|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
1.1.2009 23:50:12   
Anonimen
Jao punce moje drage, dons se mi je pa srce za par sekund kar ustavilo ... Z mojo Nežiko sva se hranili in ko je imela dovolj, sem jo dala na ramo da bi podrli kupček. Ker kupčka po 15ih minutah še ni podrla, sem si jo spet položila v naročje, da bi jo malo pogladila po trebuščku. In ko mi je že par minut tako mirno ležala v naročju, se je začela kar naenkrat davit in zvijat, potem ji je pa iz ust priteklo toliko mleka da sva bili obe čisto premočeni user posted image ... jaz sem jo hitro obrnila na stran, da ji je mleko steklo ven in da sem jo po hrbtu potapkala, da je začela nazaj dihat ... ajoj user posted image .
Dajte mi povedat, a je možno da bi se ji polivanje pojavilo šele zdaj pri 6ih mesecih?

(odgovor članu nadya)
  Neposredna povezava do sporočila: 576
2.1.2009 0:17:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee
... je kar problem, če tamala ne zmore cuzat sama.

Mah saj ni štos v tem da ne zmore ... ok, na začetku res ni mogla ko je bila tako švohcana (2370g), pa jaz sem šele 3. dan komaj malo mleziva dobila ... pa so mi vsi govorili, da bo vse vredu samo da tamala vsaj 3kg doseže, ker bo takrat bolj pri močeh in bo bolj znala vlečt in bo dojenje steklo. No ampak preden je tamal prišla do moči, jo je bilo potrebno po flaški hranit, drugače bi stradala. Zdej ko pa že zna fino vlečt pa jaz nimam skor nič več mleka (ga tut nikol veliko imela nisem), pa tut tamala je pogruntal da iz flaške lažje priteče in na joški enostavno več kot kako minuto ne zdrži.
No pa vsaj ne sekiram se več toliko zaradi tega, ker na začetku sem bila pa obupna. Pa še nekaj dobrih stvari sem našla pri AM (če odštejemo očitne minuse, da je dojenje zastonj, pa da z AM ne dobi vseh tistih protitelesc od mame), in sicer: ponoči dlje spi, nahrani jo lahko tudi moj dragi, za dlje časa grem lahko brez nje od doma, jem in pijem lahko kar se mi srce poželi user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 577
2.1.2009 9:17:58   
Ana Luna
2. mleko - jaooo, sem imela pumpico, pa sm skor znorela zravn.. sem jo vrnila in nočem več slišati za te pripomočke! kaj si nor, to ti ja tolk cajta vzame pa živcev pobere, da lahko nor zravn rataš. user posted image jah.. priznam, nisem ravno potrpežljiva.

no,jaz sem ena tistih, ki postaja zaradi teh pripomočkov že nora ... ampak s tamalim gra pa še počasneje. če ga ne bi po dveh urah odstavila, bi vlekel 24 ur na dan. in po dveh urah se še vedno ne naje. jaz pa za en dober obrok načrpam v pol ure. in roka me bolu že kot user posted image .
koliko časa pa vam, ki samo dojite, traja en podoj?
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Dajte mi povedat, a je možno da bi se ji polivanje pojavilo šele zdaj pri 6ih mesecih?

si mislila pri 6ih tednih, ne user posted image ja, mi bomo konec tedna stari 4 tedne, pa nam je začel polivat te dni. verjetno se preveč najejo. drugače pa te popolnoma razumem, kako se počutiš, ko se ti user posted image začne dušit. groza!
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
No pa vsaj ne sekiram se več toliko zaradi tega, ker na začetku sem bila pa obupna. Pa še nekaj dobrih stvari sem našla pri AM (če odštejemo očitne minuse, da je dojenje zastonj, pa da z AM ne dobi vseh tistih protitelesc od mame), in sicer: ponoči dlje spi, nahrani jo lahko tudi moj dragi, za dlje časa grem lahko brez nje od doma, jem in pijem lahko kar se mi srce poželi

otika, jaz se strinjam s tabo! jaz sicer mleka (še) mam, ampak ob vseh teh pripomočkih, ki se jih poslužujem, vidim, da je AM še najbolj hvaležna stvar, če hočeš vsaj malo zadihat ... poskusila sem ga samo dojiti, brez črpanja in dodajanja - nobenega ritma, totalni kaos, çe na WC sem komaj sla ... pri AM pa je tocen kot urca na 4 h, ti sama tocno ves, koliko je spil, pa se zaspi takoj.
po svoje si želim, da ne bi več imela mleka in ne bi več toliko časa zgubljala za to dojenje, po drugi pa si globoko očitam, da bi morala trmasto vztrajat, tudi če sem budna 24 ur ...

