blackcoffee
|
teja*: ...Če se jo dotakneš v tistem dremežu, ful trzne, ful se prestraši takra. Ko je tašča prišla 2. dan na obisk v porodnišnico, je rekla da jo je nekdo prestrašil že ob rojstvu, ampak res ne vem kdo bi jo lahko že pri rojstvu, edino če se je že v maternici prestrašla. A ima katera s tem izkušnje, oz. če koga pozna s takimi problemi? In če, a se je to sčasoma kaj izboljšalo al ne, mislim da bolje spi in se ne prestraši vsakega dotika. kako pa reagira otrok? a zakrili z rokicami? moj deček tudi sredi noči, ko se prebudi, ali ko se prestraši zakrili z rokama. gre za morojev refleks, ki ga imajo vsi dojenčki. kadar začuti otrok, da je brez opore, najprej zakrili z rokami, kot bi hotel ujeti ravnotežje, roke pa ovije okrog telesa, kot bi se hotel objeti. do tretjega meseca starosti je refleks zelo izražen, do šestega meseca pa postopoma izzveni. tako da naj te to ne skrbi. Kinokija: ...Me vzamete medse? Sem bivša januarka, ki je rodila 24.12., nekaj čez 15 uro (podobno kot še ena tukaj na RR). Berem vas redno, ker smo nekako skupaj v istem zosu, tako vsaj veš, da nisi edini, ki bedi ponoči ipd. čestitke in dobrodošla med nami! sprehodi - midva s Thorom sva šla prvič na sprehod, ko je bil star 17 dni. kakanje - ga dojim in temu primerno menjavam pokakane pleničke. khurde: Jaz sicer nisem vaša, a vas občasno berem, ker januarčice še nis(m)o postale tako aktivne na tem forumu, smo večinoma še 2v1 ali pa po porodnišnicah. No, počasi bo, do takrat pa kar z zanimanjem preberem vaše zgode in nezgode z novimi člani. ... Lepo leto vsem!!! enako želim in hiter porod! ja, Kinokija, je zdaj naša!