|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 12:36:07   
ebetka
Pozdravček,

jaz sem bila v laboratoriju, so mi spet tri flaške krvi vzeli... Zdaj pa že eno uro kličem za UZ, da se naročim pa se valda noben ne javi...joj kak sem jezna. Še zdaj ne vem, zakaj me ni mogla tam naročit včeraj. Upam, da ne bom rodila, preden pridem na vrsto, ker prejšnjič sem čakala več kot tri tedne. Mislim pa da me bodo zdaj, ko sem že proti koncu vseeno malo prej naročili (upam).

Mene tud že počasi preganja, da bi si torbo za P začela pripravljati...mogoče pa enkrat drug teden. Drug teden se že začne 9. mesec !! Še vedno ne dojemam, da smo že skoraj pri koncu. Tako da ja, treba se bo pripravit.

Za jutri še vedno ne vem, če bom lahko prišla, ker moram ob dveh komaj poklicat za zdravnika jutri in bom vidla, če me bo naročil zjutraj ali popoldan. Tak da še javim danes v vsakem primeru. Bi pa blo fajn, če bi se dobile.

Pri nas pa je še kar sonček...samo sem vseeno bolj lena in sem komaj perilo obesila prej. To je po moje zdaj že pozna nosečnost, ko si že bolj okoren in se ti več ne da prav dosti user posted image .





(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 14:57:42   
ebetka
Ojla,

mene so naročili na UZ komaj čez en teden...ne morem verjet - še sestra, ki se mi je oglasila ni mogla verjet, da me včeraj tam niso hoteli naročit. Pa je imela že vse zasedeno in me je šele v petek naslednji naročila. Upam, da ne bo prepozno, ker takrat začnem že 36. teden.
Glede jutri pa ne grem k zdravniku, ker se mi nihče ne javi na telefon...če to ni za znoret.

Pikica, kako si pa ti danes opravila pri G, upam, da se kmalu kaj javiš, da vidimo da si ok in doma.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 15:32:15   
vanilla
Oh, Ebetka, pa to je noro no, kako se obnašajo glede teh pregledov... Saj vem, da imajo veliko ljudi za popedenat, ampak na UZ bi te pa res lahko naročila že včeraj, pa bi verjetno prej prišla na vrsto.
Ni pa čisto nič prepozno, čeprav boš že s 36. tednom začela. Vem, da te verjetno skrbi zaradi tega, ker bi rada videla, če je s punčko vse v redu, če je dovolj plodovnice, če je posteljica ok itd.... Ampak mislim, da je važno, da čutiš gibe čez dan in da te zato nima kaj skrbet. Tako da ta teden bo hitro minil in že bo tu naslednji petek. Nič ni razlike zaradi teh nekaj dni, boš vidla.

Ja, pričakujemo tudi novice od Pikice. Upajmo, da je vse v redu.
Poloma pa danes uživa v LJ.

No, jaz sem še zmeraj za, da se dobimo jutri dopoldan... Tako ali tako bom potem morala tudi v šoping, ker v soboto pričakujeva eno mlado družinico na kosilo. Pa še popoldan bom morala neko pecivo spečt.

Končno sem si tut tele Vir 80 vložke kupila. Že počasi na kup dajem kaj bom vzela s sabo v P user posted image . Sm naštimala tele vložke (čeprav naj bi jih blo dovolj v P) - jih bom uporabla tudi, če mi bo doma voda odtekla. Pa Lanolin za bradavice, pa obroč za napihnit za sedet (če bom šivana).
V MŠ nam je rekla tudi, da naj kake bombone pa čokolado s sabo prinesemo, pa vodo. Zarad kakega možnega carskega reza pač ni priporočljivo se doma prej napokat s hrano, potem v P pa tut ne dajejo jest ravno zaradi tega, če bi se kaka narkoza obetala. Bombone in čokolado pa lahko, ker je to itak čista glukoza.

Dans sm pa dobila od ZZZS odobreno odločbo za ta en teden do porodniške, ker mi je tista bolniška do 30 dni potekla.

Joj, res kako čas leti... Ebetka, ta vikend nastopimo 35. teden.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 16:07:47   
ebetka
Ja, jaz že jutri pričnem s 35. tednom...ne morem verjeti. To so zdaj ti tedni, ki so se mi prej, ko sem samo brala o njih zdeli še takooooooo daleč in tik pred porodom user posted image , zdaj pa smo tukaj. Še dva tedna in naši bebiji bodo več ali manj donošeni. Jaz še zdaj nimam teh vložkov. Pa še nekaj oblačilc mi manjka in lanolin krema pa še bi se kaj našlo. Verjetno bomo ta vikend šli malo v šoping.

Za jutri pa bi meni tudi ustrezalo. Lahko ob 10., tako kot smo bili prejšnjič zmenjeni.

