ronja
|
Zakaj so v MŠ rekli, da se ne previja ponoči, ampak da otroka pustiš polulanega in pokakanega do jutra, da se hitreje navadi zadržat? k po moji logiki je to bolj odvisno od otrokove fizične zmožnosti zadrževanja in ne toliko od tega, da zanalašč to dela tudi ponoči... ne vem, ronja, ula in ostale ne-prvorodke, a ste ve to upoštevale, ker meni bi se dete smililo, da bi ležalo celo noč v tem, pa ne vem, koliko bi pol sploh vsi trije spali?!?!?! Rekli so tudi, da vode ni treba prekuhavat za pitje, kako je s tem? Ker vem, da so večinoma vse naše mame in stare mame prekuhavale. Pa še to, da plenic in cotk ni treba likat. Da je dovolj, da jih v prve, potem pa ni več nujno?? Če je polulan, ga ni treba budit, zato, da ga previješ (ker na splošno so taki, da se zbudijo za podojit, pa nazaj zaspijo, če ga pa previješ, se pa čisto zbudiš in mu malo sfrkaš ritem... Pa niti ne veš, kdaj se je polulal. Če pa joka, pa seveda zamenjaš tudi plenico, ker je itak že zbujen. Ampak če je pa pokakan, ga pa moraš previt, nama je to tudi sestra v ZD rekla, je ful faca: "Me zanima, če bi oni (starši, ki nočejo previjat ponoči) spali, če bi jih posrane pustil". Otrok ne bo dobro spal posran, težko bo zaspal, pa še navadil se ti bo, da je ok, če je posran - česar si pa ne želiš... Ni šans, da bi jaz svoje punčke pustila posrane ponoči ali podnevi! previjem takoj, da se navadijo, da je normalno to, da so suhe - se tudi lažje navadi na kahlico na ta način. Pa v gl. ponoči ne kakajo dosti, bolj proti jutru, ker se ponoči prebava upočasni. Ampak kadar je bila pokakana ali če se je čisto zbudila, sem jo previla - naj bo v svežem, meni je grozno v umazanem bit! No, meni so rekli, da naj vodo kar prekuhavam in sem jo - sicer se na začetku itak samo doji, tako da ni problem. Kasneje pa, ko je jedla že gosto hrano, sem ji tudi vodo oz. čaj prekuhavala. Potem sem počasi to opustila, da se črevo lepo počasi privadi. V bistvu ne moreš falit, če si narediš več dela- koliko pa si ziherašica, pa sama veš - jaz pri svojih otrocih sem še kar, kar se tiče hrane in vode - razen kar se tiče njihovega raziskovanja, tam jim pa pustim veliko več kot druge mame... Ene majo ravno obraten sistem, boš videla, kaj se bo tebi zdelo pametno. Od prekuhane vode ji gotovo nič ne bo in boš vsaj vedela, da ni zato, eč se kaj pojavi... Odvisno, kakšen ima tudi prebavni sistem, genetske predispozicije (jaz dobim hitro drisko...),... Jaz sem pazila pri vsem, kar lahko sproža alergije, ker vem, da majo male genetsko nagnjenje k njim, ker sem jaz alergična. sem ji pa pustila se igrat s kablom od telefona (sem ji ga celo kupila), seveda v moji prisotnosti, ampak sem ga sterilizirala, hehe. Če imaš sušilca, ni več potrebno likanje, ker dela ta na tako visoki T, da vse pobije in ni problem, pa tudi cotke so mehke iz sušilca. Tako da res ni potrebno, čeprav jaz jih verjetno vsaj prvi mesec bom vseeno likala, razen če bo res kriza s časom. Pri Ronji sem jih 4 mesece likala, potem pa počasi nehala. Ampak takrat je bilo poletje in nisva uporabljala sušilca. Zdaj mislim, da ne bom tako dolgo likala, prvi mesec pa mislim, da bom.
|