri nekaterih stvareh že sodeluje ("bere" pravljico, kjer so med besede pomešane slike, lepi nalepke, se trudi barvati), samo kar nekaj stvari pa je še pretežkih zanjo. Sej sem tudi sama razmišljala, da bo verjetno boljše parkrat na leto kupiti kakpno revijo, ker niti ne vem, če bi uspele eno predelati v enem mesecu (tudi pomanjkanje časa). Pravljice pa itak večinoma beremo iz knjig. 

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
13.9.2010 12:10:05   
15.7.
pozdravljene, ko je bla tema se med dojenčki, sem sprasevala za vezenje prtičkov, pa mi je ena dala stevilko od sestre ko to počne, pa smo kar dobro "sodelovale", sedaj pa ze neki cajta nimam telefonske, ker sem ga dala na servis pa so zbrisali vse.

vem samo da dela nasproti merkatorja ta velzga, da ma škodo, no če jo ima še , pa da ma ful tih glas, ... ce je njena sestra se aktivna prosim, za stevilko, ...

hvala

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
16.9.2010 22:48:29   
soncek.djukelica
dober večer,

15.7. tebe pa dolgo ni bilo na spregled!
Naše so v redu, že tretjiu teden so v vrtcu! juhuuser posted image user posted image user posted image
Imeli smo roditeljski,marsikaj smo slišali in zvedeli,da na spomlad grejo v vrtec v naravi; in sicer v Mladinsko zdravilišče Rakitna, kar me bo stalo 120€ po eni!user posted image user posted image user posted image Sej jim tega ne mislim odreči, vendar se mi zdi kar veliko za 3 dni!Kaj pa ve menite, kam pa grejo vaši otroci?

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
17.9.2010 10:22:31   
lana38
s.d. je pa res velik znesek, če pomisliš, da gresta 2. Tim še ni v vrtcu, tako da ne vem, če pri nas to tudi prakticirajo. Nisem še pa slišala, da bi. Blaž je šel maja za en teden na Švedsko, pa je to stalo 160 eur, samo za primerjavo.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2708
18.9.2010 21:07:12   
pikica*
Pozdravček!

Mi smo nazaj z dopusta, kjer smo totalno uživali. Vreme je bilo super, tako da smo vsi s seboj prinesli tudi fajn rjavo barvo, Lovro pa totalno izstopa, ker je res črn. Dokaz, da smo res imeli sonceuser posted image .

Hvala za čestitke. Odpraznovali smo vse kar je bilo za odpraznovati (moj in možev rd, obletnico poroke), napolnili baterije, zdaj pa spet nazaj v realnost.

SD, tole je pa res kar hud znesek. Naša Zoja je bila spomladi tri dni na kmetiji in smo dali 80€. Ti kar povej, da je to ar hud znesek in mogoče ti kaj prispevajo iz sklada, ki ga imajo za te namene. Kaj te pa stane, če vprašaš. 

Zdaj pa moram šibat - tamaladva sta šla spat in je jok.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
23.9.2010 21:20:01   
botrca
Pozdravljene!

Mi smo tudi iz dopusta in imeli smo se super in pri mojih starših in na morju. Jan je užival, plaval, šprical skratka bilo je veselo in pestro. Si je pa pri mojih drugi dan po prihodu levo roko na zapestju poškodoval in imel 3 tedne gipsuser posted image . Hvala bogu, da je vse ok in da nima posledic oz. jih ne bo imel. Si je pa nalomil kost, ko se plezal po kolesu. Na morju smo bilo 7 dni na Malem Lošinju.

Zdaj veselo hodimo v vrtec, nimamo težav z jokom ali bilo čem drugim. Sestanek je že tudi bil in izvoljena sem za predstavnika sveta staršev user posted image .
Tudi meni se zdi prehitro naročat kakšne revije, ker itak, (vsaj moj) vse strgajo. Mogoče naslednje leto ko bo večji in bo bolj sodeloval. Na izlet pa ne gredo nikamor.

Lepo mi bodite, pa se tipkamo še kaj. Bom dala par slik gor.

