|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolico
12.3.2009 13:59:19   
vanilla
Ma, materinska šola je pač ena sama teorija.. Prejšnji četrtek smo meli prvič, vsak četrtek mamo zdej - petkrat. Nekje v začetku aprila zaključim (ravno prav, da grem potem lahko rodit, hehe).

Ti kar pejdi počivat, saj veš, da tole otrdevanje ni nič fajn. Meni včasih otrdeva kljub temu, da počivam. Tudi ponoči je trebuh ves nek napet in trd, kljub temu, da bi naj takrat bila najbolj sproščena.

Kaj zdaj ,velja za Europark drug pondelk oz. torek? V kateri "ošteriji" notri pa? Jaz ne poznam nič - sej pravim, da sem bla samo parkrat tam. Bom rabila točna navodila notri, da se najdemo hehe. Sicer bo pa tudi trebuh dokaj razpoznaven znak, hehe user posted image .

Ravnokar pijem kapučino in grejem sedežno seveda user posted image . Se vidi, da mam že vse pripravljeno za dojenčka, pa tut kolikor toliko pospravljeno po stanovanju. Pa saj je treba uživat sedaj, ker potem, ko rodimo se bo druga pesmica pela, hehe.

Ah, ebetka, seveda bomo zmogli z dojenčkom - one day at a time user posted image . Jaz si največkrat probam prikazat prvi dan, ko bova prinesla tamalo domov iz porodnišnice. Le kako bo to zgledalo? hehe. A ji bo treba kr jest dat, jo bo treba kr previt? Pa če se začne zverinsko jokat??? hehehehe...... Neumnosti, saj vem user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: majčice iz MB in okolico
12.3.2009 14:16:02   
ebetka
Sej vem kako je v materinski...pri nas res ni blo skoraj nič uporabnega, edino ko je na hitro pokazala kako se otrika umije in povije pa še to ti pride na začetku patronažna pomagat in te v bistvu ona nauči...

Tud meni najbolj ponoči trebuh otrdeva drugač, smešno, ker takrat ravno najbolj počivam in sem najbolj sproščena in mirna...smo danes je pa res noro, že cel dan. Sem ravno šla en magnesol popit.

Maš prav, vanilla, treba je še zdaj uživat in si privoščit razvajanje in lenarjenje, ko bomo mame, za to več ne bo ravno dosti časa...bom se kar držala tega in izkoristla zadnji mesec in pol user posted image .

Za Europark z moje strani velja, se bomo že našle - ne bo nobenega problema. Najbolje, da se zmenimo na primer kar pred interšparom, ki je največji in potem gremo nekam na kavico. Se že veselim.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: majčice iz MB in okolico
12.3.2009 16:03:06   
vanilla
Super potem za Europark - se strinjam, da se dobimo kar pred Interšparom... Saj ti boš mene itak spoznala, ko si me pa že v Ikei vidla user posted image . Kaj pa ura? In točen dan? Meni je vseeno kdaj, ker mam itak svoj avto in lahko pridem kadarkoli. Juhuu, komaj čakam!!!

Dans sem si merila trebušček in mam še zmeraj isto mero user posted image . Saj niti ne vem točno, kdaj sem si nazadnje merila, ampak je pa že menda skor 2 tedna od takrat... al manj... sej ne vem. Tako da sem še zmeraj na 97 centi. Kaj pa ti ebetka? Se ti kaj povečuje? Ti si tut zdaj enkrat napisala, da imaš obseg nekje 95 ali 96? Nisem si točno zapomnila.
Danes bolj slabo brca oz. se vsake toliko nekaj pretegne... Včeraj je bla bolj živahna. Mogoče tut zato, ker sem sama v tišini, nič nimam TV prižgan, niti radio mi ne paše.... Samo tipkam po tipkovnici, hehe.... To je edini zvok tle notri. Ja, pa avtomobili s ceste, ki se ravno iz službe vozijo.

