Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 15:03:18
|
|
|
|
CIPRESA
|
Mi2 greva ven če je sonček, takrat se pri nas segreje na -2 pa tja do 0 stopinj. Čez voziček dam tetra plenico da si mala ustvari svojo toplejšo klimo znotraj in je čist fino. Zaenkrat je še zmeraj spala in potem ko sva prišli noter tudi spala še 2 uri ko ubita Kakanje: nevem vse pravite da se vam pokakajo tam od 1-3X na dan, naša je pokakana vsako previjanje, redko da katero ni Jaz mislim da to ni nič narobe glede na to da je drekec normalne barve in da ne joka
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 15:09:53
|
|
|
|
blackcoffee
|
Ana Luna & Otika kolk sta lušna! podiranje kupčka - zaenkrat še znanost. in nama sploh ne uspeva. ponoči, ko se hraniva pa ga sploh ne zbujam, kadar zaspi na dojki. pa tudi izbruha nič ne. ima pa svoj miniaturen povšter pod glavico, ki je tako nizek, kot da bi preložila tri pleničke. zverina - res si pridna. men se ne ljubi nič. proti jutru pa tudi midva s Thorom nisva nič spala in sem zdaj kot en zombi. sem pa mislila, da bova šla ven za vsaj pol urce. pa sem si tudi jaz premislila, ko je tako kislo vreme. nekaj se je delal sonček, pa ga je bilo vsega skupaj za par minut.. pikola.. se je treba kar organizirat, ker preden ga nafutram pa previjem, oblečem in zapakiram v voziček, se hitro zgodi, da je ura mimo in sva tako že dvakrat šla kasneje na sprehod, ko ni bilo več tako lepega sončka... vrtnica - hvala za info. glede posvetovalnice. kdaj pa pridejo cepljenja na vrsto? temence - ahaaa! no, potemtakem jih ima tudi naš! sam jaz nisem panike delala.. pa tudi nima ravno veliko. sicer pa ga kopam vsak drug dan. ne vem kaj mu je danes. siten je že cel dan.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 15:21:03
|
|
|
|
nanaa
|
OO še nekaj sem se spomila, sej mogoče je še malo prezgodaj pa vseeno... ali mgoče veste za kakšen fajn apartma, studio z možnostjo polpenziona in seveda ob morju? u matr, sem zahtevna blackcoffe- tudi pri nas so kupčki znanost, pa je sedaj en 3 dni malo bruhnila, ko smo se najedle ampak kupčka pa ona ne bi podrla. Enako kot pri tebi mi zaspi na dojki in potem jo dam v pojstlco.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:39:46
|
|
|
|
Detece
|
nanaa jaz sem baby vac začela uporavljati pri starosti 16 dni in bilo nič narobe. je imel zelo zamašen nos in nič druga nam ni pomagalo. Blackcoffe moj je bil pa včeraj neverjetno siten, cel dan sem imela polne roke dela z njim. Mi imamo pa jutri posvetovalnico. Punce a mi povete kako ve v post prilimate slikico?? Meni ne uspe!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:42:36
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa OO še nekaj sem se spomila, sej mogoče je še malo prezgodaj pa vseeno... ali mgoče veste za kakšen fajn apartma, studio z možnostjo polpenziona in seveda ob morju? u matr, sem zahtevna čaki.. a ti bi to zdaj šla na morje, al... si hočeš že zdaj rezervirat za poletje? lol kaj pa lokacija ti ni pomembna? jaja..zdaj, ko si mamica ti gre samo zato, da je fensi apartma, a?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:45:53
|
|
|
|
nadya
|
Ojla Evo da se še jaz mal javim na tej temi , sem komej zdej dobr k sebi prišla od tega divjega ritma. Drugače sem pa prav slabe volje . V ponedeljek je bila patronažna na obisku in smo ga vagal in v tem tednu, ko smo doma , ni pridobil niti grama , kar pomeni, da mu očitno moje mleko ne zadostuje. In zdej ga moram (reveža) zbujat na 2-3 ure in ga prvo dat na joške pol pa še flašo aptamila. Revček mi kar spi na joškah pa tudi na flaši, tko da mu dobesedno zlivam v ustka. Naslednji obisk patronažne imamo v četrtek, ko ga bo spet vagala in res upam, da bo zdej kej boljš. Me pa zanima a je to normalno, da ga takrat ko kaka full napenja in vetrove spušča? To se ne dogaja pri vsakem kakanju, ampak na vsake tolk... in takrat je ponavadi kakšne pol urce pokonci in stoka
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:46:41
|
|
|
|
pumpkin23
|
Ana Luna kako je tebi uspelo preiti samo na dojenje?Jaz mam mleka dovolj, mali je ze tolk pri moceh, da lepo vlece iz nastavka, vendar se po 30min kar nic ne naje. Vcasih ga cist oblije mleko in ne pozira sproti in sva potem oba mokra. Ko pa mu dam flasko on to en dva tri zmaze. Pri meni popije zdej cca. 20ml, potem pa se 60ml po flaski mojega mleka. Drugace pa tudi jaz komi cakam da gremo lahko vn na sprehod. Nam se ni ratal, sej je tolk mrzlo da si ne upam. Danes smo stari namrec sele 18 dni. Cakamo na malo toplejsi dan.Po kolkem casu ste sle pa vi kej vn?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:50:29
|
|
|
|
blackcoffee
|
Detece: Blackcoffe moj je bil pa včeraj neverjetno siten, cel dan sem imela polne roke dela z njim. Punce a mi povete kako ve v post prilimate slikico?? Meni ne uspe! pikola.. jaz sem že rahlo utrujena. sem ga dala spat. končno.. cel dan ni zatisnil očk. kr sitnaril in bil na zizih. uboge moje sise!!!!!!!! slikco pa prilepiš tak, da jo najprej naložiš na slikomat: http://www.slikomat.com/?uid=3102707 pojdi pod brskaj, pa nek vzdevek si izmisli... ko jo naložiš, pa kopiraj kodo za forume z vzorčkom in jo prilepiš na svoj post.