Neposredna povezava do sporočila: 578
2.1.2009 10:27:59   
pike
Ojla,

dojenje je tudi meni že živcev spilo ampak smo le uspeli. Vendar veliko mamic pravi, da zvečer rado zmanjka mleka. Mojauser posted image ima zvečer ponavadi krče in joče. Vendar včasih si mislim kaj pa če je še lačna zraven. Včeraj sem jo podojila in je skoraj vse šlo ven (polila). Pol nisem imela več toliko mleka, ko je čez pol ure jokala in sem ji zato dala AM, ki ga občasno  samo zvečer dobi. No in je je počasi pojedla 90 ml vmes je tudi kupčka podrla nato pa bruhala. In po tem sklepam, da ni bila lačna ampak so bili najbrž krivi krči in bi samo rada vlekla mojo zizio. Včasih res ne veš kaj bi.user posted image
Vendar pa pravijo, da otrok zvečer, če se dobro naje, lepše spi.Meni se pa ravno zvečer zdi, da dojk nimam tako polnih kot zjutraj ali čez dan. Ma bomo videli..

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 579
2.1.2009 10:31:44   
*nina*
pozdravljene mamice...jaz sem še kar 2v1, naši punci ugaja kjer jeuser posted image

uglavnem  SREČNO IN ZDRAVO LETO 2009 IN SEVEDA POLNO CARTANJAuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 580
2.1.2009 13:02:57   
YOZIKA
Pike- praviš, da ima tvoja zvečer kče in joče in misliš, da je morda lačen. Pri meni je isto. Ko ima moj ta mali krče potem kar išče zizo, da bi vlekel, se čez nekaj sekund iztakne in potem zopet išče. Ampak jaz sem ugotovila, da mu je vlečenje samo tolažba pred krčki in ni lačen.
Drugače se pa meni tudi dogaja, da imam različno polne joške. Pride kak dan, da se mi zdi da je mleka komaj dovolj, sploh zvečer, tako da u moram dat  iz obeh strani, včasih pa imam tako polne, da kar teče ven. A ima katera podobne izkušnje?

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 581
2.1.2009 13:21:25   
blackcoffee
Ana Luna

zelo različno! danes ponoči sem ga imela na dojki eno uro. z dvema vmesnima, zelo kratkima pauzama. ampak ponavadi se hraniva 10 - 30 minut - to je intenzivno dojenje.
Ana Luna
Otika

si mislila pri 6ih tednih, ne user posted image ja, mi bomo konec tedna stari 4 tedne, pa nam je začel polivat te dni. verjetno se preveč najejo. drugače pa te popolnoma razumem, kako se počutiš, ko se ti user posted image začne dušit. groza!

tudi Thor je začel polivat šele zdaj - v zadnjih dneh. zdaj sem mu nardila v zibki ležišče malo dvignjeno, kot so postlice v P, da je vzglavje višje.
pa kupčka ne podre za nič na svetu.user posted image user posted image res je, da ga ne nosim celo večnost.. se mi zdi, da če ga takoj oz. v parih minutah ne podere, ga tud čez 15 minut ne bo.  pa ga kar dam spat..včasih se mu nekaj malega mlekca pocedi iz ust, to pa je v glavnem tudi vse.
YOZIKA
Drugače se pa meni tudi dogaja, da imam različno polne joške. Pride kak dan, da se mi zdi da je mleka komaj dovolj, sploh zvečer, tako da u moram dat  iz obeh strani, včasih pa imam tako polne, da kar teče ven. A ima katera podobne izkušnje?

ja.. se tudi meni to dogaja. ampak zaradi tega zaenkrat ne dodajam nobenih dodatkov...
v primeru, če se slučajno ne naje, zelo kmalu zahteva nazaj dojko.  user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 2.1.2009 13:29:16 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 582
2.1.2009 14:07:26   
lonja
Daaaan,

no, da se javimo še malo mi. Pri nas zaenkrat še vedno nič ne dodajamo, je pa tudi pri nas tako, da je ponoč in dopoldne mleka čist dovolj in bi nahranil še koga, popoldne in zvečer pa zahtevamo joškico precej pogosteje, ker je tud mleka manj. Je pa razlog v tem, da smo aktivne čez dan, premalo počivamo in se mleko ne proizvaja tako hitro, kot če ležimo user posted image . Bo treba mal več počivat.

