|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
12.10.2010 10:44:04   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

živjo,

mal sem user posted image volje! Na vzgojiteljico! Otroka pustim včeraj doma, ker mi kašlja, jo peljem k zdravniku, ji posluša pljuča, zmeri saturacijo in ugotovi,da ima prehlad! Jo pa danes peljem v vrtec in povem vzgojiteljici vse to,kar je rekla zdravnica in mi reče, katera zdravnica je to,da lahko tak otrok hodi v vrtec? user posted image user posted image user posted image In to samo zaradi tega, ker sem jima omenila,da ji včasih dajem Ventolin in po njenem bi bilo boljše,da mi kar celo zimo in nekje Marca pride otrok nazaj v vrtec!user posted image user posted image user posted image

Nekatere vzgojiteljice so pač čudne, nimaš kaj. Saj verjamem, da bi bilo najlepše, če bi v vrtec hodili samo 100% zdravi otroci, ampak tako žal ne gre. Nekateri nimamo babic ali druge žlahte, ki bi lahko vskočila ob vsakem kihecu in prdecu naših otrok. Ne sekiraj se. Pa na lep način ji povej svoje.

Punce kako ste pa kaj dale čez volitve? Ljubljanski rezultat je marsikomu trn v petiuser posted image .

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
12.10.2010 12:42:58   
lana38
Mi imamo drugi krog volitev, tako da še nič ne vemo.
Kaj pa menite o cenitveh nepremičnin?
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
12.10.2010 13:56:15   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Mi imamo drugi krog volitev, tako da še nič ne vemo.

Ja, to sem videla - da se skuša Luci nazaj na županski stolček spravituser posted image .

Kaj pa menite o cenitveh nepremičnin?

Z eno besedo  - podn. Kjer so uspeli zadet pravega lastnika, so nepremičnino ovrednotili noro visoko (sem rekla, da jim jo grem ponudit, če jo za ta denar odkupijo). Pri nas so pa dodatno naredili še ta lapsus, da so pri tastovi hiši polovico hiše pripisali tašči, ki je že 3 leta in pol pokojnauser posted image . Stavbno zemljišče pa so lepo delili na dediče. Kdo bi jih razumel.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
12.10.2010 15:16:33   
lana38
Jaz imam nedokončan vikend, ki so mi ga podarili starši. Kot solastnika imam vpisanega še vedno tistega, od katerega so moji starši to kupili. Vrednost je pa kot, da bi bila to dokončana hiša, ker v šifrantu nimajo nedokončanih stavb.user posted image  Ravno danes sem bila na geosdetski, da sem to lastništvo uredila, pa sem še o tem povprašala, pa so rekli, da šifrant nima opredeljenih nedokončanih zadev.user posted image  Vse se šteje kot, da je dokončano, čeprav ni.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
14.10.2010 9:52:21   
soncek.djukelica
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Punce kako ste pa kaj dale čez volitve? Ljubljanski rezultat je marsikomu trn v petiuser posted image .

Jaz tokrat nisem volila za župana,ampak za žensko, pa ne zato ker mi župan ne bi ustrezal, ampak ker se mi je ženska bolj dopadla, čeprav je bila iz politične opcije, ki mi tudi ne ustreza! Čista mineštra!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Kjer so uspeli zadet pravega lastnika, so nepremičnino ovrednotili noro visoko (sem rekla, da jim jo grem ponudit, če jo za ta denar odkupijo).

pri nas v ulici, so tudi po 10.000€ razlike, pa imamo vsi približno isto velika stanovanja! Sem pa malce računala glede davka, ki še ni določen, saj je še v strankarski debati, in prišla do ugotovitve,da ne bo bistvene spremembe od zneska, ki ga sedaj plačujemo za stavbno zemljišče!user posted image

Naše lepo vsak dan hodijo v vrtec, vzgojiteljico pa nisem videla več!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
14.10.2010 10:34:07   
lana38
s.d. kakšna pa je stopnja tega davka, da še jaz malo izračunam?
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2731
14.10.2010 12:51:23   
soncek.djukelica
vzeli bodo 80% vrednost nepremičnine! za sedaj je določena najnižja stopnja in sicer 0,03%! ali bo taka tudi ostala za vse občine se ne ve, ali bodo imele le določene občine to stopnjo: se tudi ne ve! katera bo najvišnja ali pa če bo sploh; se ne ve! Menda se nekako nagibajo k temu, da bi vsi imeli enako! 

