ronja
|
joj me mučite s temi cotkami. Komaj čakam, da bo vse urejeno, da vse operem in zrihtam, da bom mirna. Sva kar na istem. Jaz sem včeraj naredila malo prostora v eni omari, da bova lahko dala not Ronjine cotke, samo ne vem, če bo dovolj... Rabiva ša kake zabojčke ali nekaj, da bova lahkonot pospravila, ker je omara globoka, pa samo ena polica je zaenkrat fraj. pikapoka, držim pesti zate, ti daj pa zame, ok? Včeraj je bilo kar čudno... Danes sem boljše, če ne računamo tega, da bom pop*, ker mala skoz teži. Je sicer že zdrava, ampak se je zdaj seveda malo razvadila, ko je bila bolana in sva jo mela skoz po rokah. Ampak zdaj lubija ni, jaz pa je NE SMEM skoz nosit, pa pika! Nočem prej rodit, pa že včeraj je bilo spet na meji vse skup, dol pritiskalo, bolelo, otrdevalo, tako kot takrat tisti zadnji teden pred porodom... Bo morala tudi mala malo potrpet, nimam kaj. khurde, poličke nad mizo na splošno odsvetujejo (ti tudi povem, zakaj, hehe, ker ti otrok kasneje vse dol zmeče ), pa da ne bi padlo kaj dojenčku na glavo in da ne gleda nazaj, ampak ob strani. če boš imela to previjalko, niti niso nujne - ker je površina tako velika, da daš gor komot veliko previjalno podlogo, pa ti na strani ostane še dovolj za eno košarico s plenicami, termosko z vodo, posodico za vodo (kamor nalivaš vodo iz termoske), hladilno mazilo (2x), krpice, smetnjaček,... To je preverjeno . Resno pa naj bi spodbujali, da otrok gleda levo in desno, nad glavo oz. za glavo naj ne bi imeli stvari, da se navadi gledat levo desno, pa da ne spodbujaš tistega refleksa. Nočem pametovat, "ja samo pričam, onako kako čujem" . To velja za novorojenčke oz. za prvo leto, seveda, kasneje maš lahko police, kjer češ, samo da so tako visoko, da jih ne doseže
|