Vanilla, koliko časa si čakal na odločbo od zzzs, jaz jo rabim nujno (prejšnjo sredo so poslali od mojega zdravnika), pa še nič ni. Prejšnjič sem jo dokaj hitro dobila.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 16:11:37   
majska pikica
Oi babike

Z menoj in mojo bebiko je vse super ampak imam kar naprej mirovanje. Tudi meni je Kudrova dala napotnico za UZ ampak sem šla gor in se takoj naročila. UZ imam 7.4 tak da bo spet kar hitro minilo pa res je čudno da te niso kar tam naročili.No ja v glavnem danes ni bila tista starejša ampak ena mlada blond in ful prijazna. Jaz vem da moram čakat tako zato tako dolgo ker moje ni ta torek in zato moram prit naslednjega. Mi je pa čudno da te niso prej naročili no ja pa saj bo.
Oh punce jaz jutri nikakor nimam prevoza tako da jaz jutri ne morem če pa se boste še kaj dobile pa zagotovo pridem ampak za jutri mi pa res ne gre.
Ok lepo se imejte tukaj pri meni sonček sije malo prej pa je deževalo joj kako vreme prav muhasto je

Nič jaz grem malo v horizontalo

Se pišemo

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 16:24:42   
vanilla
Tako, jaz pa počasi šibam v materinsko. Pa še prej se z mojim dobiva na poti iz njegove službe. Greva v BabyCenter povprašat kako je s temi Isofixi v avtu za lupinice. Midva lupinice še nimava, zato pa se morava malo pozanimat.

Pikica, samo da je vse v redu user posted image . Nas je že skrbelo in smo komaj čakale, da se javiš. Ti samo počivaj.... Jaz za jutri lahko za kavico.... Ob 10h komot.

Aja, ebetka, moja zdravnica je dala to ta ponedeljek naprej in je danes že prišlo iz ZZZS. Res hitro.

Nič, se pišemo še kaj zvečer.... Pridne bodite.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 16:33:16   
ebetka
Pikica, lepo, da je vse ok !! user posted image user posted image
Vanilla, lepo se mej v šoli.
Jaz še za ziher zvečer javim kak bo za jutri, ker mojadva (starša) gresta jutri v ikeo dopoldan in bom mogoče šla zraven.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 19:33:40   
vanilla
Evo mene iz šole.... Danes je bilo govora o dojenju. Dosti uporabnih informacij je bilo, tako, da se mi zdi, da sem teoreitčno že čisto podkovana user posted image . Grem lahko kar pisat doktorsko dizertacijo na temo bodočega materinstva, hehe....

No, moj dragi pa jutri namerava ostat doma in bova šla na Madžarsko kupovat ciprese in neko okrasno rastlinje za pred hišo (ker je doooosti ceneje kot pri nas). Tako da očitno z naše kavice ne bo nič user posted image .

Tako da ti Ebetka kar pojdi v Ikeo, Pikica itak ne more, Poloma se še ni nič javila... No, pa se bomo drug teden dobile, ko bomo verjetno vse imele boljše urnike user posted image .


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 20:03:30   
ebetka
No, torej se je vsem nekaj nagrmadilo za jutri in torej iz kavice ne bo nič. Škoda.
Vseeno se imejte lepo, izkoristite dan in se pišemo user posted image .


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: majčice iz MB in okolico
26.3.2009 20:42:16   
majska pikica
Oi babiki

Vidim da sta obe kar orink zaposleni ja kaj čemo je treba vse pripravit in porihtat.
Jaz pa tamalega pedinam je spet nekaj staknil v vrtcu in sedaj se pri nas doma ne sliši druga kot mami men je slabo mami daj mi čaj joj mami kolk si zoprna z sirupom joj pa ta ni dober. Joj sem že kar divja na te viroze se sprašujem če bo sploh pametno ga potem proti maju še dat v vrtec da mi ne bi kakega virusa še takrat prinesel.
Pa o tem bom razmišljala drugiš.
Hihi Vanilla saj res bi iz predavanj človek lahko skor knjigo napisal sam hec je v tem da je pa praksa včasih čisto nasprotje temu kaj so ti teoretično povedali.Včasih sem se prav spraševala kako lahko vsesplošno govorijo o dojenju ali pa o porodu če pa nista niti 2 bebiki enaki in niti 2 poroda si nista enaka.
Pa kaj čemo je pa fajn za vas ki pričakujete prvič in še zanimivo je povrh vsega samo ko sem jaz z mojim prvim prišla domov sem sprva hotela delat vse kot so me učili potem pa ko ti pride vrh vsega pa izbereš najprimernejši način.Verjami. Se še lepo spomnim kako sem malega budila in ga silila da je ob urah ampak se mi je uprl in lepo drnjohal naprej jaz pa vsa panična da bo kaj narobe.Pri drugem pa sem ga pustila in mi je sam dal kar dobro vedet kdaj je lačen in tako je moj tadrugi lepo prespal po 5 ur skupaj potem pa sirena.Tako da se ne kar zaletet da mora otrok jest na 2-3 ure saj boš videla ti bo pupa sama dala vedet da je čas za dojenje.
Joj sedaj pa sem spet nakladala ampak če je tako lepo obujat spomine kako je bilo ko sta moja pingvina še dojenčka.
Pa ne zamerita malo me včasih zanese
Ebetka lepo se imej če boš šla v Ikeo
Vanilla uživaj na izletu po Mađarski

PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 0:09:55   
Poloma
Hej!

