|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
12.12.2008 12:32:35   
nina166
khurde iz kje pa si?

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 276
12.12.2008 12:32:51   
Anonimen
joj, jaz že cel dop. študiram da user posted image spet sedi na ritkiuser posted image pa ta otrok je čist zmešanuser posted image sej  nisem čist ziher, sam tko čudno ga čutim...v pon. mam pregled....sam kaj ko do takrat se lohk še 38krat obrneuser posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
12.12.2008 12:34:47   
khurde
sej jaz sem tut šele zdej začela spremljati, zadnji teden, ker prej sem mislila, da bova pač imela en star voz, pa sling, pa čao. zdej pa iščem k blesava po netu... user posted image  ker teh vozičkov pa nikoli nisem čekirala, naju je tašča spraševala, če sva jih kaj gledala, ko sva po otroških trgovinah hodila in je bila ful začudena, ker se res niti enkrat nisva ustavila na oddelku vozičkov. meni so vsi antipatični. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 278
12.12.2008 12:34:48   
petra88
Pa sem odsmrčala še eno rundo user posted image
Saj drugače ne hodim tako zgodaj na sprehode, sploh pa ne v takem vremenu, ampak danes so bile posebne razmere. Je toliko vode tukaj, da sem morala it pogledat kako zgleda. potem pa nazaj spat. je taktika a? user posted image
Meni so pa rekli, naj se ene 14dni pred rokom lotim pit švedsko grenčico, zjutraj po 2 žlički, baje da to tudi lajša in krajša porod. Ampak sem sedaj slišala že toliko različnih načinov, kako pomagat, da sploh ne vem za katerega nej se odločim. Najbolje za švedsko grenčico, ker je še alko notri, se bova z user posted image oba cingala user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 279
12.12.2008 12:35:23   
lunica12
Kaj pa to punce...sem cula da obstaja neka kremica al kaj za presredek mazat???Da je potem "manjsa" moznost da te prerezejo dol...A ve katera kaj o tem?

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 280
12.12.2008 12:40:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Kaj pa to punce...sem cula da obstaja neka kremica al kaj za presredek mazat???Da je potem "manjsa" moznost da te prerezejo dol...A ve katera kaj o tem?

jst vem sam to, da od mazanja ni nič, je treba kar konkretno raztegovat in masirat tam doluser posted image zame je blo to čist preveč nasilnouser posted image sem raj rezanje reskirala....je pa največ od babice odvisno, kolk ti bo znala- hotla- čuvat presredek. jst sem bla čist mal rezana, mi je skoz pazla sicer, sam pol pa ni šlo drgač, k je bla mala že v stiski, pač zagozdena tam dol, pa nikamor ni šlouser posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 281
12.12.2008 12:41:00   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: petra88
Najbolje za švedsko grenčico, ker je še alko notri, se bova z user posted image oba cingala user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nina, jaz sem iz Kamnika. Ti?

Lunica, obstaja olje od Welede za mazanje presredka, drugače pa lahko masiraš tudi s katerim koli drugim oljem, samo da je bio, brez dodatkov, hladno stiskano itd.

Sej za lajšanje in krajšanje poroda je tok nasvetov, da bi lahko samo od njih (pre)živel. Če ne drugače, imajo mogoče vsaj placebo efekt...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 282
12.12.2008 12:50:10   
African queen
Pozdravček!

No,naj še jst poročam o včerajšnjem pregledu,ki ni bil najboljši user posted image ..

Najprej mi je zmerila pritisk in je pokazal 150/80,potem beljakovine v urinu...in na koncu še posteljica zelooo nizko ležeča..dala me je na ctg,pa je moj user posted image  kar spal in spal..potem mi je še enkrat zmerila pritisk in ni nič padel..nakar mi je dala kar napotnico za v LJ porodnišnico...jaz pa sem hotela kar domov,ampak je rekla da ne smem..
V porodnišnici sem najprej začela jamrat,da nisem iz LJ..potem mi je naredila ctg,ki je bil v redu,pritisk je hvala bogu potem tudi padel,beljakovine v urinu so bile pa še vedno prisotne..dežurni zdravnik pa mi je rekel,da me ne bo nič pregledoval,ker lahko na ta način on sproži krvavitve..in potem sva se mal pogovarjala in je rekel,da obstaja možnost CR-ja,ampak glede na to,da je to moja tretja nosečnost bi lahko probal vaginalno..joj,sem čist vsa prestrašena user posted image ..v glavnem poslal me je domov.Ginekologinja mi bo pa poslala napotnico(da mi ni treba v Lj k njej hodit),da se grem kar v šempetersko porodnišnico pokazat v ponedeljek..punce,držite pesti za naju!Zdej moram pa obvezno počivat!