< Sporočilo je popravil botrca -- 23.9.2010 21:21:02 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
24.9.2010 20:34:08   
hokejistka
Lep pozdrav vsem po dolgem dolgem času user posted image  Saj vedno vse preberem, le napišem nič user posted image  

J. hodi v vrtec, kjer zelo uživa. Letos pa jo očka vozi tudi enkrat tedensko na telovadbo, kjer je pa itak super (tudi zame, ker imam takrat fraj). Letos smo poleti obiskali Korziko, kjer smo vsi uživali, J. pa še posebej na mivki in v nizki vodi. Odlične počitnice, zelo priproročam, edino malo je daleč.
Drugače pa uživa ob gledanju risank na prenosnem playerju. Mi2 pa tudi, ker imava takrat miruser posted image  vsak večer je obvezno pol ure pred kopanjem priklopljena pred ekran.user posted image

revije J. je že drugo leto naročena na Cicido in ob njem zelo uživa. Bereva ga skupaj, lepi z mojo pomočjo. Velikokrat ga sama prime v roke in "sama bere". Pozna veliko pesmic iz njega. Ima pa na sploh zelo rada knjige, zato je pri nas Cicido zakon. Ko gremo na dopust vzamemo tri izvode s seboj in barva, gleda,... Sem dvakrat tudi Zmajčka prinesla domov, ampak je še prezahteven zanjo.

botrca to pa je smola, da si je zlomil roko. No, važno da je zdaj vse v reduuser posted image .

pikica berem, da ste se kar veliko potepali naokoli! Super, mi bi se tudi več, če bi finance dopuščale. Trenutno smo v fazi selitve v eno starejšo vrstno hiško, ki jo je mimogrede poplavilo prejšnji teden in je škoda ogromna.

sd  ne morem verjet, da gredo otroci l.2007 že na letovanjeuser posted image  Za moje pojme absolutno prezgodaj, pa še drago. Bi rada spoznala vzgojiteljice, ki bodo skrbele za toliko otrok 24 ur na dan tri dni. Pri nas je navada, da gredo zadnje leto pred šolo oz. eno leto prej.

Za konec pa še ena vesela novička: J. v februarju pričakuje bratca ali sestrico, ampak je trenutno moj trebuh še nič kaj posebno ne zanima.

Pozdrav vsem!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
24.9.2010 21:23:56   
lorch
Hokejistka, čestitam za dojenčka!user posted image user posted image user posted image
Glede na to, da bo pri nas januarja, pri vas pa februarja, smo kar približno naštimali te naše otroke user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
27.9.2010 9:16:22   
pikica*
Hokejistka, čestitke za user posted image ! Hitro bo prišel tale februaruser posted image .
A vi ste tudi med popljavljenci? Upam, da vam hitro uspe sanirat škodo, da zaključite s selitvijo. Drugače pa - ja, zdaj smo začeli malo bolj potovati, ker sta tamaladva končno dovolj velika, da to več ni problem. Za pomlad planiramo Portugalsko in (upam, da se bo izšlo) London. Za letos pa smo zaključili, ker sem pokurila ves razpoložljiv dopust. O financah pa raje ne biuser posted image .

revije: Mi imamo naročen Cicido in sicer pri Zoji. še enega seveda ne bomo naročali. Ponavadi potem z obema skupaj prelistamo tega enega. Drugače pa naša dva nimata nekega hudega potrpljenja za branje oz. poslušanje pravljic. Knjigice imata sicer zelo rada, ampak jima dokaj hitro popusti koncentracija in je treba šibat na kaj drugega. Lovro npr. zelo rad zlaga sestavljanke in to že take malo bolj resne (ponavadi navali na Zojine) in jih res hitro sestavi. Ampak to je njemu šlo že zelo kmalu. Začeli smo s tistimi lesenimi (tam je samo s spodnje strani pogledal obris lika in je takoj vedel kam gre), zdaj pa že veselo zlaga vse, kar mu pride pod roke. Ga bomo pa letos vpisali tudi na angleščino. V vrtcu bodo imeli v popoldanskem času igralne uri in bosta šla skupaj z Zojo. Škoditi ne moreuser posted image .