Spet jaz - na hitro :) Sem bla cel dan v Lj, zdaj pa sem mela še en obisk...pa je dan mimo, jaz pa komaj čakam da dam vse 4 od sebe :)

Jutri me žal ne bo, tak da se vam pridružim na naslednji kavi, zmenjeno? Lepo čvekajte!

Papa, Polona

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 14:57:44   
ebetka
Hoj,

jaz sem nazaj iz "izleta" v Avstrijo. Je blo ful fajn, smo sva z mamo nabirali kilometrino...2 uri pa pol sva hodle po trgovini, je foter kr zunaj čakal od sile :)  Tak da me zdaj pošteno noge bolijo in sem se malo vlegla na kavč ter jih dala malo višje.

Glede tega, kar praviš pikica - hranjenja na točno določene ure in to...to je res brez veze po moje. Nam je celo v šoli rekla, da naj ne zbujamo na silo otroka, če spi, se bo že potem najedel - otrok sam najbolje ve, kdaj je lačen. Pa še ponoči imamo potem me lahko bolj mir, kot pa da se še same zbujamo tudi takrat, ko bebiji končno spijo. Itak nas bodo preveč oni sami metali pokonci.

No, drug teden pa mora past ena kavica...če nam že zdaj ni uspelo. Nujno.

Lepo preživite petek, se tipkamo.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 15:02:34   
majska pikica
Oi nosečke

Danes je pa res vetrovno in ni ravno za veni bit.Škoda ker bi drugače bil prav prijeten dan za na sončku.
Poloma ti pa si res nočna ptička a ne moreš spat.
HB da se je moje spanje uredilo in sedaj se budim samo okrog 2.30 ure za obisk wc-eja. Hihi pa to tudi zraven spada.
Vanilla kako je bilo na Madžarskem?
Ebetka si šla v Ikeo.Joj tudi jaz bi rada šla pa ne vem če bom lahko me vožnja kar utrudi in ko prispemo na cilj se iz avta spravljam kot medved ravno toliko da se ne skotalim potem pa me kosti spodaj bolijo ko hudič in rabim mekaj časa da jih streniram.
Tako malo sem se vam javila sedaj se grem porihtat in počakam da pride moj dragi ker gremo k moji tašči na rojstni dan joj spet se bodo vsi po trebuhu sprehajali.
Škoda da nisem nikjer opazla kakšne majčke z napisom PAZI GRIZEM!!!
No pa saj bo minlo se bom v en kot spakirala in lepo tiho čakala da mine če verjameš.
No da me moj ne bo prehitel z prihodom se od vas poslavljam
Zvečer vam spet kaj pišen ker bom verjetno nastrojena 100 na uro
Lepo bodite in uživajte

PAPA

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 15:09:15   
majska pikica
Ja Ebetka to pa je lepo slišat da sedaj tako razmišljajo pred 11 leti ko sem bila prvič noseča so imeli svojo strategijo o tem kako hranit bebiko.No men še je potem patronažna gnjavila tak da če sedaj razmišljajo v smeri da naše bebike niso roboti je super.No toliko o tem sem res vesela da so spremenili tehniko.
Smešno samo res vidiš da medicina napreduje joj sedaj pa res moram it drugače bom spet jaz tisti zamudnik.
Lepo se imejte

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 18:27:02   
vanilla
Ojla babike...

Evo, tudi naju iz Madžarske. Sva kupla ciprese, ki so res za pol ceneje kot pri nas. Zdaj pa moram it eno pecivo spečt, da bo jutri za obiske.

Poloma, super, da ti je blo fajn v LJ.
Ebetka, no, tebi je blo tudi super v Ikei in verjamem, da za drugam nisi več kot za kavč, hihi user posted image .
Pikica, tvojemu postu sem se pa prav nasmejala. Ko praviš, da se spravljaš iz avta kot medved in toliko da se ne skotališ....Hehe, pri meni je isto. Sva danes z mojim morala ene parkrat not in ven iz avta in on samo hopne iz avta in zapre vrata za sabo in že hoče zaklenit, medtem pa se jaz komaj kotalim ven: najprej desna noga, pa potem leva, pa potem trebuh dvignit in potem vstanem in stojim nekaj sekund, da se "vse vsede na svoje mesto", hehe user posted image . Pa še te boleče kosti..... Hujš kot kaka stara mamika.
Pa temu sem se tut nasmejala, ko si napisala, da bi morala met kakšno majčko PAZI GRIZEM user posted image .
Meni je od mojega stara mama celo enkrat svojo glavo dala na trebuh, češ, da bo kaj slišala, hehe.... Tisto je blo pa res višek user posted image . Ampak ji ni za zamerit, saj je že čez 80 let stara.

