|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolico
20.3.2009 17:23:33   
majska pikica
 
Joj sem že sitna se pa res pri nas doma ne da dogovorit da bi se ure držali hodijo kot da so na sejmu in mi je prekipelo sem šla kar nazaj v mojo hišo in za računalnik da se malo pomirim.Uh je to nekulturno pa nisem nek zakompliciran človek ampak tudi v restavraciji če se zmeniš za uro ne prideš 2uri prej a je tako al pa sem malo občutljiva.In joj sem divja ko me vsak v trebuh gleda in komentira joj ti boš pa že danes rodila da bi nekoga najraje ................  Uf sedaj pa grem počasi nazaj se kasneje spet javim sam če mi še en sam reče da bom danes rodila ga bom čez balkon vrgla Joj kako so me razkurli pa vsi bi radi brcike čutli pa se mi zdi da so bolj uperjeni v moj veliki trebuh kot pa da bi se mojemu dragemu posvetli ko danes praznuje.
Aja bi skor ti pozabla odgovorit Ebetka ja jaz imam tudi v MB porodnišnici G moja je dr. Kuder Lucija za mene je super in je ne bi menjala sem imela prej eno drugo pa se sploh ni trudla in je vedno imela kake finte.Kudrova pa je vedno nasmejana pa se poheca in če imaš kake težave se ji vidi da jo zares skrbi in bo naredila vse kar je v njeni moči.Do nje pa sem prišla čisto po naklučju ko sem prvič ležala v januarju in mi je ena znanka povedala za njo. Katero pa imaš ti.

Sedaj pa res grem nazaj ampak samo en pa ............... Uf saj bo tako me vedno moj potolaži.
Pridne bodite si pišemo če prej ne fašem živčnega

PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: majčice iz MB in okolico
21.3.2009 10:45:50   
vanilla
Ojla iz vetrovnega Ptuja...

Joj, Pikica, te čisto razumem... Tudi jaz sem blaaaazno občutljiva na vsako stvar, kjer ima kdo kake bedne komentarje nad mojo nosečnostjo al pa če probajo najini starši bit kaj preveč pametni... Ja, to ti verjamem, da ti gre najbolj na živce, ko ti komentirajo trebuh, pa vsi bi se ga radi dotaknili...jooooj user posted image . Pa o tem, kdaj gremo rodit itd. Pa kako bo ime dojenčku itd... Najini starši se zaenkrat ne vmešavajo in tudi ne sprašujejo nič o tem, kaj bova kupila, kaj sva kupila itd. Se pa tudi malce bojim kaj bo, ko bo dojenček dejansko na svetu.... Da bodo potem polni dobronamernih nasvetov, ki bodo pa meni parali živce user posted image .

Tako da... kar pomiri se Pikica, ne sekiraj se zaradi svojih, saj je tvoja družina (partner in otroci) najpomembnejša.

Mi mamo danes spet eno družinsko kosilo - od mojega babica je imela rojstni dan... Smo se letos kar zmenili, da bo letos zadnjič, da si še dajemo darila, ker je to prevelika obremenitev, saj ima vsak teden zdaj spomladi nekdo roj. dan.

Počutim se kar dobro, z mojim sva šla včeraj v kino v Koloseja v MB, potem pa še na pijačko... Prav fino sva se imela - čisto sama user posted image .

Nič, lepo se imejte in se pišemo!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: majčice iz MB in okolico
21.3.2009 12:21:37   
ebetka
Zdravo,

danes pa sem tudi jaz že boljše, sem že pospravljala po hiši. Ven še ta vikend ne bom šla, sploh pa v takem vremenu...tak da mi bo še malo tečno doma.

Pikica, dr. Kudrova je res super !! Meni je ona delala uz za morfologijo januarja in sem bila zadovoljna. Kje pa ima ambulanto? Ker spodaj, tam ko jaz hodim (k dr. Pelkičevi), nisem zasledila njenega imena... Kako pa prideš do nje, ker moja gre baje kmalu v penzijo in bi sigurno želela Kudrovo potem.

Joj, glede vtikovanja in soljenja pameti s strani družinskih in ostalih članov pa verjamem, da je mučno. Meni to tud ne paše. Sicer pa še malo pa bo mir glede tega (bojo pa vsi pametni kako ne delamo prav z otrokom user posted image ). Treba se bo naučit prenašat te zadeve...

Vanilla, kaj si šla gledat v kino, jaz imam še dve karti, in bova tud mogla it, ker potečejo čez dva tedna.

Zdaj pa grem še malo postorit, potem pa kuhat in pošivat.