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 283
12.12.2008 12:51:51   
petra88
Ja najbolje da se lotiš s švedsko grenčico ene 14dni prej, ko pa se resnično lotijo popadki in moraš v porodnišnico pa rukneš tiste grenčice kar ti je je še ostalo, ziher bo lažji porod user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 284
12.12.2008 12:56:21   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: petra88

Ja najbolje da se lotiš s švedsko grenčico ene 14dni prej, ko pa se resnično lotijo popadki in moraš v porodnišnico pa rukneš tiste grenčice kar ti je je še ostalo, ziher bo lažji porod user posted image user posted image

Ja, v to pa ne dvomim. user posted image user posted image user posted image user posted image

AQ, držim pesti za vaju!

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 285
12.12.2008 12:58:21   
sasa78
punce al vas za sprot ne morem prebrat user posted image user posted image user posted image user posted image

AQ- ups - kaj je zdaj to, smo se zmenile da greva po novem letuuuuuuuu!!! Nič zdej štrajkat - Drži se

Vas berem k pridem domov - sem še v službi !!!!

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 286
12.12.2008 12:58:55   
petra88
AQ tudi jaz držim pesti zate! Samo da bo z vama vse v redu! user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 287
12.12.2008 13:26:02   
Anonimen
AQ user posted image user posted image user posted image user posted image mal še pa le zdržta, no...

(odgovor članu petra88)
  Neposredna povezava do sporočila: 288
12.12.2008 14:11:49   
ronja
joj, jaz že cel dop. študiram da spet sedi na ritki pa ta otrok je čist zmešan

hehe, sem najprej mislila, da misliš Ulo, pa mi ni bilo nič jasno - ja, kje pa naj sedi, če ne na ritkiuser posted image . Šele pol sem dojela, da gre za user posted image

AQ, kaj je bilo v bistvu narobe? Da bi samo zaradi beljakovin v urinu prezgodaj rodila, ni logično...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 289
12.12.2008 14:45:46   
Zvezdica
AQ..upam, da bo vse ok.

Ta moja kolegica, k je mela 29.1. rok je imela te simptome, samo njej so potem potrdili preeklampsijo, pa v obraz je zatekala. Pa takoj so jo notri zadržali, tko da verjetno ni vsaka čist glih, ampak le počivaj ok?

Pa meri si pritisk. A si bila pri Kolarjevi?

Zdrži še malo.

Pozdravček iz LJ

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 290
12.12.2008 15:02:50   
Ploha
ronja: ne sej vsi ki smo včlanjeni v KŠK in smo poslal papirje ki so jih pač zahteval dobimo vrednostni bon, zdej pa več nas je, bolj se denar razdeli in manj je na koncu, pa saj ni važno,...

AQ: noge tiš skupaj user posted image

snikolina: kako si opravila potem danes,...

ulla:
pa kako zavraga veš kdaj se obrne? user posted image Pa ene ko pravjo ja z rokico me je al pa z nogico me je brcnu, jest pojma nimam, čutim že, da bi vedla kaj se notri dogaja pa ne,...verjetno izkušnje to prinesejo user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   [Brisano sporočilo]
12.12.2008 15:35:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 292
12.12.2008 15:43:20   
ronja
Ta moja kolegica, k je mela 29.1. rok je imela te simptome, samo njej so potem potrdili preeklampsijo, pa v obraz je zatekala. Pa takoj so jo notri zadržali, tko da verjetno ni vsaka čist glih, ampak le počivaj ok?

moja mami je mela preeklampsijo pri vseh 3eh frocih, pa je sestra 8 dni čez rok, jaz sem res ful prej, samo zato, ker je flaše po stopnicah nosila, brat je pa točno na rok - tako da pogum AQ!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 293
12.12.2008 16:26:30   
African queen
Hvala punce,upam,da bo na koncu vse ok.Največji problem naj bi bila nizko ležeča posteljica,ki delno prekriva mat.ustje in visok pritisk.
No,zdej si pridno merim pritisk,ki je sicer skoz malenkost povišan in počivam..pa bomo videli, kako bo v ponedeljek.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 294
12.12.2008 16:47:11   
Zvezdica
Ronja, ko ugotovijo da imaš preeklampsijo greš ponavadi takoj rodit.
In če je tvoja mama imela 3x preeklampsijo in jo zdravniki niso vzeli pod nadzor so se dobesedno igrali z življenji otrok in matere. Ko se ugotovi sum in so beljakovine v urinu povišane do neke vrednosti, otekanje in itd je skoraj v 100% nujna sprožitev poroda.