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 6.1.2009 18:01:46 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 17:50:49
|
|
|
|
pumpkin23
|
nadya nas ma tud probleme s kakanjem. Predno se podela ga ful zvija in je cist bogi. Je rekla patronazna da je so to mal krcki in zdej mu dajem pred vsakim ta drugim obrokom ene kaplice in je malo bolse.Pa nasemu ful pomaga da mal potelovadimo (kolencka mu stisnem gor proti trebuscku in ga potem se malo pomasiram).
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 18:04:04
|
|
|
|
nadya
|
IZVIRNO SPOROČILO: pumpkin23 nadya nas ma tud probleme s kakanjem. Predno se podela ga ful zvija in je cist bogi. Je rekla patronazna da je so to mal krcki in zdej mu dajem pred vsakim ta drugim obrokom ene kaplice in je malo bolse.Pa nasemu ful pomaga da mal potelovadimo (kolencka mu stisnem gor proti trebuscku in ga potem se malo pomasiram). Hvala za hitri odgovor . Kakšne oz. katere kapljice pa imaš? Bom pa jaz tudi probala s telovadbo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 18:11:34
|
|
|
|
december28
|
Danes je imel tud naš malo sitenkast dan - hranjenje na 1,5 h trikrat zapovrstjo! (Protestiranje naj ga vrnem gor na dojko, igranje z njo...ipd. - pa vem, da je mleko.) Izgleda da mleziva vendarle ne spije vedno isto oz. dovolj, pa se potem hoče hitro vrnit... Kakorkoli zdaj hvala bogu (oz. zizi) spi že 3 h! Kako pa kaj vaši - ali jih tiste, ki dojite še vedno zbujate na cca. 3 h ali jih zdaj, ko se je mleko že res vzpostavilo in mali znajo fajn sesati, pustite spat po volji??? Meni se zdi, da če ga bom ponoči predolgo pustila, da bo potem manj mleka, ker se ne bo toliko sproti praznilo - poleg tega mi je tudi ljubše, da zize prazni dojenček kot pa pumpa - vstat moram v vsakem primeru! No, to me res zanima...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 18:19:02
|
|
|
|
december28
|
nadya: teh kapljic je en kup. Vetrovne kapljice Koroških lekarn, potem kapljice Bio Gaya,.... Baje so ful fajn (boljše) kapljice, ki se jih dobi le v avstrijskih lekarnah - in sicer t.i. Antiflat kapljice (oz. enake so kapljice Lefaxin). Mi jih bomo šli te dni iskat, da se oborožimo - pripravimo na sovražnika... Sicer pa sama že cel čas pijem čaj iz janeža in kumine - 1 šalico vsak popoldan, da imam tudi jaz vse bolj umirjeno...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 18:27:07
|
|
|
|
zverinca
|
no jaz sem pa danes odkrila čare ležalnika, po enem mesecu razvajanja na rokah mali že drugo rundo spi v ležalniku, prvo je dopoldne odspal polne tri ure!! napenjanje: jaz imam vetrovne kapljice in res so super. Imam pa tudi GAS BIMBI (dobijo se v vsaki lekarni), pa so tudi ok, sem jih imela za prehod, ko mi je vetrovnih zmanjkalo in sem čakala novo pošiljko. Teh avstrijskih ne poznam, pozam pa še saab simplex, pa ne vem, mene niso prepričale, vem pa da je Spletka zadnjič pisala da njim so pa ok. Je za probat, pa vidiš učinek. Vsekakor pa tudi pomaga masaža trebuščka in krčenje nogic. sedaj pa me princeska podi, hoče gledat risanke na računalniku... pridem pozneje še kaj sploh ko je vse v moji najljubši barvi po novem
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 18:32:15
|
|
|
|
Ana Luna
|