Primer: če je vrednost nepremičnine 160.000€ bi bilo davka cca 40€ pri davčni stopnji 0.03%, 52€ pri davčni stopnji 0.04%in 64€ pri davčni stopnji 0.05%!

< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 14.10.2010 12:55:55 >

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
14.10.2010 19:15:23   
lorch
Obstaja cela razpredelnica z določeno davčno stopnjo za vsako občino posebej. Je pa res, da vse skupaj še ni dokončno, in se bi naj tudi res upoštevalo 80% vrednosti nepremičnine.
Meni osebno so poslali, da ne morejo izračunati vrednosti stanovanja, ki smo ga pred letom dni kupili od stanovanjskega sklada, se pravi novogradnja, kupljena od države, pa ji ne morejo določiti vrednosti, ker obstajajo neznanke?!?
Ko sem šla na banko po kredit, mi je pa prav lepo pisalo koliko denarja hočejo zanj!user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

Neposredna povezava do sporočila: 2733
15.10.2010 7:01:12   
lana38
Res so neberjetni s tem vrednotenjem.
LP

lana38

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
19.10.2010 20:43:49   
ursa1981
Ojla,

da vas po res dooooolgem času malo pozdravim. Naši punci rasteta tako hitro, da kar ne morem verjet. Anja bo čez manj kot mesec in pol dopolnila že 3 leta, Naja pa en dan pred njo 1 leto... In že odštevamo dneve do vrtca, uvajat začnem 2.11.2010.... Noro hitro, prehitro gre to...

Drugače pa smo vredu, jaz imam v petek operacijo žolčnih kamnov, tako da me čaka še ena ne preveč ljuba stvar pred ponovnim odhodom v službo.

Hišica lepo napreduje in računamo, da se bomo vselili prihodnje leto pred poletjem, če nam pa ne uspe pa zagotovo septembra. Zdaj se šele začenjajo najhujše stvari, kjer nimaš dosti za pokazat, denar pa kar izginja :)

Še vedno me lahko najdte na FB, kjer sem kar aktivna:) In sicer pod imenom Urška Dimnik, če me bo katera želela dodati naj me kar doda, pa pripišite mi da ste decembrke, da bom vedela :)))

Lepo se imejte pa se tipkamo..

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
27.10.2010 23:54:35   
soncek.djukelica
živjo,

ursa, čas pa res hitro beži! se spomnim, ko bi imela Najo še v trebuhu!user posted image
naše so v redu, ena dobiva vsak dan Singulair, tako da ima pljuča zaščitena in ji kar pomaga, ker sploh ne kašlja! user posted image ta teden sem popoldan, jih vidim zelo malo in kar sovražim delati popoldan! mi kar na živce udari in sem bolj razdražljiva!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
28.10.2010 7:04:30   
lana38
Meni bi šlo tudi ful na živce, če bi morala delati popoldan. Vsako leto imamo 2 inventuri, ki so v soboto in mi je še to preveč. Pa tudi sam delovni čas od 8h do 16h mi gre že lep čas na živce. Pa nič ne morem, treba delati. še dobro, da je služba.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2737
28.10.2010 8:19:48   
pikica*
Sama imam sicer čisto ok delovnik (dopoldne), ampak moram vseeno kar precej večerov preživeti delovno. Sicer doma, ampak vseeno delam. In za to nisem plačana. Vem, da je zadeve treba naredit in jih pač naredim, ni važno kdaj. Žal nimam službe, kjer bi lahko po končanem delovniku zaprla vrata, šla domov in vse skupaj odmislila. Če nič drugega, je treba pa kakšno literaturo preštudirat, da ne zakrniš. Bi si pa vseeno želela vzet en dan čisto fraj, samo zase. Ampak ne gre, ker ni več dopusta.