No, tole otrdevanje trebuha so pač tisti BH popadki. Meni je to kar mučno, ko so. Sploh ponoči. Potem tako čudno slabo spim, vsako obračanje na levo ali desno se rahlo zbudim. Lulat hodim pa samo enkrat in to proti jutru, pa še obvezno nekaj pit zraven, ker se ful žejna zbudim. In ta ritual imam že mesece user posted image .
A ti kaj veš, koliko je tvoja mala težka? Jaz ko sem imela pregled zdaj 2.3. je bila skoraj cca. 1700 gramov.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: majčice iz MB in okolico
13.3.2009 9:21:50   
ebetka
Jaaaaa, super za Europark - meni je vseeno, lahko v ponedeljek ali torek, tako kot si prejšnjič napisala...jaz bom pa itak očitno mogla v vsakem primeru peš prit, ker moj drug teden dela do 6, po tej uri pa nam bo po moje že prepozno, da se dobimo, ko smo take zaspanke user posted image .

Tud moj trebušček "stagnira" tam nekje pri 96 cm...po moje bo malo porastel še zadnji mesec, drugače sem pa očitno ena izmed tistih nosečnic z manjšim trebuščkom, kar je, če seveda bebica pravilno raste, kar fajn user posted image . Glede teže naše male pa nimam pojma...ne morem vedet, ker mi ne delajo ultrazvoka, ko bo pa kaj novega, bom pa kar sporočila. Vanilla, tvoja ima lepo težo, to je super user posted image .

Danes sem pa čist vremenu primerno razpoložena...nič mi ne paše pa nič se mi ne da. Pa ful malo sem spet spala...kdaj bo spet kakšna normalna noč ?? Upam, da še kakšna, preden se bebica rodi user posted image .



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: majčice iz MB in okolico
13.3.2009 14:09:30   
vanilla
Evo, jaz pa ravnokar iz MB... Sem bila tut v Europarku, pa drug teden bom spet, hehe..... Ej, ebetka, sem potem šla tut kr tja v Interšpar in vidla modrce za dojenje. Imajo jih prav posebej obešene - mislim, da so cca. 12 eur, če se ne motim. So oranžni, roza in beli (mislim). Meni se zdijo ok, vsaj na pogled, ker brezveze neki ful denarja dajat za to.

No, pol pa se dajmo kar za ponedeljek zmenit. Lahko potem kar dopoldan, ker itak praviš, da boš prišla peš. Lahko nekje ob 10h ali 11h? Tako da si zapolnimo dan, ker zvečer nam ga itak naši lubiji, hehe user posted image .

Bla sem tut malo v H&M-u pa nisem našla nič pametnega za bebico. Rada bi kupila kakšni dve trenirkici za zdej, ko bo čist majhna še. Imam sicer dosti bodijev, nekaj pajackov za zapet na ramenih, copatkov cel kup.... Nimam pa jopic... Pa sem mislila kakšni dve trenirkici kupit, pa sploh nimajo... Majo sicer neke kompletke, ampak imajo vsi kapuco, ki se ne da odstranit. S kapuco pa ne mislim kupovat, ker itak potem ležat ne more tako in jo bo vse žulilo in motilo. Tut v Interšparu sem pogledala, če bi imeli kaj poceni takega, pa ni user posted image . No, saj v nedeljo dobim še eno porcijo cotik, pa bom vidla, če je vmes tudi kaj takega. Sicer bom menda dobila samo številke od 62 naprej.

Presenetljivo se danes kar boljše počutim, sem bolj polna energije... To pa samo zato, ker sem se končno odlepila od te sedežne in šla ven user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: majčice iz MB in okolico
13.3.2009 18:59:12   
ebetka
Jaz sem zdaj prišla iz obiska, smo bli pri familiji na kosilu...sem takooo zaspana, da sem najprej letela pod tuš in zdaj sem že v vodoravnem položaju. Čist sem utrujena danes.

Hvala za podatke o modrcih, vanilla, bom šla pogledat. Mislim, da se bo nekaj našlo, čeprav si ga sploh še ne "upam" kupit, ker mi prsi še niso nič zrasle, potem ko bo pa mleko, bo pa verjetno kar številko ali dve večje tako da bomo po moje potem pošiljali mame in podobno, da mi kakšnega priskrbijo user posted image .

Za ponedeljek ni problema, lahko ob 11. Pikica, se boš lahko pridružila ??

Grem zdaj kakšen filmček pogledat, potem pa ajčat, ker rabim vsaj malo dobrega spanca, glede na to, da že tri dni slabo spim...ni čudno, da sem danes že čist na koncu z energijo in bleda ko stena.