zgleda, da je danes tako vreme - tudi naš je bolj siten že cel dan in skoraj nič ne spi. IZVIRNO SPOROČILO: pumpkin23 Ana Luna kako je tebi uspelo preiti samo na dojenje?Jaz mam mleka dovolj, mali je ze tolk pri moceh, da lepo vlece iz nastavka, vendar se po 30min kar nic ne naje. Vcasih ga cist oblije mleko in ne pozira sproti in sva potem oba mokra. Ko pa mu dam flasko on to en dva tri zmaze. Pri meni popije zdej cca. 20ml, potem pa se 60ml po flaski mojega mleka. Drugace pa tudi jaz komi cakam da gremo lahko vn na sprehod. Nam se ni ratal, sej je tolk mrzlo da si ne upam. Danes smo stari namrec sele 18 dni. Cakamo na malo toplejsi dan.Po kolkem casu ste sle pa vi kej vn? pumpkin23, ja, evo, jaz sem dokaz, da tudi če po treh tednih dojenje še ne steče, bitka še ni izgubljena! jaz sem ga pred nekaj dnevi začela po 30-40 min odstavljat in pojedel je res manj, vendar se je po 2 urah že zbudil in hotel še. in je dobil. tako nam zdaj že rata, da včasih tudi samo na eni strani dobi že 90 ml po 20 minutah in mu je dovolj. ne obupat! če mleko imaš, potem še lahko navadiš , da sesa pri tebi.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 20:46:40
|
|
|
|
katja_p
|
Mi se hranimo na 3 ure, čeprav podnevi zna potegnit tud na 4 al pa kake pol urce še zraven. Bom probala nekaj dni tako, da jo bom čez dan na 3 ure budila in bomo potem vidli, če bo ponoči kak daljši interval zdržala.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 20:58:16
|
|
|
|
Detece
|
Blackcoffee no pa da vidimo!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 20:59:20
|
|
|
|
Detece
|
Opa!!! Mi je uspelo, ampak je velikaaaaa!! Morem še malo potrenirati! No to je pa naš Ruj Star 12 dni (danes je že 1 mesec in 6 dni)!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 21:04:25
|
|
|
|
Detece
|
Pumpkin23 res ne obupaj kot pravi Ana Luna. Nama z Rujem je uspelo se polno dojiti pri njegovi starosti 1 mesec. Jaz sem ga pač vedno ko je bil lačen pristavljala na dojko in ga potem dohranila. Ko je postal dovolj močan se je na dojki najedel. Z novim letom, ko je bil star 1 mesec sem se pa odločila, da mu flaške več ne dajem. Potem sva se dojila bolj pogosto, ampak flaška več ni potrebna! Držim pesti, da ti uspe.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 22:31:54
|
|
|
|
nanaa
|
aki.. a ti bi to zdaj šla na morje, al... si hočeš že zdaj rezervirat za poletje? lol kaj pa lokacija ti ni pomembna? jaja..zdaj, ko si mamica ti gre samo zato, da je fensi apartma, a? ja za poletje iščem tam konec junija pa pravijo, da je kr fajn prej rezervirat, ker jaz bi imela apartma zraven morja , pa rada mal po netu brska pa pregledujem kake so kaj ponudbe. Šli bi pa tja do Paga. Detec - naša Hana ima tudi takšnega pajaca, ji ga ful rada oblečem. Nočko
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 22:54:50
|
|
|
|
blackcoffee
|
Detece - joj, kakšna lička ima!!!!! takšnih še moj Thor nima.. joj, danes sem skoraj živčnega dobila... mati me je začela sekirat, da tamalega razvajam in da ga preveč hranim.. in da je za njene pojme predebel. si morete mislit? sem ji rekla, naj se zase briga in da se meni ne zdi predebel. in da ga bom hranila, kot bo želel in imel potrebo. ne bom ga pustila, da se mi bo jokal dve ure. evo, zdaj bom prpopala fotko.. pa povejte! res je, da sem mama in mogoče nisem objektivna.. ampak res bi prosila za vaša iskrena mnenja. se vam zdi predebel? v naslednjih dneh ga bom kopala in vam še nagega prlimala.