Pri nas so pa otroci zdravi, samo jaz se ne morem k sebi spravit. Še vedno kašljam, tale mrzel zrak me pa sploh čisto na kolena spravi. Zoprna zadeva, ampak zdravnika se pa otepam z vsemi štirimi.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
28.10.2010 10:51:41   
lana38
To se pa kar vsi otepamo zdravnika do zadnjega. pikica* ti si se pa letos prav nauživala, tako da je razumljivo, da ni več dopusta.user posted image  Bo pa drugo leto kmalu in spet novi dopust. Jaz ga imam pa še 12 dni, pa bom tisti teden med Božičem in Novim letom doma. Komaj že čakam. / dni pa ga bom odnesla v naslednje leto, saj vedno prav pride. Ga lahko koristimo do 30.6.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
28.10.2010 13:30:12   
pikica*

pikica* ti si se pa letos prav nauživala, tako da je razumljivo, da ni več dopusta.user posted image  

Imaš prav. Ampak s tem je tako kot s čokolado - vzameš en košček, potem ti pa res ornk zapašeuser posted image .  Zaenkrat se tolažim s tem, da v glavi že planiram dopust za naslednje letouser posted image .  Pa nekaj bo treba naredit s tem našim načinom življenja. Preveč je akcije. A se še kateri dogaja, da se zvečer kar ne more umirit? Utrujena sem za umret, ko se uležem v posteljo pa kar ne gre zaspat - misli kar šibajo sem in tja. In ravno zato bi rabila en dan čisto zase - v miru in tišini.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
28.10.2010 15:26:34   
lana38
Čokolada, ja pa tudi sladoled, če imaš celo banjico 1 l pred seboj, kar ješ in ješ.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
29.10.2010 10:10:33   
Mubi
Pozdravljene!
najprej se vam opravičujem ker "vdiram" v vaš forum.
Pomagam prijateljici, ki je v hudi, hudi stiski in svojemu 2 in 8 letnima sinovoma ne more kupiti oblačil za prihajajočo zimo..... zato naproščam vse, ki bi kaj imele za podariti, da se mi javite na zs. Hvala za vašo radodarnost! lep pozdravček!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
3.11.2010 12:00:02   
soncek.djukelica
pozdravljene,

mi smo v redu, otroka mi vsak dan kaj trmarita in temu primerno imamo borbe z njima! Sem eni obljubila piščavko za r.d., če bosta pridni( tako kot jo ima gospod Pisk pri Nodiju)user posted image In zdej ji vsakič razlagam,da ne bo piščalke, če ne bo ubogala!
Jaz tudi mislim vzeti dopust po Novem letu,da se malce spočijem!

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
7.11.2010 7:07:23   
lana38
Pri nas pa ima Blaž angino od četrtka. Upam, da je Tim ne dobi. Blaž je pa že bolje, kot prve dni.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2744
8.11.2010 10:33:33   
soncek.djukelica
živjo,

naše so v redu, zjutraj so šle čisto brez kakšnih pretresov v vrtec, kar se nam ne dogaja zmeraj, ker ena je bolj izbirčne sorte in hoče,da je določeno oblačilo le njeno in zatrmari, če ga druga obleče!user posted image
konec meseca bosta že 3; mene pa vsako leto Novembra nese spomin nazaj v čas preden sem šla rodit! Čez dva tedna imamo razvojno, upam da zadnjo, ker se meni zdita čisto v redu! puzzli iz 20 kosov mi ena z lahkoto sestavi, sploh ne rabi gledat na sliko, jaz se pa samo čudim kako zmore!user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
8.11.2010 11:08:01   
lana38
Pri nas je Blaž tako sestavljal puzzle pri 2,5 letih. Tima pa še zdaj ne zanimajo nič preveč, pa bo tudi že 3 čez dober mesec. Je pa Blaž poznal črke pri 4. letih, Tim pa že pri 2, pa tudi številke. Vsak otrok je drugačen.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2746
10.11.2010 14:09:13   
soncek.djukelica
živjo,