Ja, glede tega zbujanja dojenčka... Uh, to se absolutno strinjam, da je pod nobenim pogojem ne mislim zbujat, če bo pančala, bo že sama povedala, ko bo lačna. Edino, če bi bla tak ultra zaspanček, da bi potem kar zgubljala na teži. No, saj to bi pa itak opazila. Ampak dvomim, da bo toliko spala, ker je takih dojenčkov verjetno zelooo malo user posted image . Verjetno bo še preveč pokonci in zahtevna.

Ti, Pikica, imaš že toliko izkušenj, imaš celo dva otročka že doma... Ti še najboljše veš, kako je s tem in kako "handlat" z njimi. Me, ki bomo pa prvič mamice pa hočemo bit zdej čimbolj teoretično naštudirane, da bomo ja vse vedle user posted image . Saj potem, ko bomo dojenčke prinesle domov, bomo pa od tega znanja uporabile tisto, kar bo pač uporabno za nas in našega otroka.

Joj, komaj čakam, da se spet dobimo na kavici, tokrat tudi s tabo, Pikica!!

Nič, pridne bodite in lep preostanek večera!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: majčice iz MB in okolico
27.3.2009 22:25:06   
majska pikica
Evo mene iz MB
Ja kaj vam naj povem da so skoraj zmaji leteli iz 4. nadstropja in da sem na koncu komaj čakala da gremo.Ma saj nima smisla proti koncu smo tako ali tako vse podvržene njihovim pogledom in božanju.Se mi zdi da se te scene ne bodo nikoli končale.Upam da jaz ne bom tako napadalna do kakšne nosečke.
No ja tako kot si rekla Vanilla iz avta poskačejo vsi kot zajci jaz pa se spravljam ven tako da mi tamali včasih reče Pa daj no mami bomo zamudili.
Hehe ga bom videla ko bo starejši in bo njegova damica noseča če bo enako nestrpen.
Aja pa še to res je fajn ta šola ampak včasih so bili zelo zategnjeni.Kaj vam naj rečem ko sem po prvem porodu prišla domov mi je kot 18 letni bilo res vse uhh ampak sem imela srečo ker sem imela podporo moje mame.Takrat ko je prvič prišla patronažna k nam je bilo ok potem so pa se začele težave.
Pa vam jih bom malo opisala da boste vedle .
Bil je njen tretji obisk in z njo je prišla praktikantka.Seveda takrat nisem vedela da mi ni mus dovolit da sodeluje.Punco sem na videz poznala ker je iz sosednjega bloka kot pa smo takrat živeli mi.Je ta patronažna kljub temu da sem ji povedala kdaj se naš mali ponavadi budi vedno prisopihala 1 uro kasneje in ga seveda budila da mora jest in da ga mora previt in popek .....
Torej takrat sem verjetno najbolj jokala v svojem življenju.Sta me naulili da ga moram podojit in da sem slaba mamica ker otrok sploh noče jest pri meni in tako dalje se je tamlada kar orink zdirala.Men so solze kar lile.HB sem imela takrat sosedo ki žal sedaj že pokojna in je redno hodila k nam na kavico prišla ravno še pravi čas in videla kaj se dogaja ju je kar po hitrem spokala.Ko sem moji mami povedla kaj se je dogajalo je bila kasneje vedno zraven in je tudi povedla tej patronažni da lahko samo sama pride in če bodo še enkrat tako ravnali z mano jih bo prijavla.Od takrat sem patronažno videla še samo 4x.
Pri drugem pa sem imela super patronažno ki je bila res zlata in mi je pomagala v vsem.Ta je bila mlada in temu primerno učena.Tako da tudi po porodu se ne dajte in ne imejte straha povedat patronažni kako in kaj.Ve bote najbolj poznale svoje štručke in nihče drug vam ne more pametovat.
Ja sedaj sem pa ga krenla kar mimo vsega pa saj si ne morem pomagat me daje ponovno ta nagon kot drugič ko sem poddoživljala svojo prvo izkušnjo in se zaklela da v drugo ne bo tako in res ni bilo.
No punce sedaj ste imele kaj za brat in se nasmejat jaz grem sedaj pod tuš in uživat pred tv še mojemu sem rekla da se slučajno ne bi spomnil da me poboža po trebuščku(no ja velikem mislim) ker bom pon....Tako da moj lepo drnjoha jaz pa se mu pridružim kasneje ker ziher je ziher
Upam da ne zamerite da vam tako na veliko razlagam o sebi.Če pa potem pa mi dajte to napisat da ne bom brezveze nakladala
OK lepo se imejte
PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: majčice iz MB in okolico
28.3.2009 8:33:46   
ebetka
Dobro jutro,

vidim, da imamo vse enake težave pri avtih...jaz sem ravno včeraj rekla, da se ne mislim več z avtom vozit, ker se komaj zbašem not in ven. In potem, ko se jaz še pakiram noter ponavadi tisti, ki vozi, že hoče odpeljat, jaz pa še z eno nogo na tleh user posted image . Čeprav nimam nekega velikega trebuha je takoooo težko.