Lep vikend želim in se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: majčice iz MB in okolico
13.3.2009 21:35:52   
vanilla
Super, potem velja za ponedeljek ob 11h pred Interšparom v Europarku user posted image .

Jaz sem tudi ravno izpod tuša.... Trebuh mi nekam ven sili, tako da tudi jaz moram čimprej v horizontalo. Jutri me ne bo nič na internet, ker gremo že bolj zgodaj dopoldne v Avstrijo, na avstrijsko Tirolsko k enim sorodnikom na obisk. To bo kar naporno, ker je dosti vožnje... Le kako se bo trebušček obnašal user posted image . Bo spet trd in napet kot kamen...

Tako.... dovolj za danes... Ebetka, ti se pa dobro spočij in čimbolj naspi! Nočko!user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: majčice iz MB in okolico
14.3.2009 16:19:29   
ebetka
Evo mene iz Avstrije (Ikee). Zdaj pa imamo vse, kar zadeva otroško sobico.
Sem kar utrujena prišla nazaj, ni več tako lahko hodit po trgovinah kot nekoč... user posted image .

Danes mi preostane še lenarjenje tako da bom več ali manj uživala na kavču. Tudi za trebuh bo tako boljše, ker je že začel nekaj otrdevat na poti nazaj...mu nič ne paše vožnja v avtu.

Lepo soboto želim.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: majčice iz MB in okolico
14.3.2009 21:12:27   
Poloma
Hej hej!

Evo, tudi jaz še živim, ampak sem zadnji mesec mela tak natrpano, da nisem niti prišla do rač - če pa mi je uspelo, pa mi je ringaraja nagajala :( Sva se z dragim selila in je blo v prejšnjem malem stanovanju tolkooo kložna, da sem mela cel teden kaj za delat - sortirat. Pol pa še to vse preselit, prestavit, spet not zložit...mah mislim da se drugič ne bi selila, sploh pa ne v času nosečnosti ko je trebušček že malo "odveč" :)

Vidim da že imate večino stvari...jaz tudi počasi in skrbno dopolnjujem moj seznam :)

Če lahko, se bi vam pridružla v ponedeljek na kavi? :) Pridem peški, tak da Ebetka če vidiš kakšno nosečko maširat proti EP me ustavi pa greva skup :))

Lep vikend!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: majčice iz MB in okolico
15.3.2009 8:59:17   
vanilla
Ahoj babnice...
Evo, včeraj smo bili na obisku v Avstriji - 4 ure vožnje v eno smer... Moj trebušček je to presenetljivo dobro sprejel (morda zato, ker sem ga že en dan pridno nagovarjala, naj bo priden, hehe)... Pa tut dobro sem sedela v avtu - tako, da sem mela zadaj križ podložen (se da tako zic nastavit). In mi ni nič otrdeval user posted image .

No, danes pa greva potem na kosilo k mojim in naju spet cel dan ne bo doma.

Hoj,hoj Poloma, končno se javiš user posted image ! Ja, vem, kako je to s selitvijo, midva z mojim sva se dvakrat (on pa prej že n-krat, hehe). Zdej sva končno zabetonirana user posted image . Pa ko sva se iz garsonjere ven selila, sem mislila: ah, saj to je mali prostor, to bova en-dva-tri preselila... Ja, si lahko misliš: sem vlekla in vlekla iz tistih omar in predalov in ni blo konca ne kraja user posted image .
Ja, ti kar pridi na kavico... Da počvekamo o naših "tegobah" user posted image .

Ebetka, super, da imata zdaj vse. Ja, vem, da ni prijetno hodit po trgovinah - jaz sem zadnjič po Europarku hodila kot slonica, pa še vse kosti so me bolele tam spodaj user posted image .

Moj še pridno drnjoha... Jaz pa presenetljivo dobro spim zadnji dve noči. Sicer se še vedno obračam kot kit po postelji, ampak nič me ni trebuh tiščal in bil napet. No, ja, saj samo še polovica marca, v aprilu je pa že vse mogoče user posted image . Še prehitro bo... Po eni strani komaj čakam, da mala "smrklja" skoči ven, da bom spet mela svoje telo nazaj, hehe user posted image . Po drugi strani se pa šele potem začne "veselica", hihi.

Nič, pridne bodite..... Saj se zvečer še kaj javim....
Pa komaj čakam, da se vidimo jutriiiii!