naše znajo tudi v italjanščini prišteti do 10, je pa res,da ju nič kaj dosti ne silimo učit, bolj je na "take it easy" ker bosta imeli še dosti časa za učenje!
pri nas v vrtcu so se pojavile uši, in vsak dan srčno upam,da ju ne bi dobile, s tem pa tudi jazuser posted image in vsak dan lepo gledamo lesišče za "male živali" koker onedve pravita!user posted image
vreme je obup, ni variante,da bi šli ven na sprehod, čeprav sploh ni mrzlo!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
15.11.2010 9:55:44   
pikica*
Da nas malo bom proti vrhu seznama prestavim.....

Pri nas so tudi puzzle zakon. Lovro in Zoja jih obožujeta, zato jih imamo res veliko (kot kakšna prodajalna). Lovro že čisto brez težav obvlada tudi tiste, ki naj bi bile za 4+, s 30-imi kosi. Ampak on itak obvlada vse, kar se tiče kakšnega zlaganja in sestavljanja. Črke in številke pa so mu čista španska vas.  No, zdaj zna po angleško preštet do pet. Z Zojo namreč hodita na Angleščino in ju je prav lušno gledat, ko doma demonstrirata kaj vse sta se že naučila.

Jaz sem pa danes prav slabe volje. Zjutraj, ko sem prišla v službo, sem ugotovila, da se ne morem prijavit na MSN. Razlog - g. Mož je včeraj nekaj lomastil po mojem accountu, oz. mi odprl novega (in seveda skenslal starega), da bi se lahko prijavila na xbox live (česar v bistvu sploh ne potrebujem, ampak je bila njegova fiksna ideja, da brez tega ni za bit). In sedaj seveda nič ne dela. Jezna sem bila kot . Hec je namreč v tem, da v službi veliko komuniciramo ravno preko MSN-ja.

Začelo pa se je že včeraj dopoldne - pridemo do avta in ugotovimo, da nam je nekdo lepo podrajsal celo levo stran avtomobila, ko je speljeval iz parkirnega boksa.  Moral je bit nek zelo nesposoben šofer (oz. šoferka), ker je bilo prostora na vsaki strani avtomobila res veliko, ampak za nekatere očitno še vedno premalo. Zdaj pa sploh ne vemo kaj naredit. Ravno toliko so poškodovana oboja vrata, da ne moreš tega kar tako pustit, po drugi strani nama je pa škoda dat barvat vse skupaj. Bomo videli kaj bodo rekli na zavarovalnici. V takih trenutkih me pa res mine veselje do življenaj v bloku. Saj je samo pleh, ampak slabo voljo pa vseeno naredi. pa sploh, ko je avto še relativno nov.

Neposredna povezava do sporočila: 2748
15.11.2010 14:03:15   
lana38
pikica*, avto bi ti lahko porajsali tudi pred kakim trgovskim centrom ali na javnem parkirišču. Ni kriv ravno P pred blokom.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
15.11.2010 14:50:20   
pikica*

pikica*, avto bi ti lahko porajsali tudi pred kakim trgovskim centrom ali na javnem parkirišču. Ni kriv ravno P pred blokom.user posted image
LP

To je res - ampak je toliko večja verjetnost, da ti ga podrajsajo, če je na takem javnem parkirišču. Mož je že šel na servis, kjer so mu rekli, da bo treba oboja leva vrata prekitat in prebarvat. Zdaj mora samo še zavarovalnica povedat svoje.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

kater ime?
marjetica23

:)

viljam (4%)

fabijan (8%)

saša (24%)

živa (41%)

marko (24%)

Število vseh glasov: 130

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!