Pikica, fajn da si napisala svoje izkušnje, nič ni narobe, je dobro to prebrat. Sej zdaj si pa že izkušena mačka v tem, tako da lahko ti patronažno kaj naučiš, ko pride k tebi user posted image - kaj pri tretjem otroku tud še vedno pride?

Danes bom spet malo leteča naokoli, najprej v mesto dopoldan po opravkih in nakupih, potem pa še k mojim na kosilo. Spet me bodo zvečer noge bolele user posted image , ampak smo že navajeni.

Danes pa sta tudi že vanilla in pikica vidve začele 35. teden (pikica, sej tebi so prestavli na 2. maj, ne).

Zdaj pa dajmo najt en dan v naslednjem tednu, da se lahko vse 4 dobimo na kavici.

Uživajte punce, se pišemo.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: majčice iz MB in okolico
28.3.2009 11:22:32   
vanilla
Ahoj!

Joj, meni je blo pa to takooooo lepo brat, Pikica! Ker imaš že izkušnje in verjamem, da ti pri 18-ih res ni bilo lahko. Joj, jaz sem bila takrat še takšn otrok, da si niti ne predstavljam, da bi bila takrat noseča. Hehe, potem me je firbec matral, koliko si stara, če si tako zgodaj imela prvega otročka in sem v enem tvojem postu videla, da je tvoj prvi star že 11 let?? Res, vsaka ti čast user posted image , super mamica si! Zato komaj čakam, da se vse štiri dobimo in poklepetamo!

No, jaz pa se spravljam pripravljat kosilo, potem pride družinica z 1-letnima dvojčkoma (fantka) in bo sigurno pestro user posted image .

Aja, Pikica, kako pa to, da so ti prestavili PDP na 2.5.? Najprej si imela 16.5., ne? Torej smo ta vikend kar vse tri prestopile v 35. teden. Še malooo... Mene včasih ponoči napade kakšen strah pred porodom, ko se zbudim, pa me vse boli, pa se preobračam kot čevapčič in posledično ne morem spat... Potem pa mi misli uhajajo na razne neumnosti user posted image . Ni kaj, noč ima svojo moč.

Ja, drug teden mene v ponedeljek ne bo, v četrtek imam zobozdravnika nekje ob 9h zjutraj.... Drugih "ovir" pa nimam, tako da razen ponedeljka lahko kadarkoli.

Lepo preživite soboto!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: majčice iz MB in okolico
28.3.2009 13:31:22   
majska pikica
Oi babike

No ja danes je spet takšno vreme da mi ni za nič fuj.
Ja kaj se mojega PDP tiče mi ga je prestavla zaradi tega ker bi naj naš baucek prehiteval v rasti in teži pa še sladkorna sem tak da vse v enem paketu.Jaz pa pravim da bom lepo po 2.5 rodila ker se je verjetno naš bauc po atiju dal ki je zelo velik naj pojasnim Če grema v portorož na kavo včasih kak kandelaber za seboj vlečem tolk je velik in hitro zamenjaš HIHI. Dobro da ne bere teh postov ker bi sigurno komentiral Ja saj pa si vedela kako velik sem kaj zdaj kompliciraš.
No ja kaj pa se patronažnih tiče pridejo pri vsaken novorojenčku in bi nam naj služile kot pomoč pri negi in dale kak nasvet. Saj ni hudo če je koliko toliko vredu in se lahko dogovoriš kdaj naj pride saj ji rečeš da se hranita te pa te in da pač ne želiš da bi ta ritem izgubila.
Haha Vanillia verjetno si si kar hitro preračunala koliko sem stara rodila pri 18 sin je dobrih 11 letos jih bo imel 12 torej jih štejem 30. Včasih me kdo vpraša če mi je žal da sem tako mlada dobila prvega pingvina pa si sama pri sebi rečem no ja kakšno leto bo še že počakala drugače pa nikoli ne obžalujem tega.Sedaj ko je že tolk velik mi ogromno pomaga in se lahko zanesem na njega.Je pa res da ko naju gledajo vsi pravijo da ne zgleda najin odnos kot mati in sin ampak temelji bolj na nekem iskrenem prijateljstvu.To je edina slabost ker mi včasih tako zabrusi da bi najraje  skočila potem pa mi bušne smeh ker vem da še ni tako dolgo ko sem vzganjala iste bedarije.
Pri ta drugem pa sem bila stara 24 let tam pa se že pozna malo več zrelosti ampak še vedno oba obravnavam enako in včasih tamali izsili od vseh treh kaj.
Smešno kako mali znajo izkoristit ko mu naprimer jaz česa ne dovolim da bi v trgovini si vzel gre takoj k tastarejšemu in z tako milim obrazom in polnim solz mu pove kako sem jaz hudobna da mu ne kupim in da si on to res želi.Seveda ta velik ki ima svojo žepnino mu pa kupi in takrat seveda postaneta največja zaveznika.
Joj da mi res ni žal da ju imam sedaj ko pa pričakujem tretjega bauca pa vem da še toliko manj.
No to smo pa mi. Sedaj sem vam že skoraj vse o sebi povedla.
Tako sedaj pa ga odpihnem v ležeči položaj. Vremenu primerno.