(ob 11h - EP - pred InterŠparom - samo spomnim, če ma slučajno katera spomin kot zlata ribica (tako kot jaz user posted image ), pa da ne bi pozabila). Razpoznavni znak - okrogel trebuh user posted image .

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: majčice iz MB in okolico
15.3.2009 16:53:03   
ebetka
He he - spomin kot zlata ribica - ravno si razbijam glavo, kam sem dala eno stvar včeraj, ki sva jo prinesla iz Ikee (če je nisem slučajno tam na blagajni pozabla ko sem pakirala, med tem ko je moj dragi plačeval)....ne morem verjet da sem lahko tak raztresena...

Danes sva bila pri mojih na kosilu, zdaj pa sva že doma in je že skoraj konec nedelje.

Ja, jutri ob 11 pred interšparom - trebuhi na kup user posted image   -   se vidimo!!

Lepo preživite nedeljo še do konca, kolk je je še ostalo.
Adijo do jutri user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: majčice iz MB in okolico
15.3.2009 23:51:18   
majska pikica
oi babike

Ebetka lepo da ti je uspelo vse porihtat
Poloma lepo da si spet z nami
Vanila imaš čisto prav ko praviš še samo polovico marca je potem pa čakanje mene je kar malo strah pa čeprav bo to moj 3 porod ampak saj je vsak drugačen.Če bi lahko izbirala in si določla kako bom tokrat rodila bi definitivno izbrala drugi porod ki je bil hiter in brez rezanja drugače pa se moram sedaj prepustit presenečenju pa saj itak potem vse pozabiš in če me sedaj kdo vpraša kakšne so bolečine mu ne bi znala razložit ker minejo v trenutku ko dobiš štručko v naročje.
Pa saj ne vem zakaj sploh to pišem verjetno me spet mučijo nosečniški hormoni ali kaj sem že dve noči več pokonci kot pa da bi spala saj se vidi da sem vedno pozna ko pa ne morem spati.Mi trebuh redno otrdeva pa sem danes že hotela poklicat v P pa se je umirlo sedaj me pa spet vsake toliko zgrabi .Pa vem da ne gre za prave popadke ampak mi ni vseeno ko me tako zbada.Sedaj grem še malo tv gledat upam da bom zaspala in da se ne bom mantrala z spanjem
Punce lepo se imejte in lepo spite
PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: majčice iz MB in okolico
16.3.2009 8:13:37   
ebetka
Dobro jutro,

kako ste kaj spale, jaz še kar ok danes, še dobro.

Pikica, meni tud trebuh redno otrdeva...včasih sicer kak dan manj ampak pride pa obdobje ko mi celo noč al pa popoldan...ni prijetno, ne. Ko berem, da ti po dveh porodih pišeš kako te je ponovno strah, se mi kar koža naježi. Pa tud od drugih mamic slišim, da jih je drugič še bolj strah it rodit, joj se že kar veselim, da bo to enkrat za mano user posted image .

Danes se hoče nek sonček kazat, upam, da še bo kaj iz tega.

Nek prehlad se me loteva, dva dni me že kašelj muči, danes pa mi še z nosa teče. Upam, da ne napreduje in da bom hitro spet ok.

Pa ne pozabite tiste ki pridete danes na kavico - EP ob 11 !!

Lepo bodite do takrat.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: majčice iz MB in okolico
16.3.2009 8:43:56   
vanilla
Dobro jutro...
Evo, tudi tukaj na Ptuju se nekaj sonček kaže - sicer bolj sramežljivo pa vendar.

Pikica, nič se ne boj, vse bo v redu, saj pa si ja močna punca, saj si na svet spravila že dva korenjaka in ju zdaj pridno vzgajaš, zdaj pa prihaja še tretji... Seveda boš ti to zmogla. Verjamem pa, da te je strah poroda, ker itak noben porod ni enak prejšnjemu. Nikoli ne vemo, kaj lahko pričakujemo. Pa kljub vsemu si moramo reči: Če je vsaka preživela in rodila večkrat, ne samo enkrat, bom tudi jaz tokrat user posted image .

Ebetka, Pikica, mene je tudi kar malce strah, ko mi trebuh otrdi, ali ko me kje zbada, špikne, dobim krč v jajčnik... Takrat se vedno nekak malce ustrašim - kaj pa, če so pravi popadki? Kaj pa, če se je začelo? No, saj to je normalen strah in bo res minilo, ko bo vse to za nami.