Ampak AQ niso potrdili preeklamsije.

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 295
12.12.2008 16:48:14   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: African queen

Hvala punce,upam,da bo na koncu vse ok.Največji problem naj bi bila nizko ležeča posteljica,ki delno prekriva mat.ustje in visok pritisk.
No,zdej si pridno merim pritisk,ki je sicer skoz malenkost povišan in počivam..pa bomo videli, kako bo v ponedeljek.

Hvala bogu, ad pritisk pada. A nizko ležečo posteljico imaš. Ja, ni kaj, ti samo počivaj pa bo. Kako se pa načeloma počutiš?

i belive i can fly....

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 296
12.12.2008 16:59:08   
African queen
Na momente počutje ni najboljše,neki mi srce začne razbijat..pa ko hodim me vse boli (ampak nima veze s posteljico,Kolarjeva pravi,da je zato,ker je to že tretja nosečnost)
Ja,tudi beljakovine v urinu so povišane,ampak zatekam pa ne....pritisk pa sem imela ponavadi 110/60 ali 120/70..zdej je pa višji..

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 297
12.12.2008 17:13:11   
sonček33
Madona mene vsakič znova preseneti, kako si si tile naši G različni.

Jaz sem imela prejšnjič, torej prejšni pregled, cca 1 mesec nazaj, kako nekoliko beljakovin v urinu, pa mi je rekla samo to, da je to za to, ker sem se v tako kratkem času zredila za 4 kg (v 4  tednih). In zdej berem, da so beljakovine v urinu nevarna reč.

Kar se tiče cukra - men je samo  nardila test zanj, pa samo kao enkaj sadkega sem moaral prej že doma pojest.

Nazadnje sem dala kri in so me pregeldali za toxo in HBsAg (???).

Pritisk imam vedno tam okol 120/80

Eh, očitno res človek do konca nosečnosti ne more biti miren.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 298
12.12.2008 17:13:36   
ronja
AQ, zdaj pa počivaj in se sprosti, nič kakega šopinga, nobenih prepirov, če greš kam, pojdi ko da maš ves čas na svetu,da te ne bojo zastoji vznemirjali, skratka nič, kar bi ti lahko tlak dvignilo, ok?!

zvezdica, hm, mogoče je bilo v tistih časih drugače... Ja, v materinski je mela to napisano pa g. ji je rekla, da jo ima... Ne vem, to mi je ona govorila. Očitno mamo v družini to, da se zdravniki glih preveč ne sekirajo za nas, samo mi smo trdoživa rasa, pa se ne damo!user posted image
no, saj moja zdajšnja g. je super - mam pregled že čez 1 teden, verjetno zato, ekr sem že odprta...

Neposredna povezava do sporočila: 299
12.12.2008 17:24:20   
krtekxx
Ojla, mojo nosečnost sta pa teden izpopolnili dve novosti: ne zdržim več brez "popoldanskega" spanja in v zgornjem delu trebuha pod joški me tišči tako, da mi je kar težko dihat. Saj boste najbrž rekle, da je normalno, a ne?
Sicer pa sem vesela, da nimam vseh teh težav, ki jih navajate: pritisk, sladkor... Tista o švedski grenčici je pa res luštna, meni bi tudi kar prav prišla. Včeraj smo imeli v materinski šoli predavanje o prehrani pri dojenju, pa sem ratala kar malo potrta, ko je začela s tem, da ne smemo pršuta (pa jaz sem Primorka, po moje to za nas ne drži), alkohola, ker otroček nima encimov za prebavo le tega...pa kako dieto moramo imeti v prvih tednih. Kako bom to preživela?
Predavateljica je rekla, da lahko pride petronažna na dom že pred porodom in se malo pogovori in da je to zelo dobrodošlo. A bo katera od vas to izkoristila? Mene kar malo mika, ker sem iz dneva v dan bolj zmedena.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

nosečnost
Lelly28 RR

Kdaj ste družinskim članom (otroku, staršem, bratom- tukaj ne velja partner) povedali, da pričakujete še enega dojenčka?

takoj, ko sem izvedela (26%)

pri 3 mesecih (56%)

po 4 mesecu (19%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!