Lepo soboto vam želim.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: majčice iz MB in okolico
21.3.2009 12:34:25   
majska pikica
Oi nosečke

Ja Vanillia saj to je najhujše ko so vsi hudo pametni in...Še posebaj sem jezna na svakinjo ki ima samo eno hčerkico pa mi pametuje o nosečnosti in porodu HALO tretjič grem rodit in ja menda vem kako to zgleda vsaj v grobem saj sta bila poroda res različna tako da vsaj vem kaj me čaka.In joj me to jezi ko ti hočejo vsi nekaj po trebuhu rogovilit pa saj nisem na razstavi pa nisem neki haklik ampat nonstop te nekdo po trebuhu šlata saj razumem da se ne moreš upret da ne bi pobožal in kaj rekel ampat tak da pa si dobesedno tam da te vsi božajo je pa preveč.No HB da je to za mano in res sem vesela da so moji starši tolk uvidevni da se ne vtikujejo.Je pa že včeraj moj zlati ati že rekel da bo naš mali preveč razcartan ko ga pa že zdaj vsi božajo samo ostalim pa ni zaštekalo.Vsaj smejat smo se imeli potem čemu.
Sem pa prav vesela da se marec izteka čeprav še nas čaka en roj. dan in to od tašče ampak ta bo za preživet.No potem pa pride april in so spet na tapeti roj. dnevi tudi tvoj Vanilla pa mislim da se sedaj ne bom zmotila (upam) in po tem aprilu pa pridejo že naše bebike joj se že veselim in komaj čakam.
Sedaj pa grem malo na teraso in uživat v tem malem sončku.Mi je moj dragi lepo ležalnik pripravil in še mizico mi je postavil da se ja ne bi preveč gibala uf ko ne razume da mi ni samo do ležanja.
Ebetka kako pa tvoje zdravje a si že kaj boljša upam da si drugače pa hitro okrevaj.
Vanilla lepo se imej na praznovanju.
Poloma kako pa kaj ti nič te ni sem gor
Ok punce lepo se imejte in uživajte
PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: majčice iz MB in okolico
22.3.2009 11:28:22   
vanilla
Ahoj!

Evo, preden se spravim delat kosilo, se še vam malo oglasim.
Vidiš, Pikica, ti si že dvakrat rodila, pa zdaj še tretjega nosiš - toliko izkušenj že imaš s samimi porodi, z vzgojo otrok itd... Pa vseeno tudi ti praviš, kako ti gre na živce vtikovanje drugih in božanje trebuha itd... Torej nismo samo prvorodke tako občutljive na to user posted image . Ker tudi jaz mislim, da vsaka mamica za svojega otroka najbolj ve, kaj je prav. Neko vmešavanje ostalih pa bi tolerirala samo v primeru, da se res na 100 km vidi, da neka mamica škoduje svojim otrokom.

Ja, saj sem rekla, da so tudi pri nas to pomlad vsak teden neki rojstni dnevi. V aprilu pa še moj 30-i. Takrat bom res že čisto v pričakovanju in se lahko zgodi, da me sredi praznovanja odpeljejo v P, hehe. Saj ne mislim delati nobene fešte, le kosilo za starše.

Jaz tudi že komaj čakam, da končno rodim, ker mi je trebuh v napoto, pa tudi toliko sem že naštudirala preko foruma, revij, člankov itd., da se mi zdi, da sem teoretično že diplomirala iz bodočega materinstva - in zdaj bo to treba prenesti še v prakso user posted image . Zdaj res imava vse pripravljeno, le jaz si moram še kakšne potrebščine kupit (vložke Vir), le jajček nama še manjka. Ker voziček sva kupila, pa zraven ni bilo jajčke, ker je takrat še niso naredili pri tem proizvajalcu. Zdaj pa zamujajo s proizvodnjo in naj bi jajčka bla na voljo šele konec aprila - takrat bo za nas že prepozno verjetno, hehe. 

Nič, grem počasi kuhat... Meso že imam, od včerajšnjega piknika, naredim samo še priloge in solato pa juho.

Pikica, lepo preživi dan z družinico!
Ebetka, ti se še kar drži notri, da si utrdiš imunski sistem!
Poloma pa verjetno sedi pred knjigo in se uči user posted image . Naj se kaj oglasi!

Aja, včeraj zvečer je tudi moja mala mela veselico po trebuhu. Okrog popka je nonstop rinila ven rokico ali nogico - nisem znala ločit, ker je bila čisto majcena trda bunkica.... Sem tipala in probala otipati kaj bi to bilo, ampak nisem mogla razločiti. Je bilo pa prav luštno, ker je zgledalo, kot da bi rada čez popek ven prišla user posted image .

