teja*
|
Živjo punce. Najprej želim vsem vse lepo z otročki v letu 2009 in veliko zdravja in čimveč prespanih noči. Lepo vas prosim, če mi lahko katera pove, kaj pomeni zeleno blato. To se je pri hčerki začelo pred 3 tedni. Takrat je hodila še babca k meni in mi je rekla, da je to samo prehodno. Da očitno poje hčerka povečini samo na eni dojki. Samo zdaj vidim, da to ni res, ker sedaj poje tudi na drugi dojki, ker prej je velikokrat zaspala na dojki. Pa še to me zanima, a je to res normalno, da je pri skoraj vsakem previjanju pokakana, včasih me še med previjanjem pokaka, ampak ima pa čist tekoče blato. Ko sem takrat rekla to babci, je rekla da je to čist normalno, eni dojenčki 1 x na dan trdo ali tekoče blato kakajo, drugi pa skoraj vsako previjanje tekoče ali trdo. Vem da je to mogoče čudno vprašanje, ampak me res zanima: Prosim vas za odgovore, kako vam teče mleko iz dojk, ker jaz sploh ne vem, al ji zadostuje al ne, ker sesa na 1. dojki približno 7 do 8 min, na 2. pa približno 5 min, nato se sama obrne stran, al pa jokat začne, tako da vem da ga trenutno ni več, v prazno pa tud noče sesat. Vmes med dojenji ga tudi črpam, tako da ji še po flaški dam od 30 do 50 ml, zadnič enkrat pa ga je še 90 ml pojedla. Ampak ko črpam mleko, vidim da ne teče skoz, ampak tko nekaj minut, 4 ali 5, potem pa spet tud kakšnih 10 minut nič potem pa spet priteče, tega pa moja očitno nemara. Še nekaj me zanima, a ima katera izkušnje s tem. Namreč moja Nika že od rojstva zelo na tenko spi, redko kdaj trdno zaspi, pa še to samo za kake pol ure. Tud ponoči se nisem naspala že odkar je bla rojena (30.11.). Čuti vsakič, ko se obrnem v postelji, al ko grem na WC, pa sliši kljuko od vrat, al ko stopam po sobi. Tudi če gremo na sprehod na svež zrak al ko jo kopamo na 2 dni, nič ne pomaga. Spi se mi zdi bolj v dremežu že od rojstva. Če se jo dotakneš v tistem dremežu, ful trzne, ful se prestraši takra. Ko je tašča prišla 2. dan na obisk v porodnišnico, je rekla da jo je nekdo prestrašil že ob rojstvu, ampak res ne vem kdo bi jo lahko že pri rojstvu, edino če se je že v maternici prestrašla. A ima katera s tem izkušnje, oz. če koga pozna s takimi problemi? In če, a se je to sčasoma kaj izboljšalo al ne, mislim da bolje spi in se ne prestraši vsakega dotika. Pa tud ko drema (spi) pač spi, ko pa je lačna, je pa tak jok, da hoče v tistem momentu jest. Da se pa nasmeji, pa so tako redke minute, tud če se hočeš kej pogovarjat z njo, je to samo nekaj minut, potem pa že joka. Vem da sem ogromno napisala, ampak z možem res več ne veva, al bi mogla it k pediatru zarad teh stvari, al ne? A so to čist normalne stvari al ne? Imamo pa 1. obisk pri pediatru v petek. Lepo vas prosim če mi lahko odgovorite, katere kaj veste o teh problemih ali imate takšna vprašanja. Hvala in lp. Teja
|