Za letovanje je letos mogoče res malo zgodaj, naslednje leto pa ne bi več smelo biti težav. Naša Zoja je šla pri štirih letih za tri dni z vrtcem na kmetijo in je blazno uživala. Je pa treba upoštevat, da so naši decembrčki v skupinicah, kjer so nekateri otroci stari že skoraj štiri leta in potem je nekako logično, da jih peljejo na take zadeve. Predvidevam pa, da vzgojiteljice same precenijo kdaj je to za njihove otroke primerno. SD, glede cene se pa strinjam - 120€ na eno je ogromno denarja. Poskusi se dogovorit, da ti vsaj en del krije sklad vrtca.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
27.9.2010 11:12:11   
lana38
hokejistja, čestitke za user posted image !user posted image user posted image user posted image
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
27.9.2010 23:56:33   
soncek.djukelica
živjo,

hokejistka, iskrene čestitke za user posted image !
lorch, pobožaj bušija še zame!user posted image

je bila varianta za vrtec v naravi tudi Kranjska gora, ki bi prišla 90€ in jaz sem navijala zanjo, pa ne toliko zaradi cene,ampak ker bi raje videla,da gresta tja, pa nobeden od staršev ni bil za to in sem ostala čisto osamljena v svoji želji!user posted image

jaz dobim revije od svoje kolegice, cidido, pa moj svet, pa jima tudi včasih berem, je pa pri nas kot pri botrci, naše tok rade strgajo!

v soboto smo bile na rojstnem dnevu od enega fantka, pa sem že začela študirat kje bi jima letos pripravila praznovanje! Pikica, a ti veš kako je z McDonaldom na Šmartinski? A je le zunaj igrišče al se da tudi notri proslavljat? Ali pa kak drug lokal, sam ne Citypark? 

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
28.9.2010 7:52:28   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

v soboto smo bile na rojstnem dnevu od enega fantka, pa sem že začela študirat kje bi jima letos pripravila praznovanje! Pikica, a ti veš kako je z McDonaldom na Šmartinski? A je le zunaj igrišče al se da tudi notri proslavljat? Ali pa kak drug lokal, sam ne Citypark? 

Glede McDonaldsa ne bi vedela (naša dva ga do letos sploh nista poznala). Bi ti pa priporočala Jurmana. Mi smo tam praznovali zadnji rd in je bilo prav lušno. Imeli smo svojo igralnico, naročili smo pizze, ki so nam jih narezali kar na kose in smo lepo zraven zobali (ker so bili poleg še starši). Otroci so zelo uživali, mi pa tudiuser posted image .

Odvisno je od tega, če bodo starši poleg ali ne. Pa seveda od tega, ali želiš animacijo ali ne. Mi ponavadi ne kompliciramo in gremo v kakšno gostilno in je to to. Važno je predvsem to, da imajo igrala. In ker so naši otroci zimski, iščemo bolj prostore z notranjimi igrali.

Drugače vem še za en prostor (bi morala poiskat link) malo ven iz LJ, kjer imaš tudi animacijo. Za poletne rd je pa lušna lokacija pr Martinet (al nekaj takega) malo ven iz Grosuplja, ker imaš svoj prostor pod streho, fajn prostor za pečt in veliko igral. Potem pa malo zmanjka idejuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2716
28.9.2010 21:45:02   
soncek.djukelica
živjo,

nekaj takega rabim ja, da so igrala in se lahko otroci tudi po svoje igrajo! bodo pa tudi starši zraven!

glede vrtca, sem vprašala, če lahko zaprosim za kakšno subvencijo, pa so mi rekli,da žal ne! ker ni zadeva organizirana preko Zveze prijateljeljev mladine, se tukaj kaj dosti ne da pomagati! Edino kar mi lahko nudijo je plačilo na več obrokov, vendar znesek ostaja isti!user posted image pa da ne boste mislile,da mi je škoda denarja na otroke, edino mal velik mi je!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
29.9.2010 9:34:13   
lana38
s.d. res je velik znesek, tudi, če bi samo enega otroka imela.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2718
30.9.2010 11:10:55   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

glede vrtca, sem vprašala, če lahko zaprosim za kakšno subvencijo, pa so mi rekli,da žal ne!

V katerem vrtcu jih pa to imaš? Ker v našem (Jarše) imajo en sklad prav za te zadeve. Ne vem točno iz katerih virov se zbira not denar (nekaj so donacije firm, pa kakšne tržnice, kjer starši kaj kupimo, za ostalo pa točno ne vem), ampak iz tega sklada se ponavadi črpa v primerih, ko bi bila kakšna azdeva za starše prevelik zalogaj. Mora pa starš seveda dat prošnjo in jo utemeljit. Eni znanki so tako subvenconirali letovanje za vnučka.