Drgač pa že komaj čakamo, da minejo tile prazniki in s tem požrtija na požrtijo. Namesto, da bi šle kile dol, se bojim da grejo gor, a si ne upam, stopiti na vago user posted image .

Na silvestra smo praznovali tudi tretjo svečko naše ta starejše princeske, ki je zdej res že velika punca proti naši mini Manci.

Evo, prilagam eno slikco obeh mojih deklic:

user posted image

Lep dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 583
2.1.2009 15:23:34   
martka
luštni punci!  to imata po mamici, kajne?user posted image

DOJENJE pri nas traja en podoj med 10 in 15minut, v tem času se naje za 3 ure ( +,- pol ure).
mleka cel dan dovolj, tudi zvečer. vsaj mislim tako, drugače ne bi toliko spala.user posted image
saj kot sem že napisala spi od 23h do 3h pa do 6h-7h, itd... po jutranjem urejanju je potem kakšno uro budna, pa okoli 14h ali pa 17h za kakšno uro, pa potem še eno rundo okoli 20h. drugače pa... spančka mali angel!

ko po dojenju in po podrtem kupčku dobi krčke, ji včasih dam dudko, potegne nekajkrat se skremži in pljune, a tudi krč mine! včasih!! vleče minuto, več pa ne.
če ne zaspi na zizi, zaspi v  naročju, med pogovarjanjem.user posted image  

jah tale SLING  je super stvar, pa kaj mi9 pomaga, če protestira not in tako nesrečno gleda ven in stoka... edino če jo med spanjem dam not, potem kake pol urce velja...
BLACKCOFFEE ful je enostavno zašit, zdaj vidim, ko sem ga kupila... če si ga sposodiš, lahk pol sama narediš. če bi jaz prej pametna bla, bi tako naredila in ga ne bi kupovala.
pa ne da delam protireklamo, samo otroci so pač različni. moja rabi ful pozornosti in hkrati ne želi ob tem čutit vezi- kar pa s slingom ne morem naredit- tako da... jo pač nosimo v naročju (pa kdaj jo nafintiram za nekaj časa s slingom).

drugače pa kar se krčev tiče, ful pazim pri hrani! kaj pa ve?

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 584
2.1.2009 15:35:25   
martka
A ZDAJ PA NIČ VEČ NIMAMO SEZNAMA ZA -KG IN OBSEGuser posted image

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 585
2.1.2009 16:34:58   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: martka

A ZDAJ PA NIČ VEČ NIMAMO SEZNAMA ZA -KG IN OBSEGuser posted image

user posted image user posted image user posted image

Kolk plasti cotk daste ve otrokom gor, ko ste doma? Predvidevam, da imate nekje okol 22 stopinj. Daste samo bodi, al še kako mako majčko čez? Plisato majčko ...?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 586
2.1.2009 16:55:47   
blackcoffee
katja_p - ponavadi ima kar bodi oblečen, včasih pa mu oblečem tudi jopico, kadar se mi zdi, da ima za moje pojme predolgo časa hladne rokice.
kadar se pa kopava, mu prav tako jopo navrh oblečem in kapico. drgač pa kapice ne nosimo, ko smo notri.

martka
- a ti bi seznam rada? user posted image   -ja,  da se bomo ostale sekirale, kolk nam še manjka do prvotne teže!!
no, meni je  od 20kg, ostalo še 6kg. ravno tolko, da ne spravim starih hlač gor. user posted image
obseg pa.. čak grem merit zdajle! dobr da si spomnila! user posted image
pikola... 84cm!!! pred nosečnostjo je bil obseg 70cm.
pa vsa mehka in mlahava sem. matr. bo treba začet telovadit. samo kaj, ko pa smo že drugega januarja. kaj te vem, dva dni sem že zamudila s telovadbo.. a naj čakam na ponedeljek ali do drugega leta? lol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jaja.. z novim letom bo vse drugače... evo.. če ne premaknem riti, bo ostalo vse isto.