Papa bejbe!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: majčice iz MB in okolico
22.3.2009 11:34:19   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Vanilla, kaj si šla gledat v kino, jaz imam še dve karti, in bova tud mogla it, ker potečejo čez dva tedna.


Ebetka, šla sva gledat film "Mu pač ni do tebe". Meni se je zdel fajn, ker je več zgodb, ki se prepletajo ena čez drugo. In bistvo vsega je, da vse to, kar vidimo v tem filmu, se dogaja tudi v realnosti in mislim, da se bi vsakdo od nas lahko našel v kaki od teh zgodb.
Je pa baje fajn tut film Revni milijonar.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: majčice iz MB in okolico
22.3.2009 16:18:24   
majska pikica
Oi babike

Danes je pa tako lep dan da sem kot rožica ampak sem prej stopila na vago in me je kar odneslo sem kar otrpnila in mojemu rekla da je naša vaga fuč in da ne kaže prav.Hehe saj vem da se naj bi sedaj malo bolj redile ker bebike rastejo in pridobivajo na teži ampak malo preveč pri meni.

Ebetka moja G je po hodniku na levi ampak dela samo ob četrtkih v ordinaciji je pa fenomenalna nasmejana zgovorna tako da res prideš tja in te ni strah.Ja pri prejšni sem vsakič šla vsa objokana ven ker me je večno nadirala in bila tako mrka da sem z muko hodila k njej.Moram pa reč da je tudi Pelkičeva super sem pri njej imela NS in mi je ravno ona povedala da imam nizko ležečo posteljco in da bi me morala moja bivša G dat na bolniško.
Kar pa se Kudrove tiče pa jo daj osebno dobit ker sestre ti bodo tak rekle da ne sprejema več ampak z malo nasmeha in dobro voljo pa pri njej dosežeš veliko jaz sem jo prosila takrat ko sem ležala v januarju not in me je vzela. Tak da mislim da ti bo uspelo je pa res G s srcem in dušo ona mi je dala tudi 3D slikice.Je pa res da se pri njej načakaš ker vsako temeljito obravnava.
Pri bivši G pa sem bila takoj na vrsti ampak takoj tudi zunaj tako da raje čakam pri Kudrovi in me poštima kot pa da sem 123 že zunaj.
Sedaj pa sem se razpisala ampak si ne morem pomagat ker je nikakor ne morem prehvalit ker je res zlata in vredna vseh pohval.
Joj zdaj pa moram že nehat z njo ker drugače bom doktorat položila o njej.
Aja pa še to kaj se pametovanja domačih tiče vam naj povem da tudi če bi sedaj 10ega pričakovala bi jih bilo veliko pametnih zato je najboljše da obe lukni v glavo zelo dobro odprete da je prepih in bo vse nasvete in ideje odneslo ven.Pa po porodu bodo tudi nasveti in ideje glede bebike ampak jih preprosto treba ignorirat in se držat svojega čuta ki ga dobiš takoj ko se bebika rodi.Ampak kot veste je še svet vedno poln prepametnih ljudi in s tem se moramo sprijaznit.
Ebetka upam da si že kaj boljša in da si se danes predala sončku ki ti ne more škodit
Punce pridne bodite in se čuvajte jaz grem še malo na sončka da si naberem energije za naslednji teden baje bo že v torek slabo vreme.
Aja Ebetka kdaj pa imaš ta teden pregled jaz ga imam v četrtek.

Lepo se imejte PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: majčice iz MB in okolico
22.3.2009 17:38:28   
vanilla
Ojla babe...
Joj, kako lep dan je bil danes... Sva z mojim vzela psa in šla v mesto na sladoled in dooooolg sprehod. Potem pa sva psičko še peljala v gozd, da se je malo razlaufala. Res je pasalo. Nato pa sva doma na balkonu še lepo spila kavo... mmmmm user posted image . Me pa danes takooooo medenične kosti bolijo, da groza. Komaj hodim zdaj. Niti pomivalca se mi ne spraznit... niti cot, ki se sušijo tam na obešalu se mi ne da pospravit user posted image . Tako me pa res še niso bolele kosti. Mi reče moj, da me kr naj bolijo, da se verjetno širim tam dol, da bo pol mala kar štrknila ven, hehe user posted image .

