|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
12.12.2008 17:24:27   
snikolina
Pozdravljene drage souser posted image .
Moj dan je bil danes zelo pester, trajal je skoraj cel dan. Domov sem prispela šele pred dobro uro nazaj.
Imam nosečniško sladkorno, sem zelo dobra kandidatka za starostno sladkorno-če se tudi po porodu ne bom čuvala oziroma pravilno prehranjevala in ustrezno razgibavala. Glede na to, da mi je "sestra" posredovala samo napotnico in nobenih izvidov, me v bolnišnici najprej niso hoteli sprejeti. Si morte misliti kakšen šok sem šele tedaj doživela. No, potem se me je sestra usmilila, verjetno je vidla, da sem multi panična in je neštetokrat klicala v zdr.dom-normalno noben se ji ni oglasil-nakar je klicala direktno v laboratorij, kjer so ji posredovali rezultate preiskave. Zelo je bila prijazna in hvaležna ji bom do konca življenja.
Dobila sem tisto napravico za merjenje sladkorja (3-4x na dan, pred in po obroku), strogo dieto, brošurico kaj smem in ne smem jesti, naslednji petek imam spet pregled. Če ne bo bolje, dobim inzulin. Najpomembnejše je, da je z otrokom vse v redu in da ne more sladkor vplivat nanj, ker sem že visoko noseča.
Super kolektiv, zelo prijazno osebje, svaka čast. V petek jih obišče božiček. Sem pomirjena in vesela.
VSEM HVALA ZA PODPORO, RES STE ZLATE IN PRIJAZNE IN LEPE IN RES UPAM, DA SE SPOMLADI KJE DOBIMO VSE Z OTROČKI VRED!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 301
12.12.2008 17:26:17   
sonček33
Krtexx - jaz bitudi 2 dcl kuhanca spila, pa letos ne bo nič s tem :(

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 302
12.12.2008 17:27:32   
Zvezdica
. In zdej berem, da so beljakovine v urinu nevarna reč.

Sonček, mala vrednost beljakovin ni huda, je pa hudo, če je vrednost do neke točke povišana, pa zraven zatekaš, pa imaš 200 pritiska. jap to pa je hudo.

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 303
12.12.2008 17:29:05   
sonček33
O zvezdica hvala, ker mi je bilo res čudno, ker mi G nič ni takrat rekla, le naj pazim, da ne bom toliko kg pridobivala.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 304
12.12.2008 17:34:07   
Zvezdica
Moj dan je bil danes zelo pester, trajal je skoraj cel dan. Domov sem prispela šele pred dobro uro nazaj.

Dan ponavadi traja ves danuser posted image user posted image user posted image user posted image
Snikolina, hvala bogu da je z otročkom vse ok, kar se pa tvoje sladkorne tiče, pa si preberi knjigo od montignaca, pa boš vidla če ti odgovarja ta njegov zdravi način prehranjevanja. Ker do zdaj poznam kar nekaj primerov, ki so zaradi holesterola ali povišanega cukra spremenili prehrano in se dejansko ozdravili.

Držim pesti da bo vse ok.

i belive i can fly....

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 305
12.12.2008 17:37:49   
Zvezdica

NUJNO OBVESTILO

Mima83 sporoča, da je bila sprejeta v porodnišnico, ker ima popadke in bo tam ostala do poroda
.

Kaj več ne vem, sem ji pa pisala in čakam odg. Ko bom vedla kaj več itaq sporočim.

Mima...drž se. Ena user posted image zate.

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 306
12.12.2008 17:44:14   
snikolina
MIMA83 DRŽIM PESTI!!!!!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 307
12.12.2008 18:00:35   
sonček33
Mima mislim nate!

Neposredna povezava do sporočila: 308
12.12.2008 18:55:10   
khurde
Snikolina, no vidiš, pa le ni tako črno! Je pa res veliko odvisno od načina, kako ti kakšna sestra pove, da moraš kam it itd. Lepo, da te je zdravnica pomirila!

Uf, Mima, držim pesti, da bo vse kot je treba!