Neposredna povezava do sporočila: 2719
1.10.2010 0:00:21   
soncek.djukelica
pedenjped je vrtec!
naše so točno en mesec vzdržale biti v vrtcu! jutri pa moram eno doma pustiti, user posted image drugo peljem!so mi začele kašljat, pa je bilo danes očitno preveč,da mora jutri ostati doma, je pa itak že par dni na ventolinu! upam,da se mi bo pacajtala do ponedeljka!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
6.10.2010 20:53:00   
soncek.djukelica
zdravo,

mi smo že bolje, sedaj smo v fazi izkašljevanja, vendar kljub vsemu hodita v vrtec!
včeraj sem imela pravo sceno zjutraj z eno, ker jo je totalna, ampak res totalna trma udarila! se mi zdi, da je 100x rekla NE,da sem že mislila jo kar doma pustit, vendar je pol vseeno šla! pa ni zato,ker ne bi rada hodila v vrtec, zelo rada gre,ampak je bilo zjutraj in je čist zasitnarila!user posted image user posted image user posted image Se mi zdi,da se je resnično začelo čas trme in "to je moje"!

Neposredna povezava do sporočila: 2721
7.10.2010 9:01:49   
pikica*
Welcome to the clubuser posted image . Saj bi ti rekla, da mine, ampak do te faze še nismo prišli. Sčasoma mogoče edino prideš do točke, ko se lahko z otrokom tudi malo bolj "po odraslo" pogovoriš in mu razložiš (po izpadu), da to ni bilo ok. Postopoma se jih menda kaj primeuser posted image .

Pri nas smo tudi bolni. Prejšnji teden je zakuhala Zoja, Lovro se je sicer držal, ampak je šmrkal in kašljal kot utrgan, zdaj pa samo še iz noskov teče. Sem pa šla jaz po njuni poti. Že cel teden komaj živim, ker imam nos čisto zaštopan, kašljam.... Pa user posted image je to, da se mi že skoraj dva meseca vleče gnojni kašelj, končno je šlo na boljše, zdaj pa spet ponovi vajouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2722
7.10.2010 10:39:16   
lana38
Pri nas smo pa še kar Ok z zdravjem. Blaž je včeraj popoldan nekaj driskal. Ponoči in danes zjutraj pa je bil že OK. Upam, da je to bilo samo nekaj prehodnega.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
8.10.2010 22:36:27   
soncek.djukelica
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Postopoma se jih menda kaj primeuser posted image .

želim si,da bi bilo to čim prej!user posted image

Glede trme,eni se še da nekaj dopovedat, druga pa je pravi hudiček! Danes sta obe zagnali vik in krik v avtu, ker smo pri babici pozabili slončka,ki sta bila prisesana v avtu! Pol sem jima pa jasno rekla,da bomo vse plišaste igračke odnesli, če ne bosta nehali jokat! Nevem kako je pri vas, ampak ena naša hoče zaspati z najmanj 10 igračkami! Nodi, pa Ljubo, pa zajček, pa mucka, pa še kak CD hoče zraven, pa dojenček, pa gorila... pa španga za lase...pa še dudko v roki, ker nismo nikoli prakticiral jo imet v ustih!
Se pa jima pozna,da sta šli v skupino svojega letnika, že znata risat, ena je 2x risala dojenčka bratcauser posted image , pol pa mene vzgojiteljica vpraša, če pri nas pričakujemo?user posted image user posted image user posted image Pa sem ji rekla, da smo pri nas zaključili z reprodukcijo!

Sem pa včeraj srečala mamico dvojic stari 3 mesece, sem ji edino rekla, naj uživa sedaj!user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
12.10.2010 9:06:34   
soncek.djukelica
živjo,

mal sem user posted image volje! Na vzgojiteljico! Otroka pustim včeraj doma, ker mi kašlja, jo peljem k zdravniku, ji posluša pljuča, zmeri saturacijo in ugotovi,da ima prehlad! Jo pa danes peljem v vrtec in povem vzgojiteljici vse to,kar je rekla zdravnica in mi reče, katera zdravnica je to,da lahko tak otrok hodi v vrtec? user posted image user posted image user posted image In to samo zaradi tega, ker sem jima omenila,da ji včasih dajem Ventolin in po njenem bi bilo boljše,da mi kar celo zimo in nekje Marca pride otrok nazaj v vrtec!user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...

HOJICA
nataly33

Ali vaš otrok uporablja hojico?

DA (22%)

NE (78%)

Število vseh glasov: 174

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!