Joj, jaz vem, da bom blazno občutljiva, če mi bo kdo kake "pametne" nasvete dajal. Pa ajd, upam trditi, da mogoče domači ne bodo preveč, ker sva midva zelo distancirana od njih kar se nasvetov tiče - nikoli ne puščava, da bi se kdo v kaj vmešaval. Bolj bodo tisti, ki bodo prihajali na obisk, tečni. Pri domačih pa, upam, bova vzpostavila nek red (recimo, hehe). Že lani, ko sva pripravljala poroko, sva vse od A do Ž naredila sama, vse sama plačala, vse čisto sama organizirala - starši so prišli samo kot gostje tja. Niti vmes med pripravami tiste pol leta niso nič veliko spraševali, ker so vedeli, da bova že tako pripravila, da bo prav. Čeprav pri otrocih bo verjetno kaj drugače, saj so to tut njihovi vnuki in t.i. njihova kri user posted image .
No ja, nekako se jih bomo že otepali...

Jaz mam tut pregled ta teden pri svojem G - v sredo. Huh, že bo kmalu konec marca, potem pa april in samo še čakanje na dan D....

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: majčice iz MB in okolico
23.3.2009 9:01:02   
Poloma
Hej babike!

Cjooo tota moja ringaraja je trenutno v takem kaosu (vse nekam "štrli", besedila so čist stučkana,..) da sem vas komaj prebrala, ampak sem se potrudla in tukaj sem :))

Kak ste? Vse zdrave, nazaj iz bolnišnice in brez sorodstvenih pametovanj (vsaj za nekaj časa)? Upam :) Pa še sonček se je pokazal, tak da danes moremo bit dobre volje :)) Jaz sem predvsem srečna, ker se ne rabim več učit in imam fraj...In četudi ne bom naredla izpita (čeprav mislim da bi moglo bit pozitivno) se zdaj, dokler naš bebi ne pokuka na svet, več nič ne učim :)

Pa še mama ma fraj tak da mava v planu 1 obisk Ikee, pa enkrat se bova odpravli v Lj do moje sestrične po neke cotike pa...mislim da mi oz. nama dolgčas ne bo :)))

Glede sorodnikov pa tak - mene ti rd tak izčrpajo da na koncu itak nima nič od tega, plus tega je o mojih sorodnikih (sploh fantovih) škoda karkoli pisat :)) Ampak mislim da pol, ko bo dete na svetu ne bom več tolko tolerantna...

Kaj zaj z kofetkom? Bomo uresničle? No ve predlagajte datum+uro itd. da ne bom jaz tak sitna s tem :)))

Lep sončen dan vsem!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: majčice iz MB in okolico
23.3.2009 12:00:24   
ebetka
Pozdravljene babike,

jaz sem danes šla v službo, da so mi izpolnili papirje za porodniško in vse skupaj lepo odnesla na csd. Končno. Moram pa rečt, da sem po enotedenskem ležanju taaak izčrpana od bolezni, da sem komaj prilezla do doma (vse skupaj 15 min hoje user posted image ), adijo, ne morem verjet, da sem čist brez energije.

Pikica, pregled imam v sredo (Pelkičeva je samo ob sredah tam) - potem sva obe v isti ambulanti na pregledih, le zdravniki se menjajo - jaz sem tud po hodniku na levi.

Vanilla, hvala za nasvet o filmih...Revnega milionarja sem pa že gledala in je res dober, se splača za vse, ki še niste!

Danes me čaka kup cot za zlikat pa se mi tak ne da..sem preveč zmatrana od današnjega "sprehoda" user posted image .

Ta teden še moram it po zadnjih nakupih - za dojenčico nekaj za oblečt iz porodnišnice in zase vložke vir (tak kot ti, vanilla user posted image ) - sem ves čas mislila, da bodo kar navadni vložki dovolj, pa sem pred dnevi nekje prebrala, da na žalost ne.

Kako kaj kaže s kavico ?? Ko ne bomo imele zdravnikov in podobnega se lahko kaj spet dobimo, bi bilo zeloooo fajn. Javite.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: majčice iz MB in okolico
23.3.2009 15:15:16   
vanilla
Ojla...

Joj, sem jaz dans utrujena... Tako kot ti, Ebetka, pa nisem bla nič bolna prejšnje dni. Enostavno mi zmanjkuje energije. Tudi jaz sem pohajkovala po mestu, pa prišla domov brez Vir vložkov, hihi user posted image . No, saj je še čas. Mene tudi cunje čakajo, pa se mi ne daaaaa.... Danes sem spala dobro, ampak proti jutru pa - fuuul so me bolele oz. trgale noge, stegna. Pa hrbet me je bolel.. Joj, sem že kot stara mama user posted image .