kar se hrane tiče... mogoče ne bi bilo slabo, ko bi se tudi jaz začela mal nazaj držat in ne pojedla ravno vsega, kar mi pride pod prste.
definitivno moram omejit čokolado. tamal je fasal majhne mozolčke po ličku. joj, kaka mama sem!
drgač pa ni ravno dosti joka zaradi krčev. no.. ni ga toliko, da bi bila primorana kaj spremeniti v prehrambenih navadah. user posted image
kaj pa ti ješ, oz česa ne ješ? pa ostale, ki ste tudi omejile in spremenile svojo prehrano? česa ne jeste???

sling, pa si bom mogoče res sposodila! ktera firma je to? škratek ali kako se imenuje? ima ktera link te firme al trgovine?  user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 2.1.2009 17:06:11 >

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 587
2.1.2009 17:03:13   
Ana Luna
Ana Luna

zelo različno! danes ponoči sem ga imela na dojki eno uro. z dvema vmesnima, zelo kratkima pauzama. ampak ponavadi se hraniva 10 - 30 minut - to je intenzivno dojenje.

IZVIRNO SPOROČILO: martka
DOJENJE pri nas traja en podoj med 10 in 15minut, v tem času se naje za 3 ure ( +,- pol ure).
mleka
cel dan dovolj, tudi zvečer. vsaj mislim tako, drugače ne bi toliko spala.user posted image
saj kot sem že napisala spi od 23h do 3h pa do 6h-7h, itd... po jutranjem urejanju je potem kakšno uro budna, pa okoli 14h ali pa 17h za kakšno uro, pa potem še eno rundo okoli 20h. drugače pa... spančka mali angel!

user posted image user posted image user posted image bravo, blackcoffee in martka! jaz trenutno o tem lahko le sanjam ... pri nas je tako le, če mu damo flaško.
za tiste, ki se z dojenjem bolj matramo kot ne - imata kak recept? določena hrana, pijača, počivanje ...?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 588
2.1.2009 17:49:53   
blackcoffee
Ana Luna:
..jaz trenutno o tem lahko le sanjam ... pri nas je tako le, če mu damo flaško.
za tiste, ki se z dojenjem bolj matramo kot ne - imata kak recept? določena hrana, pijača, počivanje ...?

pojem slabo pest praženih lešnikov vsak drug dan. je pa res, da sem lešnike zobala že v času nosečnosti.
kar se pa ostale hrane tiče, jem v zadnjih dneh še samo eno sranje. saj pravim,  moram vso čokolado, ki jo imam po omarah, vreči iz stanovanja. tamali je dobil tri majhne mozolčke. in točno vem,da zarad tega. user posted image
oh, kakšna mami sem, da se ne morem odpovedati sladkišem.. user posted image user posted image vsi, ki so naju obiskali pa tudi samo čokolado nosijo, namesto, da bi mi kaj bolj koristnega prinesli!
mleko me sicer ne skrbi -  ga je dovolj. sicer pa me zanima, kaj jeste ostale, ki ste spemenile prehranjevalne navade, zaradi krčev, ko jih imajo tamali.

kar se počitka tiče, si privoščim. dostikrat ležem popoldne s tamalim in zadremam za uro ali dve.

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 589
2.1.2009 18:16:11   
katja_p
Prehrana: js ne jem salam in pršuta, pa svežega sadja tud ne. Sm dva dni nazaj probala eno jabolko pojest, pa sm pol celo noč prebedela, ker je kričala kot zmešana in se sploh ni pomirila.

Drgač pa tud sam sladko jem te praznike user posted image  Kekse, potico, čokolado ... bo treba mal nehat.