Lepo se imejte in si pišemo

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: majčice iz MB in okolico
29.3.2009 13:54:31   
vanilla
Ojla punce...

Evo, sva ravnokar po kosilu... Zdaj pa noge vodoravno na sedežno in laptop na stegna user posted image . Joj, kako mene noge trgajo vsako noč proti jutru... Pa kosti, kolki bolijo.... Pa opazila sem tudi, da tamala manj brca oz. se premika. Prava lenobica je zadnje dni. Ima že seveda manj prostora in se kar pozna. Tudi trebuh sem si nekaj merila včeraj zvečer in je bil že večji, kot pred časom.

Hehe, Pikica, potem pa bo tvoj dojenček še rastel nekaj časa, če se je res po atiju vrgel. Iiii, 30 let si stara... Midve z Ebetko bova tudi zdaj v aprilu oz. maju dopolnile to "magično" letnico user posted image .
Si bomo mogle telefonske izmenjat, da se bomo obvestile, ko bomo začele rojevat, ker imamo vse tako na gosto PDP.

Ja, jaz in moja mama sva 20 let razlike in sva tudi celo življenje imeli bolj prijateljski odnos, kot pa tisti tipični "mama - hči". Ko sem bila najstnica me je ful razumela v vseh teh najstniških problemih in vse sem ji lahko zaupala in mi je vedno znala svetovati. Nikoli ni samo govorila: "šola je na prvem mestu, fantje bodo potem, bla, bla..." Vedno je rada prisluhnila mojim težavicam v prvih ljubeznih in me podpirala itd.... Res, prav fajn odnos sva imeli. Zdaj v maju bo stara 50 let in mogoče se je šele zdaj pri njej začelo poznati, da "prihaja v leta" in da imava včasih kak crash ravno zaradi tega.

No, včeraj pa smo imeli tu 1-letne dvojčke na obisku.... Joooooj, koliko je to dela in gledanja za njimi... Zdaj že hodita, oz. eden še bolj ob opori. Joj, skos smo morali gledat, kje sta, pa vse ju zanima in "najhuje" je to, da sta DVA in je vse istočasno DVOJNO user posted image . Dvojno uspavanje, dvojno hranjenje, dvojno igranje,... Tudi, ko sta tečki, je to "v stereo" oz. istočasno ,hehe... Je rekla njuna mamica, da ponoči še niso prespali celo noč že od rojstva naprej ne. Ker en drugega zbujata itd.

Danes je pa res bolj len dan in bova z mojim menda kar ves čas doma. On ravnokar na svojem laptopu še nekaj za službo dela... Jaz pa sem prej nekaj pod forum aprilčic šla brat in vidla, da so že pridno rojevale v marcu.... Tako da se v aprilu lahko tudi nam majčicam že zgodi user posted image .

Lepo nedeljo, pupe, pa se vidimo kaj ta teden....

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: majčice iz MB in okolice
30.3.2009 10:07:19   
ebetka
Dobro jutro,

no, upam, da je vsaj vam dobro. Meni je čist vremenu primerno in taka je bila tudi noč. Tako me je križ bolel in bolečina se je razširila naprej na spodnji del trebuha, da sem že mislila da se je začelo kaj dogajati. No, ko sem vstala je bilo malo boljše. Zdaj boli še "samo" hrbet in noge. Fuj tako deževje.

Pikica, vidim, da si ti tudi toliko stara kot midve z vanillo, sem mislila, da si mlajša, ne vem zakaj. Lepo je brati, ko pripoveduješ o svojih otrocih. Vidim, da se dobro razumete. Tudi mene je mama imela pri 21 letih (podobna razlika v letih, kot pri tebi vanilla) in se odlično razumeva. To mi je edino malo škoda pri naših malčkih, da smo mi že toliko starejši. Ampak mislim, da se tudi pri taki razliki da najti nek zdrav in pristen odnos, samo ne smeš biti preveč zakompliciran.

Ta teden se začne naš zadnji mesec user posted image (razen za polomo). A zdaj že imate čisto vse doma, kar rabite za novega člana družine? Meni manjka še vedno previjalna podloga in plenice za začetek. Sigurno sem še kaj pozabila ampak bo že ati skočil v trgovino, če bo kakšna malenkost manjkala. Moram rečt, da me je navdušenost nad kupovanjem, ki me je držala cela prejšnja dva meseca čisto popustila in mi sploh več ni nekaj sila gledat kaj še rabimo in hoditi po trgovinah. Mogoče tud zato, ker je večina stvari že doma.