Ja, dajmo it spet na kavo. Jaz mam v sredo sicer pregled in še to takšno smotano uro - 12.45. V petek pa bom najverjetneje cel dan odsotna - bom šla do mojih domov, pa še po bolniški list. V četrtek pa imam materinsko šolo ob 17h, ampak ker se bi me itak verjetno spet dobile kje dopoldan oz. čez dan, ni panike.
Tako da mislim, da bi meni četrtek najbolj ustrezal. Kako pa vam? Aja, vidim, da ima Ebetka tudi pregled v sredo, Pikica v četrtek, Poloma je menda še najbolj fleksibilna ta teden user posted image .... Ja, nič, punce, naj vsaka zase pove, kdaj bi ji pasalo, da spet malo počvekamo.

Aja, za Vir 80 vložke je tudi rekla babica na materinski šoli, da če nam doma voda odteče oz. če posumimo, da nam je odteka voda a nismo v to sigurne, da dajmo uporabit te Vir 80, ker one tudi pogledajo ta vložek in takoj vidijo, ali je tekočina od plodovnice ali je kaj drugega (izcedek, urin). Je rekla, naj ne uporabljamo kakih Allways, ker tam se vsa tekočina vpije pod površino (hehe, očitno so res tako dobri, kot pravijo na reklamah, hihi), in potem one nič ne morejo ugotoviti.
Pa tudi za potem, ko/če bomo šivane, so najboljši za za to - in za čiščo seveda.

Nič, se grem malo premaknit po stanovanju. S tega sedenja tut ne bo nič user posted image .



(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: majčice iz MB in okolico
23.3.2009 15:24:53   
ebetka
Men bi tud v četrtek najbolj odgovarjalo (dopoldan) za našo kavico.
Tak da pikica, javi ob kolkih imaš pregled - glede na to, da ga itak imaš v mb, ti bo verjetno prav prišlo, da se še spotoma ustaviš na kavici. Poloma, ti imaš čas v četrtek?

Jaz sem celo zlikala kup, ki me je vztrajno čakal že cel vikend tako da lahko zdaj spet malo počivam...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: majčice iz MB in okolico
23.3.2009 18:27:42   
majska pikica
Oi babike

Jaz imam v četrtek ob 11.30 pregled ampak kako dolgo bom tam pa ne vem.
Tudi meni bi pasalo da da bi se dobile v četrtek ampak če bi šlo lahko ob 10 uri tako da se vam vsaj za eno urco pridružim.Če vam je prav mi javite kje ste prejšnič kofetkale v katerem lokalu da vas najdem ker ve se že poznate.
Mene pa je lahko prepoznat po enem ful velikem trebuhu hihi sem kot nasedli kit hvala bogu bo počasi konec.
Punce javite mi.
PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: majčice iz MB in okolico
24.3.2009 9:45:49   
ebetka
Dobro jutro,

meni načeloma ustreza četrterk ob 10h, jaz bom celo malo prej že tam, ker pred tem dragega do službe zapejem, tak da če ma katera že pol ure prej čas, se mi tud lahko pridruži, če ne bom pa šla malo po trgovinah.

Kako je danes nemogoč dan, grdo vremem in primerno temu tud počutje. Upam, da bo kmalu spet sonček.
Jaz jem zdaj že drugi zajtrk danes user posted image ...se dobesedno držim tistega, da je treba jest večkrat na dan user posted image . Jutri bo pa kriza, ko bo treba pri zdravniku na vago stopit.

Danes zjutraj mi mala ni pustila spat, že pred sedmo se mi je tako premetavala po trebuhu, da sem kr vstala okrog 7h.

In kako ste kaj ve...upam da fajn in da se v četrtek vidimo.





(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: majčice iz MB in okolico
24.3.2009 10:34:20   
vanilla
Ojla, dobro jutro...
Uh, kakšno vreme... Spet bom lahko samo na riti sedela user posted image . Ma ne, sej se bom potrudila in bom tudi kaj koristnega naredila.
Že dve noči zdaj proti jutru me fuuul bolijo medenične kosti in stegna. Stegna me prav trgajo kot bi mela revmo. In potem sploh spat ne morem, tako boli. Sploh ne vem, kaj je zdaj to user posted image . Sicer pa komaj čakam na jutrišnji pregled, ker me zanima, koliko je kaj mala velika in približno kakšno težo ima zdaj. Ker mi je prav čudno, da me tako bolijo te kosti, moram G to omenit.

No, meni tudi torej ustreza četrtek ob 10h. Pikica, prejšnjič smo se dobile kar pred Interšparom v Europarku (trebuh je bil itak razpoznavni znak, hehe), potem pa smo šle na kavico. Tako da lahko naredimo enako tudi zdaj.