Neposredna povezava do sporočila: 590
2.1.2009 20:11:50   
medika 13
sling, pa si bom mogoče res sposodila! ktera firma je to? škratek ali kako se imenuje? ima ktera link te firme al trgovine?  user posted image

tukaj imaš link: http://www.mojskratek.si/

pri nas smo imeli včeraj noro noč ... sama sem slabo spala, potem pa še tamala po drugem nočnem dojenju ob treh ni hotla nazaj zaspat ... še dve uri po hranjenju sem jo imela na joški in rokah, da je potem zaspala in sem jo lahko v posteljico dala user posted image

prehrana: jaz se izogibam sveži zelenjavi in sadju ... drugače pa uživam vse kar naj bi delalo mleko: polenta, bela kava, kompot, pivo .... ali še veste za kakšn živilo, ki naj bi delalo mleko?

mirno noč ... nočko!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

Neposredna povezava do sporočila: 591
2.1.2009 20:17:35   
JAPE
Ojla punce!

lonja, lepa slikica! Fletni bejbi! In obe decembrki, zanimivo!

martka:   DOJENJE tudi pri nas traja en podoj med 10 in 15minut. Zelo hitro je sita. Mleka imam dovolj, še preveč. So pa tudi pri meni dojke popoldan in zvečer manj nabito polne kot zjutraj, to pa zato, ker se mleko dela ko počivaš, torej ko ponoči spimo, se ga več naredi. Tako, da boste vedele, da nimate premalo mleka zvečer....pike in Yozika
Ja potrebno bo več počitka, kot je rekla lonja.

Ana Luna: glede dojenja: počitek vsekakor, veliko pitja - res veliko, velikokrat pristavljanje, in naj bo kar se da buden med dojenjem. Saj vem, da to vse uspava, zato pa verjetno obrok traja dlje. Malo pa se je verjetno tudi navadil na flaško.
medika: kar bi delalo mleko: sem slišala veliko pitja - in to kar navadi malinovec. Poleg naštetih tudi mlečna kaša.

prazniki in sladkarije: grozovito! tudi jaz se nažiram! hkrati pa se sekiram zaradi kilogramov. kako pa je s hujšanjem med dojenjem? Ali bo katera poskusila? Al boste še malo počakale? jaz se sploh v ogledalo ne upam pogledat.

blackcoffee: ti si kar privošči počitek popoldan in na splošno čez dan! Mi imamo čez dan prvorojenko, pa si ga ne morem privoščit.

krči: to je že noro! vsak dan proti večeru se začne, in traja do 1 ali včasih še dlje. po kapljicah zaenkrat še nismo segli. Kaj ve delate? Jih nosite? Mirite? Uspavate? ali sploh kaj pomaga?
Kaj pa če jih pustite, da se jokajo? Ali se umirijo sami? Nimam več ideje kaj počet? Ko se bliža večer, me kar strah postane....
Za 3 dni sem ukinila vse mlečne izdelke in mleko, pa ni bilo nič drugače, tako da jih zopet uživam. Tudi s tabletami za boljšo kri sem za par dni prenehala, pa tudi ni bilo nič drugače. vsak dan je ista pesem.

Čimbolj mirno noč vsem......

< Sporočilo je popravil JAPE -- 2.1.2009 20:19:57 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 592
2.1.2009 20:41:46   
pumpkin23
Mi pa se ubadamo s prebavo. Nasega malega ful zvija in jamra predno se pokaka, kar je ponavadi 15-30 min po hranjenju. Lihk zaspi in ga te krci zbudijo. Potem pa malo potelovadimo da se sprdimo in pokakamo pol mamo pa tezave nazaj zaspat. Sej to niso tisti krci o katerih vsi govorijo? Te krci se ponavadi pojavlajo ob isti uri a ne?

Drugace pa nam dojenje pocasi napreduje, vendar smo se vedno na nastavkih in na flaski in seveda pumpanju mleka. Je res da je najlazje mu kr dat AM sam dokler bo moje mleko bom vstrajala.

Kok ste si vi kej spumpale po 14 dneh? Jz si napumpam 60ml.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 593
2.1.2009 21:20:05   
Detece
Jaz se pa morem danes pohvalit...In sicer se z user posted image  danes samo dojima in nisva čisto nič papala iz flaške. Hvala bogu se je nosek v večini pozdravil in nama zato ne dela težav. Sicer sem danes malo v strahu, da je mali lačen, ampak se tolažim, da bi menda v tem primeru jokal. Res je, da sva danes bolj pogosto jedla kot sicer, ampak predvidevam da je to normalno.