Vanilla, tudi midva sva bila v soboto zvečer na obisku pri sestrični, ki ima enoletno deklico in dve in pol letnega fantka. Ja, je res naporno to dvojno delo. In sploh, ko je kateri izmed njiju ali celo oba v kakem čudnem nagajivem razpoloženju...joj, je kar kriza. Ampak se mi zdi, ko vidiš kako so lušni in ko se ti nasmejijo in se pocartajo pri tebi, pozabiš na težko delo.

Danes bomo torej cel dan doma...v takem res ne grem nikamor tako da se še kaj pišemo.

Lepo bodite.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: majčice iz MB in okolice
30.3.2009 18:29:51   
vanilla
Ola punce...
Evo mene... Sem šla po bolniški list k zdravnici, pa pri mojih sem bila, potem pa sem se še z eno kolegico dobila, ki je že 3 leta nisem vidla (odkar sem se odselila). Je noseča 3 mesece, s tem, da ima od prej že 9-letnega fantka. Ta druga nosečnost jo je zelooo presenetila in je polna raznih dvomov in občutkov, se pa seveda tudi zelo veseli.
Joj, tole vreme je pa mene včeraj pošteno zdelovalo. Čist sm bla neka psihično čudna. Kar naenkrat sem se začela zavedat, kako zelo se bliža porod in da sploh nisem pripravljena in ful me je blo nekako strah vsega skupaj....user posted image . Čist sm bla čudna. Še spat sem šla s temi bednimi občutki. Prav prehitro se mi nekak zdi, da bo čez približno 1 mesec že konec nosečnosti. Huh user posted image . Se mi zdi, da mam še bolj čas take stvari razmišljat, ko sem itak skos doma, pa cele dopoldneve sama s svojimi mislimi.... Potem se začnejo kar možgani kisat počasi in po eni strani komaj čakam, da rodim, da me bo končno vse nehalo bolet, pa da bom spet fit... Po drugi strani pa... Bo treba štručko domov prinest in.... ojoj, hehe user posted image .

Hehe, Ebetka, mene tudi tak strah zagrabi, ko me kaj čudno boli: kaj pa če se je začelo?
Saj zdaj je res lahko kadarkoli, tako da ne bi bilo nič čudnega. Ja, zdaj imamo praktično vse, le še lupinica pride ta teden. Moram potem pripraviti dokončno kaj bo moj dragi vzel v porodnišnico, ko naju pride iskat. Jaz pa si tudi počasi na kup dajem kaj moram vzeti s sabo. Tudi mene je gnezdenje minilo in zdaj samo še čakamo user posted image .

Nič, grem nekaj pojest, mi je cukr padel al kaj... Vsa sem neka čudna.


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: majčice iz MB in okolice
30.3.2009 22:42:15   
majska pikica
Oi punce

Vidim da tudi vas daje to čudno vreme ki postaja prav depresivno.Sem kot povožen kit ki mi ni za nikamor. Vidim da je tudi vama popustil gnezdnitveni sindrom.Hihi saj to je čist normalno na koncu vaju bo še samo prijelo neko čudno obdobje ko bosta hoteli vse počistit in zglancat tako da bo zgledlo kot da vaju celo večnost ne bo.Potem pa bota verjetno še enkrat za konec pogledale po policah če res imata vse za bebiko.No potem sta na dobri poti da bo nova članica družine počasi prišla.
Kaj pa se tiče poroda Vanilla pa nič preveč ne razmišljaj ker to ni ravno dobro ti samo strah prekriža še zadnje lepe dni nosečnosti.Razmišljaj kako bo lepo in da je to nekaj naravnega.Saj te razumem tudi mene zgrabi panika pa grem tretjič rodit in vem kaj lahko pričakujem ampak nekje v meni je tisti strah kako bo sedaj ali bo vse ok in take zadeve.Zato se raje v kaj zatopi jaz sem do sedaj prebrala nekje 15 knjig in s tem zapolnila čas ko sem sama doma.
Pa vem da je lahko rečt kaj te bo strah saj ni tako hudo samo taka je stvar bo treba malo dihat pa dragim roke lomit jim rečt da nikoli več ne bomo rodile(to sem jaz mojemu rekla pri prvem hihi) ampak potem ko dobiš tisto malo bitje z tako malimi rokicami in noskom ko te tiste sladke okice prvič pogledajo se sploh ne spomniš kaj si pred 10 minutami rekla svojemu dragemu.
Ravno danes sem mojega gnjavla do onemoglosti s tem kako je zgledal porod in ali sem kaj tulila in te zadeve pa se je režal ko opica in mi rekel da bi najraje imel takrat s seboj snemalnik da bi mi lahko dokazal da sem mu med rojevanjem rekla da nikoli več ne bom rodila tulila pa baje nisem ker ni bilo časa. Smešno mi je samo to da po dveh porodih ne morem rečt kakšna zgleda bolečina ob popadku se je ne spomnim.Vem pa pri drugem porodu ko je moj zamudil ker sem jaz prehitro rodila da sem samo tisto stojalo k čelu tiščala in zraven govorila da tako ko sedaj švicam še nikoli nisem. No pa je potem naš mali hitro prišel.
No sedaj sem se razpisala.Sedaj pa grem malo pogledat če je kaj novega po forumih.
Lepo se imejte in uživajte v zadnjih tednih
PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: majčice iz MB in okolice
31.3.2009 9:03:28   
ebetka
Dobro jutro punce,

kako ste kaj, upam, da vredu. Jaz sem imela včeraj takooo težek dan, nič se mi ni dalo, počutila sem se, kot bi me valjar povozil, res...zgleda da me je to vreme zdelalo.
Danes pa imam spet zdravnika, moram po bolniško, da nesem v službo (iz zzzs-ja so mi končno poslali podaljšanje).