Ebetka, jaz tudi zdaj poleg pretegovanja občutim včasih zelo močne brce oz. pretege. Se vidi, da je večja in močnejša user posted image . Včasih se mi raztegne kar iz enega konca trebuha na drugi - tako, da mi trebuh istočasno na dva konca potegne. In to tako močno, da kar zaboli.


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: majčice iz MB in okolico
24.3.2009 10:45:37   
ebetka
Hehe, meni tud razteguje trebuh počez - v levo in desno hkrati, da mi kar sapo vzame. Smešni so ti mali škrati. Včeraj ko sem nesla v službo papirje izpolnit mi je ena sodelavka spet gnjavla kak mam mali trebuh...joj mi gre to na živce!!!!! Vedno mi to reče, ko me vidi, kot da nima kaj bolj pametnega za povedat. Hvala bogu, da verjetno ne grem več tja do poroda oz. vsaj do nje ne.

Vanilla, glede bolenja medeničnih kosti ni po moje čisto nič narobe, tako se pač tvoje telo odziva na raztezanje - ti vsaj veš, da se ti širi, mene pa nič to ne boli in upam, da bo šlo sploh kaj narazen do poroda. V stegnih pa so pač krči, mene je zadnjič tak krč prijel v spodnjem delu noge, da kar nekaj časa nisem mogla normalno stopit...ni fajn občutek.

Zdaj je pa tako za četrtek...po vsej verjetnosti bom morala zjutraj v laboratorij dat kri in upam, da mi bo uspelo prit potem do 10 h v europark, sem se prej  malo prenaglila, da bom hitro tam, potem pa sem se spomnila na to. Pa še dragega moram zapeljat do službe tako da ne vem kak se naj zdaj organiziram, da mi vse uspe....bom še videla. Bi pa fuuuul rada spet prišla na našo kavico.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: majčice iz MB in okolico
24.3.2009 14:23:47   
Poloma
Tak..jaz samo sporočam, da me v četrtek ne bo, ker greva z mami v Lj - mava obe čas in neke stvari tam za uredit (pa še vse sorodnike preletet), tak da me ne bo.

Se vam pa drugič pridružim ok?

Lepo bodite pa ne preveč čvekat da ne boste dežja za vikend priklicale :P

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: majčice iz MB in okolico
24.3.2009 14:46:39   
vanilla
Ojla....
O, vidim, da ima vsaka vsak dan neke opravke in da je res težko vse babnice spraviti na kup user posted image .  No, saj jaz nimam nič proti, če se dobivamo vsak teden user posted image .
Jaz torej v četrtek še vedno lahko... Poloma, lepo se mej v četrtek v LJ (pa sorodniki bodo verjetno polni "dobronamernih opazk in nasvetov", hihi)

Drugače sem pa danes lena kot gnoj user posted image . Sem pa prižgala služben laptop in sem morala še eno online izobraževanje nardit, ki mi je vzelo uro in pol user posted image . Zdaj pa bi morala nujno na pošto, pa se mi sploh ne da.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 9:46:11   
ebetka
Punce, jaz jutri po vsej verjetnosti ne bom mogla prit, preveč se mi vse pokriva - bom še javla pravočasno danes.
Kako ste kaj drugače, danes je že malo boljše razpoloženje, vsaj glede na vreme.
Zdaj si grem zajtrk nardit (drugi del danes user posted image ), potem pa šibam k zdraviku.
Lepo opravi na pregledu tudi ti vanilla pa javi, kako je šlo.
Pikica, ti maš pa jutri, ne...tudi ti fajn zrihtaj.
Uživajte, se pišemo.




(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 10:38:27   
vanilla
Ojla!

Huh, torej vidim, da nekak ne pridemo ne pridemo skup za jutri... Potem bo najboljše, da prestavimo na kter drug dan... Meni je sicer petek odpovedan - torej ne bom hodila dol k mojim, ampak grem v ponedeljek.
Mogoče vam ustreza petek dopoldan??
Drugač pa lahk drug teden, razn pondelka in četrtka (menda).

Ebetka, dobro opravi pri zdravniku, jaz ga imam ob 12:45. Bomo si potem poročale, kako smo opravile.

Mene že tretji dan danes fuuuul medenica boli. Pa prav trgajo me stegna, kot revma. Niso to krči, ampak prav trganje. Moram G-ju oment, pa da vidmo. Ker ni nujno, da me vse to boli od širjenja kosti - lahko da tut tamala tako čudno leži in mi pritiska. Bomo vidli, ampak bolečine znajo bit res kr neznosne.