Ana luna ja res je lažje narediti otroku flaško kadar le ta ne sesa dovolj. Če pa user posted image  sesa je pa pa seveda boljše ga pristaviti na dojko in med tem malo relaksirat.
Jaz upam, da nama bo uspelo še dalje.

Pumpkin: Po 14 dneh sem tudi sama nabrizgala cca 60 ml iz obeh dojk.

Kar se prehrane tiče se trudim, da ne jem zelja, repe, kislih stvari, svežega sadja...Kaj druga bi še mogla zapiti pa sama tudi ne vem. Nimamo pa pretiranih težav z krči. Peciva in podobnega sranja pa tudi sama zadnje dni pojem na tone...S kilogrami se ne obremenjujem in o njih ne razmišljam, v bistvu sem se po porodu tehtala samo enkrat na začetku. Vem pa, da imam kar nekaj še viška po tem, ker nič oblek na rit ne spravim.

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 594
2.1.2009 21:39:44   
katja_p
Hujšanje - js o tem trenutno ne razmišljam. Ko bo G dala zeleno luč, bom začela telovadit doma (v kak fitnes al pa aerobiko se zdle še ne bom šla).

Krči in kapljice - js ima doma kapljice Koroških lekarn in pr moji pomagajo. Sicer jih nočem prepogosto dajat. jo poskušam umirit z dudo in cartanjem. Če pa vidim, da res ne gre in je že vsa rdeča in tresoča ... pol pa dam te čudežne kapljice in v sekundi je tišina in že skor spanje user posted image
Mi smo enkrat poskusili s tem, da smo jo pustili, da je jokala - dokler se ne bi sama pomirila. pa vam rečem, da so men kr solze tekle. Bla je prej naporna noč, zjutraj jo je pa začelo orng matrat. In jo je moj odnesu v dnevno v košaro, da bi se ona naspala in predvsem jaz, ki sm bla že čist munjena od noči. Pa sm sicer mal zaspala, sam me je ful skrbelo za njo in sm kr jokala in jokala user posted image  In od takrat tega ne prakticiramo več, ker je pol tud ona bla čist zdelana in je zgledla, kot bi bla bolna - utrujena, s solznimi očkami ... user posted image

Dojenje - mi smo tud v 10 min konc, pol pa še mal kupčke podiramo, če gre, ponoč še vsaj pol ure bedimo, ker ji ni nazaj za zaspat.
Mleka mam pa tud js tolk, da mi kr teče in mi tele podloge za v modrc boj mal pomagajo, če je naval.

Modrci - kake modrce nosite? Brez kosti? kje ste jih kuple? Tiste Muellerjeve in iz H&M al kaj drugega?

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 595
2.1.2009 23:33:22   
blackcoffee
medika 13 - hvala za link!
JAPE - krči - evo, pa so se začeli. najbrž je kriva solata iz rdečega zelja, ki sem ga jedla zakosilo. user posted image
pol ure ga je matralo, pa sva šla v postlo.. ponavadi, če ga kaj tišči, vedno išče zizo za uteho. pa malo sesa in se zelo hitro umiri. postopek nekajkrat ponoviva, dokler ne prdne ali kakne, potem pa zaspi. user posted image   tako je bilo tudi nocoj. ah.. ko ga je napenjalo, se mi je kar zasmilil. user posted image bom tudi jaz začela pazit, kaj jem. nič več zelja!!
ampak mi je pa zanimivo, saj vso sadje in zelenjavo, ki sem jo doslej jedla, ni povzročalo težav. user posted image
a to pomeni, da bo treba odslej vsak grižljaj zanalizirat ali kaj, preden ga bom pogoltnila? user posted image user posted image user posted image

nedrci - jaz uporabljam navadne bombažne brez kosti. kupila pa sem dva komada preko neckermana. in prav neprijetno mi je imeti to culo pripeto na sebi. nosim ga samo zaradi tega, da nimam majic mokrih in da lahko vtaknem vanj vpojno blazinico.

hujšanje - tudi meni ni padlo na pamet. če sem se v nosečnosti 9 mesecev redila, bom pač še par mesecev zdržala - zarad tega ne delam panike.  je pa res, da bi za svoje mehke mišice in trebušček, ki je ostal, bilo dobro vključit v vsakdanj parminutno telovadbo. to pa!!  user posted image

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 596
2.1.2009 23:36:49   
blackcoffee
a ve že kaj telovadite?
kdaj sploh lahko začnemo migat v tej smeri - kolko časa po porodu?