Pikica, tako nas znaš lepo potolažiti glede naših strahov pred porodom, čeprav nič ne olepšuješ - poveš tako kot je vendar me vedno znova spraviš nazaj v optimistično voljo. Jaz sem se sicer prepričala, da me v splošnem ni strah, bolj upam, da bo po porodu vse ok - da bo dojenčica zdrava in da bo z mano vse vredu. Čeprav me je pa globoko v sebi zelooo strah poroda tudi, seveda. Ampak rada bi šla rodit čim manj napeta in obremenjena s tem strahom, tako da se skušam čim bolj pozitivno naravnati na ta dan.

Vedno bližje porodu sem, vedno manj si lahko predstavljam sebe spet brez trebuha in vse to, ne znam si predsavljati, da bi še kdaj oblekla svoje stare kavbojke čez pas in rit user posted image . Kako mora to biti, ko kar v enem dnevu nimaš več napetega okroglega trebuščka pred sabo... čeprav me zdaj včasih že pošteno moti, sem se kar nekako navadila na to bunko spredaj.

Meni je v zadnjem tednu začel apetit malo upadati, prej sem vso nosečnost lahko pojedla vse, kar sem videla, vedno sem bila "lačna"...zdaj mi pa kar naenkrat ne diši več toliko hrane. Pa še količine, ki jih lahko naenkrat spravim vase, so se zmanjšale. Celo malo slabo mi je včasih po kakšnem obroku. No, tudi to verjetno spada k zadnjemu mesecu.

Tako, se še kaj javim danes, ve pa uživajte.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: majčice iz MB in okolice
31.3.2009 10:36:34   
vanilla
Dobro jutro oz. dobr dan... Joj, šele zdej sem vstala, lahk verjamete? To se mi še ni zgodilo odkar sem doma user posted image . Je blo pa tako, da sem se nekje ob pol petih zjutraj zbudila, potem šla lulat in potem za boga ne nazaj zaspat. Ležala sem in se vrtela sem in tja... Moj se je že potem odpravil v službo... Nekje ob pol osmih mi je potem nekako ratalo spet zadremat in evo - zbudim se ob 10h user posted image . No, pa saj fino - saj me nič ne preganja -ŠE! hehe.

Ja, Pikica nas zna tako lepo potolažit. Saj vem, da tisti trenutek, ko rodiš, potem rečeš: joj, nikoli več. Ker logično, da neka bolečina je, pa še traja vse skupaj kar nekaj ur... Normalno, da potem rečemo nikoli več. Potem pa vse to čudežno izgine, postanemo okupirane z malo štručko, ki se kar naenkrat znajde pred nami....In počasi pozabimo na vse bolečine.
Saj če se recimo jaz spomnim dveh najhujših bolečin, ki sem jih imela do sedaj: eno so katastrofalne migrene. Sicer jih imam zeloooo redko, na par let kakšno ali dve, oz. odvisno od obdobja. In ko sem prvo migreno dobila nekje pri 13-ih... Jooooj, ni hujše bolečine -bruhala sem, mislila sem, da mi bo glavo odprlo od bolečine. In ta bolečina v glavi je nepretrgoma trajala 6 ali sedem ur!!! Nepretrgoma. Nevzdržna bolečina.... Hm, ko se na to spomnim, so popadki verjetno mala malca, hehe. Pa še popadki recimo prihajajo na intervale, medtem ko tale moja migrena je pa trajala in trajala.... No, druga bolečina je bila pa zobobol. Joj, enkrat en vikend pred leti... Za umret, tako je bolelo. Kr cukalo me je, kot bi mi cela glava utripala. Pa tut cel vikend je trajalo. Enako je bilo, ko mi je modrostni zob rasel... Tako da....
No, pa sem preživela in res je bilo nevzdržno. No, ko se na to spomnim, bo verjetno porod boljši, saj je porod kao naravna bolečina in itak vemo, da mine in ima svoj namen. Pa še partner bo zraven, tako da... No, saj bo user posted image .

Ebetka, meni tudi ne diši toliko hrane in tudi, če pojem en normalen obrok, mi je potem malo slabo. To je zato, ker je želodec stisnjen zaradi dojenčka in tudi zato ne more predelati toliko hrane naenkrat...

No, zdaj pa grem malo migat po stanovanju user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




kresovanje
Lelly28 RR

Ali peljete svojega otroka na kresovanje?

da (50%)

ne (50%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!