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 6.1.2009 23:11:46 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 6.1.2009 23:23:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Blackcoffee ... ma ni debel niti slučajno ... moja sestra je bila dojena, a v primerjavi s Thorom pravi mišelinko, pa je sedaj čisto normalna, nič debela. Sploh so pa šlaufki okrog trebuha, rokic in nogic splahneli en za drugim, ko je shodila. Danes mi je G dala zeleno luč za ... jej ... sam, ko se mi pa zdaj čisto nič ne lušta slončakt, ko sva tamalo zdajle 2 uri mirila ko so jo krčki dajal ... šment ne ! Sem pa ful vesela, ko mi je G povedala, da obstajajo zdaj neke nove KT, ki ne vsebujejo homona estrogena, ki povzroča krvne strdke. Reče se jim pa Cerazette. Imam že recept . Aja, jemljejo jih pa lahko tudi doječe mamice. Nič grem zdaj ... mirno noč vam želim!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 7.1.2009 7:56:33
|
|
|
|
CIPRESA
|
Ja kriza no , črnakavica - da nebi slučajno mu sedaj dajala manj kot hoče, pa nevem kaj je tvoja mami videla, če je on predebel kaj je šele naša pol. Zmaže mi čez dan 7 obrokov po 100ml in ona bi kar še in še...... pa ji pač dam. Zdaj jim pa res še nemoremo odrekat, razen če seveda misliš da skos je - kar za njegov želodček ni dobro ne pa videz Po slikah zgleda zdrav fantek in ni čisto nič debel. Kaj pa če bi bili presuhi, in nebi hoteli jesti to je šele kriza Kakanje in vetrovi: tudi našo Anjo zvija včasih pa nimam nobenih kapljic le dam jo tako naprej na trebušček čez roko, da gleda v tla in jo trepljam po ritki in masiram po hrbtku - kmalu je bolje in se ne zvija več. Ta položaj menda ful paše dojenčkom ko imajo vetrove in res mi potem nič več ne joka in podre kupčka ali pa prdi in kaka. Detece Ruj je prav fletkan - kot angelčki se mi zdijo takole ko spijo Drugače pa pri nas glede spanja ponoči, jo že od začetka navajam da se 1X na noč hraniva in sedaj nam je že 2 dni uspelo. Poje zvečer ob 9h, pa potem ob 3h in potem ob 6h kar je že spet zjutraj Tako da vstanem le še enkrat ponoči Upam da se bo tako tudi nadaljevalo. Podnevi seveda zahteva toliko več malce ampak glavno da ponoči lepo spiva
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 7.1.2009 8:05:46
|
|
|
|
CIPRESA
|
blackcoffe poglej naša lička kako so zatekla pa sem prav vesela da so
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 7.1.2009 9:04:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Cipresa, kolk je tvoja Anja cortek (no saj smo vse ) ... samo meni se pa čisto nič debela ne zdi ... mogoče za to, ker imam pred očmi še vedno šlaufe od naše tamale, ta pa merilo za debele dojenčke kar visoko postavlja ... No pa so moji mami zdravniki rekli, sa je to pač zdrava debelušnost, ki nikakor ne vpliva na zdravje otroka ... ko pa iz materinega mleka preide na GH in ko začne plazit in potem hodit naokrog, pa vse zgine. Baje ni fino, če je otrok debel še potem ko je samo na GH. Nekaj sem vas hotela vprašat, pa sem pozabila ... ma se bom že spomnila ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 7.1.2009 9:13:27
|
|
|
|
zverinca
|
Jutro!! sicer spet ledeno, da bomo cel dan doma, ampak ok, sem naspana in zato dobre volje.... joj črnkofe, dej raje kr presliši take izjave!! aaaaa, mene tok pogreje kaka taka enkrat bo prehlajen pa bojo šli šlaufki, če jih ima... sploh pa kako je lahko novorojenček debel?? Cipresa Anja je pa tudi cuker!! to da se ti lepo sprdi in podre kupčka na roki obrnjena navzdol je pa res ja, mi tudi našega tako nosimo da mu pomagamo. Ste pa pridni z nočnim hranjenjem!! jaz sem danes dojila na 4h, kar je tudi že rekord, zjutraj mi ni bilo nič jasno... ma vsi so cukri, a niso no? jaz se kar topim.. pa še en nasvet za vse: raje ne lepite slikic nagih dojenčkov, nikoli ne veš kdo se sprehaja po forumih... sploh potem, ko so malo starejši otročki, raje ne pomislim... Detece, ful dobra fotka!!! sem jo shranila na disk in za foro dala v črno beli videz, veš kako pride noro, ker je črna podlaga!! zdej pa že iščem če imam kaj črnega doma, da našega takole slikam, hvala za idejo!! Danes moram pa smrekico pospravit pa malo se poigrat z risbico za na torto, ker ima moja prvorojenka v petek tretji rojstni dan, pa moram oblikovat slikico za na torto, da jo jutri nesem natisnit. Kaj boste ve danes, poleg dojenja/hranjenja in previjanja?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ko malček zboli, mu zapojteBritanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......