Jeee, danes pa kofetek ob 11h... Se že veselim, da vidim trebušarke, hehe.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: majčice iz MB in okolico
16.3.2009 20:37:31   
majska pikica
oi babike

Prvo se vam opravičujem da se vam nisem pridružila in upam da ne zamerite se ful slabo počutim in me že ves dan kar konkretno zvija čakam na mojega da pride iz ljubljane in potem grem v P da vidim kaj se dogaja. Sem govorila z mojo G ki je ful super in mi je rekla da naj kar pridem in boma naredili ctg in pregled je danes cel dan dežurna HB da sem si jo zrihtala takrat ko sem ležala v bolnici in je res super G. Tako da sem sedaj malo umirjena ker vem da bo naredila vse da ne bi naš mali ga kam prehitro prišibal.Seda lepo pijem magnesol in imam še vag. tablete tako da bomo videli.Hihi sem jo pa že po tel prosila da če ne bo nujno ne bi rada ostala noter.No super sedaj se je ravno moj pripeljal in grem se vam danes vsaj upam še javim držite pestke prosim da pridem nazaj joj me je strah

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: majčice iz MB in okolico
18.3.2009 9:09:05   
vanilla
Ojla..
Ja, kaj je zdej babe? Kje ste? Jaz sem vsak dan leteča.... Danes se odpravljam h kolegici in bova skupaj preživele dan.. jupiii user posted image .

Na kavici mi je bilo super, predvsem zato, ker smo istomišljenke (hm, kakšna čudna beseda, hehe)... Dajmo to še ponovit preden pride maj!

Drugač se počutim relativno dobro. Ampak vsak dan, ko sem tako leteča in pohajam okrog, potem zvečer umiram - vse me boli, trd trebuh, še malce slabo mi je po vsaki hrani...

Pikica, škoda, da nisi mogla prit - sem si kar mislila, da se verjetno slabo počutiš. Upam, da si dobro in da se je dobro izteklo tisti večer v P. Upam, da nisi ostala notri!

Nič, zdaj pa grem počasi.... Lepo se imejte in čim lepše izkoristite današnji sončni dan, ker jutri bo že kao sneg user posted image .

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: majčice iz MB in okolico
18.3.2009 10:27:54   
ebetka
Zdravo punce,

mene je v ponedeljek zvečer čisto zakuhalo, 38,3 sem mela vročine pa še verjetno kaj zraven potem tik pred spanjem.
In seveda sem čiiiist zlomljena, ležim, drugega ne morem. Danes sicer zjutraj vročine več nisem imela  in upam, da tak ostane.
Tudi pregled pri G danes odpade in sem prestavljena na drug teden... Upam, da bom kmalu boljše, ker res ni fajn bit tak bolan, tolko huje zdaj ko si noseč.
No, grem dalje počivat.
Imejte se lepo, pozdravček.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: majčice iz MB in okolico
18.3.2009 16:09:35   
Poloma
Hej hej :)

Uf, jaz pa sem včeraj tak čakala na kaki post pa nič od tega...sem se vstrašla, da sem bla grozna na kavi in se me bosta raje izgibali v prihodnosti :)) Jaz pač dosti govorim, ampak...sej se bosta s časom navadli - če bo pa prehudo me pač moreta opomnit :)

No ampak tak grozno (kot se to zdaj sliši) tudi ni blo - menda user posted image , tak da se nam kr pogumno pridruži naslednjič Majska pikica :))

Jao ebetka, vrjamem da je grozno - jaz sem bla na začetku feb taka in sem komaj prenesla tiste bacile. Se mi zdi da bi včasih kr najraje umrla kak mi je blo hudo. Pa vse me je bolelo, vsi so mi šli na živce, Tv sem hotla skozi okno vrečt že na koncu,... Ampak je treba preležat :( Edino ti svetujem da pij dooosti naravne limonade - meni je (glede na to da se z drugimi tabletami nisem hotla filat) to najbolj pomagalo. Ma baje isti učinek kot Lekadol, samo ni v obliki tablete :)

Vanilla ti pa se potepaš praviš? Ma sej...če se ti da (meni se že včasih ne da s tem trebuhom kam lazit) ti kr izkoristi zdaj te lepe dneve :)))

Majska pikica upam da te niso v bolnici zadržali in da si ok...Javi se :)

Nič, grem kuhat pa upat da najdem še kaj bolje za sedenje pred knjigo...Mah kdo si je zmislil ta predmeeet :(

Lepo bodite!