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 309
12.12.2008 19:06:44   
Ploha
mima: držim pesti!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 310
12.12.2008 19:07:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

ulla:
pa kako zavraga veš kdaj se obrne? user posted image Pa ene ko pravjo ja z rokico me je al pa z nogico me je brcnu, jest pojma nimam, čutim že, da bi vedla kaj se notri dogaja pa ne,...verjetno izkušnje to prinesejo user posted image

user posted image ošlatam glavico nad popkom, pa še ven jo tišči, pa najbl se vid, ko user posted image kolca....al se čuti spodaj al zgoraj...pa brcike z nogicami so dost bolj intenzivne kot z rokami, pa spet čutiš kje....sploh če tako zdeluje kt tale mojuser posted image lohk da se motim user posted image sam dvomim, k dozdej sem zmeri točno vedla kak je obnjen.....tak da ma žurke zgledauser posted image

js, kolker jst vem je tud tko, da je nujno sprožit porod pro preeklampsiji, ne glede na tedne user posted image ....ker drugač sta v nevarnosti oba, mamica in dojenček....kak so pa včasih to reševali in obravnavali, pa sam bohveuser posted image

krtexxx jst se pri dojenju nisem kake diete držala, razen brez mleka in mlečnih izdelkov....vse ostalo sem jedla normalno, še pikantno, pa ni blo nikol nič tamali....tko da za pretiravat ni...sej vidiš če otroku kej ne paše, pa mal probavaš....sam da že pa kar po defoltu se odpovedovat neki hrani....to mi je pa brezvezeuser posted image

snikolina no vidiš....vse bo okuser posted image

a mima pa kr v porodnišnicouser posted image se mi je že čudno zdelo, k se ni nič javla...user posted image še zanjo, da bo vse vredu...

ula spi, jst grem pa na brzino pod tuš...nism baš neke voljeuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 311
12.12.2008 19:49:11   
petra88
Ojoj, Mimi se pa mudi zgleda.. Ji ne uspe več držat nog skupaj.. Ja, počasi se bo začel tudi naš cajt. po eni strani se že veselim, po drugi pa najraje ne bi še. Ampak, MIMA držim pesti zate, da bo vse ok!
ja zarad preeklampsije pa kar hitro ukrepajo. Zato tudi na pregledih vagajo, da vidijo koliko si se zredila, ker je to lahko znak da zastaja voda v telesu, pa zmerijo pritisk (če je previsok je tudi znak) in povišane B v urinu, in pomoje če sta samo 2 znaka te fajn prekontrolirajo in če je nuja te dajo kar v porodno. oz pod nož. Saj hvala bogu, nisi v nevarnosti.
No jaz sem pa sama ostala doma.. pa mi je dolgcajt.. grrr

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 312
12.12.2008 20:13:54   
Zvezdica
Ja mima se je še enkrat oglasila. pravi, da se je tamal umiriluser posted image Je pa v Kranjski porodnišnici.

Prav zanima me kdaj bo rodila. Vsekakor vas obveščam sproti. Nam pa sporoča naj še naprej velik čvekamo čveke čvekasteuser posted image user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 313
12.12.2008 20:17:16   
Anonimen
zvezdica kriminalci so se ti povečaliuser posted image user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 314
12.12.2008 21:16:46   
crtka
Držim pesti Mimauser posted image user posted image user posted image .

Jst sem imela danes pregled, z našim user posted image vse uredu, obrnjen z glavco dol, težek pa cca 2200 g.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 315
12.12.2008 22:57:44   
mimi30
punce, toliko napišete, da preden mi uspe vse od jutra prebrat moram vmes 3xna wc user posted image . HB se zgleda čez dan toliko nalulam, da ponoč ne rabim veliko hodit.

mima in AQ držim pesti.

mojemu detecu se ful redko kolca, prvorojencu pa se je velikokrat. Ima pa glavo čisto spodaj in ko se razteguje in rokice in nogice stegne, je rokice čist pri pregibu pri levi nogi čutit, nogice pa zgoraj skrajno desno pod rebrami.

Glede vozičkov: meni se zdi, da imajo Hartan vozičke tudi v Rutarju, si jih lahko mogoče tam samo pogledate v živo, ker mislim, da je Rutar kar drag.

Ja, glede mazanja presredka je meni babica pri kateri sem bila na pogovoru pred porodom rekla, da je fajn, če si ga mažeš. Samo le od zunaj, da slučajno ne pride še do kakšne okužbe.

Danes sem dobila dr. iz Dobrne na telefon in je rekla, da izvajajo akupunkturo od 36tedna dalje, ter da naj pokličem naslednji teden, da se dogovoriva za termine obiskov, ker je ta teden še na dopustu.

Ronja, na prvi porod sem se pripravljala tako, da sem hodila na jogo, kjer sem se kar fajn razgibala, redno sem se sproščala, bila sem v MŠ, včasih sem še doma kaj potelovadila, hodila sem na predavanja o naravnem porodu brez bolečin, ... skratka kar nekaj v primerjavi z zdaj, ko ne delam nič razen, da sem poklicala za akupunkturo user posted image .