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 2.1.2009 23:37:06 >

CEPLJENJE DA ali NE?

Neposredna povezava do sporočila: 597
3.1.2009 9:22:42   
zverinca
Ojla čveke moje... ni časa za kaj več, mogoče vas zvečer preberem za nazaj, če mi bo ostalo kaj energije..

Prišla sem vam le zaželet eno zdravo leto, če bomo zdrave bomo zmogle vse! Pa da bojo mladički zdravi in vaši domači!!

čawuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 598
3.1.2009 12:51:55   
zverinca
SLING kako ga zašiti

UPORABA slingov

samo na hitro... pa še vprašanje: blackcoffee, kje si nabavila obroče za sling? user posted image

drgač pa vzporedno pišem en dooolg post, upam da ga uspem dokončat zvečeruser posted image

.. komaj čakam da gre princeska v vrtec v ponedeljek, da vas kaj spet ujamemuser posted image

evo, uspelo mi je, zato ga lahko kar nalepim

IZVIRNO SPOROČILO: medika 13

IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

Drugače sem pa danes (ali bolje rečeno: trenutno) bolj take volje, nekaj me je dragi pojezil oz. se je on pojezil zaradi malenkosti in sedaj kuha mulo, meni se pa ne da it teh igric in grem pod tuš in spat. Itak bojo prehitro minile tri ure do ponovnega dojenja... pa še prebava se mi je nekaj zabetonirala, dobesedno in me vse boli. Upam da bo zaobšlo malega...

hej zverinica imaš pa podobne težave kot jaz ... se vam moram malo potožit ... tudi moj že od včeraj kuha mulo, se ne pogovarja z mano in ga ni doma ... jaz se pa seveda sekiram in ... poskušam čim manj, da nebi preveč na vplivalo pa mi ne ratuje najbolj ... PA KAJ ZA BOGA JE TEM MOŠKIM?!?!?!

[

ja.. kako ste ve, s svojimi dragimi? Zverka pred dnevi bla neki žalostna, kr je mau njen neke fore. zdaj pa še tvoj medika neki sere!  kaj pa naj jaz rečem nad svojo situacijo???! men tud ni lahko. sem sama. za vikend je sicer pršu. vse brez dotikov. men se pa mešalo zravn. se mi zdi, da bi blo bolje, ko ga sploh ne bi bilo blizu več. itak pa imam samo dodatno delo, ko pride.
se mi zdi, da če ti partner otežuje situacijo, da je v takih primerih vseeno bit bolje sam. mah..