Papa

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: majčice iz MB in okolico
18.3.2009 20:15:33   
vanilla
Ma punce, jaz sem tak čuden "potovalni freak" - blaaazno rada se vozim z avtom in hodim okrog. Danes sem bla v Sevnici pri kolegici. Res sva se mele fajn, sva šle na kosilo, potem na sprehod in na pijačko na sonček....
Mi je pa sodelavka danes sporočila, da je ena druga sodelavka včeraj rodila - dober mesec PRED rokom (rok je mela nekje po 20. aprilu) user posted image . In sem se kar malce ustrašila, ker sem se zavedla, da torej tudi jaz lahko kmalu pričakujem kakšno takšno presenečenje... Huh.

Oh, ebetka, kako te je lahko tako zakuhalo? Tako kot ti pravi Poloma, dosti naravne limonade... To ti je C vitamin in povečuje odpornost. Pa počivaj!

Hehe, Poloma, nič nisi preveč govorila, prav prijetna si user posted image .  Z obema vama je bilo prav lepo in smo si malce "prečohale dušo" in po žensko počvekale...

Zdaj pa skočim pod tuš in malo v horizontalo pred TV. Jutri se bo itak vreme poslabšalo in bom menda kar cel dan doma - do petih, ker potem mam pa materinsko šolo.

Lepo bodite, lepo spite, se pišemo...


(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: majčice iz MB in okolico
19.3.2009 10:22:30   
ebetka
Da se še jaz malo javim...še vedno iz postelje...
Vročine trenutno na srečo nimam, sem pa še vedno ko cota. Nič ne morem, še ko grem do wc-ja je to cel podvig.

Ful je blo fajn na naši kavici, obe sta zelo prijetni in nebi imela nič proti, če bi se bolj pogosto dobivale in čvekaleuser posted image .
Pikica, ti pa upam, da si vredu in doma. Še malo pa smo na vrsti...do takrat pa počivaj.

Jaz grem zdaj popit eno limonado, ve pa uživajte in pišite kaj.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: majčice iz MB in okolico
19.3.2009 15:07:32   
majska pikica
Oi babike

Evo mene sem že tu joj kako sem vesela da sem spet doma. sedaj je vse ok ampak so mi prestavli rok na 2.5 ker se je očitno moja prejšna g zmotila v računanju. Ja imela sem neenakomerne popadke in ker je moja zlata G malo bolj previdna me je obdržala na opazovanju danes pa sem le lahko šla domov ampak s tem da moram ležat pit magnesol in redno jemat ene vaginalete.

No ja samo da je vse vredu in da sem spet z mojima pikecema in seveda mojim dragim.
Naslednjič pa za živo glavo ne zamudim srečanja z vami ker sem prav žalostna ker me ni bilo in ko vas berem vem da ste super ženske torej ste v živo še bolj zgovorne.Tudi jaz zelo veliko govorim in mi moj včasih pravi da če bi mi na jez...  stopil bi pa z ri.....  govorila. HIHI pri meni je tudi to možno.

lepo bodite in se pišemo

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: majčice iz MB in okolico
20.3.2009 10:35:04   
vanilla
Ojla!

O, Pikica, kako lepo te je slišat, da si v redu in da si doma. Smo se kar ustrašile, da ne bi slučajno naredila "uradno otvoritev" majčic v P user posted image .
O, imaš pa potem rok takrat ko jaz user posted image .
Ja, to da se že v tem obdobju radi začnejo prezgodnji popadki je pa kar pogosto. Potem ti preostane samo še počivanje lepo do konca in pitje magnesola. Tako da se res kar čuvaj!

No, upam, da se spet kmalu dobimo (lahko kar na istem mestu) in bomo spet čvekale kaj... Lahko že drug teden - tokrat tudi s tabo, Pikica!

Ebetka, upam, da si kaj boljše! Oreng te je to zadelo! Ampak nosečkam itak pade imunski sistem, sploh potem proti koncu in zato se lahko zgodi, da fašemo take prehlade. Pazit se moramo tudi, če je lepo sončno vreme, ker zna bit zelo varljivo, če obenem piha veter in so previsoke temperature. To je tudi idealno za viruse.