Včeraj sem bila na službeni novoletni zabavi, sem celo na en komad plesala, samo sem imela potem tako trd trebuh, da sem si raje premislila in nisem več nadaljevala. Trebuh mi otrdi vedno, ko sem utrujena, ko preveč hodim,..
Danes zjutraj se pa nisem mogla nikakor vstat. Nas je vse skupaj mali zbudil ob pol osmih, ko je mogel it na stranišče. Ko sta se fanta odpravila od doma, sem pa kar do 10.30 še na kavču poležavala, komaj ob 11.30 mi je uspelo it od doma in malo po nakupih.

Naš večji škrat je pa včeraj tako norel z balonom po stanovanju, ker smo dobili obisk in je želel verjetno vse pokazat, da je padel in se vdaril tik pod očesom na rob enega plastičnega predalčnika za igračke. Ima danes vse modro in podrgnjeno po ličku. Si pa nikakor ne pusti, da bi držal kar koli hladnega na mesto udarca. S čim mažete ve takšne poškodbe? Z bepantenom, aloe vero,...?

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
12.12.2008 23:20:26   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

zvezdica kriminalci so se ti povečaliuser posted image user posted image

Se vidi da sem na fužinah domauser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   [Brisano sporočilo]
12.12.2008 23:43:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 318
13.12.2008 8:52:56   
snikolina
Dobro jutro, ena kavica ali čaj za vse user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!

Spala sem tako-tako, še vedno grem tudi do 7x ponoči lulat. Sladkor imam v mejah normale. Za zdaj kaže odličnouser posted image user posted image .

Mani je pa v lekarni dala napačne lističe, ki niso kompatibilni in jih bom jutri morala it zamenjat.
NIIA meni so pa vse kar spada zraven dali v bolnišnici. In mi rekli, da je na posojo. Mam ful municijeuser posted image

Torbe še nimam pripravljene, nekako se mi ne da k temu spravit. Ampak bo treba. Verjetno drug teden.

Kakšne novičke že o Mimi? Samo, da je vse OK!

< Sporočilo je popravil snikolina -- 13.12.2008 8:54:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 319
13.12.2008 9:06:36   
Zvezdica
Jutri pa res pripravim torbo za P, ve jo že imate?

Jutro

Joj niia jast sploh še nimam nič pripravljeno. Cotke sem že kupila,pa še tega ne vsega, nimam niti previjalnih, niti kaj oprano nič. Sej vem, grozna sem.... sam kar upam, da bom to podelala ko bo stanovanje zrihtan.

Kavico ste že dobile. user posted image

i belive i can fly....

Neposredna povezava do sporočila: 320
13.12.2008 9:36:39   
mimi30
niia, kakšni lističi pa so to?

jaz nimam za P še nič pripravljeno. Samo za mene še ni panike, ko sem komaj konec meseca na vrsti. V CE P smo dobili vložke za mamico, tiste sp.hlače iz mreže, pleničke za otroka (razen za odhod domov), kremico za bradavice, hladilno mazilo za ritko, sicer vse v manjših količinah, samo če si porabil ni bilo problema za novo.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   [Brisano sporočilo]
13.12.2008 10:45:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
13.12.2008 10:59:01   
Ploha
morgen user posted image

dons je tud za mano slaba noč, včeraj sem preveč sladkarij pojedla user posted image in me je ponoči tako bolel želodec, slabo mi je bilo, sililo me je na bruhanje,...tko da dons sem na lahki hrani in tudi v bodoče,...

jest nimam še nič prištimanega za user posted image , vse bo okoli novega leta, nekaj tudi drugo leto,...

v KR porodnišnici pa dobiš 3 zavitke vložkov, če jih porabiš, si jih morš sam priskrbet

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 323
13.12.2008 13:26:09   
Zvezdica
Kar se LJ porodnišnice tiče, je vsega dovolj. Vložkov, brisač, vsega.
Vsaj za čas ko sem jast bila tam.

Jast za osebno higieno vzamem s seboj, vse ostalo imaš tam. (tekoče milo, deodorant, zobna krtačka, glavnik, zobna pasta,...-)
Več kot to ne rabite, verjemte miuser posted image

Ko boste pa domov odhajale pa potrebujeto, obleko, čevlje, spodnje perilo,... Pač kar rabite za dam in potem za otročka.

To mislim, da je touser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 324
13.12.2008 13:27:30   
Zvezdica
MIMA sporoča, da je še ve enem kosu, popadki so, ampak taki normalni, koliko je odprta ne vemo, ker je še niso pregledali.

Kdaj bo rodila še ne ve user posted image user posted image user posted image user posted image , ker je to ahko danes, jutri ali pa čez 14 dni.

Ko bom vedla več vam sporočim.

PAPA

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

katero ime vam je lepše?
nika23

Ema (36%)

Naja (9%)

Neja (22%)

Lia (Liana) (12%)

Tia (Tiana) (20%)

Število vseh glasov: 527

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!