tako kot pravi Otika, moški imajo eno gensko napako, jauser posted image ta misel mi je zelooo ooošečuser posted image user posted image user posted image sicer se je moj dragi že isti večer ohladil, imel je le izpad utrujenosti in potrebo po 5min svojega mira, pa je šel na wc in prelistal Mladino v miru.. za posrat, resuser posted image Drgač je čist vzoren možek ki me lepo prenaša in ne, črnkofe, meni je lažje z njim. Je pa tudi on upravičen do kakega slabega dneva, tam ene 2 na leto mu dam, hehe, imam jaz prednost in mora on mene prenašatuser posted image Je pa ta tema - medsebojni odnosi, lahko zeloo zanimiva in predvsem dolga. Upam da je tebi res lažje brez tvojega, kakor praviš in da si ok glede tega? deluješ precej močnouser posted image   Sedaj pa še ostale teme, ki sem jih spustila: dojenje - jaz dojim nekje na 3h, plus minus 30min. Dojim 10-15min do polnega. Previjem ga vmes, med L in D joškom... flaške še ne pozna in namen je pred 6mesecem da je tudi ne bo. Đabe sem kupila sterilizatoruser posted image Je pa res: počitek in tekočina, sam če ne gre pač ne gre, ni konec sveta. Jaz sem v prvo uživala v AM (tako kot praviš Otika: lahko dragi nahrani, kam greš brez problemov in ješ lahko vse!!), tokrat pa uživam v dojenju, le da ne grem nikamor brez malega, pa dragi ga ne more ponoči tako da je res na meni nočno vstajanje, jem pa vse, saj se ne psihiram s krči. Imam Vetrovne kapljice koroških lekarn ki naredijo čudež in jih dam malemu po potrebi, kakor piše na flaški. Pa pijem čaj in sem naredila maksimum. No je pa res, da jaz sadja že tako ne jem 15let in ga nima sveže sadje kej napenjat. Zelenjavo pa jem, vključno s solato. Ne jem pa repe, zelja in fižola. In se polno dojimo brez pretiranih krčov. Malo ga pošraufa za kakat, to je pa to. 
Vidim da imam manj problemov kot pri prvi, ampak mislim da gilh zaradi tega. Ker imam vseeno še prvorojenko za katero moram poskrbet in ni časa karkol komplicirat. Tale drugi čmrljček mi bo zrastel mimogrede, se mi zdi... 
Kaj še? aha hujšanje.... lalalallaaaaaaaa, jest pa že oblečem stare kavbojke!!!!! sicer imam še dve kili plusa, ampak, bojo že šle dol, šc šc, hušala namenoma ne bom, ker dojim, bojo šle pa kilce z dojenjem in sprehodi, ko pa začnem še kak trebušnjak vključit v dnevne aktivnosti bo šel pa še ta mehki stvor, katerega se vsakič ustrašim ko ga vidim, hehe user posted image
sedaj pa zbudit princesko in gremo na novoletno kosilo v družinskem krogu, to bo še zanimivo.....

< Sporočilo je popravil zverinca -- 3.1.2009 13:05:36 >

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 599
3.1.2009 13:36:19   
CIPRESA
Oj!

Še malo od nas. Zdajle sva ravno iz sprehoda, kolk je pasalo, jaz bi še kar hodila in hodila.....po sončkuuser posted image Žiga pa je ati peljal na drsanje, tamali se je prvič postavil na drsalke in po eni uri je že sam racal po drsališčuuser posted image user posted image user posted image

No praznikov je konec in požrtij in sladkarij......po eni strani hvala bogu - zdaj pa upamo  na bolj sončne dni da bomo več zunaj in manj pred hladilniki.

Glede jokanja - meni se zdi da so še premajhni in jh kar jokat ne smemo pustiti. Ja ne rečem ko mala malo protestira jo pustim ampak če se pa zelo joka pa je sigurno nekaj na tem, izsiljevati še ne zna čeprav se hitro naučijo, ampak tako majhni se mi zdi da jokajo vedno z razlogom. 
Zbujanje - mislim da smo se navadili na eno rutino pri nas  - zvečer jo nahranim ob 8h, potem pa se zbudi šele ob 12-1h ponoči in dobi spet dozico AM, potem pa približno ob 4-5h enkrat spet. Zjutraj pa ob 7-8h. Čez dan bi ona samo jedla in jedla, tako da se hraniva na 2 uri in pol ali pa na 3 ure in to obvezno po 100ml AM. Čez dan tudi ne spi veliko in zvečerjo sploh ne pustim da bi spala ker potem je ponoči budna.Zato jo nosim, jo previjam, z njo pojem in se igram da ne zaspi. Šele po 8h po hranjenju in previjanju in umivanju spet zaspi in potem ni problemov ponoči - ko poje traja 15min in zaspi.

KG - so še vedno 4+ nič manjin nič več, pa tudi se ne trudim ker je šlo prvič brez truda dol pri vsaki menstruaciji en kg. Bom videla kakobo tokrat.

Jutri pa bo naša Anja stara že en mesecuser posted image user posted image user posted image

Vrtec!!!!!!!! Zanima me ali boste ve vaše ta velike v ponedeljek že dale v vrtec? Mene je tako strah da nebi kaj domov prinesel kaj hujšega in resnegauser posted image da bi ga imela doma še en cel mesec pa se mi spet zdi da ni dobro zanj  -  saj samo TV gleda pa sestavljanke sestavlja, zunaj ni nič ker jaz z Anjo ven ne morem, ati je v službi po cele dneve, tamal pa samo gleda v hladilnik kaj bo jedel in gleda risanke. Mora med ljudi, med svoje prijatelje v vrtec. Sploh nevem kaj naj naredim.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?