Poloma, upam, da ti gre učenje dobro od rok. Sicer pa vem, ja, kako je to, ko si skos iščemo izgovore in bi rajši počeli karkoli drugega kot pa sedeli pred knjigo.

Jaz sem v redu. Včeraj sva bila z mojim na materinski šoli in sva bla edini par! So kar nekaj odpovedovale ene - tudi zaradi sneženja itd. No, ampak smo se meli super. Smo imeli kar individualno predavanje z dvema babicama. Čist sproščeni smo bili in smo se vmes pogovarjali. Čudovite nasvete so nama dale - od tega, kako je dihanje izredno pomembno in da mormo dihat, ko nastopijo popadki,ker s tem zmanjšamo bolečino in tudi preusmerimo misli na dihanje in ne na bolečino. Pa o masaži hrbta med popadki, o TENSU (tisti elektronski zadevi, ki ti jo nalepijo na hrbet in z električnimi dražljaji masira prave točke, da zmanjša bolečino).... Pa, da je treba čimveč hodit med popadki itd. In o vseh možnostih, ki jih nudijo v porodnišnici za lajšanje - le rečt je treba in bit odločen, da ti res to vse omogočijo. Za marsikaj sploh nisem vedela, da imajo in da imaš pravico do tega, le rečt je treba. Ne vem, meni so se nasveti res zdeli koristni. Pa tut midva sva malce pošimfala vmes to naše porodničarstvo: da ne dajo ultive radi, da ne vidijo radi, če hočeš hodit in menjavat položaje (ker te najraje kar na hrbet poknejo, da majo mir), da prehitro režejo presredek itd.....
So se kar strinjale in rekle, da bo najboljši recept (ki pali pri babicah), da smo recimo prijazni in da recimo partner poskuša dosti stvari na šalo obrnit in jih kaj spomnit (recimo za ultivo, sedenje na žogi, pručki, hojo, spremembo položaja na postelji, itd.). Ker če vidijo prijaznost iz naše strani, potem se temu ne morejo upret user posted image . Rekle pa so, da je tega veliko premalo, ker večina parov pride ful živčnih in ekstra pametnih - in potem se iz tega ne izrodi nič pametnega in se samo kregajo vsi tam...
Tako da - prijaznost rodi prijaznost. Ohranit mirno kri in se predvsem sprostit, ker porod je naravna stvar in že zato imamo dovolj razlogov, da se sprostimo in da ne začnemo paničarit.

Huh, sem se razpisala....Se vidi, da je zunaj grdo vreme in mam navdih za filozofiranje, hehe..... No, mene so v glavnem kar pomirile!

Nič, lepo se imejte in veliko počivajte. Evo, dopolnila sem 34. teden... Uffff, že!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: majčice iz MB in okolico
20.3.2009 11:26:58   
majska pikica
Oi babike


No sem se ravno sedaj spomnila ko berem tvoj post Vanilla da je po novem v MB porodnišnici epiduralna (upam da sem prav napisala) na voljo in da se moraš samo prej dogovorit.Sedaj je baje samo do popoldneva od maja naprej pa naj bi bila celo 24 ur na voljo.Mislim da si ravno ti spraševala o njej to pa je informacija iz prve roke ker ko sem sedaj ležala v B je v našo sobo k cimri ravno prišla anestezistka in sta se dogovarjali o tem.Je pa res da ta cimra ima zaradi krvavitev strogo ležanje in je zato imela razgovor v sobi.Upam da sem kateri pomagala sama se preveč bojim igel ki jih imam že sedaj preveč vsak dan tako da jaz bom kar postarem rodila hihi kako se to smešno sliši ampak danes ko je medicina tako naprej se mi zdi da sem nekje zaostala.Kaj morem sem pač boječka in vse tiste ki imate pogum vam malo zavidam samo saj bomo vse preživele.Danes se počutim kar dobro glede na to da sem imela svetlo noč je moj mali pingvin fasal neko virozo in sma bedela ker je bruhal in .... no sedaj je že boljši.
Ebetka ti pa se kar čuvaj in lepo počivaj da bo prehlad mimo saj sedaj je ravno vreme za počivanje.
Danes pa bomo malo praznovali ima moj dragi roj dan samo nič na veliko ker ravno nisem za neko gužvo in streženje samo domači in to je to.
Sedaj pa grem napadat sedežno in tv ker drugače me bodo spet vsi šinfali zakaj ne ležim ampak preprosto od ležanja me kosti bolijo pa še tečna postanem.
Lepo se imejte in uživajte

