Ana Luna
|
ojla! se na hitro še jaz malo oglasim. trenutno z eno roko tipkam, z drugo črpam. mleka je toliko, da ga moram po podoju (mali trenutno spije na obrok cca. 80 ml) še črpat, da me ne raznese. IZVIRNO SPOROČILO: *Mateja U to sm pozabila Ana Luna kakšen čaj pa ti to piješ, da ga lahko kar 6l na dan? Jest popijem 3 skodelice čaja za dojenje ostalo pa samo vodo. no, jaz pijem čaj teekanne za dojenje, ampak na 2 l vode dam samo dve čajni vrečki, tako da upam, da ni preveč. dodam še žličko kumine in mleko kar teče ... IZVIRNO SPOROČILO: teja* Da še jaz mal povem svoje dogodivščine z malo Niko. Je pa tako, da sicer pridobiva na teži (jo je babca vagala), sam mene je vseen strah, ker sploh tolk ne poje, da ni kej bolna. Ima podbradek, tko da mož prav, da se nimam kej sekirat. V bolnici so mi rekl, da jo morm zbujat na 2 do 3 ure in jo nahranit, ker na začetku nisem imela mleka. Sam pri Niki je tako, da ko ona zaspi je ne morem zbudit nikakor, pa se včas zbudi šele čez 5 ur, pa še takrat čist mal poje na eni dojki, vmes pa še dremlje, tko da jo moram ves čas pod bradico s prstom zbujat. A je pri kateri od vas tud tok zaspan otroček, da ga date na dojko, pa po največ 5 minutah že dremlje? teja, mi smo bili na istem. tudi zbujali na 2 do 3 ure, ker mi je v porodnišnici preveč shujšal. in tudi jaz nisem imela dovolj mleka. in pri dojenju je bil pravi zaspanc. zdaj pa je že čez porodno težo, tudi sesa boljše, tako da ga večkrat pustim spat dlje, pa se kar sam zbudi. sicer pa - da te ne bi skrbelo glede pridobivanja teže - za 10 eur na mesec si lahko najameš tehtnico, da vidiš, kje ste s težo. mi smo jo najeli, in tako ves čas vodim evidenco, koliko je pojedel, pa vsako jutro ga nagega stehtam. IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA Mleko pa se v hladilniku načrpano lahko shranjuje do 24 ur, potem ni več dobro. To informacijo sem dobila od dr. v pediatrični kliniki že ko je bil Žiga rojen ko sem si doma črpala in nosila tja. Sedaj pa tudi jaz nimam nič za shranit, še za načrpat včasih nič meni so v laktariju rekli, da mleko zdrži na sobni temperaturi tudi do 48 ur. jaz tako tistega, ki ga nabrizgam čez dan, nič ne dajem v hladilnik, ampak ga uporabim pri naslednjem podoju, če sem preveč utrujena, ali pa ponoči. IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Kaj pa kilogrami? Koliko ste jih izgubile? Jaz sem kar malo razočarana. V obeh nosečnostih sem se zredila 12kg, pa sem jih prvič takoj izgubila 10, sedaj pa le 6. Tudi trebuh mi je še ostal. V nosečnosti sem tudi veliko zatekala, in še sedaj nisem splahnela ( prvič sem takoj). V nogah sicer ne, opazim na rokah in na obrazu. A je še katera ostala otekla, tiste, ki ste zatekale? no, pa sva že dve razočarani. od 16 pridobljenih kg, sem v porodnišnici zgubila samo 6 kg. in zdaj se sploh nič ne premakne navzdol. pa jem zelo disciplinirano, nič se ne prekršim s sladkarijami in povrh vsega še dojim. upam, da bo šlo kaj dol, ko bom začela laufat okrog z vozičkom. zatekala sem tudi jaz in občutek imam, da so noge (meča) še kar zatečene ... vse, ki ste prilepile slikce vaših sončkov - !!! vsi so zelo luštkani. tudi jaz bom prilepila našega. lep božični večer vam želim in veliko toplih objemčkov. papa
|