Ja, Pikica ima pa jutri pregled... Polome pa jutri ni, ker bo v LJ....

Nič, oglasite se kaj punce.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 12:27:53   
ebetka
Evo mene s pregleda...zaenkrat vse vredu, celo napotnico za UZ sem dobila. Moram pa poklicat, ker me ko sem šla tja (nadstropje višje) ni htela na licu mesta naročit...ne vem, kaj se grejo, prejšnjič me je kar takoj tam naročila, ko sem z napotnico gor prišla. Pa seveda sem dobila napotnice za krvne preiskave...kaj čemo, ni fajn, je pa treba dat to skozi. Naslednji pregled pa imam že čez dva tedna in potem baje tudi že dobim napotnico za ctg...joj kako smo že blizu roka, zdaj gre pa zares user posted image .

V petek bi načeloma šlo...nisem še čist ziher ampak, če bom brez nekih obveznosti (mogoče imam zdravnika, jutri zvem), pridem.

Vanilla, to s tvojimi stegni in bolečinami je pa res zanimivo...bomo videli, kaj bo G rekel.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 15:34:15   
vanilla
Evo tudi mene s pregleda. Mi je naredil ultrazvok, tamala še zmer obrnjena za dol in bo tako tut ostala, čeprav je rekel, da ma še vedno plac in se obrača tudi postrani. Zmeril je glavico, trebušček... vse ok. Teža naj bi bila nekje med 2300 in 2400 gramov, kar je povprečje oz. v redu za to obdobje.
Poslušal je srček, pa neke pretoke je poslušal (se je slišalo kot šumenje oz. bobnenje znotraj trebuha). Tudi to je kao v redu - ti pretoki nekak pomenijo, koliko krvi dobiva dojenček al kako. Nekaj takega. Pretipal mi je tudi trebuh, če vse stoji na svojem mestu... V glavnem, bil je zadovoljen user posted image . Aja, pa rekel je tudi, da posteljica že dobiva neke pikice in plodovnica tudi - to naj bi pomenilo, da že postaja zrela in se pripravlja na porod.

Naslednji pregled imam tudi jaz že čez 2 tedna (7.4., glih na moj roj. dan user posted image ), potem spet čez dva tedna (23.4., če bomo zdržali do takrat, hehe user posted image ).
Napisal je tut napotnico za rešilca in porodnišnico. Huh, sem se kar zavedala, da zdaj pa ni več šale in gre zares user posted image .
Ma, saj psihično sem že pripravljena nekako, da bo treba it rodit. Sem mu omenila tele moje grde bolečine v medenici in stegnih. Je rekel, da imam pač smolo - da ene ženske nikoli nič od tega ne boli, mene pa pač boli. Je rekel, da ni to nič takega. Se pač kosti pripravljajo na porod in jaz to čutim. Ene pa tega nič ne čutijo. Pa tudi dojenčica pritiska na neke točke in zato me še bolj boli. No, ampak - saj še samo en mesec user posted image .

O, Ebetka, super, dasi dobila napotnico za UZ. Škoda res, da te ni kar takoj naročila. Ja, krvne preiskave tut delajo ja, meni je že prejšnjič na pregledu sestra vzela kri zanje. Tut za tokso (hvalabogu negativna).

No, pol pa dajmo probat za petek, če se bomo vse strinjale....


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 16:39:21   
majska pikica
Oi babike

Kakor vidim nam ni ravno usojeno za jutri sem tudi sama bolj na tesno s časom.Za v petek pa žal jaz ne morem ker nimam prevoza sama pa si ne upam vozit ker me kar naprej krči grabijo.Kaj pa za naslednji teden?
Ebetka to pa mi je malo čudno da te ni takoj naročila in da moraš klicat mi je čist ven.Jaz sem takoj ko sem dobila napotnico šla gor in počakala in mi je takoj napisala gor datum in pa uro.Hihi je pa res da sem pri moji G se kar načakala.Pri Pelkičevi pa ne vem kako je samo mislim da ti bo ona delala UZ.
Jaz sem na UZ pri Kudrovi čakala 2 tedna ampak to samo zaradi tega ker je takrat ona delala UZ.Daj zagnjavi ti jutri in reči da je tvoja G rekla da bi imela čimprej UZ.Ker ona tam gori ko jemlje napotnice tak samo gleda kdaj si bo po kavico letela in je pač bolj odsotna vsaj meni se je tako zdela.
Vanilla super da je vse vredu kar pa se tiče tvojih bolečin je pa res da se telo pripravlja in da bo po porodu vse minilo.Tudi mene vse kosti bolijo samo imam srečo da me ne trga še po stegnih ker drugače bi ponorela.Pa saj bo hitro minilo.Je pa zanimivo da ti je povedal da se posteljca pripravlja na rojstvo to je dober znak in upam da boš vzdržala do termina.Samo da je z bebiko vse ok.
Sedaj pa grem mojima pingvinoma pripravit za jutri potem pa večerja in še malo po internetu pogledam potem pa osvežilna bana in  TV. Jutri pa na pregled in da vidimo kaj bodo z mano naredili upam samo da se mi MV ni še kaj skrajšal da ne bi kje noter pristala.
Lepo se imejte in uživajte