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: majčice iz MB in okolico
20.3.2009 12:42:33   
vanilla
Ja, za epiduralno je že Ebetka govorila, da je zdaj dosti bolj dostopna v MB... Samo jaz sem se zdaj nekak bolj opredelila kar na ptujsko porodnišnico, ker tut v materinski šoli sta dve babici od tam in sem ju že vse izprašala kako in kaj... Se mi zdi, da mi je vse skupaj tu bolj domače, pa še samo par minut imam do tam... Tako da kljub dostopnosti epiduralne v MB ne bom šla tja rodit. Pa še bogve, če bi jo res dobila. To bi mi res moral nekdo 100% zagotoviti.

Lepo praznujte rojstni dan, Pikica, od tvojega dragega danes.... Meni se pa spet nič ne da... Še komaj sem zlikala srajce od mojega... Še skuhat se mi nič ne da, hehe... No ja, se bom že nekak privlekla do konca dneva. Mogoč bi šla pa kaj v kino danes v MB... Hm, bomo vidli.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: majčice iz MB in okolico
20.3.2009 15:07:39   
ebetka
Dober dan,

da se še jaz malo javim (iz postelje) - še vedno sem dokaj cotasta, vročine sicer več ni, samo počutje pa še kar ni nekak boljše, danes me povrh vsega še glava ful boli. Pač še en dan v ležečem položaju. TV mi gre že na živce, danes sem celo nekaj začela brat ampak zaradi glavobola se je tud to hitro nehalo. Je pa vseeno lažje kot prejšnje dneve, ko sem imela vročino. Pa hvala bogu imam tud normalen apetit - sem se prvi dan ko sem zbolela najbolj vstrašila tega, da ne bom mogla nekaj dni nič jesti (kot ponavadi pri vročini), kar pa zdaj ne bi bilo dobro ne zame, ne za bebico. Ampak gre (samo zdaj se bom še bolj zredila, ko samo ležim in jem user posted image ).
Pregled pri G sem si mogla prestavit na drug teden, ampak to bo itak takoj.

Glede rojevanja in pripomočkov za lajšanje bolečin (ea, ultiva...) pa je res tak kot smo se že pogovarjali in kot praviš vanilla - bit "normalen" in prijazen do babic, ne tečnarit in mogoče ti uspe brez problemov kaj zrihtat, je pa res, da je tud od anestezistov nekaj odvisno.

Pikica, kaj ti si bila zdaj v mb porodnišnici? Kaj imaš tam tudi svojo G ali kje drugje... malo sem radovedna, ker imam jaz tam G in me zanimajo še kakšne druge izkušnje.

Fajn bi blo, če bi se drug teden spet kaj dobile na kavici, je blo res lušno v ponedeljek. Edino, če bi lahko, bi prosila, da bolj proti koncu tedna, da se jaz res dokončno pozdravim.

Naša mala bebika je mela včeraj tako hiperaktiven dan, da me je zvečer od premikanja in brcik že prav trebuh bolel. Cel dan se je zvijala in obračala in delala velikanske izbokline, da sva se ji prav nasmejala...res je blo posrečeno. Občasno se mi je zdelo, da vem, kateri del telesa tišči ven, potem pa mi spet ni bilo nič jasno kje je kaj in kaj se premika...user posted image .  Sej ni čudno, če jaz samo ležim, je mogla pa ona malo potelovadit še zame user posted image .

Kaj boste kaj počele čez vikend? Moj bo še bolj umirjen, da se čimprej pozdravim. Upam, da bo vsaj kaj sončka pa čeprav samo skozi okno.

Poloma, pridno se uči user posted image pa ne pretiravat user posted image .

V glavnem pa uživajte kolk se da.


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




valentinovo
Lelly28 RR

Ali si s partnerjem za valentinovo izmenjata darilo oz. gresta nekam skupaj (sama,brez otrok)?

da (25%)

ne (75%)


Število vseh glasov: 24

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!