ronja
|
Samo ni mi jasno- a res dojenček ne sme ležat na hrbtu pa da ima glavico nastran? Kao da ga je treba podpulcat in da leži lahko samo na boku -enkrat enem, drugič na drugem? Hja, zdaj prav prisilit ga ne moreš drugače, kot da mu zadaj, za hrbet položiš rolo - recimo zvito brisačo, da se ne prevrne na hrbet. Malo kasneje se sicer sami zgužvajo, kakor jim paše - ampak ja, je res, da je bolj nevarno zaradi smrti v zibki (da se zaduši s svojim polivanjem - hendrix varianta, samo da je bil ta starejši in zadet, ampak je podobno - nimajo moči, da bi se obrnili...) Midva sva to kar pazila, čeprav se je mala ful rada dala na hrbet, ampak sva jo skoz obračala ko mali čevapčič. Klinc, ne bom se tok matrala, da se ji potem kaj zgodi! uršika, Ronja piha iz noska ko tavelika! Ful lepo, pa še fajn se ji zdi, tako da zdaj skoz prihaja do mene in začne pihat, hehe. Tako da ne rabimo kakih hudih priprav. No, včeraj predno je šla spat čez dan (popoldne), sem ji še z aspiratorjem spihala. Ja, jaz se še vedno spomnem ene moje tete, ki je tko rinla v mene in je nikol nisem marala, pa še zdaj je ne maram - se mi zdi, da imajo otroci radi, če se z njimi pogovarjaš kot s sebi enakimi, ne pa tisto prisiljeno prilizovanje in spakovanje-sploh ko so tko veliki kot tvoja damica Ronja. Ja, hehe, saj počasi bo tudi tašči to potegnillo, saj gre na boljše. Če ne, jo bo pač Ronja odrivala, se bosta že zmenli , zdaj me mala ne rabi več za ščitit, hehe, ker zna že sama pokazat, kaj če in česa neče. pa čestitam za rd!!!! zvezdica, jaz sem si napokala ruzak, če smo kam šli, sem dobila enega tistega od Niveje in mi je ok. V vozičku imam pa kar stalno prištiman en mali kovček (tak plastičen, za otroke, nepremočljiv, tudi dobila za Ronjo - od bivšega in njegove žene ) in mam tam not vse: sling, kompletno za preoblečt (pozimi seveda več), plenice, podlogo, mazilo za ritko,... ma vse), odkar je gosto hrano, pa mam not še en funbox (lunchbox) in not en frutek, slinček in žličko, zdaj pa še kako žitno ploščico. Tako da če bomba pade, bova nekak preživeli par dni nekje . Je pa to praktiš, vsem priporočam - da maš eno tako garniturco pripravljeno povsod: eno v vozičku, eno v avtu. Tako si lahko vedno mirna, pa tja lahko daš tudi kake grde stare sprane, magari mal scufane cotke - saj takrat je samo važno,d a maš nekaj za preoblečt, če se ti pač dete nekak pomoči... je precej lažje kot vsakič sproti pokat. Tako samo vzameš otroka in greš. ja, khurde, tistih par teglcev bi pa res lahko premaknila Sej ma sam kakih 25 kil eden . POtem morajo pa bogi starši za vaju delat... Zezam te, da ne boš resno jemala! Sicer je pa glavno,da se on postavi za vaju! No, tasti so vedno pametni - ne praši, kako sem jaz poslušala, kako pa koliko se doji - ko on to tako dobro ve - iz teorije in iz prakse (mimogrede, tudi tašča ni dojila...) Moj tast se je zdaj umirl zadnje čase - počasi začenja ugotavljat, da dojenček in 12 letni otrok ni isto . Tak da z njim po moje ne bo problemov. Je pa res fajn, ker bi vedno priskočil na pomoč, to pa kapo dol! Pa dokler tašča samo "skoraj" v jok pa na drevo, je še ok... Moja to naredi dobesedno! Če ji kaj ni prav, se zjoka in zbeži v drugo sobo - pa se zmeni, če se lahko... Ko da je 5 let stara! Ampak klinc, to so moji otroci in mi je že prav malo mar za vse skup! Lejla ne bo nikoli jokala zato, ekr je gospa ne bi dala iz rok, ji jo bom pa izruvala, majke mi! pa če sem nevljudna ali pa če se 100x zjoka! lažje njo gledam jokat kot svojega otroka! (če ne trmari, seveda, tisto je drugo ) Danes sem lih prave volje, hehe, da bi mi kdo po glavi sral .
|