PAPA  


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: majčice iz MB in okolico
25.3.2009 17:50:36   
ebetka
Vanilla, res lepe novice s pregleda...torej je vse ok in na svojem mestu. Super. Za petek pa bom jutri vedela, ko izvem ali moram v petek k zdravniku ali ne...še javim pravočasno.


IZVIRNO SPOROČILO: majska pikica

Oi babike

Ebetka to pa mi je malo čudno da te ni takoj naročila in da moraš klicat mi je čist ven.Jaz sem takoj ko sem dobila napotnico šla gor in počakala in mi je takoj napisala gor datum in pa uro.Hihi je pa res da sem pri moji G se kar načakala.Pri Pelkičevi pa ne vem kako je samo mislim da ti bo ona delala UZ.
Jaz sem na UZ pri Kudrovi čakala 2 tedna ampak to samo zaradi tega ker je takrat ona delala UZ.Daj zagnjavi ti jutri in reči da je tvoja G rekla da bi imela čimprej UZ.Ker ona tam gori ko jemlje napotnice tak samo gleda kdaj si bo po kavico letela in je pač bolj odsotna vsaj meni se je tako zdela.



Pikica, res je čudno, da me ni htela naročit kar takoj (in dveh pred mano tud ne)...je pa res šla vmes po kavico, kot si napisala...user posted image . Prejšnjič sem se tam lahko kar na licu mesta naročila, takoj ko mi je moja G spodaj dala napotnico, UZ pa mi je potem delala Kudrova. Mislim, da ne določajo posebaj kdo ti bo delal uz ampak pač takrat ko te naročijo, ti dela tisti, ki je takrat tam po urniku. Upam, da pridem čim prej na vrsto.

Vanilla, glede pikic na posteljici pa res pomeni, da je počasi že zrela...ne vem, če boš ti svoj rok dočakala, hihi. Čeprav nikoli ni nič ziher, lahko pa da boš šla še čez user posted image . Pa da si dobila že napotnico za porodnišnico...ne morem verjet. Zdaj pa vidite, da smo res že na finišu.

Pikica, ti jutri lepo opravi, ne ostat v p slučajno. Pa upam, da se nam naslednjič lahko pridružiš.






(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 8:59:25   
vanilla
Ojla babnice...

Huh, prej je bila tukaj snežna ploha. Spet vreme za kozlat, ampak bomo preživeli. Spet me bo verjetno bolj lenoba grabila čez dan user posted image . Danes me k sreči več ni tako trgalo po nogah.
Pikica, držim pesti za današnji pregled! Le naj bo vse v redu! Sporoči! user posted image

Ebetka, danes izveš, kdaj boš imela UZ? Že nestrpno pričakujemo, da končno vidiš dojenčico in da ti povejo, kako in kaj se mala drži user posted image . Za te pikice na posteljici je pa tudi meni G rekel, da lahko pomeni, da bom mogoče pred rokom rodila, lahko pa ostane v neki fazi tako tudi čez rok. Torej nikoli ni nič ziher in noben predznak nič ne pomeni. No, pa itak bo mala šla ven - slej ko prej user posted image .

Danes imam spet MŠ, tokrat o dojenju. Počasi že razmišljam, da bi lahko pripravila potrebščine, ki jih bom potrebovala v P, pa za dojenčka tudi potem, da bo moj samo prinesel, ne pa da mu bom še posebej razlagala kaj naj vzame in kje user posted image . Zdaj res ne vemo, kdaj nas prehiti. Ampak res zanimivo, kako se začne človek podzavestno pripravljati na porod in res ni več takega strahu - po eni strani komaj čakaš, da pride.

Nič, pridne bodite, pa javite se kaj.....

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...





sindarin

Kolikokrat kupite v trgovini igračo, čeprav niste šli s tem namenom v trgovino?

nikoli (14%)

zelo redko (28%)

redko (31%)

pogosto (23%)

vedno (4%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!